Ajánló: szakadt bokaszalaggal is célba ért a kerékpáros

Negyvenöt éves kora ellenére Kuzler Béla úgy falja a kilométereket, mint gyerek az édességet. A hosszútávú kerékpáros keresztül-kasul bejárta Európát. Úgy véli, e tevékenység megtanította a legnehezebb dologra a világon.

Tour de France: nézők nélkül rendezhetik meg a viadalt

A francia sportminiszter egyrészt túlságosan korainak tartja, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasszák a Tour de France országúti kerékpáros-körversenyt, másrészt nem zárta ki annak lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzék meg.

Kerékpár: ha nincs a koronavírus, lehetett volna magyar a Giro-rajton

A lengyel CCC kerékpárcsapatában versenyző Valter Attila a Sonkaszeletelő podcastjében arról beszélt, hogy remek szezonkezdete után a vezetők számoltak volna vele a Budapestről startoló, a koronavírus miatt azonban elhalasztott Giro d’Italián.

Koronavírus: a Tour de Hongrie-t is elhalasztották

A koronavírus-járvány miatt májusról októberre halasztották a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt.

Koronavírus: az UCI az olimpiai kvalifikációs határidő előrehozását kéri

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) az ötkarikás játékok kvalifikációs határidejének előrehozását kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB).

Kerékpár: német győzelem a Párizs–Nizza körversenyen

A német Maximilian Schachmann nyerte meg a szombaton véget érő Párizs–Nizza kerékpáros-körversenyt.

Kerékpár: a dán világbajnok hazautazott a Párizs–Nizzáról

Mads Pedersen világbajnok dán kerékpáros nem indul el a Párizs–Nizza viadal utolsó, szombati szakaszán.

Giro d’Italia: lemondták a magyarországi szakaszokat

A koronavírus-járvány miatt biztossá vált, hogy nem rendezik meg Magyarországon a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny idei első három szakaszát.

Kerékpár: elhalasztották a Milánó-San Remo versenyt is

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották többek között a klasszikus versenyek közé tartozó Milánó-Sanremo egynapos kerékpáros viadalt.

Tour de Hongrie: indul a terepkerékpáros világbajnok csapata

Rajthoz áll a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen Mathieu van der Poelnak, a cyclocross (terepkerékpár) világbajnokának csapata.

Videó: társához vágta a biciklit a kerekes, kizárták

Nem kiváló sportteljesítménye, hanem egész más miatt került a figyelem középpontjába Gianni Moscon, az Ineos kerékpárosa. A 25 esztendős sportolót a Kuurne–Brüsszel–Kuurne egynapos versenyen rajtakapták, amint egy bukás után társához vág egy kerékpárt.

Gyász: elhunyt az Ineos kerékpárcsapat 40 éves sportigazgatója

Negyvenéves korában szívroham következtében elhunyt Nicolas Portal, a brit Ineos kerékpárcsapat sportigazgatója.

Kerékpár: törölték az Arab Emírségek körversenye végét

A koronavírus-járvány miatt törölték az Arab Emírségek országúti kerékpáros-körversenyének utolsó két szakaszát – közölte több résztvevő csapat.

Kerékpár: veszélyben a Milánó–Sanremo, sőt akár a Giro is

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) szerint a koronavírus észak-olaszországi terjedése miatt veszélybe került a Milánó–Sanremo klasszikus egynapos viadal megrendezése, ugyanakkor egyelőre megjósolhatatlannak nevezte, hogy mi lesz az idei Giro d'Italia sorsa, amely a tervek szerint május 9-én Budapesten rajtol.

Tour de Hongrie: a Bahrain McLaren a 6. World Tour-induló!

A Bahrain McLaren indulásával már hat World Tour-csapat indulása biztos a Tour de Hongrie-n – jelentették be a szervezők pénteken az országúti kerékpáros körverseny honlapján.

Tour de Hongrie: Peák számára ez az év legfontosabb versenye

Az első World Tour-évét töltő Peák Barnabás számára a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny a legfontosabb az idényben, és a viadal a rutinos Kusztor Péter számára is kiemelt jelentőségű.

Tour de Hongrie: Debrecenből indul, Esztergomban zárul az idei verseny

Debrecenből indul és Esztergomban fejeződik be idén a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

Giro d'Italia: bemutatták a verseny Komárom-Esztergom megyei szakaszát

A tatai városházán Révész Máriusz, a Giro d'Italia Hungary 2020 Grande Partenza szervezőbizottságának elnöke és Michl József polgármester bemutatta a verseny Komárom-Esztergom megyei szakaszát, melyet május 10-én érint a mezőny.

Kerékpár: ez a verseny csak a viharban valósulhatott meg

Bár számos sportesemény elmaradt Északnyugat-Európában a Ciara- vagy Sabine-vihar miatt, Hollandiában egy csoport számára most jött el a nagy nap.

Tour de Hongrie: már biztos öt World Tour-csapat indulása

Ötödik World Tour-csapatként a lengyel CCC részvétele is biztossá vált az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.