?>
Női kézi: 21 fős keretet hirdetett a Danyi, Elek kettős

Danyi Gábor és Elek Gábor, a magyar női válogatott szövetségi kapitányai kihirdették a szeptember 28. és október 3. közötti budapesti edzőtáborra meghívott játékosok névsorát – adta hírül a Magyar Kézilabda-szövetség.

Kiss Éva sohasem őrjöngött a kapuban, „csak” frenetikusan védett 

Az Európa-bajnoki bronzérmes, a Győrrel háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kézilabdakapus, Kiss Éva szerint nem jó, ha valami már az egészség rovására megy, így nem hiszi, hogy később megbánja, hogy befejezte pályafutását. A végtelenül szerény és türelmes kapus a jövőben az ETO utánpótlásában kamatoztathatja tudását, és azt sem zárja ki, hogy egyszer felnőttcsapatnál irányítsa a kapusok munkáját.

Női kézilabda Eb: Dánia visszaléphet a rendezéstől

Per Bertelsen, a Dán Kézilabda-szövetség elnöke arról beszélt, elképzelhető, hogy visszalépnek a 2020-as női Európa-bajnokság társrendezői szerepétől.

Tudott megálljt mondani – Bódi Bernadett győri távozásról és válogatott búcsúról

Két részletben összesen tizenhárom év és megannyi siker után nehéz szívvel hagyta el Győrt az ETO-val négyszeres BL-győztes kézilabdázó, Bódi Bernadett, akivel váratlan távozásáról, dániai élményeiről és nem hivatalos válogatott búcsújáról is beszélgettünk.

Női kézilabda: az idő nekünk dolgozik – mire lehet képes a magyar válogatott?

Kétszeres képzelőerő szükséges ahhoz, hogy női kézilabda-válogatottunk tokiói szerepléséről elmélkedjünk: a csapat ugyanis még ki sem jutott a 2020-ban elhalasztott játékokra. De induljunk ki abból, hogy jövő nyáron igenis lesz olimpia, női nemzeti együttesünk pedig kiharcolja az indulás jogát.

Női kézi: Tárgyaltam más klubokkal is – Szöllősi-Zácsik

Szöllősi-Zácsik Szandra belenyugodott, hogy a következő idényben nem szerepel a nemzetközi porondon, és törekszik arra, hogy az MTK-val sikerüljön a klub legjobb eredményét elérnie.

Messze megelőzte a korát – a híres-hírhedt Gunnar Prokop kalandos élete

A világhírű menedzser, Gunnar Prokop 80 évvel ezelőtt, 1940. július 11-én született az ausztriai Sankt Pöltenben. Mindenki az 1972-ben alapított Hypo Niederösterreich kézilabdaklub edzőjeként, vezetőjeként ismeri, amellyel egyedülálló módon nyolcszor nyerte meg a BEK-/BL-serleget. Sokan emlékeznek sportszerűtlen megmozdulásaira is a Vasas és a Metz ellen, de a vele készített interjúból kirajzolódik a más sportágakban is bizonyító, korát megelőző módszereket alkalmazó, kreatív szakember képe.

Női kézi Eb: megvan, mikor kezdődnek a magyar csapat meccsei

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján tette közzé a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság mérkőzéseinek pontos időbeosztását.

Pálinger Katalin élete teljes, de van egy hetes, amelyhez újra odaállna

Magánóvodája még nincs, de a tervei többségét véghez vitte a korábbi világklasszis kapus, a ma a Magyar Kézilabda-szövetség alelnökeként dolgozó édesanya, Pálinger Katalin. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázónak a BL-arany nem hiányzik, de ha tehetné, a vb-döntő időn túli hétmétereséhez újra odaállna.

Kézisek kézise: kapitányi testület dönt a legjobbról

Minden idők legjobb magyar női kézilabdázóját azok a magyar edzők választhatták ki, akik szövetségi kapitányként vezették, vezetik a női válogatottat.

Női kézi Eb: már az olimpiai selejtező előtt összecsapunk a szerbekkel

Csütörtök délelőtt az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában kisorsolták a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportjait. A magyar válogatott ellenfele Trondheimben Hollandia, Szerbia és Horvátország lesz. A Danyi Gábor, Elek Gábor páros ezen a tornán debütál a kispadon, különösen pikáns lesz a szerbek elleni mérkőzés, hiszen ők a nagy riválisok a jövő márciusra halasztott olimpiai selejtezőn is. 

