Tour de France: az Ineosnál ismét két kapitány lesz

Dave Brailsford csapatfőnök szerint ahogy tavaly, úgy idén is két kapitánya lesz az Ineosnak a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a címvédő Egan Bernal és a 2018-ban győztes Geraint Thomas személyében.

Tour de Hongrie: az Asztana a harmadik World Tour-induló

Hivatalossá vált az Asztana indulása, így már három World Tour-csapat részvétele biztos az idei Tour de Hongrie-n – számolt be szerdán az országúti kerékpáros körverseny honlapja.

Kerékpár: a Vas testvérek megvédték címüket a téli terep ob-n

A férfiaknál Vas Balázs, a nőknél Vas Kata Blanka védte meg címét a téli terepkerékpár (cyclocross) országos bajnokságon.

Csupasport: bringázva segített Délkelet-Ázsiában

Hamarosan hazatér küldetéséből Preier Bálint, aki tavaly ősszel utazott el Bangkokba, hogy kerékpározással gyűjtsön adományokat beteg gyermekeknek, s mindezért négyezer kilométert tekert.

Kerékpár: jelentős visszaesés Chris Froome felépülésében

Jelentős visszaesés következett be Chris Froome (34) felépülésében, a brit klasszisnak így idő előtt el kellett hagynia csapata, az Ineos spanyolországi edzőtáborát.

Giro: Budapesten rajthoz áll a belga időfutam Eb-győztes

Az idén Budapesten rajtoló Giro d'Italia lesz az első háromhetes körversenye az időfutam Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Remco Evenepoelnak.

Giro d'Italia: Simon Yates jelezte indulási szándékát

A 2018-as Vuelta a Espanán győztes brit Simon Yates jelezte: indulni szeretne jövőre a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Videó: kocsiba tuszkolták, és eltörték a karját a profi kerékpárosnak

Az egyik legjobb dél-afrikai kerékpárost, Nic Dlaminit erőszakosan elfogták, kocsiba tuszkolták, eközben pedig a karját is eltörték a vadőrök a fokvárosi Table Mountain Nemzeti Parkban. A Team Dimension Data (2020-tól NTT Pro Cycling) 24 éves sportolójának bűne minden bizonnyal az volt, hogy fizetés nélkül hajtott be a parkba.

Kerékpár: Peákkal a soraiban indul a Tour de Hongrie-n a Mitchelton-Scott

Peák Barnabással a soraiban indul a Tour de Hongrie-n a Mitchelton-Scott csapata – számolt be szerdán az országúti kerékpáros körverseny honlapja.

Kerékpár: Valter az év legjobb magyar férfi országúti kerékpárosa

Valter Attila vehette át a felnőttek között az év legjobb magyar férfi országúti kerékpárosának járó elismerést a magyar szövetség (MKSZ) szombati gáláján.

Tour de France: Roglic, Dumoulin és Kruijswijk is ott lesz a rajtnál

A Jumbo-Visma mindhárom élversenyzője, azaz a szlovén Primoz Roglic, illetve az egyaránt holland Tom Dumoulin és Steven Kruijswijk is rajthoz áll a jövő évi Francia kerékpáros-körversenyen.

Giro: látványnak sem utolsó a felvezető kamion – fotó

A Delta-Truck jóvoltából bemutatták a jövő évi Olasz kerékpáros körverseny magyarországi szakaszain a reklámkaravánt felvezető kamiont, amely látványnak sem utolsó.

Kerékpár: Valverde jövőre elsősorban az olimpiára készül

Alejandro Valverde országúti kerékpáros jövőre elsősorban a tokiói olimpia mezőnyversenyére készül.

F1: együttműködik a Mercedes és a Tour-győztes csapat

Technikai jellegű együttműködési megállapodást kötött egymással a Mercedes és az Ineos.

Kerékpár: „Értsük meg végre, a közút nem csak az autósoké!”

World tour szerződések, magyarországi Giro-rajt, a világszínpadra felkapaszkodó Tour de Hongrie – hogy csak a leglátványosabb idei bringás eredményeket említsük. Nem kérdés, történelmi évet zárt a hazai kerékpársport, és Princzinger Péter MKSZ-elnök szerint mindez csak a jéghegy csúcsa. A szakember a következő két-három évben tűzijátékot vár, ugyanakkor tisztában van vele, ez csak akkor ér valamit, ha erre hosszú távon is építeni tudnak. Beszélgettünk belső „rendrakásról”, kormányzati segítségről, létesítményfejlesztésről, infrastruktúráról, turizmusról, egészséges életmódról, no meg a mindig kényes témának számító hazai közlekedési kultúráról.

Giro: prezentációt tartottak a hazai rajt- és célvárosoknak

A rajt- és célvárosok - Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d'Italiáról a GiroHungary2020 csapata szerdán a Millennium Házában, a Városligetben.

Giro d'Italia: hatvanhat magyar települést érint a verseny

66 (!) települést érint a jövőre hazánkban rajtoló Giro d'Italia, ez 66 esély arra, hogy városaink és falvaink megmutassák magukat a világnak az olasz körverseny kapcsán. A három magyarországi szakaszon szurkolni egyszerre lesz élmény, megtiszteltetés és felelősség, arról nem beszélve, hogy a szurkolói kreativitás is fókuszba kerül – derült ki a Veszprémben tartott tájékoztatón.

Kerékpár: jövőre Valter Attilára a nagy csapatában számít a CCC

Peák Barnabás után Valter Attila is World Tour-istállóban szerepelhet az országúti kerékpárosok 2020-as idényében, mivel a CCC felhívta a nagy csapatához.

Tour de Hongrie: jelezte indulási szándékát a világbajnok csapata

A világbajnok Mads Pedersen csapata, a Trek-Segafredo jelezte indulási szándékát a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyre.

Tokió 2020: egy magyar országúti kerékpáros elindulhat az olimpián

Egy magyar kerékpáros rajthoz állhat jövőre a tokiói olimpián a férfiak országúti mezőnyversenyében – közölte szerdán a magyar szövetség honlapja.