FIFA: a bíróság elutasította a korábbi főtitkár fellebbezését

A svájci legfelsőbb bíróság elutasította a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi főtitkárának, Jérome Valckénak a fellebbezését, így érvényben marad az ex-sportvezető tíz évre szóló eltiltása.

PSG: korrupciós botrányba keveredett a klub tulajdonosa

Francia sajtóértesülések szerint korrupcióval vádolják Nasszer al-Kelaifit, a Paris Saint-Germain elnökét, aki a gyanú alapján megpróbálta megvásárolni Katarnak a 2017-es atlétikai világbajnokság rendezési jogát.

Tokió 2020: az olimpiai bizottság elnöke tagadja a korrupciós vádakat

A Franciaországban vád alá helyezett Takeda Cunekazu, a Japán olimpiai Bizottság elnöke tagadja, hogy bármilyen törvénytelenséget követett volna el a 2020-as nyári olimpia odaítélését megelőzően.

Franciaország: vádat emeltek a Japán Olimpiai Bizottság elnöke ellen

Korrupció gyanúja miatt vádat emeltek Franciaországban a Japán Olimpiai Bizottság elnöke ellen.

Románia: felmentették a liga volt elnökét egy korrupciós perben

Jogerősen felmentette kedden a bukaresti táblabíróság Dumitru Dragomirt, a román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) volt elnökét, akit első fokon még hét év szabadságvesztésre ítéltek egy korrupciós perben.

Belgium: 29 ember őrizetben a bundabotrány miatt

A belga rendőrség 29 embert őrizetbe vett a szerdán kipattanó labdarúgó-bundabotrány ügyében.

Belgium: nagyszabású korrupciós és bundabotrány ügyében nyomoznak

Nagyszabású korrupciós és bundabotrány ügyében nyomoznak a hatóságok belga futballkluboknál – jelentette be szerdán a szövetségi ügyészség Brüsszelben.

FIFA: Michel Platinit tisztázta a svájci ügyészség

Michel Platini korábbi UEFA-elnök ügyvédei szerint a svájci ügyészség tisztázta korrupciós vádak alól a sportvezetőt.

FIFA: a bíróság elítélt két korábbi tisztségviselőt

Elítélték a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) két korábbi tisztségviselőjét.

Gyász: öngyilkos lett a FIFA-botrányban érintett egyik ügyvéd

Öngyilkos lett kedden egy argentin ügyvéd, aki a gyanú szerint érintett volt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korrupciós botrányában.

PSG: ez a villa ronthatja tovább az elnök helyzetét

Az olasz rendőrség lefoglalt egy szardíniai villát, amelynek szerepe lehet a Nasszer el-Kelaifi ellen indított bűnügyi eljárásban. A Paris Saint-Germain katari elnökét korrupcióval vádolják.

Rio 2016: az eddigi alelnök lépett Nuzman helyére

Miután hivatalos levélben megerősítette lemondását, az eddigi alelnök, Paulo Wanderley került Carlos Arthur Nuzman elnök helyére a Brazil Olimpiai Bizottság (COB) élén.

Rio 2016: őrizetben marad a korrupcióval gyanúsított sportvezető

Nem helyezhető szabadlábra Carlos Arthur Nuzman, aki a korrupciós ügyében ellene indult eljárás miatt hétfőn lemondott a Brazil Olimpiai Bizottság (COB), illetve a riói játékok szervezőbizottságának elnöki posztjáról.

Spanyolország: Villar lemondását követeli az RFEF

A korrupciógyanúba keveredett Ángel María Villar elnök lemondását követeli a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF). A lépéssel megnyílna az út az új választás előtt.

Rio 2016: a brazil rendőrség korrupciógyanús ügyben nyomoz

A brazil rendőrség korrupciógyanúval indított nyomozást a riói olimpiával kapcsolatosan, mivel lehet, hogy szavazatvásárlás történt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) a 2016-os helyszínről döntő 2009-es voksolás előtt.

FINA: korrupciós botrány robbant ki az elnökválasztás előtt

A budapesti elnökválasztás előtt néhány nappal a Nemzetközi Úszószövetséget (FINA) korrupciós botrány rázta meg, amiről a Swimwortex és az angol Times írt – jelezte az Index.

FIFA: elhunyt Chuck Blazer, a korrupciós botrány főszereplője

Elhunyt Chuck Blazer, a FIFA-n belüli korrupciós botrány főszereplője, jelentette be szerdán Blazer ügyvédje az amerikai sajtónak.

FIFA: nyilvánosságra hozzák Michael Garcia jelentését

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kedden bejelentette, teljes egészében nyilvánosságra hozza azt a jelentést, amelyet Michael Garcia, a szervezet etikai bizottsága vizsgálati részlegének korábbi vezetője a 2018-as és 2022-es világbajnokság rendezéséért folytatott pályázatokról készített.

FIFA: 1300 oldalas jelentés készült a korrupcióról

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 22 hónapos belső vizsgálat után elkészítette jelentését a szervezetben korábban tapasztalt magas szintű korrupcióról és törvényszegésekről, az 1300 oldalas anyagot pedig átadta a svájci hatóságoknak.

Olimpia 2024: megvan az utódja a korrupciógyanú miatt távozó vezetőnek

Patrick Baumann, a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség főtitkára lett a 2024-es olimpiai pályázatokat értékelő bizottság vezetője, miután Frankie Fredericks kedden lemondott a posztról, mert korrupcióval gyanúsították meg.