Kerékpár: négy évre elmeszelték Contador segítőjét

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) doppingvétség miatt négyéves eltiltással sújtotta a portugál Andre Cardosót.

Kerékpár: júniusban lesz a jövő évi Tour de Hongrie

Jövőre június 11. és 16. között rendezik meg a Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyt, amely a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában is szerepel, és ismét 2.1-es kategóriájú viadal lesz.

Csupasport: felni, szelep, küllő, azaz minden a kerékről

Ha – szó szerint – gördülékeny bringázásra vágyunk, muszáj figyelmet fordítani a karikákra is. A Csupasport összeszedte, mit érdemes tudni az emberiség egyik legnagyobb találmányáról.

Ifjúsági olimpia: zárásként magyar bronzérem kerékpárban

Vas Blanka és Buzsáki Virág bronzérmet szerzett a leány kerékpárosok kombinációs csapatversenyében a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Tokió 2020: a Fudzsi lábánál lesz az egyéni kerékpáros időfutam

A Fudzsi lábánál rendezik meg a tokiói olimpia országúti kerékpáros időfutam versenyét.

Tour de France: ellopták a győztes trófeáját

Ellopták a brit Geraint Thomas trófeáját, amelyet az idei Tour de France országúti kerékpáros körverseny megnyeréséért kapott.

Kerékpár: Ausztrália rendezi meg a 2022-es országúti vb-t

Ausztrália rendezi meg a 2022-es országúti kerékpáros világbajnokságot.

Kerékpáros-vb: Valverde 38 évesen ért fel a csúcsra

Alejandro Valverde győzött a férfiak mezőnyversenyében vasárnap az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokságon.

Kerékpáros-vb: Dennis űridővel nyerte az egyéni időfutamot

Az ausztrál Rohan Dennis nyerte meg a férfi időfutamversenyt az Innsbruckban zajló országúti kerékpáros-világbajnokság szerdai napján. A második helyen, közel másfél (!) perc hátránnyal a tavalyi győztes Tom Dumoulin zárt, míg harmadikként az Európa-bajnok Victor Campenaerts végzett.

Vuelta: Viviani nyert Madridban; Yates első háromhetes sikere

A brit Simon Yates nyerte meg a 2018-as Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros-körversenyt. A 21. szakasz sprintbefutóján Elia Viviani bizonyult a leggyorsabbnak.

Vuelta: Pinot-é az első andorrai etap; Yates eldöntötte?

A francia Thibaut Pinot a második szakaszgyőzelmét aratta a 2018-as spanyol országúti kerékpáros-körversenyen, a Vuelta a Espanán. A hegyi befutóval záruló pénteki etapon az összetettben vezető Simon Yates jelentősen növelte az előnyét a riválisai előtt, így nagyon közel került a végső győzelemhez.

Kerékpár: új egyórás világcsúcs a nőknél – hajszálnyival

Az olasz Vittoria Bussi megdöntötte az egyórás kerékpározás női világcsúcsát a mexikói Aguascalientes velodromjában.

Vuelta: sikeres szökésből belga siker, az összetett nem változott

Sikeres szökést követően Jelle Wallays nyerte meg a spanyol országúti kerékpáros-körverseny, a Vuelta a Espana 18. szakaszát csütörtökön, ami után az összetett élcsoportja nem változott.

Vuelta: Valverde faragott a hátrányából; Quintana elszállt

A kanadai Michael Woods nyerte meg a spanyol országúti kerékpáros-körverseny, a Vuelta a Espana 17. szakaszát. A hat kategorizált emelkedőt is tartalmazó etapon Alejandro Valverde nyolc másodperccel csökkentette hátrányát az összetettben vezető Simon Yatesszel szemben, csapattársa, Nairo Quintana viszont egy percet kapott a riválisaitól.

Vuelta: papírforma-győzelem az egyéni időfutamon

Rohan Dennis nyerte a spanyol országúti kerékpáros-körverseny, a Vuelta a Espana 16. szakaszát, amelyen az éllovas Simon Yates hét másodperccel növelte előnyét az összetettben második Alejandro Valverdével szemben.

Vuelta: Pinot a Covadonga királya, Yates növelte az előnyét

A francia Thibaut Pinot nyerte meg a spanyol országúti kerékpáros-körverseny, a Vuelta a Espana 15. szakaszát. A kiemelt kategóriás Lagos de Covadongán záruló vasárnapi etapon a piros trikós brit Simon Yates néhány másodperccel növelte az előnyét az összetettben a legnagyobb riválisaival szemben.

Hegyikerékpár-vb: Benkó 16., Parti 38. lett

Benkó Barbara a 16., Parti András pedig a 38. helyen zárt a hegyikerékpárosok világbajnokságán a svájci Lenzerheidében.

Vuelta: Yates a hegyi sikerével visszavette a piros trikót

Simon Yates győzött a spanyol országúti kerékpáros-körverseny, a Vuelta a Espana 14., hegyi befutóval záruló szombati szakaszán, és sikerével az összetett élére állt.

Kerékpár: 2020-ban Budapestről rajtol a Giro d’Italia?

Bátorfi Béla, a Pannon Cycling Team tulajdonosa tervei között szerepel a 2020-as Giro d’Italia három nyitó etapja, a Big Start Budapestre hozatala, sőt Alberto Contadorral karöltve kerékpáros-akadémiát létesítenének Magyarországon.

Vuelta: Geniez szökésből nyert, Herrada átvette a piros trikót

Alexandre Geniez nyerte a spanyol országúti kerékpáros-körverseny, a Vuelta a Espana 12. szakaszát csütörtökön, míg összetettben a spanyol Jesús Herrada vette át a vezetést.


HIRDETÉS