Férfi kézi Eb-sorsolás: az első kalapba került a magyar csapat

Az Európai Kézilabda-szövetség közzétette a 2020-as, immár 24 csapatos férfi Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését: az április 12-i trondheimi sorsoláson a magyar válogatottat az első kalapból húzzák – olvasható a magyar szövetség honlapján.

Férfi kézi: Sok fiatal túl korán keres túl sokat – Vranjes

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője és a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint idehaza sok fiatal túl korán keres túl nagy pénzeket, fizetési limit bevezetésével oldaná meg a problémát.

Veszprém: „Olyan minőséget akarunk elérni, amely a válogatottnak is az érdeke”

A Telekom Veszprém utánpótlása eddig is jelentős sikereket könyvelhetett el – legutóbb a januári Balaton-kupán, amelyen két korosztályban hat ország 11 klubjának 16 csapata mérkőzött egymással, egy 3. és 4. helyet szerzett az ifjúsági és a serdülőcsapat. A tervezett előrelépésekről a klub utánpótlás-igazgatója, Gulyás Péter beszélt az Echo Tv Építők című kézilabda-magazinjában.

Férfi kézi: Csalódtam néhány játékosomban – Vranjes

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője csalódott néhány játékosában a Kiel elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-meccsen. Mint ismert, a magyar bajnok két góllal kikapott a német gárda otthonában.

Férfi kézi: „Ipari csapat a magyar válogatott, nincs vagányság”

Vladan Matics, a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Tatabánya vezetőedzője szerint a magyar válogatott ipari csapat, hiányzik a csibészség, a vagányság a csapatból.

Férfi kézi: Vranjes levelet írt az NB I-es csapatok edzőinek

Ljubomir Vranjes, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnokság után már beszélt arról, hogy a jövőben szeretne szorosabb együttműködést kialakítani a magyar edzőkkel. A Telekom Veszprémet is irányító szakember azóta a tettek mezejére lépett.

A szlovénok nem örülnek a mieink elleni vb-selejtezőnek

Minden lehetséges – állítja Veszelin Vujovics, a szlovén férfi kézilabda-válogatott montenegrói kapitánya, akit a hétvégi sorsolás után arról kérdeztünk: mit vár a magyar–szlovén vb-selejtezőtől?

Férfi kézi: Ott kell lennünk a jövő évi vb-n – Vranjes

Mint beszámoltunk róla, Szlovénia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a júniusi világbajnoki selejtezőn. A sorsolás kapcsán Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány és Novák András, a magyar szövetség főtitkára is elmondta véleményét.

Férfi kézi: a szlovénokat kaptuk a vb-selejtezőre

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság záró sajtótájékoztatója után elkészítették a jövő évi világbajnokság európai selejtezőinek párosítását. A magyar válogatott az Eb-n elért 14. helyével a második kalapból várta a sorsolást, amelyen a szlovénokat kapta. A visszavágót játszhatjuk hazai pályán, júniusban. Négy évvel ezelőttről nincsenek kellemes emlékeink.

Lékai Máté: Rettentően sajnálom az elszalasztott lehetőséget

A férfi kézilabda-válogatottat hátráltatják az átállás nehézségei, de áthidalásukban segíthetnek a rutinosabbak – állítja a Veszprém klasszis irányítója, Lékai Máté.

Férfi kézi: Néhány játékosnak túl nagy ugrás volt az Eb – Marosi

Marosi László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke úgy látja, a magyar férfiválogatott néhány játékosának túl nagy szintet kellett volna ugrania a számunkra három vereséggel véget érő Európa-bajnokságon.

Férfi kézi: Legközelebb még fiatalabb csapatunk lesz – Vranjes

Hétfő este az M4 Sport Kézilabda-magazin című műsorában Zsiga Gyula, a  Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója és Ljubomir Vranjes, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya (és a Telekom Veszprém vezetőedzője) beszélt a horvátországi Európa-bajnokság tanulságairól, a nemzeti csapat jövőjéről.

