Női kézi: Magyarország is érdeklődik a 2024-es Eb rendezése iránt

Az Európai Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága közzétette a 2024-es női Európa-bajnokság – az első 24 csapatos női kontinenstorna – megrendezését fontolgató országok listáját. Az eseményre Magyarország is szeretne pályázni, így jelezte érdeklődését az EHF-nek.

Női kézi Eb: 2024-től 24 csapatosra bővül a mezőny

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága döntött arról, hogy 2024-től 16 helyett 24 csapat vesz részt a női Európa-bajnokságokon.

Női kézilabda: egy csoportban Montenegróval az Eb-selejtezőn

Koppenhágában elkészítették a jövő decemberi, dán–norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását. A magyar válogatottat a második kalapból húzták ki, a 2. csoportba került, amelyben Montenegróval, Olaszországgal és Litvániával küzd meg az Eb-szereplésért.

Női kézi: túl ambiciózus volt, távozik a holland válogatott kapitánya

Helle Thomsen szerződése lejárt a 2018-as női kézilabda Európa-bajnokság után és nem hosszabbított a holland szövetséggel. A dán edző bő két év alatt három világeseményen szerepelt a holland válogatottal, és két bronzot (2018-as Eb, 2017-es vb) valamint egy ezüstérmet (2016-os Eb) nyert. 

Női kézi Eb: történelmi sikert ünnepelnek a franciák

Aranyba foglalt esztendő – hirdeti hétfői címlapján a L'Équipe francia sportnapilap, megünnepelvén, hogy a francia női kézilabda-válogatott – egy évvel a világbajnoki cím kiharcolása után – Oroszország legyőzésével Európa trónjára is felülhetett, és első kontinensbajnoki címével történelmi diadalt aratott.

Női kézi Eb: rekordnézőszám a döntőben, érdi gólkirály

Az Európai Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint 14 060 néző látogatott ki az Oroszország–Franciaország döntőre Párizsban, márpedig ennél többen még nem voltak meccsen a női Európa-bajnokságok 24 éves történetében.

Női kézi Eb: Franciaország visszavágott az oroszoknak

A női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében Franciaország 24–21-re legyőzte Oroszországot, így a világbajnokság után az Európa-bajnokságot is megnyerte (először a sorozat történetében), és visszavágott az oroszoknak a 2016 olimpiai döntőben, illetve az Eb nyitó meccsén elszenvedett vereségekért.

Hárommal győzött és kontinensbajnok lett a francia válogatott!

A női kézilabda Európa-bajnokság első meccsén az olimpiai bajnok oroszok 26–23-ra legyőzték a világbajnoki címvédő és házigazda francia válogatottat, amely most a torna utolsó meccsén, azaz a döntőben vághatott vissza: szintén három góllal, 24–21-re nyert, amivel története első Európa-bajnoki címét szerezte meg, és egyben kijutott a 2020-as tokiói olimpiára.

Női kézi Eb: Megint mindent elölről kell kezdenem – Neagu

Cristina Neagu már csak a nézőtérről figyelhette, ahogy a román női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokság záró hétvégéjén lemarad a dobogóról. A súlyos térdsérülést szenvedett balátlövő elmondta, megint mindent elölről kell kezdenie, de nincs kétsége afelől, hogy szeptemberre újra a régi lesz.

Női kézi Eb: későn jött a román feltámadás, holland bronzérem

Hollandia szerezte meg a bronzérmet a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen négy góllal legyőzte Romániát. Ambros Martín együttese Cristina Neagu hiányában sokáig szenvedett támadásban, a második félidőben már nyolcgólos hátrányban is volt, a hajrára mégis visszajött, és ha ekkor kicsit pontosabb, még az egyenlítéshez is közel kerülhetett volna. 

Női kézi Eb: Háfra Noémi is bekerült az álomcsapatba

Kihirdették a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatát, amelybe Háfra Noémi is bekerült.

Női kézi Eb: Remélem, belehajszolnak minket a győzelembe – Nze Minko

A nyitó meccs után a döntőben is a házigazda Franciaország és az olimpiai bajnok Oroszország találkozik a női kézilabda Európa-bajnokságon. Tizennyolc nappal ezelőtt Jevgenyij Trefilov együttese bizonyult jobbnak, a finálé előtt azonban nagyon fogadkoztak a franciák, hogy megmutatják, fejlődtek azóta.

Női kézi Eb: amiről eddig nem beszéltek – ezért kezdtek gyengén a norvégok?

Érdekes részletre derült fény a norvég női kézilabda-válogatott háza tájáról, miután Svédországgal szemben sikerrel megvívták az 5. helyért rendezett helyosztót. A csapatorvos elmondta, az Európa-bajnoki nyitány előtti napokban hét játékos is hányással és hasmenéssel küzdött, ez kihatással lehetett a teljesítményükre is.

Női kézi Eb: sérülések a hollandoknál, új játékost kellett mozgósítani

Nem elég, hogy a holland női kézilabda-válogatott alulmaradt a házigazda Franciaországgal szemben a pénteki elődöntőben, még két játékosát is elveszítette sérülés miatt.

Női kézi Eb: Pintea Párizsban írt alá a Győrhöz, már beszélt is az átigazolásáról

A Gazeta Sporturilor és a román DIGI Sport is arról számolt be, hogy a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatával korábban hírbe hozott Crina Pintea a franciaországi Európa-bajnokság záró napja előtt Párizsban aláírta szerződését a magyar klubbal. A Győr kifizeti a francia Paris 92 által kért 50 ezer eurós kivásárlási árat, a 28 éves beálló így már ott lehet a januári, CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-meccsen is a kisalföldi együttesben. Pintea később nyilatkozott is az átigazolásáról.

Női kézi Eb: az oroszok és a franciák játsszák a döntőt

Oroszország jutott be elsőként a Franciaországban zajló női kézilabda Európa-bajnokság fináléjába, miután az elődöntőben 28–22-re legyőzte a Cristina Neagut nélkülöző Romániát. A másik ágon a házigazda 27–21-re legyőzte Hollandiát, így vasárnap Oroszország–Franciaország finálét rendeznek.

Nem csak ügyesek! Íme, az Eb legcsinosabb kézilabdázói – képek

A végéhez közeledik a 2018-as női kézilabda Európa-bajnokság, így összeállították a franciaországi torna tíz legcsinosabb játékosát tartalmazó listát, amelyen a magyar válogatott két tagja is helyet kapott. Szubjektív listánk közel sem teljes, ezzel természetesen lehet vitatkozni. Ön szerint ki hiányzik a felsorolásból?

Női kézi Eb: A jelenünk nagyon biztató jövőt hordoz magában – Kocsis Máté

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke szerint példaértékű volt a magyar női válogatott egysége a franciaországi Európa-bajnokságon, amelyen a hetedik helyen végzett.

Női kézi Eb: Norvégia szerezte meg az ötödik helyet

Az elődöntőről 2000 óta először lemaradó, címvédő Norvégia szerezte meg az ötödik helyet a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon, mivel a helyosztón kilenc góllal legyőzte Svédországot.

Női kézi Eb: olvasóinknál Háfra volt a legjobb – értékelések

Miután a hetedik helyen végző magyar válogatott a középdöntő szerdai zárásával befejezte szereplését a  franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon, ezúttal is elkészítettük a nemzeti csapat ilyenkor szokásos bizonyítványát. A magyar szempontból négy győzelemmel és két vereséggel végződött tornán az egész versenyen nyújtott teljesítményt osztályoztuk (1-től 10-ig), konkrétan a sportformát és a mutatott játékot – mindenkinél a saját mércéjéhez mérve.