Tour de France: a kedden nagyot bukó címvédő ott lesz a viadalon

Geraint Thomas országúti kerékpáros keddi bukása után szerdán közölte, hogy jól van, és indul a július 6-án rajtoló Tour de France-on.

Kerékpár: a Tour de France címvédője nagyot bukott Svájcban

Bukás következtében feladta a svájci kerékpáros-körversenyt Geraint Thomas, a július 6-án kezdődő Tour de France címvédője.

Tour de Hongrie: álomszerű jubileum, két magyar a dobogón!

A viadalt teljesen megérdemelten megnyerő lett Krists Neilands mögött Dina Márton és Valter Attila végzett a 40. Magyar körverseny második és harmadik helyén. Ez olyan fegyvertény, amire néhány évvel ezelőtt még gondolni sem igen mertünk volna.

Tour de Hongrie: Neilandsé a Kékestető, Dina és Valter a dobogón

A sárga trikós lett Krists Neilands nyerte meg a Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny negyedik szakaszát, a Kékestetőn záruló királyetapot, Dina Márton második, Valter Attila pedig harmadik lett.

Tour de Hongrie: Lovassy öröme a félszakaszon, 2016 után magyar etapsiker

A versenyen a magyar válogatott színeiben tekerő országúti olimpikon, pályán Eb-ezüstérmes klasszisunk, Lovassy Krisztián centiméterekkel előzte meg lengyel vetélytársát a tiszafüredi sprintbefutóban, a rövid, „B” jelű alföldi félszakaszon a cseh Alois Kankovsky örülhetett.

Tour de Hongrie: csak meglett a lett, Neilands mindent vitt!

Ami késik, nem múlik: a prológon az utolsó pillanatban még kiénekelték a sajtot a szájából, de a második etapon már nagy sikert aratott, így a verseny történetének első lett szakaszgyőztese lett Krists Neilands, aki a sárga trikót is átvette.

Kerékpár: Froome az intenzíven, nyolc órán át operálták

Chris Froome-ot két-három napig az intenzív osztályon ápolják, miután nyolc órán át operálták – közölte csapata, az Ineos menedzsere, Dave Brailsford. A brit országúti kerékpáros a szerdai edzés közben bukott óriásit, eltört a combcsontja, a könyöke és a bordája.

Tour de Hongrie: kiemelkedő szereplés a Kometa Cycling Team célja

Csapatuk, a Kometa Cycling Team kiemelkedő szereplésében bízik Alberto Contador és Ivan Basso a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

Tour de Hongrie: nem lett lett siker, Bárta a prológ győztese

A legvégén lopta el a győzelmet Jan Bárta a rövidke prológon a siófoki hőségben. A legjobb magyar az Alberto Contador és Ivan Basso fémjelezte Kometa legújabb igazolása, Dina Márton lett.

Tour de Hongrie: top 20-as hely a Pannon Cycling Team célja

Összetettben egy top 20-as helyezés a Pannon Cycling Team célja a kedden rajtoló Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyen.

Tour de France: nem indul a bomba formában lévő Roglic

Nem indul az idei Tour de France országúti kerékpáros-körversenyen Primoz Roglic, az előző évi viadal negyedik helyezettje.

Kerékpár: kedden rajtol a Tour de Hongrie

Hat nap, 19 csapat, 132 versenyző – a jövő hét kedden elrajtol a 40. Magyar körverseny! Magyarország legnagyobb kerékpárversenye a Tour de Hongrie, vagy ahogy Princzinger Péter, a hazai szövetség elnöke fogalmazott az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján, egyértelműen a kerékpársport legfontosabb honi eseménye, igazi „zászlóshajója”. Mint mondta, büszkék lehetünk rá, hogy van egy ilyen viadalunk – újra.

Kerékpár: túra a nemzeti összetartozásért

„Tekerj otthonról hazáig!” elnevezéssel Kárpát-medencei kerékpáros-emléktúrát szervez a Pesti Fiatalokért Egyesület, hogy ezzel is erősítse a nemzeti összetartozást.

Kerékpár: Nibali jövőre elhagyja a Bahrain-Meridát

Jövőre elhagyja a Bahrain-Merida csapatát, és a Trek-Segafredónál folytatja pályafutását Vincenzo Nibali, az egyik legjobb jelenlegi országúti kerékpáros.

Kerékpár: a Giro-győztes Carapazt ünnepli Ecuador

Az ecuadori sajtó ujjongva ünnepelte hétfőn Richard Carapazt, aki vasárnap megnyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyt.

Tour de France: Nibali indul a francia körversenyen

Vincenzo Nibali részt vesz az idei Tour de France francia országúti kerékpáros körversenyen.

Giro: Carapaz pályafutása első háromhetes körversenyét nyerte

Az ecuadori Richard Carapaz pályafutása első háromhetes kerékpáros körversenyét nyerte, miután megőrizte a rózsaszín trikót a Giro d'Italia vasárnapi utolsó szakaszán.

Videó: feldöntötte a néző a kerekest, válaszul jött a pofon

Furcsa esettől hangos a nemzetközi sportsajtó az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia szombati szakaszával kapcsolatban. A legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér trikót viselő Miguel Ángel Lópezt feldöntötte az út szélén futó egyik néző. Az Astana 25 éves kolumbiai versenyzője érthető módon nem örült a közjátéknak, ám arra talán senki sem számított, hogy a szurkoló pofonokkal bűnhődik.

Giro: Carapaz egy lépésre az összetett győzelemtől

Az ecuadori Richard Carapaz megtartotta a rózsaszín trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 20. szakaszán szombaton, így a vasárnapi záró időfutam előtt végső győztesnek tekinthető. A hegyi befutóval zárult etapot a spanyol Pello Bilbao nyerte.

Giro: Chavesé lett a hegyi befutó, nem változott az összetett

A kolumbiai Esteban Chaves nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 19. szakaszát pénteken, az ecuadori Richard Carapaz pedig változatlan előnnyel viseli a rózsaszín trikót.