Atlétika: négyéves eltiltás a korábbi világcsúcstartónak

A doppingellenőrzési szabályok megsértéséért négyéves eltiltást kapott Wilson Kipsang, a maratoni futás korábbi világcsúcstartója.

Atlétika: csak a legjobbak indulhatnak a London Marathonon?

Hugh Brasher versenyigazgató szerint az is elképzelhető, hogy csak a legjobb futók indulhatnak majd el az idei London Marathonon.

Maratoni: London 2017-es bajnoka doppinggyanúba keveredett

Doppinggyanú miatt felfüggesztették a versenyzési jogát Daniel Wanjirunak, a londoni maratoni 2017-es győztesének.

Atlétika: Dombi Tibor egyéni csúcsot jelentő maratonit futott

Dombi Tibor, a Debreceni VSC korábbi labdarúgója, terveinek megfelelően egyedül lefutotta vasárnap a maratonit, s a Csupasporton elmeséli, milyen volt.

Atlétika: letartóztatták a maratoni volt világcsúcstartóját

Letartóztatták a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom megsértéséért a maratoni futás korábbi világcsúcstartóját, Wilson Kipsangot.

Videó: bezártság? Sebaj! Az erkélyen futotta le a maratonit

A járványhelyzet közepette mi is egyre többször foglalkozunk azzal, hogy bemutatjuk, ki hogyan tartja magát formában otthoni körülmények között. Valószínűleg az egyik legőrültebb megoldást Elisha Nochomovitz választotta, aki fogta magát, és lefutott egy maratonit a lakása erkélyén.

Atlétika: a barcelonai maratonit is elhalasztották

A koronavírus-járvány miatt március 15-ről október 25-re halasztották a barcelonai maratonit.

Atlétika: a koronavírus miatt törölték a párizsi maratonit

A koronavírus terjedése miatt törölték a vasárnapra tervezett párizsi félmaratoni futóversenyt.

Tokió 2020: Kenya bombaerős csapattal indul a maratonin

A Kenyai Atlétikai Szövetség pénteken bejelentette férfi és női futóinak névsorát a tokiói olimpia szapporói maratoni versenyére, melyen Eliud Kipchoge, a férfi és Brigid Kosgei, a női világcsúcstartó is ott lesz.

Maratoni: kiváló eredmények a dubai pénzdíjas viadalon

A férfiaknál és a nőknél is kiváló eredmények születtek a pénteken rendezett dubai maratonin, amelyen a férfi és a női győztes, az etióp Olika Adugna Bikila és Worknesh Degefa Debele is 100 ezer dollárt kapott.

Kovács István kapcsolata az amatőr ökölvívással Tokióban véget ér

Bár egykori sportágával Kovács István már csak a Bokszvilágszervezet, a WBO európai alelnökeként áll kapcsolatban, éppen azon dolgozik, hogy a tokiói olimpia amatőr ökölvívótornáját a NOB-nak sikerüljön normális mederben lebonyolítania. De ez csak munka, Kokó szeme akkor csillan fel, amikor a családjáról, az argentin steakekről vagy a jövő nyári rothi ironmanről beszél.

Tokió 2020: a NOB szeretné, ha az utolsó napon rendeznék a maratonit

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a hagyományoknak megfelelően az utolsó napon rendezné meg a férfi maratoni futást a jövő nyári tokiói olimpián, annak ellenére, hogy a versenynek Szapporó ad majd otthont.

Futás: 196 országban állt rajthoz maratoni versenyen

Két évvel ezelőtt az ultrafutó Nick Butler a fejébe vette, hogy körbeutazza a földet, s 196 országban rajthoz áll és célba is ér egy-egy maratoni versenyen; mindezt jótékonysági céllal, hogy pénzt gyűjtsön a prosztatarák elleni küzdelemhez.

Atlétika: az első maratonija volt – azonnal nyert New Yorkban!

A férfiaknál Geoffrey Kamworor, a nőknél Joyciline Jepkosgei nyerte meg vasárnap a New York-i Maratonit.

Olimpia 2020: a maratoni és a gyaloglószámok nem is Tokióban lesznek

Nincs esély arra, hogy a tokiói olimpián a maratonfutó és gyalogló versenyeket a japán fővárosban rendezzék meg, azokat mindenképpen Szapporóban bonyolítják le.

Tokió 2020: hajnali három órára tennék a maratoni rajtját

A 2020-as tokiói olimpia szervezőbizottsága hajnali három órára tenné a maratoni versenyszám rajtját a jövő nyári játékokon.

Tokió 2020: a szervezők egyeztetni akarnak a maratoni áthelyezéséről

Mori Josihiro, a 2020-as tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint több időre és egyeztetésre van szükség ahhoz a döntéshez, hogy Szapporóba helyezzék át a maratoni futást és a gyaloglószámokat. A sportvezető csütörtökön újságírói kérdésre ugyanakkor azt mondta, nyitottak a módosításra.

Ajánló: kritikák Eliud Kipchoge 2 órán belüli eredményéhez

A kenyai Eliud Kipchoge Bécsben a világon elsőként teljesítette két óra alatt a maratoni távot, de szakértők szerint csak speciális cipővel, szinte laboratóriumi körülmények között volt erre képes.

Tokió 2020: a hűvös Szapporóban futhatják a maratonit

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a japán fővárostól 800 kilométerre északra vinné a maratoni futást és a gyaloglószámokat a jövő évi tokiói játékokon.

Atlétika: folytatódik a maratoni őrület, megdőlt a női világcsúcs!

Egy nappal Eliud Kipchoge történelmi, két órán belüli maratoni futása után a szintén kenyai Brigid Kosgei 2 óra 14 perc 4 másodperces eredménnyel nyerte meg a chicagói maratoni női versenyét, és ezzel – több mint egy percet faragva az eddigi rekordon – megjavította a táv női világcsúcsát.