Férfi kézilabda: Zsitnyikov sem marad le a magyarok elleni meccsről

Kihirdette keretét Eduard Koksarov, az orosz férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az április 11-i és 14-i, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

Férfi kézi: Csoknyai és Matics folytathatja a munkát a válogatottnál

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) kedden úgy határozott, Csoknyai István és Vladan Matics folytathatja a munkát a magyar férfi kézilabda-válogatott élén.

Férfi kézi: Szinte másik világba csöppentem – Faluvégi

Az utóbbi négy-öt hét – meg az előző egy év – főleg lelkileg volt megterhelő Faluvégi Rudolfnak, a magyar férfi kézilabda-válogatott és a francia első osztályban vitézkedő Cesson-Rennes új irányítójának.

Férfi kézi: harmadik játékosunk gyermeke is megszületett – kép

Bodó Richárd, a Mol-Pick Szeged balátlövője örömhírt osztott meg követőivel az Instagramon: a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosának kisfia született.

Férfi kézi: Bodó szeretné, ha maradna a két kapitány a válogatottnál

Bodó Richárd, a Mol-Pick Szeged és a magyar férfi kézilabda-válogatott balátlövője amondó, maradjon a jelenlegi két szövetségi kapitány, mert elég volt a folyamatos újratervezésből.

A Tatabánya új beállója lemondja a román válogatottságot a magyar kedvéért

A magyar kedvéért lemondja a román válogatottságot Szász András, aki nyártól a jelenleg a BL-ben vitézkedő Dinamo Bucuresti csapatától igazol a Tatabányához.

Férfi kézi: Bocsánat, senkit sem akartam bántani – Vladan Matics

Álmatlan éjszakája volt Vladan Matics férfi kézilabda-kapitánynak, mert hétfői vb-értékelő szavait néhányan bántóan erősnek érezhették.

Férfi kézi: A teljesítményem nyomon követhető – Bartók

A német Bundesligában szereplő Lemgo játékosa, Bartók Donát a decemberi edzéseken nem tűnt megfelelőnek a kombinatív játékban, ezért a pályán a többiekkel sem találta az összhangot, nyilatkozta a Reggeli Startban Vladan Matics, a férfi kézilabda-válogatott egyik szövetségi kapitánya. Bartók szerint ő semmilyen visszajelzést sem kapott a szakvezetéstől.

Férfi kézi: „Erőnléti katasztrófa vagyunk” – Vladan Matics kifakadt

„Nem bántam meg, hogy elvállaltam a szövetségi kapitányi posztot, mindent megtettem, amit tudtam. A tizedik hely a reális kép” – mondta Vladan Matics, a vasárnap véget ért világbajnokságon a minimális célkitűzéstől, vagyis a hetedik helytől elmaradó magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Digi Sport reggeli műsorában.

Mocsai Lajos: Többet és másként kell foglalkozni a válogatottal

Mocsai Lajos volt szövetségi kapitány, a Testnevelési Egyetem rektora szerint válogatottunk csak a kialakult, bevált, sikeres módszerekkel lehet újra a világelit tagja.

Férfi kézi-vb: Hansenék szétszedték a franciákat, Norvégiával döntőznek

Az olimpiai bajnok dán válogatott Mikkel Hansen tizenkét találatának és Jannick Green kapus parádés teljesítményének köszönhetően 38–30-ra megverte a címvédő Franciaországot a férfi kézilabda-világbajnokság elődöntőjében, ezzel társházigazdaként bejutott a vasárnapi fináléba, amelyben a németeket legyőző Norvégia vár rá.

Bizonyítványosztás a kézi-vb után: közepesnek sem nevezhető produkció

Csalódtunk, mert közepesnek sem nevezhető produkció után, fejét lehajtva tért haza a vb-ről férfi kézilabda-válogatottunk, amely minimális célját sem érte el.

Férfi kézi-vb: „Sabaté, Vranjes vagy Dujsebajev sem jutott volna messzebb”

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szakmai igazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában értékelte a férfiválogatott világbajnoki szereplését.

