Női kézi Eb: történelmi sikert ünnepelnek a franciák

Aranyba foglalt esztendő – hirdeti hétfői címlapján a L'Équipe francia sportnapilap, megünnepelvén, hogy a francia női kézilabda-válogatott – egy évvel a világbajnoki cím kiharcolása után – Oroszország legyőzésével Európa trónjára is felülhetett, és első kontinensbajnoki címével történelmi diadalt aratott.

Női kézi Eb: rekordnézőszám a döntőben, érdi gólkirály

Az Európai Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint 14 060 néző látogatott ki az Oroszország–Franciaország döntőre Párizsban, márpedig ennél többen még nem voltak meccsen a női Európa-bajnokságok 24 éves történetében.

Hárommal győzött és kontinensbajnok lett a francia válogatott!

A női kézilabda Európa-bajnokság első meccsén az olimpiai bajnok oroszok 26–23-ra legyőzték a világbajnoki címvédő és házigazda francia válogatottat, amely most a torna utolsó meccsén, azaz a döntőben vághatott vissza: szintén három góllal, 24–21-re nyert, amivel története első Európa-bajnoki címét szerezte meg, és egyben kijutott a 2020-as tokiói olimpiára.

Női kézi Eb: Megint mindent elölről kell kezdenem – Neagu

Cristina Neagu már csak a nézőtérről figyelhette, ahogy a román női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokság záró hétvégéjén lemarad a dobogóról. A súlyos térdsérülést szenvedett balátlövő elmondta, megint mindent elölről kell kezdenie, de nincs kétsége afelől, hogy szeptemberre újra a régi lesz.

Női kézi Eb: későn jött a román feltámadás, holland bronzérem

Hollandia szerezte meg a bronzérmet a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen négy góllal legyőzte Romániát. Ambros Martín együttese Cristina Neagu hiányában sokáig szenvedett támadásban, a második félidőben már nyolcgólos hátrányban is volt, a hajrára mégis visszajött, és ha ekkor kicsit pontosabb, még az egyenlítéshez is közel kerülhetett volna. 

Női kézi Eb: Háfra Noémi is bekerült az álomcsapatba

Kihirdették a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatát, amelybe Háfra Noémi is bekerült.

Női kézi Eb: Remélem, belehajszolnak minket a győzelembe – Nze Minko

A nyitó meccs után a döntőben is a házigazda Franciaország és az olimpiai bajnok Oroszország találkozik a női kézilabda Európa-bajnokságon. Tizennyolc nappal ezelőtt Jevgenyij Trefilov együttese bizonyult jobbnak, a finálé előtt azonban nagyon fogadkoztak a franciák, hogy megmutatják, fejlődtek azóta.

Női kézi Eb: amiről eddig nem beszéltek – ezért kezdtek gyengén a norvégok?

Érdekes részletre derült fény a norvég női kézilabda-válogatott háza tájáról, miután Svédországgal szemben sikerrel megvívták az 5. helyért rendezett helyosztót. A csapatorvos elmondta, az Európa-bajnoki nyitány előtti napokban hét játékos is hányással és hasmenéssel küzdött, ez kihatással lehetett a teljesítményükre is.

Női kézi Eb: az oroszok és a franciák játsszák a döntőt

Oroszország jutott be elsőként a Franciaországban zajló női kézilabda Európa-bajnokság fináléjába, miután az elődöntőben 28–22-re legyőzte a Cristina Neagut nélkülöző Romániát. A másik ágon a házigazda 27–21-re legyőzte Hollandiát, így vasárnap Oroszország–Franciaország finálét rendeznek.

Női kézi Eb: Norvégia szerezte meg az ötödik helyet

Az elődöntőről 2000 óta először lemaradó, címvédő Norvégia szerezte meg az ötödik helyet a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon, mivel a helyosztón kilenc góllal legyőzte Svédországot.

Női kézi Eb: olvasóinknál Háfra volt a legjobb – értékelések

Miután a hetedik helyen végző magyar válogatott a középdöntő szerdai zárásával befejezte szereplését a  franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon, ezúttal is elkészítettük a nemzeti csapat ilyenkor szokásos bizonyítványát. A magyar szempontból négy győzelemmel és két vereséggel végződött tornán az egész versenyen nyújtott teljesítményt osztályoztuk (1-től 10-ig), konkrétan a sportformát és a mutatott játékot – mindenkinél a saját mércéjéhez mérve.

Női kézi Eb: Cristináért is küzdeni fogunk – Ambros Martín

A franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság pénteki elődöntőjét megelőző sajtótájékoztató egyik központi témája volt Cristina Neagu sérülése. Ambros Martín, a román válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a CSM Bucuresti átlövője mennyire szeretett volna valami nagy dolgot elérni a nemzeti csapattal, Oroszország ellen a társai érte is küzdeni fognak.

Rasmussen: Sokkal többet kaptam az Eb-től, mint vártam

Rendkívül elégedetten és büszkén értékelte a mieink Európa-bajnoki szereplését Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki sokkal többet kapott a csapattól, mint arra előzetesen számított. Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke szerint is túlszárnyaltuk a várakozásokat, miközben rámutatott, mely területeken tudnánk még előrelépni. 

Női kézi Eb: két magyar is bekerülhet az álomcsapatba

A magyar válogatott játékosai közül Háfra Noémi és Schatzl Nadine is bekerülhet a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába.

Női kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

Mint ismert, a magyar női kézilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a franciaországi Európa-bajnokságon. Értékeljék a Rasmussen-csapat teljesítményét, írják meg véleményüket a hozzászólások között!

Most már tényleg „megtanulták” egymást – így láttuk női kéziválogatottunk Eb-jét

A franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságot a 7. helyen záró fiatal és rutintalan magyar válogatott fel tudott nőni a feladathoz és a kihívásokhoz, egyúttal igazolta, hogy a jövő talán nem is annyira borús, mint hittük azt egy évvel ezelőtt a világbajnokság után.

Női kézi Eb: tényleg súlyos Neagu sérülése, véget ért a szezonja

A csütörtök reggeli orvosi vizsgálaton megállapították, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében Cristina Neagu, az Európa-bajnoki elődöntőbe jutó román női kézilabda-válogatott csapatkapitánya és legnagyobb sztárja, ezzel számára véget ért a szezon.  

Női kézi Eb: Teljesen elégedett vagyok, jó úton haladunk – Kovacsics

Kis csalódottságot ugyan láttunk a magyar női kézilabda-válogatott játékosaiban, hogy nem folytathatják Párizsban az Európa-bajnokságot, összességében mégis elégedetten értékelték a számunkra hetedik hellyel véget érő tornát.

Női kézi Eb: a hetedik helyen zárt a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a franciaországi Európa-bajnokságon.

Női kézi Eb: hiába nyertek a norvégok, Románia jutott be az elődöntőbe

A második kört pont nélkül kezdő norvégok a harmadik meccsüket is megnyerték a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, az utolsó fordulóban hét góllal felülmúlták Spanyolországot. Azonban ez is kevés volt, a csoportból Hollandia és Románia került be az elődöntőbe. A másik csoportban a svédek kilenc találattal megverték a már továbbjutott oroszokat, de végül a házigazda franciák harcolhatnak még az érmekért.