Női kézi Eb: a magyar válogatott a második kalapból várhatja a sorsolást

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a 2020-as női Európa-bajnokság kalapbeosztását. A magyar válogatott a második négyesbe, Norvégia, Svédország és Dánia mellé került. A lebonyolítás sajátosságai miatt ebből viszont már egy csoportellenfelünkre és az ágra is biztosan lehet következtetni. Az EHF tervei szerint a sorsolás június 18-án, az Eb pedig decemberben lesz.

Női kézi: elhalasztották az Eb-selejtezőket, júniusban pótolják

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a koronavírus-járvány miatt márciusról júniusra halasztotta az idei női Európa-bajnokság selejtező-sorozatának két fordulóját. A magyar válogatott számára ez a Montenegró elleni hazai és idegenbeli találkozót érinti.

Női kézi: társrendezők leszünk a 2024-es Európa-bajnokságon!

Rendkívüli közgyűlést tartott szombaton az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), amely hivatalos közleményben tudatta, hogy Magyarország, Ausztria és Svájc közösen rendezheti a 2024-es női Európa-bajnokságot. Mint ismert, három pályázat érkezett a rendezésre: Oroszország mellett Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen kandidált, míg Csehország Lengyelországgal és Szlovákiával.

Televízió: a Sport Tv-n a Király-kupa, a férfi kézi Eb és a női Eb

Kizárólag a Sport1 és a Sport2 közvetíti januárban a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, majd 2020 decemberében a női kézilabda Európa-bajnokságot is, emellett – szintén újdonságként – a Sport Tv-n lesznek láthatók a spanyol Király-kupa mérkőzései – számolt be róla a hivatalos honlapján a csatorna.

Női kézi Eb: januárban dönt az EHF a 2024-es rendezésről

Az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos közleményben jelentette be, hogy januárban dönt a 2024-es női Európa-bajnokság házigazdájáról. Mint ismert, három pályázat érkezett a rendezésre: Oroszország mellett Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen kandidál, míg Csehország Lengyelországgal és Szlovákiával.

Női kézi: Ausztriával és Svájccal pályázunk a 2024-es Eb-rendezésre

Az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos közleményben jelentette be, hogy három pályázat érkezett a 2024-es női Európa-bajnokság rendezésére. Oroszország mellett Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen pályázik, míg Csehország Lengyelországgal és Szlovákiával.

Női kézi Eb: egy nappal hosszabb lesz a jövő évi torna

Az eredetileg tervezettnél egy nappal hosszabb lesz jövő decemberben a dán-norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság.

Női kézi: Magyarország is érdeklődik a 2024-es Eb rendezése iránt

Az Európai Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága közzétette a 2024-es női Európa-bajnokság – az első 24 csapatos női kontinenstorna – megrendezését fontolgató országok listáját. Az eseményre Magyarország is szeretne pályázni, így jelezte érdeklődését az EHF-nek.

Női kézi Eb: 2024-től 24 csapatosra bővül a mezőny

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága döntött arról, hogy 2024-től 16 helyett 24 csapat vesz részt a női Európa-bajnokságokon.

Női kézilabda: egy csoportban Montenegróval az Eb-selejtezőn

Koppenhágában elkészítették a jövő decemberi, dán–norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását. A magyar válogatottat a második kalapból húzták ki, a 2. csoportba került, amelyben Montenegróval, Olaszországgal és Litvániával küzd meg az Eb-szereplésért.

A norvég rekorder a jövőben is szívesen nézi női kéziválogatottunkat

Hosszú és eredményes pályafutása során mindent megnyert a norvég női kézilabda-válogatottal, míg klubjával, a Larvikkal a Bajnokok Ligájában is felért a csúcsra. Nála többször senki nem szerepelt a skandináv nemzeti csapatban, a decemberi Európa-bajnokságon azonban már szakértőként figyelte a helyszínről, ahogy a címvédő lemarad az elődöntőről. Karoline Dyhre Breivang elismerően beszélt nekünk a magyar csapat játékáról, és a jövőben is érdeklődve követi majd a mieink szereplését.

