Férfi kézi Eb 2020: helyosztók egy futballstadionban

Egy stockholmi futballstadionban, a Tele2 Arénában rendezik meg a 2020-as férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőit és helyosztóit.

Férfi kézi: Faluvégi Rudolfot hajtja a BL-siker utáni vágy

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában döntős Nantes-ban újra játszik a válogatott irányító Faluvégi Rudolf, aki a kemény nyári alapozás után izgalmas, nehéz, de eredményes szezont vár.

Férfi kézi-vb: a válogatott célja a legjobb nyolcba kerülni

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott viszonylag könnyű csoportba került a jövő januári világbajnokságon: egyetlen európai ellenfele Svédország lesz, rajta kívül Katar, Argentína, Egyiptom és Angola tartozik még a hatosába Dániában. Ennek szellemében Marosi László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke közölte, a legjobb nyolc közé kerülés a cél.

Férfi kézi-vb: négy ellenfelétől még sohasem kapott ki a válogatott

A jövő évi világbajnokságon lesz tíz éve, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott legutóbb legyőzte a svédeket, így Koppenhágában jubileumi revansot vehetne Ljubomir Vranjes együttese. A másik négy csoportellenfél közül Katar, Argentína és Angola ellen még százszázalékosak vagyunk, Egyiptom is csupán egy szerény döntetlent ért el az eddig 16 próbálkozásból.

Férfi kézi-vb: soha rosszabb sorsolást – elkerülte a nagyágyúkat a válogatott

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség elkészítette a jövő januári, dán-német közös rendezésű férfi világbajnokság csoportbeosztását. Magyarország a D-csoportba került, ellenfele Svédország, Katar, Argentína, Egyiptom és Angola lesz. Az águnkon vannak a dánok és a norvégok, elkerültük a világbajnok franciákat és az Európa-bajnok spanyolokat.

Vranjes hazája ellen irányíthatja a vb-n a magyar válogatottat

Jövő év januárjában Dánia és Németország közösen rendezi meg a férfi kézilabda-világbajnokságot, amelyre a magyar válogatott is kivívta a szereplés jogát. Hétfőn kora délután tartották a sorsolást a koppenhágai Városházán, ahol Magyarország viszonylag könnyű csoportba került, amelyben éppen a svéd válogatott az egyetlen európai ellenfél – Katar, Argentína, Egyiptom és Angola került még a koppenhágai, D jelű hatosba.

Férfi kézilabda: a második kalapból várjuk a vb-sorsolást

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség elkészítette a 2019-es férfi világbajnokság kalapjait, a magyar válogatott a másodikba került Horvátországgal, Oroszországgal és Norvégiával. A sorsolásra hétfőn, 12.30-kor kerül sor Koppenhágában.

Férfi kézi: Vranjes célja továbbra is a modern kézilabda meghonosítása

Bár a szlovénok elleni férfi kézilabda-világbajnoki selejtező alapján azt is gondolhatnánk, Ljubomir Vranjes engedett a korábbi elképzeléséből, a magyar válogatott szövetségi kapitánya leszögezte, továbbra is a modern kézilabda meghonosítása a célja. Több új elemet már beépített a játékunkba, de még messze nem vagyunk az út végén.

Férfi kézi: Vujovics marad, Szlovénia érmet nyerne Tokióban

A magyar válogatottal szemben elbukott világbajnoki kvalifikáció ellenére Veszelin Vujovics marad a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Férfi kézi: Ha nyernünk kellett volna, akkor nem ilyen tökölős a végjáték – Balogh Zsolt

Bár a visszavágón 26–22-re kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovéniától a vb-selejtezőn, 51–50-es összesítéssel kijutott a 2019-es világbajnokságra. A rendkívül boldog Balogh Zsolt az NSO Tv-nek elmondta, ha nyerni kellett volna, akkor a végjáték nem lett volna „tökölős”, ez a taktika része volt. Emellett Bóka Bendegúzzal egyetemben arról beszélt, hogyan élte meg a csapat a két meccs közötti napokat, illetve a vb-re való kijutás pillanatát.

Férfi kézi: Nem volt bennünk félelem, kézben tartottuk a meccset – Bánhidi Bence

A magyar férfi kézilabda-válogatott 51–50-es összesítéssel felülmúlta Szlovéniát a világbajnoki selejtezőn. A siker után Bánhidi Bence többek között arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy a hajrában megfordult-e a fejükben, hogy a szlovénok ledolgozhatják az ötgólos hátrányukat. Lékai Máté elmondta, mennyire nem érdekli, hogy 26–22-re kikaptak a szlovénoktól a veszprémi visszavágón, míg Hornyák Péter elárulta, hogy szerinte mivel tudták borítani a papírformát a vb-bronzérmes ellen. 

Férfi kézi: Mindjárt elsírom magam, annyira jó, hogy... – Székely Márton

Székely Márton cserekapusból főszereplővé lépett elő a magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovénia ellen sikerrel megvívott vb-selejtezőjén. A 28 éves kapus csaknem elsírta magát az NSO Tv kamerája előtt, amikor a karrierjében igen fontos párharcról kérdeztük. A veszprémi visszavágó után mindenkinek volt hozzá egy-két dicsérő szava, bár az egyik B-közepes szurkoló némi kritikával is illette.

Férfi kézi: Boldogság, vakáció, vébé – Lékai Máté

Lékai Máté úgy volt a vb-szereplés jogát kivívó magyar férfi kézilabda-válogatott legjobbja a szlovénok elleni selejtező visszavágóján, hogy a korábban megsérülő ujja nem a legjobb állapotban van. Nagy László szerint végig volt tartásuk a veszprémi mérkőzésen.

Kiejtettük a vb-bronzérmest, mi megyünk a világbajnokságra!

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26–22-re kikapott Veszprémben a szlovénok elleni vb-selejtező visszavágóján, de összesítésben egy góllal így is jobbnak bizonyult, ezzel kijutott a 2019-es, dán–német közös rendezésű világbajnokságra.

Férfi kézi vb-sel.: még egy iszonyatos csata vár ránk Szlovénia ellen

Egy mérkőzés választja el a világbajnoki részvételtől a magyar férfi kézilabda-válogatottat. A szlovénok elleni, veszprémi visszavágó (kezdés: 19.00, élőben az NSO-n) előtt minden játékosunk tudja, győzni kell, mert nagy baj lenne, ha elringatná őket az első meccsen szerzett ötgólos előny.

Férfi kézi: Vranjes a magyar vérrel motiválja játékosait

Ljubomir Vranjes és a magyar férfi kézilabda-válogatott Balatonfüreden készül a Szlovénia elleni világbajnoki selejtező visszavágójára – az idegenbeli ötgólos siker tudatában optimistán, de elbizakodottság nélkül. A szövetségi kapitány a Digi Sport híradójának azt mondta, ha az nem ad energiát a játékosainak, hogy Magyarországért játszanak, akkor nehéz bármit is csinálni.

Férfi kézilabda: a szlovénok nem számíthatnak Gaberre

A szlovén férfi kézilabda-válogatott Matej Gaber nélkül kényszerül megvívni a mieink elleni vb-selejtező veszprémi visszavágóját.


HIRDETÉS