A norvég meccs kíméletlenül éles tükröt tartott a férfi kéziválogatott elé

A kitűzött céltól elmaradva a tizedik helyen zárta a magyar férfi kézilabda-válogatott a dán–német közös rendezésű világbajnokságot. Az olimpiai álomról még nem kell lemondanunk, de közben el kell kezdeni a jövő tervezését, mert az elmúlt hetek mérkőzései is megmutatták, a világ élvonala más irányba halad.

Férfi kézi-vb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

A magyar férfi kézilabda-válogatott a tizedik helyen végzett a német–dán közös rendezésű világbajnokságon. Értékelje a magyar csapat teljesítményét, írják meg véleményüket a hozzászólások között!

Férfi kézi-vb: Csoda volt, hogy idáig bírtuk ennyi cserével – Matics

Vladan Matics szövetségi kapitány szerint nagyjából reális képet mutat a dán–német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon elért tizedik helyünk. A norvégok annyival atletikusabbak voltak nálunk, úgy rohantak, hogy képtelenek voltunk velük felvenni a versenyt. A jövőben olyan játékosokra lenne szükség, akik támadásban és védekezésben is bevethetőek, mert ennyi cserével az is csoda volt, hogy idáig eljutottunk.

Férfi kézi-vb: mások kezében a sorsunk – így alakul ki az olimpiai selejtező

A magyar férfi kézilabda-válogatott Norvégia elleni vereségével az 5. helyen végzett középdöntős csoportjában, ezzel elszalasztotta a lehetőséget, hogy már a világbajnokságon kiharcolja a részvételt az olimpiai kvalifikációs tornára. Magyarország a 10. helyen zárta a világbajnokságot. Elképzelhető olyan forgatókönyv, hogy még a vb-10. is kijut az olimpiai selejtezőtornára, ám ehhez most már jó néhány feltételnek teljesülnie kellene, és a magyar válogatott sorsa más csapatok kezébe került.

Férfi kézi-vb: Nem így terveztem a válogatottól való búcsút – Ilyés

Nehezen találták a szavakat a magyar kézilabda-válogatott tagjai a Norvégiától elszenvedett 35–26-os vereség után. Csoknyai István szerint felesleges a fáradtságra hivatkozni, az ellenfelek számára is ugyanolyan hosszú volt a vb eddigi szakasza, mint a mieinknek, ám a kétnapos pihenő nem segített ritmusban maradni. Mikler Roland szerint Norvégiát ezen a tornán jó eséllyel senki sem fogja megállítani. Ilyés Ferenc félig elköszönt és a fiatalok miatt aggódik.

Férfi kézi-vb: 9 gólos vereség Norvégiától, 10. a magyar válogatott

Magyarország férfi kézilabda-válogatottja 35–26-os vereséget szenvedett Norvégiától, ezzel eldőlt, hogy nem játszhat a 7. helyért és az olimpiai kvalifikációs torna lehetőségéért, így a 10. pozícióban zárja a 2019-es világbajnokságot. Az első félidő után még csak háromgólos volt a norvég előny, de a második félidő elején gyors indításaikkal elhúztak és végül magabiztosan nyertek az északiak.

Norvégia szertefoszlatta a magyar álmokat, 10. a válogatott a vb-n

Magyarország férfi kézilabda-válogatottja 35–26-os vereséget szenvedett Norvégiától, ezzel eldőlt, hogy nem játszhat a 7. helyért és az olimpiai kvalifikációs torna lehetőségéért, így a 10. pozícióban zárja a 2019-es világbajnokságot. Az első félidő után még csak háromgólos volt a norvégok előnye, de a második félidő elején gyors indításaikkal elhúztak és magabiztosan nyertek az északiak. Sokkal messzebb került az olimpiai selejtezőtorna – ettől kezdve jó néhány feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy játszhassunk a kvalifikációs versenyen, és a magyar csapat immár nem tartja saját kezében a sorsát.