BVB: 16 évesen 70 millió eurós kivásárlási ár – őt nézte ki a Dortmund

A német Bild információi szerint 30 millió eurós ajánlatot tett a Borussia Dortmund a Flamengo 17 esztendős középpályásáért, az U17-es brazil válogatott csapatkapitányáért, Reinier Jesusért.

MK: a korábbi honvédosnak élmény volt a Soroksár szereplése

A Soroksár minden tőle telhetőt megtett, de csak helyzetekig jutott a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján. A kispestiek 3–0-ra nyertek idegenben, így 5–1-es összesítéssel jutottak a döntőbe. A korábbi Honvéd-játékos, Kundrák Norbert beszélt a párharcról az NSO Tv-nek.

MK: Bízom benne, a döntőben is védhetek – Horváth András

A Budapest Honvéd 3–0-ra nyert a Soroksár ellen a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, így 5–1-es összesítéssel jutott a döntőben. A mérkőzés után a több bravúrt is bemutató Horváth András értékelt a kispestiektől. 

Labdarúgás: az Ezüstcipő Focisuli újabb integrált tornát szervez

Második alkalommal rendezik meg az Ezüstcipő Integrált Utánpótlás Labdarúgótornát, melynek célja az esélyegyenlőség elősegítése és a közös emberi értékek megosztása.

MK: Nem vagyunk berendezkedve a többfrontos terhelésre, de... – Tőzsér

Bár nagyon küzdött a DVSC azért, hogy idegenben gólt szerezzen a Mol Vidi elleni Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzésén, csak egy kapufáig jutott. A mérkőzés után Tőzsér Dániel beszélt az NSO Tv-nek arról, milyen reményekkel várják az 1–0-s vereség után a visszavágót, illetve hogyan bírják a kétfrontos szereplés okozta terhelést. 

MK: Arra kértem a játékvezetőt, hogy kontrollálja a meccset sárgák nélkül – Nikolics

Juhász Roland nem léphet pályára, Marko Nikolics pedig nem ülhet le a kispadra a Mol Vidi DVSC elleni Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján. Az 1–0-s fehérvári sikerrel zárult első mérkőzés után a vezetőedző beszélt arról, miért küldték be az öltözőbe. A vendég debreceniek mestere, Herczeg András a kihagyott helyzetek okait fejtegette. 

Labdarúgás: akadémiát indít Budapesten az FC Barcelona

Futballakadémiát indít Budapesten az FC Barcelona: a világ egyik legnagyobb klubjának felügyeletével működő egyesületnél a 4 és 14 éves kor közötti gyerekeket képzik majd egész évben.

„Bábuk vagyunk egy rendszerben, gyerekeket tehetünk tönkre”

A Nemzeti Sport Online-on 2017-ben éppen a Szülők Akadémiája című cikkel indítottuk el Szemléletváltás című sorozatunkat, melyben  olyan újszerű kezdeményezéseket kívántunk bemutatni, melyek példaértékűek lehetnek a magyar futballban. A nyitó témánk éppen labdarúgásunk egyik nagy törésvonalával, a szülő, edző, gyerek háromszöggel foglalkozott és jelen írásunkban ezt a témát folytatjuk a néhány hónapja alakult, de már most 1600 tagot számláló Utánpótlás Sportolók Szülei Facebook-csoporttal, amely hosszú távon szeretne egy fajta érdekvédelmi szerepet betölteni.

Videó: kezdtek volna, erre az egyik partjelző megkérte a másik kezét

A történtekről egy, az internetre felkerült videó tanúskodik. Ami bizonyos, Nagyváradon járunk, az ACS CAO 1910 Oradea–CS Diosig-Bihardiószeg negyedosztályú bajnoki előtt. A csapatok a kezdéshez készülődnek, amikor a bírói hármas egyik tagja letérdel kolléganőjével szemben és elővesz egy gyűrűt...

FIFA: Belgium vezet, Magyarország egy helyet javított és 51. a világranglistán

Magyarország egyetlen hellyel ugyan, de még mindig kívül van a legjobb ötvenen a FIFA világranglistáján. Európa-bajnoki selejtezős csoporttársaink közül Horvátország tanyázik a legelőkelőbb helyen, egyet rontva az előző listához képest, az 5. pozícióban. A dobogón nincs változás: az élen Belgium áll, megelőzve Franciaországot és Brazíliát.

MK: Furcsa volt, hogy a védő hívta ki Dibuszt. Ez sosem jó... – Kovácsik Ádám

A Mol Vidi az idegenbeli siker után otthon is legyőzte a Ferencvárost, így 4–1-es összesítéssel jutott be a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe. A második mérkőzésen Dibusz Dénest a 7. percben kiállították, miután lefejelte Marko Scsepovicsot. A Vidi kapusa, Kovácsik Ádám mondta el az NSO Tv-nek, hogy a másik kapuból hogyan látta az esetet, mellette Kovács István beszélt a találkozóról. 

MK: Nem ez volt a maximum tőlünk, az a továbbjutás lett volna – Holczer Ádám

Dibusz Dénes 7. percben történt kiállítása megbecsételte a Ferencváros sorsát a Mol Vidi elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján. A 2–0-ra elvesztett mérkőzés után a zöld-fehérek cserekapusa, Holczer Ádám nyilatkozott az NSO Tv-nek. 

Labdarúgás: kórházba kellett szállítani Párizsban Pelét

Pelét, a labdarúgás brazil legendáját kórházba kellett szállítani kedd este Párizsban.

Maradonát az oroszok, CR-t pedig a spanyolok szerződtették – 10+1 áprilisi tréfa

Április elsejére ajánlatos felkészülni akkor is, ha csak a futball világában olvasunk híreket. Az elmúlt években/évtizedekben számtalan olyan álhír látott napvilágot ezen a napon, amely nyilvánvalóan valótlan volt, mégis rengetegen bedőltek neki. Ezekből szemezgettünk.

Bp. Honvéd: ezzel a cégcsoporttal tárgyal Hemingway a klub eladásáról

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint közel az egyezség a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának eladásáról. A vevő a Szentes élvonalbeli, férfi vízilabdacsapatát is támogató metALCOM Zrt.-hez közeli cégcsoport lehet – és ez nem áprilisi tréfa.