Női kézi: Rasmussen keretet hirdetett a vb-selejtezőre

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette magyar női kézilabda-válogatott keretét az Ausztria elleni június eleji világbajnoki selejtezőre.

Női kézi: Rasmussen hétfőn egynapos összetartást vezényel Telkiben

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn Telkiben egynapos összetartást vezényel az egyelőre 23 tagú keretnek, amelyből az idegenlégiósok és az európai kupapárharcot vívó győri, ferencvárosi, valamint siófoki játékosok hiányoznak.

Női kézilabda: egy csoportban Montenegróval az Eb-selejtezőn

Koppenhágában elkészítették a jövő decemberi, dán–norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását. A magyar válogatottat a második kalapból húzták ki, a 2. csoportba került, amelyben Montenegróval, Olaszországgal és Litvániával küzd meg az Eb-szereplésért.

Női kézilabda: Planéta túl a műtéten, nem mondott le a vb-szereplésről

A hét elején Párizsban megműtötték Planéta Szimonettát, a francia Chambray és a magyar női kézilabda-válogatott jobbátlövőjét. Az orvosok féléves kihagyással számolnak, de a 25 éves játékos helyzetét nehezíti, hogy mindkét lábán el kellett végezni a beavatkozást. Planéta már a jövőbe tekint, és nem mondott le arról sem, hogy ott legyen a decemberi, Japánban rendezendő világbajnokságon.  

Női kézi: Magyarország áldott állapotban van – Rasmussen

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya hosszabb interjút adott a stregspiller.com-nak, amelyben beszélt a feltörekvő fiatal tehetségekről, akik elé Háfra Noémit állította pozitív példaként. A dán szakember szerint ha a többiek is kellő alázatossággal állnak a munkához, fényes jövő várhat a magyar kézilabdára.

Női kéziválogatottunk 12 gólos sikerrel hangolt a vb-selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott 33–21-re legyőzte Japánt a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Női kézi: a japánok boldogok, hogy a magyarokkal edzhetnek

Hétfő óta Balatonbogláron edzőtáborozik a magyar női A- és B-válogatott, előbbi az idei világbajnokság házigazdájával, Japánnal zárja majd a hetet vasárnap, Siófokon. A távol-keleti csapat most kezdi meg a felkészülését; Ulrik Kirkely szövetségi kapitány elmondta, a keretük ugyan hiányos, de játékosai számára már az is fantasztikus lehetőség, hogy együtt edzhetnek a magyarokkal.

Női kézi: sérülések miatt változott a magyar válogatott kerete

Sérülések miatt változott a Japán elleni felkészülési mérkőzésre készülő magyar női kézilabda-válogatott kerete.

Női kézilabda Eb-selejtező: a második kalapba került a magyar válogatott

A második kalapba került a magyar női kézilabda-válogatott a jövő decemberi, dán–norvég közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolása előtt.

Női kézi: Rasmussen két keretet hirdetett, távlati cél a vb-selejtező

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a magyar női A- és B-válogatott keretét a március 18. és 24. közötti válogatott hétre, amelynek végén a nemzeti csapat Japán válogatottjával mérkőzik meg Siófokon – adta hírül a Magyar Kézilabda-szövetség.

Női kézilabda: megvannak a vb-selejtező helyszínei

Grazban és Zalaegerszegen lesznek az Ausztria–Magyarország női kézilabda-világbajnoki selejtező mérkőzései júniusban.

Bartha Csaba: A kézilabda a csúcson többet követel, mint amit a női szervezet elbír

2018-ban és a kirakatban tündökletes évet zárt a magyar női kézilabdázás. A felnőttválogatott a hollandok előtt csoportelsőként jutott ki a franciaországi Eb-re, amelyen a szükségből is radikálisan megfiatalított kerettel hat mérkőzéséből négyen győzött, és 7. lett. A juniorok hazai pályán, Debrecenben világbajnoki, a serdülők Svédországban nyílt Eb-aranyat nyertek, az ifik sem adták alább vb-ezüstnél. A Győri Audi ETO KC minden lehetséges trófeát besöpört, BL-címét is megvédte. Mindennek azonban ára van, a szó szoros és átvitt értelmében is. Bartha Csabával, az Audi ETO KC elnökével és a TF docensével túlfeszített idegekről, izmokról és költségvetésekről is beszélgettünk.

Most is velünk van – Karl Erik Böhnre emlékezünk

Öt éve, karácsony előtt egy nappal tudta meg Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya, hogy nem tudják kigyógyítani leukémiájából. Városában, Sandefjordban emlékeztünk egy egészen különleges emberre a húgával és legjobb barátjával.

Női kézi Eb: Kovacsics a világelithez tartozik – Szabó Edina

A Sport Tv Harmadik Félidő című műsorában Siti Bea, a magyar női kézilabda-válogatott másodedzője és Szabó Edina, az Érd vezetőedzője értékelte a női Európa-bajnokságot. Szóba került többek az is, hogy Kovacsics Anikó már a világelithez tartozik. Ferencvárosi csapattársa, Háfra Noémi telefonon jelentkezett be, és elárulta, ha másfél évvel ezelőtt valaki azt mondja neki, hogy itt fog tartani, ahol most, akkor kinevette volna.

Női kézi Eb: Háfra Noémi is bekerült az álomcsapatba

Kihirdették a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatát, amelybe Háfra Noémi is bekerült.

Női kézi-vb: az osztrákokat kaptuk a selejtezőben

A franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság záró sajtótájékoztatóját követően kisorsolták a 2019-es japán világbajnokság európai selejtezőjének párosítását. A magyar válogatott az első kalapból várta az eseményt, és Ausztriát kapta, a párharc visszavágóját játszhatjuk hazai pályán.

Női kézi Eb: A jelenünk nagyon biztató jövőt hordoz magában – Kocsis Máté

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke szerint példaértékű volt a magyar női válogatott egysége a franciaországi Európa-bajnokságon, amelyen a hetedik helyen végzett.

Női kézi-vb: az első kalapból várjuk a szombati sorsolást

Szombaton sorsolják a 2019-es női kézilabda-világbajnokság selejtezőjének párosítását. A Franciaországban zajló Európa-bajnokságon hetedik helyen végző magyar válogatott az első kalapba került.

Női kézi Eb: két magyar is bekerülhet az álomcsapatba

A magyar válogatott játékosai közül Háfra Noémi és Schatzl Nadine is bekerülhet a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába.

Női kézi Eb: Háfra bombagólja lett a középdöntő legszebb találata

Megválasztották a 2018-as női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének tíz legszebb gólját. Az első helyet a magyar szíveknek kedves találat hozta el: Háfra Noémi németek elleni, győzelmet érő bombagólja kapta meg a képzeletbeli aranyérmet.