Vízilabda Eb: az olimpiai kvóta a cél mindkét válogatottunknál

A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke bízik abban, hogy a válogatottak januárban, a budapesti Európa-bajnokságon kiharcolják az olimpiai részvételt.

Bíró Attila: Tavaly óta két-három évnyit fejlődtünk, de kell még rutin

Bíró Attila, a kvangdzsui világbajnokságot a 4. helyen záró női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint pozitív az összkép, ám a sérülések érzékeny vérveszteséget jelentettek, és még több tapasztalat kell a játékosoknak.

Vizes vb: olvasóink szerint Vámos és Keszthelyi voltak a legjobb pólósaink

A Nemzeti Sport Online olvasói osztályozták a kvangdzsui világbajnokságon egyaránt negyedik helyen végző férfi és női vízilabda-válogatottunk tagjainak teljesítményét. Mindkét csapatunkat figyelembe véve csak Keszthelyi Rita átlagolt hatosnál jobb osztályzatot.

Vizes vb: „Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni”

Mint beszámoltunk róla, a vizes világbajnokságon szereplő magyar női vízilabda-válogatott tagjai is ott voltak abban az éjszakai klubban, ahol beomlott a galéria, és emiatt két dél-koreai állampolgár az életét vesztette. A játékosok az esetről elmondták, a gyors reakciójuk és egymás kisegítése is kellett ahhoz, hogy ne essen semmi bajuk, és még a pánik kitörése előtt elhagyják a szórakozóhelyet.

Vizes vb: értékelje a női pólóválogatott játékosainak teljesítményét!

A magyar női vízilabda-válogatott a 4. helyen zárta a kvangdzsui női világbajnokságot. Ön milyennek látta a játékosok és a szövetségi kapitány Dél-Koreában nyújtott teljesítményét? Osztályozzon!

Vizes vb: Rengeteget fejlődtünk, jelentős az előrelépés – Bíró Attila

Mint beszámoltunk róla, a magyar női vízilabda-válogatott 10–9-re kikapott Ausztráliától a bronzmérkőzésen, így a 4. helyen zárta a kvangdzsui vizes világbajnokságot. Bíró Attila szövetségi kapitány úgy látja, sokat fejlődött a csapat, és biztos benne, hogy megszerzi az olimpiai kvalifikációt.

Vizes vb: egy góllal kikapott, így 4. a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 10–9-re kikapott Ausztráliától a bronzmérkőzésen, így a 4. helyen zárta a kvangdzsui vizes világbajnokságot.

A női pólóválogatott a negyedik helyen zárta a világbajnokságot

A magyar női vízilabda-válogatott 10–9-re kikapott Ausztráliától a bronzmérkőzésen, így a 4. helyen zárta a kvangdzsui vizes világbajnokságot.

Vizes vb: Nem jött össze semmi, de éremért jöttünk – Bíró

Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint hiába próbált meg mindent a csapata a Spanyolország elleni világbajnoki elődöntőben, a második félidőben a fontos pillanatban elkövetett butaságok megpecsételték a sorsát, s 16–10-re kikapott.

Vizes vb: a bronzéremért játszik a női pólócsapat

A magyar női vízilabda-válogatott kikapott Spanyolországtól a női vízilabda-világbajnokság szerdai elődöntőjében, így pénteken 10 órától a bronzéremért játszik Ausztráliával. Spanyolország a döntőbe jutással megszerezte a tokiói olimpiai kvótát.

A szünetig szoros volt, végül simán jutottak a döntőbe a spanyolok

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság női vízilabdatornájának második elődöntőjében a magyar válogatott 16–10-re kikapott Spanyolországtól, amely a döntőbe jutás mellett kvalifikálta magát a tokiói olimpiára is. A másik elődöntőben Ausztráliát 7–2-re legyőzte a már olimpiai résztvevő Egyesült Államok.

Vizes vb: az amerikai női pólócsapat könnyedén jutott döntőbe

Elsőként a címvédő Egyesült Államok jutott be a kvangdzsui vizes világbajnokság női vízilabdatornájának döntőjébe, mivel az elődöntőben 7–2-re kiütötte az első félidőben gólképtelen Ausztráliát. Ezzel eldőlt, hogy a Magyarország–Spanyolország elődöntő győztese biztosan kijut a pontosan egy év múlva kezdődő olimpiára.

Vizes vb: vagányan, lazán, egy pakli ásszal a vb-döntőért

Nem szabad, hogy a teher összenyomja a válogatottat, már az elejétől keményen kell játszani a spanyolok ellen, hogy sikerüljön a döntőbe jutás.

Vizes vb: Nem rakok extra terhet a lányokra – Bíró

Mint ismert, a magyar női vízilabda-válogatott 7–6-ra legyőzte Olaszországot a kvangdzsui vizes világbajnokság negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé, ahol Spanyolország vár rá. Bíró Attila elmondta: nem rak extra terhet a lányokra, nem mi leszünk a favoritok az elődöntőben.

Vizes vb: egygólos siker, elődöntős a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 7–6-ra legyőzte Olaszországot a dél-koreai vizes világbajnokság negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé, ahol az Eb-győztes Hollandiát búcsúztató Spanyolország vár rá.

Óriási küzdelemben elődöntősök női pólósaink a vizes vb-n

A magyar női vízilabda-válogatott 7–6-ra legyőzte Olaszországot a dél-koreai vizes világbajnokság negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé, ahol az Eb-győztes Hollandiát búcsúztató Spanyolország vár rá.

Vizes vb: Katonásan, fapofával beállunk a sorba – Gurisatti Gréta

Nem szabad felülni a hisztinek – vallják a magyar női vízilabda-válogatott játékosai, akik a korábbi sikerekből is erőt merítenek az olaszok elleni, 11.30-kor kezdődő világbajnoki negyeddöntőben.

Vizes vb: Nem volt időnk szomorkodni az orosz meccs után – Szilágyi Dorottya

A kvangdzsui vizes világbajnokságon 17–6-ra győzött Új-Zéland ellen a magyar női vízilabda-válogatott. Szilágyi Dorottya, a magyar csapat szélsője a Nemzeti Sportnak beszélt az önbizalom növelő sikerről, az oroszoktól elszenvedett vereségről, valamint az olaszok elleni folytatásról.

Vizes vb: Életemben először volt meccsem tájfunban – Bíró

A kvangdzsui vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila a Nemzeti Sportnak adott interjúban értékelte az Új-Zéland elleni, 17–6-ra megnyert, a negyeddöntőbe jutásról döntő mérkőzést és beszélt az olaszok elleni folytatásról is.

Vizes vb: könnyedén jutott a nyolc közé a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott a negyeddöntőbe jutásért 17–6-ra legyőzte Új-Zélandot a kvangdzsui vizes világbajnokságon, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol hétfőn 11.30 órától Olaszországgal találkozik.