Jégkorong: Bartalis István élete legjobb idényén van túl

Jól döntött Bartalis István, amikor a svéd másodosztály kiscsapatához igazolt: végre sérülésmentes és kiváltképp eredményes idényen van túl a Vita Hästennel, ám a folytatás még kérdéses.

Jégkorong: kő, papír, ollóban Sofron nyert – a kvízkérdésekben is jobb volt Kógernél?

Még mielőtt sikerrel vette volna a februári, nottinghami olimpiai selejtezőt a magyar férfi jégkorong-válogatott, az NSO Tv a csapat két alapemberét, Kóger Dánielt és Sofron Istvánt állította fogós kérdések elé egy kvízjáték formájában. A kezdésért Sofron nyerte a kő, papír, ollót, nézzük meg, ki volt jobb a nem túl egyszerű kérdések megválaszolásában.    

Jégkorong: Majoross Gergely úgy érzi, megérett a szövetségi kapitányi posztra

A jövő héten 41 éves Majoross Gergely hirtelen felnőttcsapat nélkül maradt, miután a MAC Újbuda tulajdonosai a koronavírus-járvány miatti bizonytalanság okán szüneteltetik a szlovák élvonalbeli Tipsport Liga-keret működtetését. Viszont a teljes projekt nem áll le, úgyhogy a MAC számítana Majorossra a remélt jövő évi újraindulásig is, csak más pozícióban. Fiatal jégkorongedző-generációnk éltanulója viszont természetesen nincs ajánlatok híján, keresték itthonról és külföldről, továbbá jelenleg üres a magyar válogatott kispadja is, ő pedig 2013 óta a stáb tagja, és késznek is érzi magát a feladatra... Kérdéses tehát a jövője, de izgalmas is.

Ahogy mi megéltük: „Annál a kis papírdarabkánál nagyobb kincsem nem lehetett volna”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 34. részben Szűcs Miklós repít minket vissza 1983-ba, amikor a magyar jégkorong-válogatott feljutott a B-csoportba a Budapest Sportcsarnokban.

Jégkorong: Horváth András lett a juniorválogatott edzője

Horváth András, korábbi 225-szörös válogatott játékos lett a junior (U20-as) jégkorong-válogatott szövetségi edzője.

Jégkorong: szerződést bontott Finnországban Hári János

Közös megegyezéssel távozik a finn élvonalbeli Lahti Pelicanstól a válogatott klasszisunk, Hári János, aki idehaza várja első gyermeke születését és új klubja bejelentését.

Jégkorong: „Ki otthon a főnök? Próbáljuk meggyőzni egymást a másik igazáról!”

Ki otthon a főnök? Ki bírja jobban a bezártságot? Ki a nyughatatlanabb személyiség? – többek között ezekre a kérdésekre válaszolt az egy párt alkotó, a magyar női illetve férfi jégkorong-válogatott két oszlopos tagja, Gasparics Fanni és Garát Zsombor az NSO Tv gyorstesztjén. 

Jégkorong: külföldről érkezhet kapitány a férfi- és a női válogatotthoz

Első ránézésre mintha tavaszi nagytakarításba kezdett volna Vas Márton, hiszen mindkét felnőttválogatottunkhoz új szövetségi kapitányt hoz, s a férfi juniorokhoz a saját helyére keresheti az utódot. A Magyar Jégkorongszövetség március elején munkába állt új általános igazgatójával sok mindenről kellett beszélnünk.

Jégkorong: nem marad a válogatott élén Jarmo Tolvanen

A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) nem hosszabbítja meg Jarmo Tolvanen férfi szövetségi kapitány szerződését.    

Videó: amikor legutóbb A-csoportba jutott a magyar jégkorong-válogatott

A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Ezúttal napra pontosan öt évet megyünk vissza az időben, és felidézzük a magyar férfi jégkorong-válogatott legutóbbi feljutását az A-csoportba.

Jégkorong: a nőknél 12., a férfiaknál 21. a válogatott a világranglistán

A nőknél – története legjobb pozícióját elérve – a 12., a férfiaknál pedig 21. a magyar jégkorong-válogatott a pénteken nyilvánosságra hozott világranglistán.

Jégkorong: a férfiválogatott vb-jét is átszervezhetik

A divízió I/A világbajnokság lebonyolítását is befolyásolhatja a koronavírus-járvány Sipos Levente, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára szerint, aki emellett arról is beszélt az M4 Sport Sporthíradójában, hogy az elhalasztott női vb miatt a magyar csapat programját át kell szervezni.

Jégkorong: a magyar konyha hiányzik leginkább Amerikában Papp Kristófnak

Papp Kristóf körül zajlanak mostanában az események. A kilenc éve az Egyesült Államokban élő, 18 éves jégkorongozó először felkerült az NHL idei előzetes draftlistájára, majd klubot váltott a tengerentúli juniorbajnokság, az USHL-en belül, s meghívást kapott a magyar jégkorong-válogatottba is. Sőt, a Nottinghamban sikerrel megvívott olimpiai előselejtezőn megszerezte élete első gólját a felnőttek között.

Jégkorong: Biztosan elég magas pulzusszámmal védtem – Rajna

A 97.92 százalékos védési arány nem akármilyen teljesítményre vall, Rajna Miklós megérdemelte, hogy Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány is a meccs emberének nevezze. A magyar jégkorong-válogatott britek felett aratott 4–1-es olimpiai selejtezős győzelme után adódott a kérdés: mekkora pulzusszámmal védett a kapusunk? 

Jégkorong: „Mindenkiben él még az az ominózus 15 másodperc...”

Óriásit játszva győzte le 4–1-re a magyar jégkorong-válogatott Nagy-Britanniát a Nottinghamban rendezett olimpiai előselejtező továbbjutásról döntő mérkőzésén. Amellett, hogy a mieink augusztusban Rigában harcolhatnak a 2022-es pekingi téli olimpián való részvételért, a játékosok úgy érzik, revansot vettek a 2018-as budapesti divízió 1/A-csoportos világbajnokságon történtekért.