Bundesliga: Gulácsiék edzője szerint rossz ötlet az európai szuperliga

Julian Nagelsmann, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzője arra figyelmeztet, hogy könnyen túltelítetté válhat a futballpiac.

Labdarúgás: Rigobert Songot édesapja küldte vissza a halál torkából

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Rigobert Song, a kameruni labdarúgás legendája. A korábbi 137-szeres válogatott védő hazája U23-as válogatottjával edzőtáborozik Mezőkövesden, ahol összefutott egykori csapattársával, a kövesdiek másodedzőjével, Tóth Mihállyal, akivel felelevenítették a Metznél töltött közös időt. Természetesen szóba került három évvel ezelőtti agyvérzése is, amely után kómába került, s ezalatt nem akárki jelent meg előtte. 

U19-es Eb-sel.: hiába fordított 10 emberrel, kikapott a válogatott

Magyarország U19-es válogatottja 4–2-re kikapott Grúziától a korosztályos Európa-bajnoki selejtező első fordulójában Győrben. A mérkőzésen Magyarország több mint egy félidőn át emberhátrányban futballozott.

Hiába fordított emberhátrányban, 4–2-re kikapott Grúziától az U19-es válogatott

Magyarország U19-es válogatottja 4–2-re kikapott Grúziától a korosztályos Európa-bajnoki selejtező első fordulójában Győrben. A mérkőzésen Bene Ferenc csapata több mint egy félidőn át emberhátrányban futballozott.

Gyerekfoci: Törökbálinton tart edzőtábort a Real Madrid

Az őszi szünetben Törökbálinton négynapos tábort tart a harmincháromszoros spanyol bajnok Real Madrid. A szervezésben segített Rabóczki Balázs korábbi kétszeres válogatott kapus is.

Félig magyarként lett a legjobb amerikai kapus – Tim Howard befejezte

815 hivatalos mérkőzéssel a háta mögött szögre akasztja a kesztyűit, és csapattulajdonosként folytatja Tim Howard. Az amerikai apa és magyar anya gyermekeként napvilágra jött fiú szülei tanácsára hagyta abba a kosárlabdát és váltott a kontinensen akkor még kevésbé népszerű labdarúgásra. Első edzőjéhez mai napig legendás barátság fűzi. Ez a barátság segítette túljutni a manchesteri hullámvölgyén és tette később az Everton ikonikus alakjává. Utolsó két idénye az amerikai profi bajnokságban (MLS) már nem sikerült olyan fényesen, ám örökségéhez így is nehéz lesz felnőni.

MK: a Fehérvárt a Tiszaújváros, az FTC-t a BKV Előre fogadja

A címvédő Mol Fehérvár FC a Tiszaújváros vendége lesz a férfi Magyar Kupa 7. fordulójában. A Ferencváros a BKV Előre otthonában játszik, a DVSC a megye I-es Tatabányához látogat, az Újpest FC Ajkán vendégszerepel, a Honvéd a Kazincbarcikát kapta – számolt be a sorsolásról a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-csatornáján.  

Puskás-díj: Édesanyám egyből elkezdett sírni, amikor kimondták a nevemet – Zsóri

Két órával azután tudta csak felhívni szüleit Zsóri Dániel, hogy átvette az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat a milánói Scalában tartott FIFA-gálán. A hazaérkezése után tartott sajtótájékoztatón elárulta, édesanyja sírva fakadt, amikor meghallotta a hangját.

Labdarúgás: máris megtalálták Héctor Cúper utódját

Vagyim Abramovot nevezte ki szövetségi kapitánynak az elbocsátott Héctor Cúper utódjául az Üzbég Labdarúgó-szövetség.

FIFA-gála: Óriási dolog, hogy ott lehetek, hab lenne a tortán, ha nyernék – Zsóri Dániel

Ma este fél kilenctől rendezik a 2019-es FIFA-gálát a milánói Scalában, ahol ott lesz a Puskás-díjra jelölt Zsóri Dániel is. A fiatal labdarúgó az elutazás reggelén tartott sajtótájékoztatón elmondta, óriási dolognak tartja, hogy a világ legjobb futballistáival együtt ott lehet a gálán, az csak hab lenne a tortán, ha nyerne. 

Aranycsapat: Lantos Mihálynak a pacalpörkölt volt a specialitása a konyhában

Ötödször ítélte oda a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány az Östreicher-díjat, amelyet idén Lantos Mihályné Beretvás Mária vehetett át. Az Aranycsapat balhátvédjének, Lantos Mihálynak az özvegye az indoklás szerint a házastársként eltöltött negyed évszázad szeretetteljes családi légkörének megteremtéséért, a férje karrierjéhez mindig alkalmazkodva is példamutató pedagógusi és családanyai helytállásáért kapta az elismerést. Az NSO Tv-nek beszélt a megismerkedésükről is, illetve azt is elárulta, férje milyen otthonosan mozgott a konyhában.

Öttusa: Ha újraszületnék, focista lennék, többet keresnék – Alekszejev Tamara

Bár Alekszejev Tamarát bokszedzésen látogattuk meg a Sportkrém stábjával, neki mindene az öttusa, el sem tudja képzelni, hogy mi lesz, ha egyszer be kell fejeznie az aktív pályafutását. Pedig 18 évesen két évre már abbahagyta, akkor úgy érezte, besokallt, aztán mégis visszatalált a szeretett sportághoz. Az öttusát nem tekinti munkának, inkább szenvedélynek, videónkban kendőzetlen őszinteséggel beszél arról, hogy például a labdarúgáshoz képest anyagilag mennyire nem éri meg ezt a sportágtat űzni. 

Labdarúgás: Hajdu Attila régen a lövéseket védte, most a peronoszpórával meccsel

Hajdu Attilát, a Ferencvárossal Bajnokok Ligáját megjárt, 10-szeres magyar válogatott kapust jól ismerjük. Hajdu Attilát, a borászt, a vendéglátóst talán kevésbé. Ezért a Sportkrém stábja meglátogatta Vászolyban, a családi vállalkozásban működő Fürjes Udvarházban, ahol megmutatta a szőlősbirtokát, valamint a saját készítésű borát.

Labdarúgás: szabadon engedik a börtönre ítélt két orosz válogatottat

Szabadon engedik azt a két orosz válogatott labdarúgót, akiket májusban huliganizmus vádjával börtönbüntetésre ítéltek.