Kézi: Mindig meg kellett küzdenem mindenért – Háfra Noémi

Háfra Noémi még csak 16 éves volt, amikor már bajnoki címet ünnepelhetett a Ferencváros női kézilabdacsapatával. Tizenkilenc évesen részt vett élete első felnőtt-világbajnokságán, s egy összetartás kivételével folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak. Mégsem vette sosem készpénznek a meghívást. A Sportkrém stábja forgatott az FTC 20 éves balátlövőjével. 

Női kézilabda: legyőzte a Kisvárdát a juniorválogatott

Meglepetésre a magyar női junior kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen két góllal, 28–26-ra legyőzte a Kisvárda élvonalbeli csapatát Mogyoródon.

Kép: így fogadta Áder János a világbajnok kéziseket

Mint ismert, Áder János köztársasági elnök hétfő este tiszteletvacsorán fogadta a debreceni junior kézilabda-világbajnokságon aranyérmet szerző női válogatott tagjait és segítőit a Sándor-palotában. Áder János azzal kezdte pohárköszöntőjét, hogy felmutatta azt a posztert, amely a Nemzeti Sportban jelent meg a csapatról, és amelynek egyik oldalán a világbajnoki címet nyert francia labdarúgó-válogatott szerepel, majd vendégeihez fordulva hozzáfűzte: „számunkra nem ez a kedves, hanem a másik oldala”.

Női kézi: Áder János tiszteletvacsorán fogadta a junior-vb-győzteseket

Áder János köztársasági elnök hétfő este tiszteletvacsorán fogadta a debreceni junior kézilabda-világbajnokságon aranyérmet szerző női válogatott tagjait és segítőit a Sándor-palotában.

Női junior kézi-vb: „Fogat bármelyik fogorvosnál lehet kapni”

Világbajnok lett, amit nem veheti el tőle senki – írta az Új Szó megkeresésére a magyar női junior kézilabda-válogatott dunaszerdahelyi születésű csapatkapitánya, Lakatos Rita, aki szájsérülést szenvedett a Norvégia elleni döntőben, ezért nem lehetett ott a társakkal az ünneplésnél.

Női kézi: „Sikerült emlékezetes juniorvébét rendeznünk”

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke szerint a szervezés szempontjából is emlékezetes volt a szombaton véget ért debreceni női junior-világbajnokság, amelyet a magyar válogatott megnyert.

Golovin: A lányok legyőzhetetlennek érezték magukat

Mindig sikerült megtörnie ellenfelét a veretlenül aranyérmes magyar junior női kézilabda-válogatottnak, amelyből többen a jövő zálogai lehetnek. Golovin Vlagyimir szövetségi edző sem titkolja, ez egy nagyon sikeres generáció, amelyben a játékosok nemcsak ügyesek, de tökéletesen össze is passzolnak.

Női junior kézi-vb: nem úszta meg Lakatos Rita a csúnya ütközést

A női junior kézilabda-világbajnokság fináléja idő előtt véget ért a végső győztes magyar válogatott kapitánya, Lakatos Rita számára, akit sajnos kórházba kellett szállítani, mert szájsérülést szenvedett.  

Női junior kézi-vb: „Imádjuk, szeretjük egymást, ezért is tudtunk nyerni”

Világbajnokságot nyerni óriási tett, hát még veretlenül! A magyar női junior kézilabda-válogatottnak mindez sikerült, mivel a döntőben 28–22-re legyőzte a norvégokat. Az éremátadás után friss világbajnokként Háfra Noémi, Márton Gréta, Pásztor Noémi és Suba Sára beszélt az NSO Tv-nek a diadalról, valamint üzent a mérkőzés közben kórházba szállított csapatkapitánynak, Lakatos Ritának is. 

Női kézi: Suba sikolya, Klujber küzdelme, Háfra harca – így lettünk világbajnokok!

Mint ismert, a magyar női junior kézilabda-válogatott világbajnok lett, mivel a debreceni viadal fináléjában szenzációs második félidei teljesítményének köszönhetően 28–22-re legyőzte Norvégiát. Tekintse meg a tornát hibátlanul záró magyar csapat fináléjáról készült legjobb képeket!

Női junior kézi-vb: aranyérmes a magyar válogatott!

A magyar női junior kézilabda-válogatott aranyérmet szerzett a debreceni világbajnokságon, miután a döntőben 28–22-re legyőzte Norvégiát.

Szenzációs második félidő, világbajnok a magyar válogatott!

Három a magyar igazság! A 2001-es és a 2003-as elveszített döntő után a magyar női junior kézilabda-válogatott ezúttal világbajnoki aranyérmet szerzett. Háfra Noémiék a debreceni fináléban kétgólos félidei hátrányt követően 28–22-re legyőzték Norvégiát. A magyar csapat mind a nyolc meccsét megnyerte a viadalon.

Női junior kézi-vb: harmadszor döntős a magyar válogatott!

A magyar válogatott 30–25-re legyőzte Dél-Koreát a Debrecenben zajló női junior kézilabda-világbajnokságon, így 2001 és 2003 után harmadszor játszhat vb-döntőt a korosztályban. A mieink ellenfele az oroszokat felülmúló Norvégia lesz a szombati fináléban.

Újabb nagyszerű játék, Dél-Koreát legyőzve vb-döntős a magyar csapat!

A magyar válogatott 30–25-re legyőzte Dél-Koreát a Debrecenben zajló női junior kézilabda-világbajnokságon, így 2001 és 2003 után harmadszor játszhat vb-döntőt a korosztályban. A mieink ellenfele az oroszokat felülmúló Norvégia lesz a szombati fináléban.

Női junior kézi-vb: Norvégia jutott be elsőként a döntőbe

A norvég válogatott jutott be elsőként a debreceni női junior kézilabda-világbajnokság döntőjébe, mivel a hétgólos Henny Elle Reistad vezérletével 30–23-ra legyőzte Oroszországot. 20 órától élőben közvetítjük a Magyarország–Dél-Korea elődöntőt!

Női junior kézi-vb: a magyar kapus megkönnyezte a bravúrját – videó

Mint megírtuk, a házigazda magyar válogatott 31–26-ra nyert Románia ellen a Debrecenben zajló junior női kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. A mienk kapusa, a csereként beálló Binó Boglárka több remek megmozdulással vétette magát észre, az utolsó percekben pedig könnyekig hatódva vette tudomásul, hogy bravúrral védett egy hétméterest, amely után a közönség éltetni kezdte.

Női kézi junior-vb: péntek este játszik elődöntőt a magyar válogatott

Kialakult a debreceni női junior kézilabda-világbajnokság utolsó két versenynapjának programja.

Női junior kézi-vb: a 2. félidőben átrohantunk a románokon

A Debrecenben zajló női junior kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott Romániával találkozott a negyeddöntőben. A szünetben még háromgólos hátrányban volt a magyar csapat, de a folytatásban feljavult a védekezés, Binó Boglárka sorra mutatta be a védéseket, támadásban pedig átrohantunk az ellenfélen, a vége ötgólos siker. Az elődöntőben a Dél-Korea–Dánia meccs győztese következik.

Binó-bravúrokkal, remek második félidei játékkal elődöntős a válogatott!

A Debrecenben zajló női junior kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott a Románia elleni negyeddöntőben az első félidő második felét elrontotta, ám a fordulást követően Binó Boglárka bravúros védéseivel és remek szélsőjátékkal megérdemelten harcolta ki a legjobb négy közé jutást (31–26). Az ellenfelünk pénteken 20 órától Dél-Korea lesz.