Klasszis szélsőből genetikus – Harsányi Gergely új élete

Úgy emelkedett mindenki által elismert, szeretett, 179-szeres válogatott kézilabdázóvá, hogy sohasem játszott a két hazai topcsapatban, a Szegedben vagy a Veszprémben. A rendkívül intelligens, igazi csapatember jobbszélső klubja, a Tatabánya veszprémi bajnoki mérkőzésén lépett utoljára pályára profi játékosként. Pedig negyvenhez közeledve is fantasztikus erőben van – együtteséből és a válogatottból is nagyon fog hiányozni.

Férfi kézi: A térdemet jó lenne mielőbb megműttetni – Császár

A schaffhauseni irányítónak, Császár Gábornak egyeztetnie kell Ljubomir Vranjes kapitánnyal, hogy szerepel-e a szlovénok elleni férfi kézilabda vb-selejtezőn.

Férfi kézi Eb: Oroszország és Szlovákia a magyarok selejtezőbeli ellenfele

Csütörtök este a norvégiai Trondheimben kisorsolták a 2020-as, immár 24 csapatos férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőit. A magyar válogatott a 7. csoportban Oroszország, Szlovákia és Olaszország ellen küzd majd az Eb-szereplésért.

Kézi: A válogatottnak ennél többre van szüksége – Mocsai

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a magyar kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli start című műsorában értékelte a nemzeti csapat jelenlegi helyzetét, valamint a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged klubfilozófiájáról is beszélt.

Férfi kézi: Ilyésnek a vb-selejtezőn is helye van a válogatottban – Lékai

A siófoki felkészülési tornán Ausztria legyőzése után Brazília ellen is nyert a magyar férfi kézilabda-válogatott: a Vranjes-csapat 30–22-re legyőzte a dél-amerikaiakat. A találkozó után a visszatérő Ilyés Ferenccel és Lékai Mátéval beszélgetett az NSO Tv stábja.

Férfi kézi: „Jó üzenet a székelyeknek, hogy itt vagyunk, magyarok vagyunk”

A siófoki felkészülési tornán Ausztria legyőzése után Brazília ellen is nyert a magyar férfi kézilabda-válogatott: a Vranjes-csapat 30–22-re legyőzte a dél-amerikaiakat. A mérkőzés után a német TBV Lemgóban légióskodó Bartók Donáttal beszélgettünk a csapatról, a terveiről és székely származásáról is.

Férfi kézi: Brazília sem okozott gondot a válogatottnak

A siófoki felkészülési tornán Ausztria legyőzése után Brazília ellen is nyerni tudott a magyar férfi kézilabda-válogatott: a Vranjes-csapat 30–22-re legyőzte a dél-amerikaiakat.

Biztos győzelmet aratott a férfi kéziválogatott Brazília ellen

A siófoki felkészülési tornán Ausztria legyőzése után Brazília ellen lépett pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott. A dél-amerikai válogatott nem tudott komoly ellenállást kifejteni, így Ljubomir Vranjes csapata biztosan nyert. Bár jól játszott a magyar válogatott, Szlovénia ellen a világbajnoki selejtezőn nehezebb lesz a dolgunk.

Férfi kézilabda: a válogatott 11 góllal verte meg Ausztriát

A magyar férfi kézilabda-válogatott tizenegy góllal, 33–22-re legyőzte Ausztriát a két csapat Siófokon lejátszott felkészülési mérkőzésén.

Megvan Vranjes első győzelme, 11-gyel vertük az osztrákokat

A magyar férfi kézilabda-válogatott tizenegy góllal, 33–22-re legyőzte Ausztriát a két csapat Siófokon lejátszott felkészülési mérkőzésén.

Férfi kézi: Ilyés Ferenc a nyáron is játszana a válogatottban

A magyar férfi kézilabda-válogatottba a hétvégi siófoki felkészülési tornán tér vissza Ilyés Ferenc, aki a júniusi világbajnoki selejtezőn is szívesen pályára lépne.

Férfi kézi: Ausztria újoncokat avat, Brazília a legjobbjaival készül ellenünk

Péntektől vasárnapig a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban lép pályára a magyar, az osztrák és a brazil férfi kézilabda-válogatott. A dél-amerikaiak a lehető legjobb keretükkel érkeznek, rájuk a nyáron két komoly torna, a Dél-amerikai Játékok, illetve a vb-kvalifikáció miatt még fontosabb Pánamerikai bajnokság vár. Az osztrákok átalakított kerettel, újoncokkal jönnek.

Férfi kézi: Vranjes behívta a válogatott keretébe, remekül érzi magát

Sipos Adrián nem titkolt büszkeséggel állítja, hogy barátja és csapattársa több tatabányai játékosnak, akikkel Siófokon a férfi kézilabda-válogatott keretének újoncaként is együtt edzhet.

Férfi kézi: Ilyés Ferenc is tagja a válogatott keretének

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi kézilabda-válogatott keretét az április 2–8. közötti siófoki összetartásra és válogatott tornára.

Hajdu János: A magyar kézilabda stratégiája jó, azt kell követni

Hajdu Jánosnak szívügye a kézilabda. Több mint négy évtizedes edzői pályafutása során női válogatottunkkal olimpiai elődöntőt és vb-negyeddöntőt vívott, a férfi nemzeti csapatot világbajnoki 6. helyre vezette, klubedzőként az Elektromossal Magyar Kupát, a Közel-Keleten ázsiai BL-t nyert. Utánpótláscsapatai élén junior Eb-2. és ifi Eb-3. hellyel dicsekedhet, idén nyáron, hazai pályán a női junior- vb-n szerezhetett volna újabb trófeát, de most másképpen hallgatott a szívére: a minap lemondott a korosztályos kapitányi tisztségről. Ezzel 65 évesen valószínűleg végleg visszavonult az „első lövészárokból” – a betűvetés mellett eljött tehát a számvetés ideje is.

Férfi kézi Eb-sorsolás: az első kalapba került a magyar csapat

Az Európai Kézilabda-szövetség közzétette a 2020-as, immár 24 csapatos férfi Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését: az április 12-i trondheimi sorsoláson a magyar válogatottat az első kalapból húzzák – olvasható a magyar szövetség honlapján.

Férfi kézi: Sok fiatal túl korán keres túl sokat – Vranjes

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője és a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint idehaza sok fiatal túl korán keres túl nagy pénzeket, fizetési limit bevezetésével oldaná meg a problémát.

Veszprém: „Olyan minőséget akarunk elérni, amely a válogatottnak is az érdeke”

A Telekom Veszprém utánpótlása eddig is jelentős sikereket könyvelhetett el – legutóbb a januári Balaton-kupán, amelyen két korosztályban hat ország 11 klubjának 16 csapata mérkőzött egymással, egy 3. és 4. helyet szerzett az ifjúsági és a serdülőcsapat. A tervezett előrelépésekről a klub utánpótlás-igazgatója, Gulyás Péter beszélt az Echo Tv Építők című kézilabda-magazinjában.


HIRDETÉS