Ahogy mi megéltük: Oslótól 100 kilométerre a rádió elhallgatott. El kellett hallgatnia

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 40. részben Kocsmár-Tóth István idézi fel 2015 novemberét, és az egyáltalán nem felhőtlen utat a Norvégia–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőre.  

Sportkonferencia: Babos, Gulácsi, Szilágyi és mások az újrakezdés örömeiről

Nagyszabású, szinte minden területet érintő élő online konferenciát rendezett Hogyan tovább, magyar sport? címmel szerdán az utanpotlassport.hu szerkesztősége az MSÚSZ Nagy Béla-programjának támogatásával a koronavírus-járvány hatásairól, a szakmai és gazdasági kilátásokról. Az internetes eseményen előadást tartott többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dénes Ferenc sportközgazdász, Petrov Iván úszóedző, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapesti Honvéd elnöke, de megosztotta gondolatait három klasszis sportoló is: a kétszeres ötkarikás győztes kardvívó, Szilágyi Áron, a háromszoros páros világbajnok teniszező, Babos Tímea, valamint az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter is.

Ahogy mi megéltük: hömpölygős gólöröm, kis szépséghibával

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 30. részben Kun Zoltán egy meglehetősen keservessé vált gólörömét írta meg.

Ahogy mi megéltük: „Magyar–szovjet 0–6… Sohasem éreztem magam annyira egyedül!”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. Vasárnap egyik olvasónk történetét osztjuk meg, dr. Nagy Zoltán a magyar labdarúgó-válogatott 1984–1986-os sikereit és kudarcait eleveníti fel, ahogy ő megélte.

Ahogy mi megéltük: „No, kisfiam, hiába üvöltöztél, jönnek haza az aranylábúak!”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 15. részben ismét olvasói történetet osztunk meg. Farkas Péter az 1982-es labdarúgó-világbajnokságot idézi fel. 

Elképzelhetetlen nélküle a futball, de itthon csak 70 éve játszanak benne

Mi kell a szervezett keretek között lebonyolított labdarúgó-mérkőzésekhez? Megfelelően előkészített pálya. Játékvezető. Labda. Kétszer tizenegy játékos. No meg az őket megkülönböztető, számozott mezek. Az utóbbi ma evidens „tartozéka” a játéknak, de 1950-ig Magyarországon nem terjedt el a mezszámok használata.

Videó: Dzsudzsák könnyei; Einstein kapcsolata az NB I-gyel

Hogy mi a kapcsolat Einstein és a labdarúgó NB I állása között? Erre Kovács István, a Mol Fehérvár játékosa mutatott rá az egyik NSO Tv-nek adott korábbi interjújában. Ahogy Hegedűs János is kameránk előtt árulta-e, milyen előzmények után tréfálta meg Dibusz Dénest, akinek a felezővonalon túlról rúgott gólt, Koszta Márk pedig végigvezetett minket a hullámvasúthoz hasonlító mezőkövesdi pályafutásán. Vida Máté arról beszélt az első néhány, DAC-ban töltött hónapja után, hogyan járul hozzá a Vasas honlapjának látogatottságához. Emellett azt a pillanatot is megörökítettük, amikor 2018 novemberében Dzsudzsák Balázs csak nagyon nehezen öntötte szavakba, mit jelent neki, hogy ismét pályára lépett a válogatottban.

Válogatott: Erwin Koemant nem lepte meg, hogy Gera edzőnek állt

Évekig dolgozott testvére, Ronald mellett Premier League-csapatoknál, de most nem igényli a holland szövetségi kapitányként dolgozó öccse segítségét. Erwin Koeman önállóan próbál érvényesülni. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Magyar Nemzet hasábjain felidézte a nálunk töltött időszak legérdekesebb pillanatait, és elárulta, figyelemmel kíséri két korábbi kulcsembere, Gera Zoltán és Dárdai Pál pályafutását – immáron edzőként.

