Labdarúgás: a KPMG szerint a Real Madrid a legértékesebb klub

Továbbra is a Real Madridot tartja a legértékesebb európai futballklubnak a KPMG könyvvizsgáló cég.    

Utánpótlás: elkezdődik a nyíregyházi edzőközpont tervezése

Elkezdődnek a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia örökösföldi edzőközpontjának tervezési munkálatai – a beruházásról szerdán tartottak sajtótájékoztatót a nyírségi megyeszékhelyen.

NB I: pótolta a licenckérelemmel kapcsolatos hiányosságot a ZTE

A ZTE „minden tekintetben megfelel az NB I-es induláshoz szükséges követelményeknek” – írja a zalaegerszegi labdarúgócsapat hivatalos honlapja, reagálva a Magyar Labdarúgó-szövetség által múlt héten nyilvánosságra hozott licenclistára.

Race, Acélizom, A legyőzhetetlen – íme, a 100 legjobb sportfilm (3.)

Sok hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt megállt a sportélet a világban. A betegség egy időre otthonainkba kényszerített minket, sok bajnokságot befejezettnek nyilvánítottak, még többet elhalasztottak. Ezért aztán a The Athleticnél gondoltak egyet, majd kikérték több mint 120 munkatárs véleményét a legjobbnak vélt sport tematikájú filmekről. Sok száz műre érkezett szavazat, ezek értékelése után összeállították minden idők 100 legjobb alkotását. 12 részes sorozatunkban ezeket mutatjuk be, majd természetesen szót ejtünk a legjobb magyar filmekről is, illetve azokat is górcső alá vesszük, amelyek lemaradtak a The Athletic listájáról. Lássuk a 80–71. helyezettet!

Mexikó: hat évig nem lesznek kiesők és feljutók a koronavírusra hivatkozva

A koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánították a mexikói labdarúgó-bajnokságot.

Francia Kupa: a St.-Étienne nem hajlandó zárt kapuk mögött döntőzni

A Saint-Étienne nem hajlandó zárt kapuk mögött pályára lépni a Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Francia Kupa döntőjében.

Gyász: elhunyt az Inter UEFA-kupa-győztes edzője, Luigi Simoni

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Luigi Simoni, aki az 1997–1998-as szezonban UEFA-kupát nyert az Internazionale labdarúgócsapatával.

Magyar Kupa: hivatalos, a Puskás Arénában lesz a döntő!

Május 23-án – szigorú járványügyi előírások mellett, zárt kapuk mögött – az elődöntők első mérkőzéseivel folytatódik a Magyar Kupa küzdelemsorozata. A találkozókat élőben közvetítő MTVA-val történt egyeztetéseket követően eldőlt, hogy június 3-án, szerdán 20 órától kezdődik a férfi Magyar Kupa-döntő – számolt be a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

NB I: Gera Zoltán biztos az FTC 31. bajnoki címében

A zöld-fehérek korábbi középpályása, Gera Zoltán meglátogatta a koronavírus-járvány miatt félbeszakított NB I-es bajnokság folytatására készülő Ferencváros edzését, és a látottak alapján úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy a mentálisan és fizikailag is jól felkészített keret képes lesz elhódítani az aranyérmet.

Gyász: elhunyt a Csepel utolsó NB I-es bajnokcsapatának tagja, Kóczián Antal

Kilencvenegy esztendős korában elhunyt Kóczián Antal, a Csepel eddigi utolsó, 1958–1959-es bajnoki címet nyerő csapatának védője.

Játékossors: egy ügyvéd miatt nem lett Roberto Carlos a Chelsea-é

Egy majd 13 éves történet részleteiről számolt be Roberto Carlos, a Real Madrid és a brazil labdarúgó-válogatott korábbi bal oldali védője. A bekk 2007-ben állítólag a Chelsea futballistája lehetett volna, s csupán a papírmunkával való hatékonyság döntött a Fenerbahce mellett.

Hogyan válhatna meghatározó szereplővé az NB I térségünkben?

Már korábbi blogbejegyzéseimben is finoman utaltam rá, hogy amennyiben a magyar csapatok a lehető legkisebb veszteséggel jönnek ki a koronavírus okozta válságból, úgy akár előnyükre is fordíthatják a kialakult helyzetet. Erre utalt nem rég Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség újraválasztott elnöke is, miközben több jele van annak, hogy a magyar futball a térség országaihoz képest jóval kisebb veszteségekkel vészelheti át a koronavírus-járvány hatására kialakuló gazdasági válságot. 

Világfutball: szerződést hosszabbított Nigéria német kapitánya

Szerződést hosszabbít Gernot Rohr, a nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Chelsea: Caballero még egy évig marad a londoniaknál!

A Chelsea argentin kapusa, Wilfredo Caballero egy évvel meghosszabbította szerződését a londoni labdarúgóklubbal.

Serie A: a Lazio hároméves szerződéssel marasztalja Inzaghit

A Lazio három évre szóló szerződéshosszabbítással marasztalja a labdarúgócsapat vezetőedzőjét, Simone Inzaghit.

Svájc: erdélyi magyar edző váltja a volt Fradi-csatár apját a rekordbajnoknál

A svájci másodosztályú Grashoppers Kádár Zoltánt nevezte ki vezetőedzőnek – számolt be róla a zürichi klub a hivatalos honlapján.

Fehérvár: Engedjék meg, hogy a futballra koncentráljak – Rus

Adrian Rus, a Mol Fehérvár légiósa a klub hivatalos honlapján reagált az elmúlt napokban az esetleges klubváltásával kapcsolatban megjelent hírekre. A román válogatott futballista kijelentette, senkivel sem beszélt távozásról, és nem is tervezi, hogy elhagyná a Vidit.

Koronavírus: guminők a lelátón – bocsánatot kért az FC Szöul

Próbababák helyett felfújható guminőket is elhelyeztek a lelátókon az FC Szöul labdarúgócsapatának mérkőzésén, amiért a klub bocsánatot kért.

Labdarúgás: A zárt kapu csak rövid távú megoldás lehet – Wenger

Arsene Wenger szerint kizárólag rövid távú megoldás lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezzenek futballmérkőzéseket.

Eurofutball: egységes fizetési plafont vezethetnek be a jövőben

Karl-Heinz Rummenigge szerint elképzelhető egy egységes fizetési plafon bevezetése a profi labdarúgásban.