Kajak-kenu: júliusra elkészül a megújuló Maty-éri pálya

Bár kicsit furcsán fest víz nélkül a Maty-ér, már kirajzolódnak az átfogó fejlesztés várható eredményei – világszínvonalú pálya várja majd az augusztusi szegedi kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság résztvevőit.

Kajak-kenu: Csepelről igazolt Európa-bajnok kenust a Szeged

Válogatott kenussal erősödött az NKM Szeged Vízisport Egyesület csapata, Kiss Tamás 21 év után hagyta el nevelőklubját, a Csepelt, s igazolt a Tisza partjára.

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Téli olimpia: Pulai Pjongcsang reményében vált sportágat

Miután szánkóval két olimpiára nem tudta megszerezni a kvalifikációt Pulai Imre olimpiai bajnok kenus, a 2018-as téli játékokra (Pjongcsang) bobban tervezi a kijutást.

Rio 2016: égési sérülések, elrabolták – érmeket nyert az olimpián

Isaquias Queiroz dos Santos ezüstérmet szerzett a riói olimpián férfi C–1000 méteren, míg csütörtökön bronzot nyert 200 méteren – pedig a 22 éves brazil kenus útja minden volt, csak sima nem...

Rio 2016: mégis indulhat a világbajnok orosz kenus

Az oroszok kétszeres világ- és Európa-bajnok kenusa, Andrej Krajtor mégis indulhat a pénteken kezdődő riói olimpián.

Légiósok: Németh Krisztián kenuzva regenerálódik – fotó

Németh Krisztián, az al-Garafa magyar válogatott támadója térdsérülését követően intenzív rehabilitációs edzéseket végez el, ennek keretében pedig egy kis esti kenuzás is bekerült a programba.

Videó: kenus álom - Uruguayban kötött ki Vajda olimpiai fejpántja

Vajda Attila olimpiai bajnok kenusunk sok fiatalnak a példaképe, akik arról álmodnak, hogy egyszer ha csak néhány percre is, de személyesen találkozhatnak a szegedi sportolóval. Numa Corujo tizenhét éves uruguayi kenus is többek között ezzel a céllal érkezett Magyarországra. A cserediák az Újpesti TE vízitelepén edzett az elmúlt tíz hónapban, hazautazása előtt két nappal pedig váratlanul valóra vált álma: a Nemzeti Sport Online összehozta a két sportolót Szegeden. Nézze meg a találkozás pillanatait!

Olimpia: Akár öt arany is összejöhet - Ábrahám Attila

Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya örül az aranyérmeknek, Ábrahám Attila szövetségi főtitkár szerint a két arannyal a terv már teljesült – de akár öt arany is összejöhet a londoni olimpián.

Kajak négyes: Ez az arany végre a miénk lett!

Nagyszerű napot zártak a magyar kajakosok a londoni olimpián: a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros 1000 méteren, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina négyes 500 méteren olimpiai bajnoki címet szerzett Eton Dorney-ban. A kajak-kenu döntők szerdai versenynapján érdekelt volt Vajda Attila is: a magyar kenus 1000 méteren a hatodik helyen végzett. 

Olimpia: Szét tudtam volna harapni mindenkit - Kozák

A londoni olimpián szerdán aranyérmet szerző női kajak négyes tagjai közül hárman már megosztották a győzelem utáni első gondolataikat a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójával.

Aranyérmes a Dombi, Kökény páros és a női négyes!

Aranyérmet szerzett a Dombi Rudolf, Kökény Roland duó a kajak kettesek 1000 méteres versenyében, valamint a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina női négyes 500 méteren Eton Dorney-ban, a Dorney-tavon, a kajak-kenu döntők első napján a londoni olimpián. A kenus Vajda Attila 1000 méteren a hatodik helyen végzett.