Női kézi: a Danyi, Elek páros irányítja továbbra is a válogatottat

Mindenben megegyeztek, így a jövőben is a Danyi Gábor, Elek Gábor páros irányítja a magyar női kézilabda-válogatottat – tájékoztatott a honi szövetség (MKSZ) hivatalos közleményében. A két edző megbízatása 2020. július 1-től 2021. március 31-ig tart, ám sikeres olimpiai kvalifikáció esetén automatikusan meghosszabbodik 2021. augusztus 15-ig.

Női kézilabda: a Danyi, Elek párosnak egyetlen feltétele van

Mint arról beszámoltunk, a Danyi Gábor, Elek Gábor kettőst kérte fel a Magyar Kézilabda-szövetség arra, hogy készítse fel a női válogatottat a 2021-re halasztott tokiói olimpia selejtezőtornájára, s amennyiben a csapat sikerrel veszi az akadályt, úgy a játékokon is irányítsák azt. A két szakember a Sport TV Kézivezérlés című podcastjában beszélt a felkérés körülményeiről, céljaikról, és arról, min múlhat a végleges megállapodás.

Kézilabda: a Danyi, Elek kettőst kérik fel a folytatásra

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos honlapján tudatta, hogy a Danyi Gábor, Elek Gábor kettőst kéri fel továbbra is a női válogatott irányítására.

Szikora Melinda Siófokon visszakapta az igazi életét

Ugyan Szikora Melinda első siófoki idénye a világjárvány miatt idő előtt véget ért, a kapus mégsem tud úgy tekinteni az eltelt hónapokra, mintha mi sem történt volna. Nagyon mélyről kellett újra felépítenie magát, hogy megmutassa, több van benne. Szókimondó stílusán nem akar változtatni, a pályán viszont már megfontoltabban viselkedik.

Női kézi: Pozitív vagyok, mert jó csapatunk lehet – Kovacsics

Kitisztult fejjel, feltöltődve kezdte újra a labdás edzéseket a Ferencvárosban a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Kovacsics Anikó, aki elmondta, most nincs csevegés az öltözőben.

Kézi: utazócipőben, lufit dobálgatva – a hibátlan Fradi legnehezebb meccse

Huszonöt éve százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a Ferencváros a női kézilabda-bajnokságot. A sikercsapat edzője, Németh András jelenleg a Vác szakmai igazgatója. Kalandos karrierje során mindent kipróbált, dolgozott itthon és külföldön, nőkkel és fér­fiakkal, és ha van, aki nem tudná, a Kádár-rendszer utolsó éveiben még Újpesten is megfordult. Később háromszor kérték fel szövetségi kapitánynak. Hatvanhét évesen élete nagy ajándékának tartja, hogy mindkét gyerekével egy klubban dolgozhat – a Magyar Nemzet írása. 

Női kézi Eb: a magyar válogatott a második kalapból várhatja a sorsolást

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a 2020-as női Európa-bajnokság kalapbeosztását. A magyar válogatott a második négyesbe, Norvégia, Svédország és Dánia mellé került. A lebonyolítás sajátosságai miatt ebből viszont már egy csoportellenfelünkre és az ágra is biztosan lehet következtetni. Az EHF tervei szerint a sorsolás június 18-án, az Eb pedig decemberben lesz.

Női kézi: megvan a győri olimpiai selejtező új időpontja

Döntött a Nemzetközi Kézilabda-szövetség is: az eredetileg március 20–22. között Győrben megrendezésre kerülő női olimpiai selejtezőtornát új időpontban, 2021. március 19–21-én rendezik. 

Kézilabda: Fura, hogy így lepergett fél évszázad – Pádár Ildikó

Betöltötte 50. életévét az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó, Pádár Ildikó. A korábbi kiváló beálló visszavonulása óta szeretett klubjában, a Ferencvárosban utánpótlásedző, és reméli, nem kell sokat várni az övékéhez hasonló nagy eredményekre.