Női kézi: Pálos-Bognár, Kovács Anna és Such is Rasmussen keretében

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette keretét a magyar női kézilabda-válogatott idénybeli utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére. Amennyiben az együttes begyűjti a két pontot Koszovóban, biztosítja Eb-részvételét, míg a fehéroroszok elleni hazai sikerrel a mieink csoportelsőségüket is biztossá tennék.

Női kézilabda: Görbicz Anitáról dalt írt és klipet forgatott egy rajongója

Görbicz Anita válogatottbeli visszavonulása megihlette egyik rajongóját: a kemény magban szurkoló Nagy Edina, azaz Nedin élete első videoklipjét a kedvence tiszteletére forgatta, ráadásul a róla szóló, neki írt dalból.

Rasmussen: Ezerszer inkább ez, mint hogy a nappalimban üljek

A magyar női kézilabda-válogatott új védekezési szisztémát is gyakorolt a szokásos havi összetartáson.

Női kézi: 34 játékossal készül együtt az A- és a B-keret

Kétnapos összetartáson vesznek részt április 16-án és 17-én a magyar női kézilabda-válogatott tagjai. Kim Rasmussen szövetségi kapitány az A-keretbe 19, míg a B-be 15 játékost hívott meg – számolt be róla a szövetség hivatalos honlapja.

Hajdu János: A magyar kézilabda stratégiája jó, azt kell követni

Hajdu Jánosnak szívügye a kézilabda. Több mint négy évtizedes edzői pályafutása során női válogatottunkkal olimpiai elődöntőt és vb-negyeddöntőt vívott, a férfi nemzeti csapatot világbajnoki 6. helyre vezette, klubedzőként az Elektromossal Magyar Kupát, a Közel-Keleten ázsiai BL-t nyert. Utánpótláscsapatai élén junior Eb-2. és ifi Eb-3. hellyel dicsekedhet, idén nyáron, hazai pályán a női junior- vb-n szerezhetett volna újabb trófeát, de most másképpen hallgatott a szívére: a minap lemondott a korosztályos kapitányi tisztségről. Ezzel 65 évesen valószínűleg végleg visszavonult az „első lövészárokból” – a betűvetés mellett eljött tehát a számvetés ideje is.

Női kézi: Mindenki tudja, hol helye, és mi a feladata – Rasmussen

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában beszélt a Hollandok elleni győzelem jelentőségéről. Dicsérte Kiss Évát, valamint Háfra Noémit, és elmondta, mikor lesz tökéletes a kommunikáció közte és a klubedzők között.

Női kézi: sikeres volt Tomori Zsuzsanna térdműtétje

Sikeres volt Tomori Zsuzsanna válogatott kézilabdázó hétfői térdműtétje. A 30 éves átlövő múlt csütörtökön, a Hollandia elleni győri Európa-bajnoki selejtező hajrájában sérült meg súlyosan.

Női kézi: „A végén benne volt a fejekben Tomori elvesztése”

A magyar női kézilabda-válogatott előbb elbúcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitát, majd egy végletekig kiélezett meccsen megszorongatta Hollandiát, de 19–18-ra kikapott a legutóbbi vb bronzérmesétől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyos térdsérülést szenvedett. A találkozó után Kim Rasmussen szövetségi kapitány mellett Bódi Bernadett és Bíró Blanka is értékelt.

Női kézi: Orbán Viktor is köszönetet mondott Görbicznek

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán köszönte meg Görbicz Anitának a női kézilabda-válogatottban nyújtott teljesítményét.

Női kézi: Azt gondoltam, nem fogok sírni, mert sportember vagyok, de… – Görbicz

A magyar női kézilabda-válogatott előbb elbúcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitát, majd egy végletekig kiélezett meccsen megszorongatta Hollandiát, de 19–18-ra kikapott a legutóbbi vb bronzérmesétől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyos térdsérülést szenvedett. A találkozó után Görbicz a sajtótájékoztatón és az NSO Tv kamerája előtt is nyilatkozott.

Női kézi: Tomori elülső keresztszalag-szakadást szenvedett

Beigazolódtak a félelmek, Tomori Zsuzsanna elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében a magyar női kézilabda-válogatott Hollandia elleni győri Eb-selejtezőjén (18–19).

Női kézi Eb-sel.: végletekig kiélezett meccsen kaptunk ki Hollandiától

A magyar női kézilabda-válogatott előbb elbúcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitát, majd egy végletekig kiélezett meccsen megszorongatta Hollandiát, de 19–18-ra kikapott a vb-bronzérmestől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.

Női kézi: könnyek, Hooligans, visszavonultatott mez – így búcsúztatták Görbiczet

A Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalosan is elbúcsúztatta a válogatottságtól visszavonuló Görbicz Anitát. Nézze meg a meglepetésekkel teli könnyes búcsút videón!

Női kézi: visszavonultatták Görbicz Anita 13-as mezét

A Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalosan is elbúcsúztatta a válogatottságtól visszavonuló Görbicz Anitát.

Kikaptunk a hollandoktól, és Tomorit is elvesztettük

A magyar női kézilabda-válogatott előbb elbúcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Görbicz Anitát, majd egy végletekig kiélezett meccsen megszorongatta Hollandiát, de 19–18-ra kikapott a legutóbbi világbajnokság bronzérmesétől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyos térdsérülést szenvedett.

Görbicz-mágia – tizenöt év a válogatott szolgálatában

Minden idők egyik, ha nem a legjobb magyar játékosát búcsúztatta el a Magyar Kézilabda-szövetség a válogatottól. Görbicz Anita már nagyon fiatalon meghatározó tagja lett a nemzeti csapatnak, és másfél évtizeden át húzóembere, vezéregyénisége volt. Zsenialitása számtalan fiatalt terelt a kézilabdapályák felé. Az alábbi múltidéző – 233 fellépésére tekintettel a teljesség igénye nélkül – tíz mérkőzés, tíz momentum, valamint egy galéria mentén igyekszik visszapillantani a kivételesen tartalmas pályafutásra a válogatottban.

Női kézi: „Görbicz Anita igazi példakép, pótolhatatlan a válogatottban”

A hollandok elleni két Európa-bajnoki selejtezőre készül a magyar női kézilabda-válogatott, immár Görbicz Anita, illetve Szucsánszki Zita és Szekeres Klára nélkül. A csütörtöki, hazai meccs előtt a csapat győri edzésén beszélt az NSO Tv-nek Tomori Zsuzsanna, Bódi Bernadett és Háfra Noémi arról, hogy rövid időn belül pótolhatók lesznek-e a korábbi alapemberek, különösen Görbicz Anita, aki hosszú időn keresztül az együttes vezére volt. Továbbá arról is szót ejtettek a játékosok, egyetértenek-e a világklasszis irányító véleményével, miszerint elment mellettünk a világ és többet kell dolgozni azért, hogy válogatottunk ismét az élvonalhoz tartozzon. 

Rasmussen: Már hozzászoktam, hogy sorra dőlnek ki a játékosaim

Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak most kell elkezdenie építeni a jövő csapatát, de azt mondja, megvannak a vezéregyéniségek és a tehetséges fiatalok egyaránt.


HIRDETÉS