Női kézi: válogatott keret szeptemberre, meccsek Montenegróval

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a magyar női A- és B-válogatott keretét a szeptember 23–30. közötti győri edzőtáborra. Az A-válogatott a közös munka zárásaként két alkalommal megmérkőzik Montenegróval.

Kézilabda: büntetést kapott Koszovó a tv-közvetítés elmaradásáért

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) 4000 eurós pénzbüntetéssel sújtotta Koszovót, amiért a magyar válogatott ellen május 30-án lejátszott női Eb-selejtező mérkőzésére nem gondoskodott nemzetközi tv-közvetítési jelről a magyar partnernek – áll az EHF közleményében.

Kim Rasmussen: Ha a gyerekeim azt szeretnék, hogy otthagyjam a munkámat, megtenném

Új oldaláról ismertük meg a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, amikor meglestük egyik kedvenc időtöltése közben. Kim Rasmussen képes heti hosszú órákat is golfozással tölteni, mégsem elégedett a fejlődésével. A dán edzővel beszélgetve az itteni élete mellett egy családi tragédia is szóba került.

Görbicz Anita Tokióra akár vissza is térne a válogatotthoz

Szinte szállóigévé nemesült a magyar válogatott idén elbúcsúztatott és a Győri Audi ETO KC még nagyon is aktív, emblematikus irányítójának, Görbicz Anitának az üzenete, amelyet a júliusi, debreceni női kézilabda junior-világbajnokság előtt a – későbbi aranyérmes – nemzeti csapat tagjaihoz intézett. „Élvezzétek a játék minden percét, és soha egy pillanatra se adjátok fel!” Egyetlen mondatban két recept a sikerre, amelynek élő bizonysága maga „Görbe”. Aki beszélgetésünk zárásaként egyenesen kimondta: ha úgy adódna, hogy a 2020-as, tokiói olimpiára hívnák, és azt érezné, akár csak percekre vagy a puszta jelenlétével is tudna segíteni, menne.

Női kézi: csere a keretben, a Vác átlövője játszhat a vb-negyeddöntőben

Szerda este csatlakozott a női U18-as világbajnokságon szereplő magyar női ifjúsági kézilabda-válogatotthoz Kácsor Gréta, a Vác játékosa, aki a lecserélt Szilovics Fanni helyett kaphat lehetőséget a spanyolok elleni negyeddöntőben – olvasható a hazai szövetség hivatalos Facebook-oldalán.

Már most magas hőfokon zajlik a munka a női kéziválogatottnál

Vasárnap edzőtáborba indult a magyar női kézilabda-válogatott, hogy az elkövetkező egy hétben a törökországi Belekben készüljön a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságra. Kim Rasmussen szövetségi kapitány huszonkét játékost vitt magával, akik klubjukkal csak most kezdték el a felkészülést a következő idényre.

Női kézi: Rasmussen kihirdette Törökországba utazó keretét

Július 22. és 28. között a törökországi Belekben edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott. Kim Rasmussen szövetségi kapitány 22 játékost hívott meg az összetartásra – adta hírül a hazai szövetség.

Női kézi: Triscsuk Krisztina hazatér Oroszországba

Szerződést bontott hétfőn a Kisvárda kézilabdacsapata és Triscsuk Krisztina átlövő, aki egy időre el is hagyta Magyarországot.

Női kézi Eb: Eljutottunk odáig, hogy senki nem becsül le minket – Rasmussen

Mint megírtuk, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kedd délben Párizsban kisorsolta az év végi franciaországi női Európa-bajnokság csoportbeosztását. Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a sorsolás után elmondta, hogyan látja a mieink esélyeit a tornán.

Női kézi Eb: a spanyolokat és a horvátokat kaptuk – sorsolás

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kedd délben Párizsban kisorsolta az év végi franciaországi női Európa-bajnokság csoportbeosztását. Az már korábban tudható volt, hogy a magyar válogatott a C-jelű kvartettbe kerül a hollandok társaságában, hozzájuk csatlakozott a spanyol, horvát duó.

