Giro 2020: budapesti rajt és még két szakasz Magyarországon

Hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban Magyarországon rajtol a Giro d’Italia kerékpáros körverseny. A budapesti rajt mellett további két szakasznak adhat otthont hazánk. Ezeket később jelölik ki a szervezők. 

Kerékpár: Gilbert a 4. klasszikus egynapos versenyen nyert

A belga Philippe Gilbert nyerte meg a kerékpározók egyik klasszikus egynapos viadalát, a 117. Párizs–Roubaix versenyt vasárnap.

Kerékpár: megegyeztek, Budapesten rajtol a Giro – sajtóhír

Úgy tűnik, valóság lehet a már szeptemberben felvetődő gondolat: a cyclingweekly.com értesülése szerint valóban Budapesten rajtolhat a 2020-as olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d'Italia.

Kerékpár: emelkedik a Tour de Hongrie összdíjazása

Csaknem tíz százalékkal emelkedik a 40. Tour de Hongrie országúti kerékpáros-+körverseny összdíjazása az elmúlt évhez képest.

Kerékpár: a legerősebb norvég csapat is nevezett a TdH-ra

A legerősebb norvég csapat, a Coop is rajthoz áll a júniusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyen.

Kerékpár: 2021-ben újra Szicíliáról indul a Giro d'Italia

Szicílián rajtol a 2021-es Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny.

Kerékpár: Alaphilippe nyerte a 110. Milánó-Sanremót, Kusztor 141. lett

Julian Alaphilippe nyerte meg szombaton az év első klasszikus egynapos országúti kerékpáros versenyét, a Milánó-Sanremót, amelyen az egyetlen magyar induló, Kusztor Péter a 141. helyen ért célba.

Tour de France: a 2020-as verseny szakít a hagyományokkal

A hagyományoktól eltérően hegyi szakaszokkal indul jövőre a világ legrangosabb országúti kerékpáros körversenye, a Tour de France.

Kerékpár: öngyilkos lett a háromszoros világbajnok

23 éves korában elhunyt Kelly Catlin, az amerikaiak olimpiai ezüstérmes és háromszoros világbajnok pályakerékpárosa. Az édesapa megerősítette, hogy a lánya öngyilkos lett.

Kerékpár: hazaárulónak nevezte társa tettét az FDJ kapitánya

„Hazaárulással” ér fel a csapattárs Georg Preidler doppingkísérlete Thibaut Pinot, a Groupama-FDJ országútikerékpár-csapat kapitánya szerint. Az eset összekapcsolható a múlt héten letartóztatott öt osztrák sífutóéval, akiket a múlt heti északisí-világbajnokságon vettek őrizetbe. Emellett a német rendőrség úgy véli, futballisták, úszók, további kerékpárosok, kézilabdázók, atléták is jártak az ügy kulcsfigurájának tartott erfurti sportorvoshoz.

Tour de France: Koppenhágából indul a 2021-es verseny

Koppenhágából indul a 2021-es Tour de France országúti kerékpáros-körverseny.

Kerékpár: Glasgow-ban lesz a 2023-as világbajnokság

Négy év múlva Glasgow rendezheti meg az első olyan kerékpáros-világbajnokságot, melyen egyszerre lesz jelen az összes szakág.

Kerékpár: idén is a Tour de Hongrie lesz a Pannon Cycling Team fő versenye

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is a Tour de Hongrie lesz a kontinentális besorolású Pannon Cycling Team kerékpárcsapat fő versenye.

Kerékpár: Határtalan optimizmus – interjú Alberto Contadorral

Óriási lehetőség előtt a hazai kerékpársport, amelyet a sportág két ikonja vesz gondozásába: „El Pistolerótól” és Ivan Bassótól csak tanulni lehet, ők pedig látják a potenciált a magyar fiatalokban.

Kerékpár: két magyar versenyző Contador csapatában

Óriási lehetőséghez jut két magyar kerékpáros, akik a sportági legenda Alberto Contador és Ivan Basso fémjelezte, a főszponzor révén hazai érdekeltségekkel is bíró Kometa Cycling Teamnél folytathatják pályafutásukat.

Vuelta 2020: Hollandiából indul a mezőny, Utrecht sporttörténelmet ír

Összesen három etapot rendeznek Hollandiában a spanyol körverseny 2020-as kiírásában. Utrecht lesz az első város, amely mind a három nagy európai körverseny házigazdája volt már.

Kerékpár: profi országúti csapatot vásárolt a McLaren-csoport

Szerda délelőtt bejelentették: a McLaren Applied Technologies (MAT) – a Formula–1-es McLaren istállót is működtető – McLaren-csoport tagja lett a a 2014-es Tour de France-győztes Vincenzo Nibalit is foglalkoztató Team Bahrain Merida profi kerékpáros csapat 50 százalékos tulajdonosa.

Kerékpár: visszatérésre készül a Tour de Hongrie címvédője

Leadta nevezését az jövő évi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyre a prokontinentális besorolású Androni-Giocattoli Sidermec csapata, amelynek színeiben az olasz Manuel Belletti megnyerte az idei viadalt.

Kerékpár: kiszáll az országúti szakág meghatározó szponzora

A Team Sky hivatalos honlapján jelentette be, hogy a névadó főszponzor 2019 végén kiszáll a profi országúti kerékpársportból.