Sportlövészet: légpisztolyban magyar, légpuskában bolgár duó nyert

A légpisztolyos között a Tátrai Miklós, Sike Renáta kettős, míg légpuskában a bolgár Anton Rizov, Tanya Rizova duó győzött a vegyescsapatok versenyében a Fehér úti lőtéren zajló légfegyveres Hungarian Openen.

Sportlövő-vk: Major Veronika bronzérmes légpisztolyban

Az olimpiai kvótás Major Veronika bronzérmet nyert a női légpisztolyosok között a pekingi sportlövő világkupa-versenyen, melyen Sike Renáta a 30., Egri Viktória a 63. helyen zárt.

Sportlövészet: Major Veronika Európa-bajnoki bronzérmes

Major Veronika bronzérmet nyert női légpisztolyban szombaton az eszéki légfegyveres Európa-bajnokságon, melyen Sike Renáta az ötödik lett.

Sportlövészet: Major a légpisztolyosoknál is vk-győztes

Major Veronika vasárnapi, sportpisztolyban aratott győzelme és olimpiai kvótaszerzése után kedden a női légpisztolyos számban is hatalmas előnnyel diadalmaskodott az Újdelhiben zajló sportlövő-világkupán.

Rio 2016: megvan Vietnam első olimpiai aranya; itt az első brazil érem

A vietnami Hoang Xuan Vinh nyerte meg a légpisztoly tízméteres számát, ezzel hazája történetének első olimpiai aranyérmét szerezte meg. A második helyen a brazil Felipe Wu végzett – ez a házigazda első érme a riói játékokon.

Rio 2016: sosem volt még ilyen, anya és fia indul az olimpián

Történelmet ír a grúz olimpiai csapat két tagja Rio de Janeiróban: a sportlövő Nino Szalukvadze és Cotne Macsavariani lesz az első anya-fiú páros, amely együtt szerepel az ötkarikás játékokon.

Sportlövő Eb: remekeltek a férfi pisztolyosok a válogatón

Rég nem látott jó eredmények születtek a férfi pisztolyosok versenyében a hétvégén rendezett légfegyveres Budapest bajnokságon, amely a második Európa-bajnoki válogatója volt a sportlövőknek.

Rio 2016: első kvótásunk kevesebbet utazik az olimpia előtt

A pisztolyos Tobai-Sike Renáta első magyarként szerzett indulási jogot a riói olimpiára, amely előtt biztosan kevesebbet fog utazni, mint tavaly.

Sportlövő-vb: Tobai-Sike Renáta döntős légpisztolyban

Tobai-Sike Renáta a sportpisztolyban szerzett szerdai bronzérme után pénteken bejutott a légpisztoly fináléjába a granadai olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

Légfegyveres ob: Karmacsi és Babics győzött Battán

Karmacsi Ildikó nyerte meg a női puskások, míg Babicz Sára a női pisztolyosok versenyét szombaton, a Százhalombattán zajló légfegyveres országos bajnokságon.

Sportlövészet: kínai arany, grúz bronz női légpisztolyban

Kínai aranyérem született a női légpisztolyosok 10 méteres számában.

Női légpisztoly: Csonka Zsófia nem jutott döntőbe

Nem jutott be a döntőbe Csonka Zsófia a sportlövők női légpisztolyos számában, a magyar versenyző a 29. helyen zárt 378 körös eredménnyel.

Sportlövő vk: Csonka Zsófia második légpisztolyban Pekingben

Csonka Zsófia a második helyen végzett a női légpisztolyosok között a pekingi sportlövő Világkupa-verseny első napján.

Sportlövészet: Csonka Zsófia 19. a Fort Benning-i Világkupán

Csonka Zsófia a 19., Sike Renáta pedig az 57. helyen végzett az egyesült államokbeli Fort Benningben zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa légpisztoly számában.