Kerékpár: Glasgow-ban lesz a 2023-as világbajnokság

Négy év múlva Glasgow rendezheti meg az első olyan kerékpáros-világbajnokságot, melyen egyszerre lesz jelen az összes szakág.

Kerékpár: idén is a Tour de Hongrie lesz a Pannon Cycling Team fő versenye

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is a Tour de Hongrie lesz a kontinentális besorolású Pannon Cycling Team kerékpárcsapat fő versenye.

Kerékpár: Határtalan optimizmus – interjú Alberto Contadorral

Óriási lehetőség előtt a hazai kerékpársport, amelyet a sportág két ikonja vesz gondozásába: „El Pistolerótól” és Ivan Bassótól csak tanulni lehet, ők pedig látják a potenciált a magyar fiatalokban.

Kerékpár: két magyar versenyző Contador csapatában

Óriási lehetőséghez jut két magyar kerékpáros, akik a sportági legenda Alberto Contador és Ivan Basso fémjelezte, a főszponzor révén hazai érdekeltségekkel is bíró Kometa Cycling Teamnél folytathatják pályafutásukat.

Vuelta 2020: Hollandiából indul a mezőny, Utrecht sporttörténelmet ír

Összesen három etapot rendeznek Hollandiában a spanyol körverseny 2020-as kiírásában. Utrecht lesz az első város, amely mind a három nagy európai körverseny házigazdája volt már.

Kerékpár: profi országúti csapatot vásárolt a McLaren-csoport

Szerda délelőtt bejelentették: a McLaren Applied Technologies (MAT) – a Formula–1-es McLaren istállót is működtető – McLaren-csoport tagja lett a a 2014-es Tour de France-győztes Vincenzo Nibalit is foglalkoztató Team Bahrain Merida profi kerékpáros csapat 50 százalékos tulajdonosa.

Kerékpár: visszatérésre készül a Tour de Hongrie címvédője

Leadta nevezését az jövő évi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyre a prokontinentális besorolású Androni-Giocattoli Sidermec csapata, amelynek színeiben az olasz Manuel Belletti megnyerte az idei viadalt.

Kerékpár: kiszáll az országúti szakág meghatározó szponzora

A Team Sky hivatalos honlapján jelentette be, hogy a névadó főszponzor 2019 végén kiszáll a profi országúti kerékpársportból.

Kerékpár: négy évre elmeszelték Contador segítőjét

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) doppingvétség miatt négyéves eltiltással sújtotta a portugál Andre Cardosót.

Kerékpár: júniusban lesz a jövő évi Tour de Hongrie

Jövőre június 11. és 16. között rendezik meg a Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyt, amely a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában is szerepel, és ismét 2.1-es kategóriájú viadal lesz.

Csupasport: felni, szelep, küllő, azaz minden a kerékről

Ha – szó szerint – gördülékeny bringázásra vágyunk, muszáj figyelmet fordítani a karikákra is. A Csupasport összeszedte, mit érdemes tudni az emberiség egyik legnagyobb találmányáról.

Ifjúsági olimpia: zárásként magyar bronzérem kerékpárban

Vas Blanka és Buzsáki Virág bronzérmet szerzett a leány kerékpárosok kombinációs csapatversenyében a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Tokió 2020: a Fudzsi lábánál lesz az egyéni kerékpáros időfutam

A Fudzsi lábánál rendezik meg a tokiói olimpia országúti kerékpáros időfutam versenyét.

Tour de France: ellopták a győztes trófeáját

Ellopták a brit Geraint Thomas trófeáját, amelyet az idei Tour de France országúti kerékpáros körverseny megnyeréséért kapott.

Kerékpár: Ausztrália rendezi meg a 2022-es országúti vb-t

Ausztrália rendezi meg a 2022-es országúti kerékpáros világbajnokságot.

Kerékpáros-vb: Valverde 38 évesen ért fel a csúcsra

Alejandro Valverde győzött a férfiak mezőnyversenyében vasárnap az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokságon.

Kerékpáros-vb: Dennis űridővel nyerte az egyéni időfutamot

Az ausztrál Rohan Dennis nyerte meg a férfi időfutamversenyt az Innsbruckban zajló országúti kerékpáros-világbajnokság szerdai napján. A második helyen, közel másfél (!) perc hátránnyal a tavalyi győztes Tom Dumoulin zárt, míg harmadikként az Európa-bajnok Victor Campenaerts végzett.

Vuelta: Viviani nyert Madridban; Yates első háromhetes sikere

A brit Simon Yates nyerte meg a 2018-as Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros-körversenyt. A 21. szakasz sprintbefutóján Elia Viviani bizonyult a leggyorsabbnak.

Vuelta: Pinot-é az első andorrai etap; Yates eldöntötte?

A francia Thibaut Pinot a második szakaszgyőzelmét aratta a 2018-as spanyol országúti kerékpáros-körversenyen, a Vuelta a Espanán. A hegyi befutóval záruló pénteki etapon az összetettben vezető Simon Yates jelentősen növelte az előnyét a riválisai előtt, így nagyon közel került a végső győzelemhez.