?>
Férfi kézi-vb: a németekkel kerültek egy csoportba a mieink

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) Kairóban, a gízai piramisoknál készítette el a 2021-es férfi világbajnokság csoportbeosztását. Az egyiptomi tornán a magyar válogatott Németország, Uruguay és a Zöld-foki-szigetek társaságában az A jelű négyesben szerepel majd.

Férfi kézi: Valószínűleg a nulláról kell kezdenünk – Gulyás István

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István szerint hiába tették meg az első lépéseket a januári Európa-bajnokságon, a legközelebbi összetartáson mindent a nulláról kell kezdeni.

Mozgásképtelen? Durva? Válogatottunk védelmének pillére lett

A magyar férfi kézilabda-válogatott egyik kulcsfigurája az idei Európa-bajnokságon a tatabányai védő, Sipos Adrián volt, aki reméli, kedvezően sikerült megváltoztatnia a róla korábban kialakult képet. Beszélt arról a göröngyös útról is, amelyet be kellett járnia, s amely során nemcsak elfogadta a neki szánt szerepet, de még ma, 30 évesen is igyekszik tökéletesíteni a védőjátékán.

Férfi kézi-vb: a magyar válogatott a második kalapból várja a sorsolást

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elkészítette a januári férfi világbajnokság kiemelési sorrendjét. A magyar válogatott a második kalapba került.

Kézisek kézise: klasszis mezőny dönt a legjobbról

A Kézisek kézise női szavazás zsűrijéhez hasonlóan a döntnöki testületbe a férfi nemzeti válogatott korábbi és jelenlegi magyar szövetségi kapitányait kértük fel, akik között többen maguk is jelöltek lehetnek a legjobbak közé.

Kézisek kézise: olimpiai 4. helyek és BL-döntők az új évezredben

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a kétezres éveket idézzük fel. Ekkor két olimpián (2004, 2012) is a legjobb négy közé jutott a magyar férfiválogatott. A Veszprém Kölnben BL-döntőket játszott, a Szeged 2014-ben EHF-kupát nyert.

Kézisek kézise: amikor a Veszprém egyértelmű hegemóniára tett szert itthon

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a Veszprém klubcsapata egyértelmű hegemóniára tett szert itthon, és miközben a válogatott többnyire szürkén játszott a világversenyeken, történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

Kézisek kézise: az áttörés évtizede Mocsai Lajos irányításával

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a nyolcvanas évek második felét idézi meg. Ekkor érte el eddigi legszebb eredményét a férfiválogatott: ezüstérmet nyert az 1986-os vb-n, majd 1988-ban negyedik lett az olimpián.

Kézilabda: Nagy László a reformokról és az idegenlégiósok távozásáról

A Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, Nagy László szerint a női Bajnokok Ligája törölt budapesti négyes döntője mindenkit negatívan érintett, miközben a meghatározó idegenlégiósok távozása minőségromláshoz vezethet, ezért eljöhet a reformok ideje.

Béla és Bélus – a két Katzirz valenciai spanyolverésről, esseni gólkirályságról

Az egykori válogatott futballkapussal, Katzirz Bélával és fiával, a most visszavonuló válogatott kézilabdás átlövővel, Dáviddal beszélgettünk pályafutásukról, boncolgatva, mi volt az oka, hogy az apa és a fiú is ilyen magas szintre jutott saját sportágában.

Férfi kézi Ek: novemberi rajt magyar részvétellel

November elején kezdődik, és május elejéig tart a férfi kézilabda Európa-kupa következő kiírása, amelyben a magyar válogatott is szerepel.

Férfi kézi: Mindent a szorgalmamnak köszönhetek – Katzirz Dávid

Bejelentette visszavonulását a 95-szörös magyar válogatott Katzirz Dávid, a Komlói kézilabdacsapat kapitánya, aki nem szakad el a következő NB I-es idényre készülő klubtól, csatlakozik a vezetőséghez.

Férfi kézi: a Benfica alelnöke megerősítette, Chema az új edző

Domingos Almeida Lima, a Benfica kézilabda-szakosztályának alelnöke a klub televíziós csatornájának adott interjújában megerősítette, hogy a Veszprém korábbi irányítója, és a magyar férfiválogatott jelenlegi másodedzője, Chema Rodríguez veszi át a lisszaboni együttes irányítását.

Kézilabda: Zubai Szabolcs a visszavonulás mellett döntött

Befejezi pályafutását Zubai Szabolcs EHF-kupagyőztes kézilabdázó, aki tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik magyar válogatottnak, 2018-ban pedig bajnoki aranyérmet nyert a Mol-Pick Szegeddel.

Férfi kézilabda: Chema még nem írt alá a Benficához

A férfiválogatott másodedzője, Chema Rodríguez a Nemzeti Sportnak elárulta, még nem tudja, felhagy-e aktív játékos-pályafutásával. A francia másodosztályban szereplő Saran 40 éves irányítójával felidéztük az elhíresült öltözői beszédét is.

Férfi kézi: A Fradiból szeretnék bekerülni a válogatottba – Füzi

Mint ismert, a Ferencváros férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását az NB I-es idény legeredményesebb beállója, Füzi Dániel, aki az új klubjában szeretné megragadni az adandó esélyeket, és beverekedni magát a csapatba. Az Egerből érkező játékos nem titkolt célja, hogy a zöld-fehérek színeiben válogatott meghívóhoz jusson.

Ilyés Ferenc: Egy évig még biztosan játszom

Ilyés Ferenc utolsó szegedi évében már a visszavonulást tervezgette, most mégis hosszabbítana a Tatabányával a 229-szeres válogatott átlövő-védekezőspecialista, aki az elmúlt egy hónapban végre kiélvezhette az apaságot.

Férfi kézi: Elszomorító, de jó döntés született – Balogh Zsolt

Balogh Zsolt, a Grundfos Tatabánya kézilabdacsapatának magyar válogatott átlövője nem örül az európai szövetség (EHF) pénteki határozatának, melynek értelmében a férfi EHF-kupa jelenlegi idényéből hátralévő mérkőzéseket törölték a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor úgy véli, jó döntés született.

Férfi kézi: Gulyás István és Nagy László örül a döntésnek

Gulyás István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya örömmel fogadta, hogy csapata az EHF döntése nyomán selejtező nélkül kijutott a világbajnokságra. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutó veszprémi csapatnál óvatosan ugyan, de örülnek.

Férfi kézi: emlékeznek még az Izland elleni csodára a 2012-es olimpián? – videó

Élő kézilabda-mérkőzést sajnos már hetek óta nem láttunk – és jó darabig valószínűleg még nem is fogunk –, ezért úgy döntöttünk, merengünk picikét a múltban, és felidézzük a 2012-es londoni olimpiáról a magyar férfiválogatott Izland elleni negyeddöntője rendes játékidejének utolsó másodperceit. Egy jelenetsort, amely örök életre a magyar szurkolók emlékezetébe vésődött.