Kézilabda: Gulyás István a férfiválogatott új szövetségi kapitánya

A Magyar Kézilabda-szövetség vezetői szerdán bejelentették: szerződést kötöttek Gulyás Istvánnal, a férfiválogatott új, főállású szövetségi kapitányával.

Vélhetően a hiánya mutatja majd meg, mekkora klasszis volt

A sportág klasszisai közé tartozott a profi karrierjét 25 évnyi kézilabdázás után 2019. június 2-án, 38 esztendősen lezáró Nagy László, aki vérbeli csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében írt sorozatunk utolsó részében a visszavonulása körülményeit boncolgatjuk.

Férfi kézi Eb: az oroszok ellen kezdjük a csoportkört – program

Kihirdették a férfi kézilabda Európa-bajnokság pontos menetrendjét. Ebből kiderül, hogy a magyar válogatott január 11-én Oroszország ellen kezdi meg a kontinenstornát.

Férfi kézi: Egyik csapat ellen sem léphetünk pályára esélytelenül – Nagy László

Stabilitás, erőnlét, közös munka, taktika: ezek lehetnek a hívószavak ahhoz, hogy a férfi kézilabda-válogatott továbbfejlődjön, nyilatkozta Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség férfi szakágért felelős alelnöke. Szerinte az Eb-n Dánia, Izland és Oroszország ellen a továbbjutás a cél, az olimpiai kvalifikáció pedig óriási bravúr lenne.

Cimbalmozott az idegeinken, aztán három év után visszatért

A sportág klasszisai közé tartozott a profi karrierjét 25 évnyi kézilabdázás után 2019. június 2-án, 38 esztendősen lezáró Nagy László, aki három évet kihagyott a magyar válogatottban. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunk 3. részében arra is választ kapunk, hogy miért.

Férfi kézi Eb: rázós csoportba került a magyar válogatott

Bécsben elkészítették a 2020-as férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott a malmői E-csoportba került, amelyben Dánia, Izland és Oroszország lesz az ellenfele – nem lesz könnyű elcsípni a két továbbjutó hely egyikét.

Férfi kézi: a szövetség később dönt személyi kérdésekről

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége szerdán meghallgatta a férfiválogatott szövetségi kapitányai, Csoknyai István és Vladan Matics beszámolóját a vasárnap véget ért Eb-selejtezőkről, és a következő hetekben hoz döntést a nemzeti csapat következő időszakának szakmai koncepciójáról és stábjáról.

Kézi: „Mi, magyarok szerencsések vagyunk, hogy itthoni csapatban játszhatunk"

A férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső és így Eb-résztvevő magyar válogatott Olaszországot fogadta, és 32–29-re nyert. A találkozó után a második félidőben parádézó kapussal, Borbély Ádámmal beszélgetett az NSO Tv stábja. Szóba került az is, hogy milyen érzésekkel tér vissza a lengyel bajnokságból Tatabányára.

Kézi: Nem én döntöm el, ki dolgozhat tovább a válogatottal – Csoknyai

A férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső és így Eb-résztvevő magyar válogatott Olaszországot fogadta, és 32–29-re nyert. A találkozó után Csoknyai István szövetségi kapitánnyal beszélgetett az NSO Tv stábja. Természetesen szóba került a válogatottnál a jövője, hiszen Vladan Maticcsal együtt az Eb-selejtezők végéig szólt a jelenlegi megbizatása.

Férfi kézi Eb-sel.: nehezen győztük le az olaszokat

A férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső és így Eb-résztvevő magyar válogatott Olaszországot fogadta, és ha nehezen is, de 32–29-re nyert. 

Férfi kéziválogatottunk kiszenvedte a győzelmet Olaszország ellen

A férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában a már biztosan csoportelső és így Eb-résztvevő magyar válogatott Olaszországot fogadta, és ha nehezen is, de 32–29-re nyert. 

Férfi kézi: Sabaté megadja a játéklehetőséget, nekem kell élni vele – Szita Zoltán

Szita Zoltán a következő idénytől a Wisla Plock kézilabdázója lesz, s mint az NSO Tv-nek elmondta, Xavier Sabaté a játéklehetőséget is megadja neki a várhatóan a Bajnokok Ligájában induló lengyel csapatban. Erről a magyar kézilabda-válogatott Szlovákia ellen 21–20-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezője után beszélt, ahogy szóba került az is, hogy mit vár a légióskodástól. 

Férfi kézi Eb-sel.: „Hiányzott Lékai Máté, de Juhász Ádám jól pótolta őt”

Három alapembere nélkül is legyőzte a magyar férfi kézilabda-válogatott 21–20-ra a szlovákokat Vágsellyén, így az utolsó selejtezőmérkőzéstől függetlenül csoportelsőként jutott ki a 2020-as Európa-bajnokságra. A mérkőzés után a Lékai Máté távollétében első számú irányítóvá előlépett Juhász Ádám, illetve a négy gólt szerző Ancsin Gábor értékelt az NSO Tv-nek.

Férfi kézi Eb-sel.: ritka szerencsés gólt szereztek a mieink – videó

Ritkán látható gólt szerzett Szöllősi Balázs, a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosa a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A Balatonfüred irányítójának lövését, úgy tűnt, védi a szlovákok kapusa, ám a lécen felperdülő labda végül mégis bepörgött a hálóba.

Ott leszünk a férfi kézilabda Európa-bajnokságon

A magyar férfi kézilabda-válogatott 21–20-ra nyert Vágsellyén a szlovákok ellen, ezzel biztosította csoportelsőségét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, ott lesz tehát a 2020 januárjában sorra kerülő, norvég-osztrák-svéd közös rendezésű kontinensviadalon.

Férfi kézi Eb-selejtező: szerdán továbbjuthat a magyar csapat

Bizakodhatunk a magyar szurkolókban, hogy otthon lehetünk a Felvidéken, vagyis szinte hazai környezetben állhat ki a magyar férfi kézilabda-válogatott a még pont nélküli szlovákok elleni szerda esti Eb-selejtezőn.

Nagy űrt hagy maga után: egy kivételes karrier Szegedtől Veszprémig

A Bajnokok Ligája-döntővel véget ért Nagy László 25 éven át tartó pályafutása. A világklasszis jobbátlövő számos nagy siker részese volt, azonban a magyar válogatottal nem jött össze egy érem, mint ahogy a Veszprémmel sem sikerült elhódítania a legjelentősebb európai klubtrófeát. Ezzel együtt korszakos játékos búcsúzott el a pályától, mi pedig az alábbiakban visszatekintünk a gazdag karrier fontos állomásaira, külön foglalkozva a klubszínekben és a válogatottban töltött évekkel – mindezt korábbi társai, edzői véleményével és egy részletes galériával kiegészítve. 

Férfi kézi: megvan a 17 fős magyar keret a júniusi Eb-selejtezőkre

Csoknyai István és Vladan Matics szövetségi kapitányok kihirdették a magyar férfi kézilabda-válogatott 17 fős keretét a júniusi Szlovákia, valamint Olaszország elleni Eb-selejtezőkre.