NB I: Mezőkövesden folytatják a Sajbán testvérek

A bajnoki idény után a Mezőkövesd máris bejelentette első két új szerzeményét: az NB II-es Budaörsnél az elmúlt évek során fokozatosan húzóemberré váló Sajbán Máté és testvére, Miklós csatlakozott a Kuttor Attila edzette csapathoz.

NB I, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019–2020

Ugyan az átigazolási időszak hivatalosan csak június 15-én kezdődik (és augusztus 31-én éjfélig tart) a labdarúgó NB I-ben, a játékosmozgás már a 2018–2019-es idény zárása után megkezdődött. Kövesse nyomon a csapatonkénti változásokat táblázatainkban.

MLSZ: eltiltották a Vasas kapusát – fegyelmi határozatok

Az NB I-ben egyedül a Mezőkövesd edzője, Elek Norbert kapott eltiltást az MLSZ fegyelmi bizottságának (FEB) május 21-i ülésén.

NB I: legyőzte a Mezőkövesdet, és benn maradt a Kisvárda

A labdarúgó NB I 33., záró fordulójában a Kisvárda hazai pályán 2–1-re legyőzte a Mezőkövesdet, amivel megőrizte élvonalbeli tagságát.

Cukalasz duplázott, nyert, és benn maradt a Kisvárda

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában a Kisvárda hazai pályán a görög Cukalasz révén kétgólos előnyhöz jutott a Mezőkövesd ellen, amely csak pár perccel a lefújás előtt tudott szépíteni. A végén nagyon nyomott a vendégegyüttes, a hazaiak elfáradtak, ám az egyenlítés már nem sikerült Kuttor Attila legénységének. Az újonc Kisvárda így a kilencedik helyen végzett, és jövőre is az élvonalban szerepelhet, míg a Mezőkövesd eddigi legjobb szereplését érte el: hatodikként zárt.  

107 év alatt két kiesés, ebben az évtizedben ez lehet a harmadik

Vasárnap a 33. fordulóval zárul a labdarúgó NB I 2018–2019-es idénye. Két kérdés maradt, ami igazán lényeges: a DVSC, az Újpest vagy a Bp. Honvéd szerzi-e meg a bronzérmet, illetve a Kisvárda, a DVTK vagy az MTK búcsúzik-e a már kiesett Szombathelyi Haladás mellett?

NB I: veszített a Haladás Mezőkövesden

Hiába lett volna létfontosságú a győzelem a Haladásnak a labdarúgó NB I 32. fordulójában, a nehéz helyzetben lévő vendégek egygólos vereséget szenvedtek a Mezőkövesdtől. Ezzel eldőlt, hogy a szombathelyi együttes biztosan búcsúzik az első osztályból.    

Mezőkövesdi vereségével kiesett a Haladás

Hiába lett volna létfontosságú a győzelem a Haladásnak a labdarúgó NB I 32. fordulójában, a nehéz helyzetben lévő vendégek egygólos vereséget szenvedtek a Mezőkövesdtől. Ezzel eldőlt, hogy a szombathelyi csapat biztosan búcsúzik az első osztálytól.

Negatív rekordok beállításával zuhanhat az NB II felé az MTK

Két forduló van már csak hátra a labdarúgó NB I 2018–2019-es idényéből. Biztos már a bajnok (Ferencváros) és az ezüstérmes (Mol Vidi FC) kiléte, ebben a körben eldőlhet a bronzérem és az egyik kieső hely sorsa is. Megmarad-e a Haladás reménye, megáll-e az MTK megállíthatatlannak tűnő zuhanórepülése?

NB I: minden csapat megkapta az élvonalbeli licencet

A Magyar Labdarúgó-szövetség elsőfokú licencadó bizottsága április végi ülésén három klubnak, a DVTK-nak, a Haladásnak és a Vasasnak nem adta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, egyben május 3-ig adott határidőt a hiánypótlásra, s jelezte, május 8-i ülésén dönt a hiánypótlás sikerességéről. A mai ülés után egyelőre az biztos, hogy a DVTK és a Haladás is megkapta az NB I-es induláshoz szükséges licencet, és később – az MTI közleménye szerint – a Mezőkövesd is ugyanígy járt.

