MLSZ: késik a jogerős lezárás a Balmazújváros licencügyében

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a pénteki ülése után arról számolt be, hogy késik az NB II-es Balmazújváros licencügyének jogerős lezárása.

NB II: másodfokon sem kapott licencet a Balmazújváros

A másodfokon eljáró fellebbviteli licencadó bizottság pénteki ülésén helybenhagyta az MLSZ elsőfokú döntését, mely július 29-én megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet.

Haladás: Látjuk, hogy van jövőképe a klubnak – maradt a licenc

A labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC, valamint a Haladás is a hivatalos honlapján tudatta az MLSZ döntését, mely szerint a szövetség nem vonta vissza a két klub licencét, így elindulhatnak a másodosztályban a 2019–2020-as idényben. 

NB II: nem kapott licencet a Balmazújváros

A Magyar Labdarúgó-szövetség (mlsz.hu) hivatalos honlapján röviddel ezelőtt közleményben adott tájékoztatást, hogy megvonta a Balmazújvárostól az NB II-es licencet.

MLSZ: összehívták a licencadó bizottságot

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) licencadó bizottsága még a bajnokságok kezdete előtt összeül a monitoringrendszer jelzései miatt.

Haladás: 150 milliót kapott a várostól a klub, Illés 1 forintért eladná

Kedden éjszakába nyúló közgyűlést tartott Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata. Ennek végén a képviselők megszavazták a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladásnak nyújtandó 150 millió forintos támogatást, amelynek segítségével a labdarúgóklub jobb eséllyel pótolhatja sikeresen az MLSZ licencadó bizottsága által feltárt hiányosságokat.

MLSZ: első körben három NB I-es klub nem kapott licencet

Az MLSZ licencadó bizottsága közzétette ama klubok listáját, melyek megkapták az NB I-es, valamint az NB II-es játékengedélyt a 2019–2020-as futballidényre. Az élvonalbeli csapatok közül a Mezőkövesd, a Diósgyőr és a Haladás is hiányzik mindkét listáról.

MLSZ: 19 klub kapott NB I-es licencet – íme, a lista!

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága 19 klubnak adott első osztályú licencet.

NB I: a Gyirmót megkapta a licencet; aláírt a 18 éves debütáns

A labdarúgó NB I-ben szereplő Gyirmót FC Győr megkapta az NB I-es licencet – jelentette be a klub a hivatalos honlapján. A gárda emellett egy igazolásról is beszámolt.

Újpest: a „lilák” megkapták az NB I-es és az UEFA-licencet

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest megkapta az NB I-es és az UEFA-licencet, jelentette be Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója.

NB I: első körben tíz klub kapott élvonalbeli licencet

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága szerdai ülésén elbírálta a 2017–2018-as idényre szóló nemzetközi (UEFA), NB I-es és NB II-es licenckérelmeket – számolt be róla a szövetség a honlapján.

NB I: a Haladás licenckérelmét is elfogadta a bizottság

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottsága elfogadta az NB I-es Haladás kérelmét is a következő szezonra – írja a haladas.hu.

NB I: a Paks már az első körben megkapta a licencet az MLSZ-től

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottsága első körben elfogadta az NB I-ben szereplő Paks következő szezonra vonatkozó kérelmét – adta hírül a klub honlapján.

Nyíregyháza: az MLSZ elfogadta a Szpari licenckérelmét

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában első helyen álló Nyíregyháza Spartacus a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megkapta az NB II-es licencet a következő szezonra.

NB I: négy klub bejelentette, hogy megkapta a licencet

Az NB I-ben szereplő Honvéd, DVSC-Teva, DVTK hármas, valamint a másodosztályban utcahosszal, tizennégy ponttal vezető Gyirmót FC Győr bejelentette, hogy a következő szezonra vonatkozó licenckérelmét elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség.

„Az MLSZ saját szabályzatát szegi meg, ha nem 16 csapatos lesz az NB I”

Várhatóan még napokig (hetekig? hónapokig?) ügy, de beszédtéma mindenképpen lesz abból, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség több klubnak nem adott NB I-es licencet, így az élvonal jelentős létszámcsökkentése is realitássá vált. A döntésnek számtalan hatása lesz, illetve már van a magyar futballban, így több kérdést is von maga után. Ezekről a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét vezető ügyvédet, Horváth Gábort kérdeztük.

Tizenhét csapatnak van NB I-es licence - de mennyi indulhat az élvonalban?

A Magyar Labdarúgó-szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottsága május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a 2015–2016. évi klublicenc kérelmek kapcsán. A bizottság a Kecskeméti TE, a Pécsi MFC, a Nyíregyháza Spartacus és a Lombard Pápa első osztályú (NB I), valamint az Újpest FC nemzetközi (UEFA) és a Putnok FC másodosztályú (NB II) licenckérelmező fellebbezését is elutasította.

KTE: „Át kell beszélni a kecskeméti futball jövőjét”

Sallói István, a KTE klubigazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta: benne volt a levegőben, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága jogerősen nem adja meg a kecskeméti klub számára az élvonalbeli rajtengedélyt, de ők azért reménykedtek. A hogyan továbbról ma délután egyeztetnek a klub vezetői.

PMFC: „Megnézném majd azt a határozatot magamnak”

Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottságának keddi, a pécsi klub számára kedvezőtlen, de már jogerős döntést követően meglehetősen egykedvűen válaszolt.

Nyíregyháza: „A-, B- és C-variációnk sem volt”

A Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága kedden jogerősen is kimondta: a már kieső Pápa és a csődöt jelentő Győri ETO mellett a Nyíregyháza, a Pécs és a Kecskemét sem kapta meg a jövő évi rajtengedélyt. Utóbbi három klubnál a döntés hatására új irányvonalakat kell kijelölni.