Női kézi: Rasmussen kihirdette Törökországba utazó keretét

Július 22. és 28. között a törökországi Belekben edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott. Kim Rasmussen szövetségi kapitány 22 játékost hívott meg az összetartásra – adta hírül a hazai szövetség.

Női kézi: Triscsuk Krisztina hazatér Oroszországba

Szerződést bontott hétfőn a Kisvárda kézilabdacsapata és Triscsuk Krisztina átlövő, aki egy időre el is hagyta Magyarországot.

Női kézi Eb: Eljutottunk odáig, hogy senki nem becsül le minket – Rasmussen

Mint megírtuk, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kedd délben Párizsban kisorsolta az év végi franciaországi női Európa-bajnokság csoportbeosztását. Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a sorsolás után elmondta, hogyan látja a mieink esélyeit a tornán.

Női kézi Eb: a spanyolokat és a horvátokat kaptuk – sorsolás

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kedd délben Párizsban kisorsolta az év végi franciaországi női Európa-bajnokság csoportbeosztását. Az már korábban tudható volt, hogy a magyar válogatott a C-jelű kvartettbe kerül a hollandok társaságában, hozzájuk csatlakozott a spanyol, horvát duó.

Női kézi Eb: az első kalapba került a magyar válogatott

A vasárnap véget ért női kézilabda Európa-bajnoki selejtezők után az európai szövetség nyilvánosságra hozta a decemberi kontinenstorna sorsolásának kiemelését, amely alapján a csoportgyőztes magyar válogatott az első kalapba került. Az már most tudható, hogy a C-csoportban (Montbéliard) fogunk szerepelni, és újra összecsapunk a hollandokkal. 

Kim Rasmussen: Ebben a szezonban sokat léptünk előre

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott jó irányba halad, ráadásul Görbicz Anita búcsúja után is van igazi vezéregyénisége.

Női kézi: Nehéz a magyar csapat ellen játszani – Rasmussen

Nehéz a magyar csapat ellen játszani, van koncepciója, és bár fiatalok a játékosok, küzdenek és használják a fejüket is – mondta Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott dán szövetségi kapitánya vasárnap az M1 aktuális csatornán, miután együttese szombaton 30–22-re legyőzte Fehéroroszországot, így csoportelsőként jutott ki az őszi franciaországi Európa-bajnokságra.

Női kézi Eb-sel.: nehéz első félidő után sima magyar győzelem

A magyar női kézilabda-válogatott Kecskeméten nehéz első félidő után legyőzte Fehéroroszországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, ezzel megszerezte a 7. csoport első helyét.

A második félidőben fordított a csoportelső magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott szerdán Koszovóban 37–15-re nyert, amivel bebiztosította a helyét a franciaországi Európa-bajnokságon, de az utolsó, Fehéroroszország elleni mérkőzés sem volt tét nélküli: győzelemével ugyanis Kim Rasmussen csapata a csoport első helyén végzett, ami a kiemelések tekintetében bizonyosan jól jön majd az Eb sorsolásakor.

Női kézi: kijutott a magyar válogatott az Európa-bajnokságra

Biztossá vált a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki részvétele, a 7. csoportban ugyanis Hollandia a várakozásoknak megfelelően győzött Fehéroroszországban, matematikailag is biztossá téve a saját és a magyar együttes továbbjutását.

Női kézi Eb-sel.: fölényes magyar győzelem Koszovóban, közel a kijutás

A magyar női kézilabda-válogatott 37–15-re győzött Koszovó vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének továbbjutása akkor válik biztossá, ha az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes holland csapat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően nem veszít Fehéroroszországban.

Női kéziválogatottunk esélyt sem hagyott Koszovónak

A magyar női kézilabda-válogatott Koszovóban lépett pályára a franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének 5. fordulójában, és egy győzelemmel nagy lépést tett a decemberi kontinenstornán való részvétel felé. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének továbbjutása akkor válik biztossá, ha az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes holland csapat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően nem veszít Fehéroroszországban.

Női kézi: újoncot is avat a válogatott Koszovó ellen

A magyar női kézilabda-válogatott szerda este Koszovó ellen lép pályára  a franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének 5. fordulójában, és egy győzelemmel biztossá teheti részvételét a decemberi kontinenstornán, majd szombaton Kecskeméten Fehéroroszország ellen a csoportelsőséget is megszerezheti. A tizennyolcas keretünkből ketten nem utaztak el a mérkőzésre: a ferencvárosi kapus, Bíró Blanka, aki a térdét fájlalja (de szombaton már játszhat) és a békéscsabai átlövő, Walfisch Mercédesz, aki beugróként érkezett az edzőtáborba Szöllősi-Zácsik Szandra helyére.

Női kézi: sérülések miatt több változás a válogatott keretében

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kényszerűségből több helyen is változtatott a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretében. Sérülés miatt kikerült Kiss Éva, Such Nelli, Kiss Nikolett és Szöllősi-Zácsik Szandra, a helyükre Horváth-Pásztor Bettinát, Faluvégi Dorottyát és Szekerczés Lucát hívta be a kapitány.

Női kézi: Pálos-Bognár, Kovács Anna és Such is Rasmussen keretében

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette keretét a magyar női kézilabda-válogatott idénybeli utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére. Amennyiben az együttes begyűjti a két pontot Koszovóban, biztosítja Eb-részvételét, míg a fehéroroszok elleni hazai sikerrel a mieink csoportelsőségüket is biztossá tennék.

Női kézilabda: Görbicz Anitáról dalt írt és klipet forgatott egy rajongója

Görbicz Anita válogatottbeli visszavonulása megihlette egyik rajongóját: a kemény magban szurkoló Nagy Edina, azaz Nedin élete első videoklipjét a kedvence tiszteletére forgatta, ráadásul a róla szóló, neki írt dalból.

Rasmussen: Ezerszer inkább ez, mint hogy a nappalimban üljek

A magyar női kézilabda-válogatott új védekezési szisztémát is gyakorolt a szokásos havi összetartáson.

Női kézi: 34 játékossal készül együtt az A- és a B-keret

Kétnapos összetartáson vesznek részt április 16-án és 17-én a magyar női kézilabda-válogatott tagjai. Kim Rasmussen szövetségi kapitány az A-keretbe 19, míg a B-be 15 játékost hívott meg – számolt be róla a szövetség hivatalos honlapja.

Hajdu János: A magyar kézilabda stratégiája jó, azt kell követni

Hajdu Jánosnak szívügye a kézilabda. Több mint négy évtizedes edzői pályafutása során női válogatottunkkal olimpiai elődöntőt és vb-negyeddöntőt vívott, a férfi nemzeti csapatot világbajnoki 6. helyre vezette, klubedzőként az Elektromossal Magyar Kupát, a Közel-Keleten ázsiai BL-t nyert. Utánpótláscsapatai élén junior Eb-2. és ifi Eb-3. hellyel dicsekedhet, idén nyáron, hazai pályán a női junior- vb-n szerezhetett volna újabb trófeát, de most másképpen hallgatott a szívére: a minap lemondott a korosztályos kapitányi tisztségről. Ezzel 65 évesen valószínűleg végleg visszavonult az „első lövészárokból” – a betűvetés mellett eljött tehát a számvetés ideje is.

Női kézi: Mindenki tudja, hol helye, és mi a feladata – Rasmussen

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában beszélt a Hollandok elleni győzelem jelentőségéről. Dicsérte Kiss Évát, valamint Háfra Noémit, és elmondta, mikor lesz tökéletes a kommunikáció közte és a klubedzők között.


HIRDETÉS