NB I: sorozatban ötödször kapott ki az MTK

A labdarúgó NB I 31. fordulójában az MTK Budapest hazai pályán 1–0-ra kikapott a Mezőkövesdtől.

Egyre nagyobb a baj: a Mezőkövesdtől is kikapott az MTK

A labdarúgó NB I 31. fordulójában az MTK Budapest hazai pályán 1–0-ra kikapott a Mezőkövesdtől. Fővárosi győzelmével Kuttor Attila csapata már biztos bennmaradó, a kék-fehérek vesszőfutása viszont folytatódik, sorozatban ötödik vereségüket szenvedték el – a szurkolók Lucsánszky Tamás vezetőedző távozását követelték.

Újpesti gólcsend a Groupamában, a Fradi tízes derbiveretlenségre tör

A bajnoki cím (és az ezüstérem) sorsa már eldőlt, de az aranyérmes Ferencvárosra így is nagy feladat vár a labdarúgó NB I 31. fordulójában, hiszen az ősi rivális Újpest FC érkezik a Groupama Arénába – a lilák ráadásul még harcban állnak a bronzéremért is. A harmadik helyért folytatott DVSC–Újpest–Honvéd csata mellett a hátsó régiót érdemes figyelni: már ebben a fordulóban meglehet az első kieső.

Marko Nikolics: Ez nem vall profi hozzáállásra

Szombaton lejátszották a labdarúgó NB I 30. fordulójának mérkőzéseit: a Mol Vidi döntetlenre végzett a Puskás Akadémia ellen, ami után Marko Nikolics a fehérvári futballisták hozzáállását kritizálta. A bronzcsatában nem bírt egymással az Újpest és a DVSC, miközben a Mezőkövesd a Diósgyőrt, a Paks az MTK-t győzte le. Lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a vezetőedzők!

NB I: Mezőkövesden kiadós vereséget szenvedett a DVTK

A labdarúgó NB I 30. fordulójában a Mezőkövesd hazai pályán 3–0-ra legyőzte az erőtlen támadójátékot mutató Diósgyőrt.

Hármat kapott Kövesden a Diósgyőr, továbbra is nehéz helyzetben

A labdarúgó NB I 30. fordulójában a Diósgyőr kiadós verést kapott Mezőkövesden, így hét pontra nőtt a lemaradása a borsodi riválissal szemben. A 3–0-s győzelem gyakorlatilag a bennmaradást jelenti Kuttor Attila együttesének, miközben az utolsó előtti helyen álló Diósgyőrnek továbbra is nagyon nehéz a helyzete.

Ilyen még nem volt az NB I történetében: a Honvéd ellen lehet bajnok az FTC

Bajnokavatás következhet a labdarúgó NB I 30. fordulójában, a 11 pontos előnnyel listavezető Ferencváros a Budapest Honvéd elleni rangadón teheti behozhatatlanná fórját. Sőt, az is elképzelhető, hogy a Fradi már bajnokként lép pályára szombaton 19.30-kor – ez abban az esetben történik meg, ha a Mol Vidi FC pontokat veszít a Puskás Akadémia ellen.

MLSZ: első körben három NB I-es klub nem kapott licencet

Az MLSZ licencadó bizottsága közzétette ama klubok listáját, melyek megkapták az NB I-es, valamint az NB II-es játékengedélyt a 2019–2020-as futballidényre. Az élvonalbeli csapatok közül a Mezőkövesd, a Diósgyőr és a Haladás is hiányzik mindkét listáról.

NB I: a Fradi toronymagasan vezet a nézőszámok terén is

A nézőszámok terén is toronymagasan vezeti a listát a labdarúgó NB I-ben a Ferencváros. A zöld-fehérek a 2018–2019-es idényben eddig lejátszott 15 hazai mérkőzésükön átlagban több mint tízezer érdeklődő előtt futballoztak a Groupama Arénában. A dobogóra még a Diósgyőr és a Debrecen fért fel jelentős lemaradással, a Mol Vidi pedig a negyedik helyre ért oda.

NB I: ismét Knezevic volt Felcsúton a Mezőkövesd végzete

A labdarúgó NB I 29. fordulójában a Puskás Akadémia 1–0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet. Akárcsak a tavaly decemberi mérkőzésen, ezúttal is Josip Knezevic döntötte el a találkozót a felcsútiak javára.