Női kézi: „Görbicz Anita igazi példakép, pótolhatatlan a válogatottban”

A hollandok elleni két Európa-bajnoki selejtezőre készül a magyar női kézilabda-válogatott, immár Görbicz Anita, illetve Szucsánszki Zita és Szekeres Klára nélkül. A csütörtöki, hazai meccs előtt a csapat győri edzésén beszélt az NSO Tv-nek Tomori Zsuzsanna, Bódi Bernadett és Háfra Noémi arról, hogy rövid időn belül pótolhatók lesznek-e a korábbi alapemberek, különösen Görbicz Anita, aki hosszú időn keresztül az együttes vezére volt. Továbbá arról is szót ejtettek a játékosok, egyetértenek-e a világklasszis irányító véleményével, miszerint elment mellettünk a világ és többet kell dolgozni azért, hogy válogatottunk ismét az élvonalhoz tartozzon. 

Rasmussen: Már hozzászoktam, hogy sorra dőlnek ki a játékosaim

Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak most kell elkezdenie építeni a jövő csapatát, de azt mondja, megvannak a vezéregyéniségek és a tehetséges fiatalok egyaránt.

Női kézi: Beszéltem a kapitánnyal, azt mondta, gondoljam át – Görbicz

Görbicz Anita az M4 Sport Kézilabda magazinjában beszélt néhány hónappal ezelőtti bejelentéséről, a válogatottság lemondásáról – a Győri Audi ETO klasszis kézilabdázója elmondta, eredetileg nem így tervezte, de nem bánja, hogy elárulta, több világversenyen már nem vesz részt a magyar nemzeti csapattal.

Női kézi: Zácsik megsérült; változások a holland keretben

Március 22-én Győrben, három nappal később Eindhovenben játszik egymással Európa-bajnoki selejtezőt a magyar és a holland női kézilabda-válogatott. Mindkét csapat keretében változások történtek.

Női kézi: Klivinyi nem tudott csatlakozni a válogatott kerethez

Megkezdte felkészülését Győrben a magyar női kézilabda-válogatott a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. A keret ezúttal 20 tagú, az előzetesen kihirdetett csapathoz képest Klivinyi Kinga vállsérülése miatt nem tudott csatlakozni a csapathoz, míg a ferencvárosi Mészáros Rea helyett az érdi Szabó Laura kapott meghívót.

Női kézi: „Olyan közepes vagyok, nem?” – zseniális retró interjú Görbiczcel

Egy korszak lezárult decemberben a női kézilabda-válogatottnál, Görbicz Anita a németországi világbajnokságon szerepelt utoljára a nemzeti csapatban. Csütörtökön a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtező alkalmával búcsúztatják el hivatalosan a győri klasszist. Az M4 Sport ez alkalomból egy 2004-es interjút keresett elő az archívumból, ebben az akkor 20 éves Görbicz eléggé szerényen beszélt a saját képességeiről.

Női kézi: ezért nem tagja Szekeres Klára a válogatott keretnek

Mint korábban beszámoltunk róla, Kim Rasmussen kihirdette a márciusi, hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női kézilabda-válogatott keretét, amelynek nem tagja a Ferencváros védője, Szekeres Klára, aki a szezon után egy időre felhagy az élsporttal és a család veszi át a főszerepet. 

Női kézi: 9 fradista, 4-4 győri és érdi a válogatott keretében

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kijelölte a magyar női kézilabda-válogatott 21 fős keretét a Hollandia elleni március végi Európa-bajnoki selejtezőkre. A győri és eindhoveni találkozókra 16-16 játékos nevezhető – olvasható a szövetség honlapjának szerdai hírében.

Női kézi: a hollandok elleni Eb-selejtezőn búcsúztatják Görbiczet

A Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint a március 22-i, Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt búcsúztatják Görbicz Anitát.