Női kézi Eb: az első kalapba került a magyar válogatott

A vasárnap véget ért női kézilabda Európa-bajnoki selejtezők után az európai szövetség nyilvánosságra hozta a decemberi kontinenstorna sorsolásának kiemelését, amely alapján a csoportgyőztes magyar válogatott az első kalapba került. Az már most tudható, hogy a C-csoportban (Montbéliard) fogunk szerepelni, és újra összecsapunk a hollandokkal. 

Kim Rasmussen: Ebben a szezonban sokat léptünk előre

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott jó irányba halad, ráadásul Görbicz Anita búcsúja után is van igazi vezéregyénisége.

Női kézi: Nehéz a magyar csapat ellen játszani – Rasmussen

Nehéz a magyar csapat ellen játszani, van koncepciója, és bár fiatalok a játékosok, küzdenek és használják a fejüket is – mondta Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott dán szövetségi kapitánya vasárnap az M1 aktuális csatornán, miután együttese szombaton 30–22-re legyőzte Fehéroroszországot, így csoportelsőként jutott ki az őszi franciaországi Európa-bajnokságra.

Női kézi Eb-sel.: nehéz első félidő után sima magyar győzelem

A magyar női kézilabda-válogatott Kecskeméten nehéz első félidő után legyőzte Fehéroroszországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, ezzel megszerezte a 7. csoport első helyét.

A második félidőben fordított a csoportelső magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott szerdán Koszovóban 37–15-re nyert, amivel bebiztosította a helyét a franciaországi Európa-bajnokságon, de az utolsó, Fehéroroszország elleni mérkőzés sem volt tét nélküli: győzelemével ugyanis Kim Rasmussen csapata a csoport első helyén végzett, ami a kiemelések tekintetében bizonyosan jól jön majd az Eb sorsolásakor.

Női kézi: kijutott a magyar válogatott az Európa-bajnokságra

Biztossá vált a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki részvétele, a 7. csoportban ugyanis Hollandia a várakozásoknak megfelelően győzött Fehéroroszországban, matematikailag is biztossá téve a saját és a magyar együttes továbbjutását.

Női kézi Eb-sel.: fölényes magyar győzelem Koszovóban, közel a kijutás

A magyar női kézilabda-válogatott 37–15-re győzött Koszovó vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének továbbjutása akkor válik biztossá, ha az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes holland csapat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően nem veszít Fehéroroszországban.

Női kéziválogatottunk esélyt sem hagyott Koszovónak

A magyar női kézilabda-válogatott Koszovóban lépett pályára a franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének 5. fordulójában, és egy győzelemmel nagy lépést tett a decemberi kontinenstornán való részvétel felé. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének továbbjutása akkor válik biztossá, ha az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes holland csapat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően nem veszít Fehéroroszországban.

Női kézi: újoncot is avat a válogatott Koszovó ellen

A magyar női kézilabda-válogatott szerda este Koszovó ellen lép pályára  a franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének 5. fordulójában, és egy győzelemmel biztossá teheti részvételét a decemberi kontinenstornán, majd szombaton Kecskeméten Fehéroroszország ellen a csoportelsőséget is megszerezheti. A tizennyolcas keretünkből ketten nem utaztak el a mérkőzésre: a ferencvárosi kapus, Bíró Blanka, aki a térdét fájlalja (de szombaton már játszhat) és a békéscsabai átlövő, Walfisch Mercédesz, aki beugróként érkezett az edzőtáborba Szöllősi-Zácsik Szandra helyére.

Női kézi: sérülések miatt több változás a válogatott keretében

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kényszerűségből több helyen is változtatott a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretében. Sérülés miatt kikerült Kiss Éva, Such Nelli, Kiss Nikolett és Szöllősi-Zácsik Szandra, a helyükre Horváth-Pásztor Bettinát, Faluvégi Dorottyát és Szekerczés Lucát hívta be a kapitány.


HIRDETÉS