Amikor az angolok önfeledten ünnepelték a magyar futballistákat

Van, aki az 1970-es vb-re esküszik, más az 1982-esre, 1954-et természetesen sohasem feledjük, de a ’66-os brazilverést sem. A világbajnokságok 1930 óta íródó története tele van emlékezetes csatákkal, bizonyára a nyári oroszországi tornán is lesznek ilyenek – a vb végéig szombatonként felidézzük az eddigi húsz futballünnep legcsodásabb és legbotrányosabb pillanatait.

Válogatott: tizenheten az NB I-ből, megvan a végleges keret

Georges Leekens szövetségi kapitány kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott Fehéroroszország és Ausztrália ellen készülő keretét: Bese Barnabást sérülés miatt kénytelen nélkülözni a szakmai stáb, az MLS-ben szereplő játékosok pedig klubkötelezettségeik miatt nem tudnak csatlakozni az idei utolsó két felkészülési mérkőzésre.

Eb 2020: Hollandia is lehet az egyik fél a budapesti nyolcaddöntőben

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a 2020-as Európa-bajnokság menetrendjét. Eldőlt, melyik csoport győztese játssza Budapesten a nyolcaddöntőjét.

Válogatott: U19-es csapatunk simán kikapott Kínától

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 4–0-s vereséggel kezdett a Kínában zajló Panda-kupán.

Puskás–Suzuki-kupa: magyar válogatott akar lenni a Genk ifjú tehetsége

Gólt lőtt a Real Madridnak, a Honvédnak, majd a döntőben a Puskás Akadémiának is a 11. Puskás–Suzuki-kupát megnyerő Genk 15 éves magyar tehetsége. Németh András Fokvárosban született, Nagykovácsiban nőtt fel, játszott a Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapataiban, mielőtt 2016-ban a belga klubhoz került. Miközben a Pancho Arénában aratott diadal után nyilatkozott az NSO Tv-nek, kisebb meglepetés érte. 

Válogatott: Futács és Sallói is bekerült a bő légióskeretbe

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a Fehéroroszország és az Ausztrália elleni felkészülési mérkőzésre készülő nemzeti csapat bő légióskeretét, amelyben ezúttal Futács Márkó, Szoboszlai Dominik és Sallói Dániel is helyet kapott.

„A szívemet adhatom a hazámért” – történelmi román–magyar mérkőzés Székelyföldön

Jelképes üzenetet hordozott az U15-ös válogatottak erdélyi mérkőzése, amelyet a magyar fiatalok nyertek meg, de a két félidő hidat verhet a két ország labdarúgása közé – közben épül a csíkszeredai Bilbao.

Válogatott: jegyinformációk a fehéroroszok elleni meccsre

Szerdán kezdődik a jegyértékesítés a június 6-án sorra kerülő Fehéroroszország–Magyarország felkészülési labdarúgó-mérkőzésre.

FIFA: magyar mesterhármas a téma a világbajnokság előtt

A világbajnoksághoz közeledve nap mint nap posztol érdekességeket a FIFA World Cup Twitter-oldal, amely a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos vb-profilja. Szerdán arra hívta fel a figyelmet, hogy a világbajnokságok történetében Kiss László szerzett leggyorsabban három gólt. Ráadásul csereként.

Válogatott: U15-ös csapatunk Csíkszeredában mérkőzik meg Romániával

A magyar U15-ös válogatott május közepén Csíkszeredában lép pályára Románia ellen.

Belgium: Leekens cáfol, nem kíván politikai szerepet vállalni

Belga forrásra hivatkozva korábban beszámoltunk róla, hogy Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szeretne szerepet vállalni a politikai életben, így elindul lakóhelye, a nyugat-flandriai Oostkamp önkormányzati választásán. A belga szakember az MLSZ hivatalos honlapján cáfolta az információt, valamint beszélt a válogatottól visszavonuló Nikolics Nemanjáról is.

Belgium: Leekens indul az önkormányzati választásokon – az érintett cáfol

Hamarosan akár kettős szerepkörben tündökölhet Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A belga szakember a sport mellett ugyanis szeretne szerepet vállalni a politikában is, így elindul lakóhelye önkormányzati választásán. Leekens nem sokkal később cáfolta ez irányú törekvéseit.

Szavazás: egyetért Nikolics Nemanja döntésével?

A három különböző bajnokságban is gólkirályi címet szerző Nikolics Nemanja lemondta a válogatottságot. Egyetért a döntésével?

Képgaléria: a címercsóktól a búcsúig – ilyen volt Nikolics válogatott karrierje

Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar labdarúgója csütörtökön bejelentette, többé nem lép pályára a válogatottban. A Zentáról származó támadó – aki Magyarországon, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is szerzett gólkirályi címet – 2013 októberében az amszterdami Hollandia–Magyarország (8–1) vb-selejtezőn mutatkozott be a válogatottban Egervári Sándor szövetségi kapitány irányítása alatt. Összesen 27 találkozón lépett pályára címeres mezben, ezeken összesen öt gólt szerzett. Tekintse meg Nikolics Nemanja válogatottbeli pályafutásáról készített galériánkat!

Válogatott: Nikolics Nemanja nem játszik többet a nemzeti csapatban!

Nikolics Nemanja, a Chicago Fire magyar labdarúgója bejelentette, többé nem lép pályára a válogatottban.

Európa vs. Dél-Amerika – német és magyar parádé a vb-elődöntőben

Van, aki az 1970-es vb-re esküszik, más az 1982-esre, 1954-et természetesen sohasem feledjük, de a ’66-os brazilverést sem. A világbajnokságok 1930 óta íródó története tele van emlékezetes csatákkal, bizonyára a nyári oroszországi tornán is lesznek ilyenek – a vb végéig szombatonként felidézzük az eddigi húsz futballünnep legcsodásabb és legbotrányosabb pillanatait.

Válogatott: Leekens belga klub kiszemeltjei között – sajtóhír

Sajtóhírek szerint a belga élvonalbeli Sint-Truiden labdarúgócsapata szívesen látná kispadján Georges Leekenst, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

Az épülő csoda: az új Puskás Ferenc Stadion – képgaléria

Az ember épphogy befordul a Hungária körútról a Stefánia útra, amikor akarva-akaratlanul is felkapja a fejét: tekintete a piros és fehér színben pompázó darukra szegeződik. Mondhatnánk, az összképen csak a zöld hiánya ront, de az igazság az, hogy itt semmi nem ront az összképen. A munkagépek zaja az Ifjúság útjáig elhallatszik, sőt, valószínűleg tovább is, csakhogy mi éppen az Ifjúság útján várunk bebocsátásra. No, nem sokáig, az építési területet a külvilágtól elzáró sorompó kezelője mosolyogva enged utunkra, mindennek tetejébe ellát egy jó tanáccsal: itt parkoljunk le, mert beljebb nemigen lesz hely.

Leekens: A legnagyobbak nem sértődnek meg, ha háttérbe szorulnak

Az elveszített felkészülési mérkőzésekről, a kevés játéklehetőséget kapó labdarúgókról, valamint a példaképként viselkedő Gulácsi Péterről is beszélt Georges Leekens, aki továbbra is bízik magában, és úgy véli, hogy jó úton halad a nemzeti tizenegy.


HIRDETÉS