?>
Kosár-vb: 17 év után ismét bejutott Argentína a döntőbe

Spanyolország után Argentína is bejutott a kosárlabda-világbajnokság döntőjébe, miután 80–66-ra legyőzte Franciaországot az elődöntőben.

Kosárlabda-vb: Szlovénia legyőzésével Oroszország a hetedik

Oroszország végzett a 7. helyen a törökországi férfi kosárlabda-világbajnokságon, miután a helyosztón legyőzte Szlovéniát.

Akik mutatósabbak, mint egy-egy zsákolás

Bár az iráni kosárlabda-válogatott tagjainak nem tetszett a törökországi világbajnokságon szereplő pomponlányok előadása (az iszlám ország képviselői hátat fordítottak, amikor a hölgyek megkezdték műsorukat), mégis hatalmas a sikere a fantasztikus mutatványokat bemutató hölgyeknek. Tekintse meg a pomponlányokról készített képgalériánkat, akik miatt különösen érdemes figyelemmel kísérni a vb-t!

A nyolc között búcsúztak a címvédő spanyolok

A Törökországban zajló férfi kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében a szerb válogatott hatalmas csatában, izgalmas mérkőzésen 92–89-re legyőzte a címvédő Spanyolországot, és elsőként biztosította helyét a legjobb négy között, ahol a házigazda törökökkel találkozik.

Férfi kosárlabda-vb: Szerbia nagy csatában búcsúztatta a címvédőt

A Törökországban zajló férfi kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében a szerb válogatott hatalmas csatában, izgalmas mérkőzésen 92–89-re legyőzte a címvédő Spanyolországot, és elsőként biztosította helyét a legjobb négy között.

Porrá zúzták az amerikaiak Angolát, jöhetnek az oroszok

Az „elnyomó nagyhatalmak" esélyt sem hagytak a kicsiknek a törökországi férfikosárlabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében: az Egyesült Államok a tornán nyújtott legjobb játékával zúzta porrá Angolát, míg Oroszország a harmadik negyedben törte meg az új-zélandiak ellenállását. A két nagycsapat a nyolc között már egymással „kezdhet ki" – az amerikaiak egyértelmű esélyesek lesznek azért a negyeddöntőben.

Kosárlabda-vb: amerikai-orosz derbi lesz a legjobb nyolc között

Az Egyesült Államok Oroszországgal találkozik a törökországi férfikosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében, miután az oroszok 78–56-ra legyőzték Új-Zéland együttesét.

Sima török siker Franciaország ellen

A török kosárlabda-válogatott magabiztosan, 95–77-re megverte Franciaországot a törökországi világbajnokság nyolcaddöntőjében, így az ausztrálokat elintéző (87–58) Szlovéniával csaphat össze a negyeddöntőben.

Scola írta a történelmet, de a szerbek nyerték a rangadót

Szerbia végzett a törökországi férfikosárlabda-világbajnokság A-csoportjának élén, miután óriási csatában legyőzte Argentínát – a mérkőzésen Luís Scola, az argentinok klasszisa történelmet írt, ő lett válogatottja történetének legjobb dobója a világbajnokságokon.

Kosárlabda-vb: hiába szórt Scola, a szerbek nyerték a rangadót

Szerbia végzett a törökországi férfikosárlabda-világbajnokság A-csoportjának élén, miután óriási csatában legyőzte Argentínát.

Kosárlabda-vb: nagyon sima spanyol és amerikai győzelem

A címvédő spanyol válogatott két negyed után még csak öt ponttal vezetett Kanada ellen, de a  harmadik játékrészben (21–11) elhúzott, és végül simán, 89–67-re verte meg az észak-amerikaiakat a törökországi férfikosárlabda-világbajnokságon.

Kosárlabda-vb: már másodszor szenvedett vereséget a címvédő

A török kosárlabda-válogatott a mérkőzés nagy részében vezetve, magabiztosan győzte le Görögországot a hazai világbajnokon, így továbbra is őrzi veretlenségét. A „félholdasok” 76–65-re győzték a helléneket. A címvédő spanyolok a franciák után a litvánoktól is vereséget szenvedtek, a csoport harmadik játéknapján 76–73-ra kaptak ki balti ellenfelüktől.

Kosárlabda-vb: Batum vezette győzelemre a franciákat

A 24 pontos Nicolas Batum vezetésével vezetésével a francia kosárlabda-válogatott harmadik mérkőzését is megnyerte a törökországi világbajnokságon. A franciák ezúttal Kanadát győzték le 68–63-ra.

Kosárlabda-vb: Penney most sem fukarkodott a pontokkal

Új-Zéland magabiztosan, 108–76-ra győzött Libanon ellen a törökországi kosárlabda-vb-n, köszönhetően a pontlistát vezető Kirk Penney 26 pontjának. Penney korábban Litvániát 37, Spanyolországot 21 ponttal szórta meg.

Kosárlabda-vb: Ausztrália lemosta a szerbverő németeket

Úgy tűnik, a kétszeri hosszabbításban megnyert Szerbia elleni, vasárnapi mérkőzés teljesen kimerítette a német férfi kosárlabda-válogatottat: a germánokat ugyanis 78–43-ra lemosta Ausztrália a törökországi vb 3. fordulójában.

Kosárlabda-vb: itt az amerikai keret, Rajon Rondo kimaradt

Saját kérésére kimaradt az amerikai férfi kosárlabda-válogatott tizenkettes világbajnoki keretéből Rajon Rondo, a Boston Celtics irányítója.

Kosárlabda-vb: kidőlt a spanyolok irányítója, nem játszhat a tornán

Nem vehet részt a törökországi kosárlabda-világbajnokságon José Manuel Calderón, a spanyol válogatott irányítója.