Női kézi Eb: Kovacsics a világelithez tartozik – Szabó Edina

A Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában Siti Bea, a magyar női kézilabda-válogatott másodedzője és Szabó Edina, az Érd vezetőedzője értékelte a női Európa-bajnokságot. Szóba került többek az is, hogy Kovacsics Anikó már a világelithez tartozik. Ferencvárosi csapattársa, Háfra Noémi telefonon jelentkezett be, és elárulta, ha másfél évvel ezelőtt valaki azt mondja neki, hogy itt fog tartani, ahol most, akkor kinevette volna.

Női kézi Eb: történelmi sikert ünnepelnek a franciák

Aranyba foglalt esztendő – hirdeti hétfői címlapján a L'Équipe francia sportnapilap, megünnepelvén, hogy a francia női kézilabda-válogatott – egy évvel a világbajnoki cím kiharcolása után – Oroszország legyőzésével Európa trónjára is felülhetett, és első kontinensbajnoki címével történelmi diadalt aratott.

Női kézi Eb: rekordnézőszám a döntőben, érdi gólkirály

Az Európai Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint 14 060 néző látogatott ki az Oroszország–Franciaország döntőre Párizsban, márpedig ennél többen még nem voltak meccsen a női Európa-bajnokságok 24 éves történetében.

Hárommal győzött és kontinensbajnok lett a francia válogatott!

A női kézilabda Európa-bajnokság első meccsén az olimpiai bajnok oroszok 26–23-ra legyőzték a világbajnoki címvédő és házigazda francia válogatottat, amely most a torna utolsó meccsén, azaz a döntőben vághatott vissza: szintén három góllal, 24–21-re nyert, amivel története első Európa-bajnoki címét szerezte meg, és egyben kijutott a 2020-as tokiói olimpiára.

Női kézi Eb: Megint mindent elölről kell kezdenem – Neagu

Cristina Neagu már csak a nézőtérről figyelhette, ahogy a román női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokság záró hétvégéjén lemarad a dobogóról. A súlyos térdsérülést szenvedett balátlövő elmondta, megint mindent elölről kell kezdenie, de nincs kétsége afelől, hogy szeptemberre újra a régi lesz.

Női kézi Eb: későn jött a román feltámadás, holland bronzérem

Hollandia szerezte meg a bronzérmet a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen négy góllal legyőzte Romániát. Ambros Martín együttese Cristina Neagu hiányában sokáig szenvedett támadásban, a második félidőben már nyolcgólos hátrányban is volt, a hajrára mégis visszajött, és ha ekkor kicsit pontosabb, még az egyenlítéshez is közel kerülhetett volna. 

Női kézi Eb: Háfra Noémi is bekerült az álomcsapatba

Kihirdették a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatát, amelybe Háfra Noémi is bekerült.

Női kézi Eb: Remélem, belehajszolnak minket a győzelembe – Nze Minko

A nyitó meccs után a döntőben is a házigazda Franciaország és az olimpiai bajnok Oroszország találkozik a női kézilabda Európa-bajnokságon. Tizennyolc nappal ezelőtt Jevgenyij Trefilov együttese bizonyult jobbnak, a finálé előtt azonban nagyon fogadkoztak a franciák, hogy megmutatják, fejlődtek azóta.

Női kézi Eb: amiről eddig nem beszéltek – ezért kezdtek gyengén a norvégok?

Érdekes részletre derült fény a norvég női kézilabda-válogatott háza tájáról, miután Svédországgal szemben sikerrel megvívták az 5. helyért rendezett helyosztót. A csapatorvos elmondta, az Európa-bajnoki nyitány előtti napokban hét játékos is hányással és hasmenéssel küzdött, ez kihatással lehetett a teljesítményükre is.