Női kézi: győriek és fradisták nélküli keret, egy újonccal

A március 22-i és 25-i, Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezők előtt március 5-én Telkiben egynapos összetartáson vesz részt a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek 23 fős keretébe ezúttal a Bajnokok Ligájában nem szereplő együttesek legjobbjait hívta meg Kim Rasmussen szövetségi kapitány. A Győr és az FTC játékosai a sűrű versenyprogram miatt a hivatalos válogatott napokon kívül összehívott extra összetartásra pihenőt kaptak. A névsorban egy újoncot találunk, a Vác jobbszélsőjét, Diószegi Nikolettet.

Női kézi Eb-sel.: magyarországi légiósok és telt ház a mieink ellen

Márciusban Hollandiával vív Európa-bajnoki selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott. Helle Thomsen, az ellenfél szövetségi kapitánya 17 játékost hívott meg a két találkozóra, közülük fog kikerülni a benevezett 16 fő.

Női kézi: „Bízom benne, hogy Tomori készen áll a vezérszerepre”

Az egynapos válogatott összetartás után Kim Rasmussen szövetségi kapitány elmondta, vezérszerepet szán Tomori Zsuzsannának.

Női kézi: mindenki csupa mosoly volt a magyar válogatott edzésén

Telkiben találkozott a magyar női kézilabda-válogatott kerete a szokásos összetartás keretén belül. Az edzés során előkerült a teremfutball-labda is, a játékosok és vezetők rendkívül jó hangulatú eseményen vettek részt a képek tanúsága szerint.

Női kézi: Fantasztikus képességű játékosokat látok – Rasmussen

A magyar női kézilabda-válogatott egynapos villámösszetartásán kiderült, van kikkel felfrissíteni a keretet, ha Kim Rasmussen kapitány nekifog a kisebb vérátömlesztésnek.

Női kézi: fradisták és győriek nélküli válogatott keret

Január 22-én egynapos összetartáson vesz részt a magyar női kézilabda-válogatott Siófokon. Kim Rasmussen szövetségi kapitány 17 játékost hívott be a keretbe. Ezúttal eltekintett a Bajnokok Ligája folytatására készülő ferencvárosiak és győriek szerepeltetésétől, inkább arra használja fel az alkalmat, hogy újabb játékosokat próbáljon ki.   

Egyszerre lelkesítő és aggasztó – ilyen volt a magyar női kézilabda 2017-es éve

Beállítottság kérdése, hogyan értékeljük a 2017-es évet női kézilabdában: a világbajnokság sok kérdést hagyott nyitva, pedig amúgy nem volt rossz esztendő.

„Egy család vagyunk” – Rasmussent meghallgatta az MKSZ

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége szerdán meghallgatta Kim Rasmussen szövetségi kapitány első beszámolóját a női világbajnokságról, és megkapta a válaszokat a kérdéseire.

Női kézi-vb: Mindenben elmaradunk a világ élvonalától – Mocsai

Az összefogásról, a munka folyamatos ellenőrzésének szükségességéről, a szerinte kívánatos erős, centralizált szakmai vezetésről is beszélt Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a Magyar Kézilabda-szövetség tiszteletbeli elnöke, akit a DIGI Sport a minap véget ért női kézilabda-világbajnokság értékelésére hívott meg keddi, Reggeli Start című műsorába.

Női kézi-vb: Mörk és Oftedal az egyéni ranglisták élén

Nora Mörk lett a németországi női kézilabda-világbajnokság gólkirálynője, míg a legtöbb gólpasszt a szintén győri Stine Oftedal adta.

Női kézi: „Erősségünk, hogy sokan hozzá tudnak tenni a sikerhez”

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) alelnöke látott pozitívumokat a női válogatott játékában a németországi világbajnokságon, de elismerte, hogy ezeket árnyalja a 15. helyezés. A korábbi kapus a Sport Tv Mai helyzet című műsorában felidézte, hogy elsősorban a csapategység fejlődését akarta látni a magyarokon és ezt meg is kapta.