Vranjes Eb-tanulságai – amiben fejlődnünk kell és amire építeni lehet

A férfi kézilabda Európa-bajnokság a középdöntőjénél jár, a magyar válogatott azonban már csak itthonról figyelheti az eseményeket, miután három vereséget szenvedve nem jutott tovább a csoportjából. Ez volt Ljubomir Vranjes első tornája a mieink kispadján, a korai befejezés után a szövetségi kapitány segítségével tekintettük át az első tanulságokat. A fizikai felkészítés fontossága, a védekezésbeli hiányosságok, a mentális tényezők – csupa olyan pont került szóba, ami már a női válogatottunk kapcsán is előjött.

Férfi kézi Eb: „Vranjes nem élt az általunk kínált lehetőségekkel”

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) minden lehetőséget megadott Ljubomir Vranjesnek, hogy több időt foglalkozzon a férfiválogatottal, de a szövetségi kapitány nem élt ezzel – mondta az M4 Sport pénteki, Sportreggeli című műsorában Zsiga Gyula szakmai igazgató.

Férfi kézi: „Ha mindig kapitányt cserélünk, sohasem jutunk egyről a kettőre”

Három vereség és egy autóbusznyi csalódott játékos érkezett haza Horvátországból, a férfi kézilabda Európa-bajnokság helyszínéről. A válogatott tagjai útközben is a korai Eb-búcsú okait keresték. A Digi Sport híradójának nyilatkozó Ljubomir Vranjes az első két mérkőzésen látott pozitívumokat, míg Balogh Zsolt szerint óriási hiba lenne rögtön megvonni a bizalmat a szövetségi kapitánytól.

Férfi kézi vb-sel.: nem vagyunk kiemeltek, pokoli nehéz ellenfél is jöhet

Az Európai Kézilabda-szövetség közzétette a 2019-es férfi világbajnokság európai selejtezőinek kalapbeosztását. A magyar válogatott az Európa-bajnoki 14. helye miatt csak a második kalapba került, így pokoli nehéz ellenfelet is kaphat a január 27-i sorsoláson.

Férfi kézi Eb: Bartókkal voltak legkevésbé elégedetlenek olvasóink

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon Csehország megérdemelt, 33–27-es győzelmet aratott a magyar válogatott felett. A magyar nemzeti csapat a vereséggel pont nélkül, a D-csoport 4. helyezettjeként búcsúzott a tornától, amelyen összesítésben a 14. pozícióban végzett.

Férfi kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon Csehország megérdemelt, 33–27-es győzelmet aratott a magyar válogatott felett. A magyar nemzeti csapat a vereséggel pont nélkül, a D-csoport 4. helyezettjeként búcsúzott a tornától, amelyen összesítésben a 14. pozícióban végzett. Értékelje 1-től 10-ig a magyar játékosok Eb-teljesítményét!

Férfi kézi Eb: Bánhidi szerint Vranjes variálásai sem segítettek

Mint beszámoltunk róla, a magyar kézilabda-válogatott a csehektől elszenvedett vereséggel (33–27) pont nélkül, a D-csoport 4. helyezettjeként búcsúzott az Európa-bajnokságtól, amelyen összesítésben a 14. pozícióban végzett. Bánhidi Bence az M4 Sportnak kritikusan fogalmazott – a beálló szerint Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány variálásai nem segítették a csapatot.

Kézi Eb: „Csalódást okozott Vranjes bemutatkozása is” – MKSZ-közlemény

Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi kézilabda-válogatott három vereséggel fájóan korán fejezte be szereplését a horvátországi Európa-bajnokságon. A magyar szövetség közleményében csalódottságát fejezi ki, amiért a minimális elvárást sem sikerült teljesíteni, a mieink sajnos csak a lelátón voltak a varasdi csoport legjobbjai. Az alábbiakban olvashatják az MKSZ honlapján megjelenteket.