Labdarúgás: Baráth haja nem tetszett; Batik templomba ment

Baráth Botond szerint a magyar–szlovák Eb-selejtezőn a játékvezetőnek bizonyára nem tetszett a haja, ezért kapott a lefújás után piros lapot. Batik Bence nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagyott ki a Honvéd Mol Fehérvár elleni bajnokijának hajrájában, pedig még a templomba is elment, hogy végre gólt szerezzen. Összegyűjtöttünk egy csokrot labdarúgóink az elmúlt években az NSO Tv-nek adott nyilatkozataiból.

Újpest: 60 éves lett a háromszoros kupagyőztes mindenes, Kardos József

Kardos József, az Újpesti Dózsa korábbi kiváló labdarúgója vasárnap lett hatvanéves. Az NB I-ben 262-szer, a válogatottban 33-szor lépett pályára a többnyire védőként bevetett futballista. Manapság is aktív: az MLSZ ellenőreként tevékenykedik.

Bolgár–magyar: egy bolgár oldal úgy számol, a magyar csapat nem állhat ki

A bolgár sajtó abban reménykedik, hogy a magyar válogatott nem állhat ki az Európa-bajnoki pótselejtezőre.    

Bolgár–magyar: június 4-én lehet a szófiai pótselejtező – sajtóhír

Szófiai sajtóhírek szerint megvan a március 26-áról elhalasztott Bulgária–Magyarország mérkőzés új dátuma. Metodi Sumanov, szabadúszó-sportújságíró a Twitteren számolt be arról, hogy június 4-én rendezhetik meg az Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Könyvajánló: könyv jelent meg Mezey György válogatottjáról

Ballada egy csapatról címmel vaskos könyv jelent meg a Mezey György szövetségi kapitány irányításával az 1986-os, mexikói világbajnokságra Európából elsőként kijutó, majd ott a szovjetektől 6–0-s vereséget szenvedő magyar labdarúgó-válogatott történetéről.

Légiósok: „Felér egy kínzással” – a Sporting KC magyarjai a koronavírus-helyzetről

Jó döntésnek tartják az Európa-bajnokság elhalasztását a Sporting Kansas City magyar légiósai. Baráth Botond és Sallói Dániel egyelőre haza nem térhet, kansasi otthonukban próbálják formában tartani magukat, remélve, hogy a koronavírus-járvány minél hamarabb lecseng, és visszatérhetnek a pályára. A két játékossal készült videointerjúnkban a labdarúgó NB I, Böde Dániel és Varga Roland, a Zalaegerszeg és az Újpest bennmaradási reményei, a világfutball eseményei, a Liverpool esetleges bajnoki címe vagy a Premier League-idény teljes törlése, Patrick Mahomes, a baseball és az amerikai hot dogok is szóba kerültek.

Nagy Feró lusta gyúrni járni, de a keddi foci nem maradhat el

Azok a boldog szép napok; Gyere, kislány, gyere!; 8 óra munka – és még sorolhatnánk. A Beatrice zenekar frontembere, A Dal 2020 zsűrijének tagja. Dacára a térdsérülésének, Nagy Feró 74 évesen is heti rendszerességgel rúgja a labdát. A szabadszájú zenész rendőrökkel igen, játékvezetőkkel viszont még sohasem került összetűzésbe, de már állították ki szabálytalanságért.

Koronavírus: „Nehéz a helyzet” – Marco Rossi Facebookon üzent

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közösségi oldalán üzent az érte aggódóknak.

Bolgár–magyar: törli a szurkolói járatait a Wizz Air

Törli a Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőre meghirdetett szófiai szurkolói járatait a Wizz Air.

Bolgár–magyar: továbbra sincs sok esély Willi Orbán játékára

Willi Orbán, a magyar labdarúgó-válogatott kulcsjátékosa vélhetően nem léphet pályára a Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőn.