Multisport: a WUG testvére Dohában – magyar indulókkal

Október 11-től 16-ig rendezik meg Dohában a World Beach Gamest, a nemrég Budapesten megtartott World Urban Games tengerparti változatát. A magyarokat öt sportágban 32 sportoló képviseli – közölte az olimpia.hu.

Karate-vk: Klement Kármen 7. lett a moszkvai PL-versenyen

Hetedik helyet szerzett a moszkvai Premier League-állomáson Klement Kármen, a Vasas karatésa. A sportolónő – a mezőny egyetlen U21-es résztvevőjeként – idei legjobb eredményét érte el a világkupa-sorozat élvonalában.

Karate: az Eb-selejtezőn és a PL-ben is helytállna Klement

Az idén nyáron első alkalommal megrendezett egyetemi Európa-bajnokságon elért bronzérem után a felnőttek között is bizonyítana Klement Kármen, a Vasas SC huszonegy esztendős karatésa, aki immáron a legjobbak között, a Premier League világkupa-sorozatban is tatamira állhat.

Karate Eb: kilenc magyar arany a sinkyokusin stílusban

Kiválóan szerepeltek a magyar karatésok a sinkyokusin Európa-bajnokságon Prágában, ahol 34 érmet gyűjtöttek, közte kilenc aranyat.

Európai Játékok: mindkét magyar karatés bronzérmes

Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kikapott az elődöntőben a minszki Európai Játékok karateversenyén, így bronzérmet akasztottak a nyakukba.

Karate: Tadissi Martial harmadik lett Sanghajban

A harmadik helyen végzett Tadissi Martial a Karate1 Premier League-sorozat sanghaji állomásán.

Karate: rekordlétszám az országos bajnokságon

Rekordlétszámú versenyző vett részt hétvégén a karate országos bajnokságon, amelyre több mint ezer nevezést adtak le. A felnőtteknél a legjobbak többsége megvédte címét.

Karate: Hárspataki harmadik az olimpiai kvalifikációs versenyen

A karatés Hárspataki Gábor a harmadik helyen végzett az Isztambulban rendezett olimpiai kvalifikációs versenyen.

Karate: Tadissi Martial Európa-bajnoki bronzérmes

Bronzérmes lett a spanyolországi karate Európa-bajnokságon Tadissi Martial.

Karate: olimpiai kvalifikációs versenyt nyert Hárspataki Gábor

Hárspataki Gábor aranyérmet nyert a karate tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatának salzburgi állomásán.

Karate: nincs magyar érem a madridi világbajnokságon

Nem sikerült az éremszerzés a magyar versenyzőknek a madridi karate-világbajnokságon, ugyanakkor az olimpiai kvalifikáció szempontjából többen értékes pontokat szereztek.

Karate-vb: Magyarországé a 2022-es rendezés!

Magyarország adhat otthont a 2022-es karate-világbajnokságnak.

Karate: három magyar bronz az olimpiai kvalifikációs versenyen

Tadissi Martial, Hárspataki Gábor és Molnár Dániel is a harmadik helyen végzett a Karate1 Premier League olimpiai kvalifikációs versenysorozat tokiói állomásán.

Karate: magyar bronz az olimpiai kvalifikációs versenyen

Hárspataki Gábor a harmadik helyen végzett a Karate1 olimpiai kvalifikációs versenysorozat Santiago de Chilében megrendezett viadalán.

Karate: a sportág őshazájában az olimpián

A 2020-as tokiói olimpián öt új sportág mutatkozik be: sportmászás, gördeszkázás, hullámlovaglás, karate és a visszatérő baseball/softball. Közülük másodikként a világszerte népszerű karatét mutatjuk be, amely több évtizedes várakozás után jutott el az ötkarikás játékokig, és jó eséllyel a párizsi olimpián is találkozhatunk majd vele.

Karate: sporttörténelmi sikerek az újvidéki Eb-n

Két dobogós helyezéssel zárták a magyar versenyzők az Újvidéken rendezett karate Európa-bajnokságot – tájékoztatott a honi szövetség. A 2020-as tokiói olimpiai bemutatkozásra készülő sportág kontinensviadalán a 75 kg-ban Hárspataki Gábor ezüstérmet nyert, a 67 kilósok küzdelmében Tadissi Martial harmadik lett. Az első ízben megrendezett parakarate Eb-n Csatári János a második helyet szerezte meg.

Karate: rekordmezőny és címvédések az ob-n

Rekordmezőny, csaknem 900 versenyző részvételével rendezték meg a hétvégén Budapesten a karate magyar bajnokságot, melyen a felnőtt döntőkben megvédték címüket a jelenlegi legjobbak, a 2020-as olimpiai kvalifikációra készülők.

Karate: három magyar bronzérem Marokkóban

Három bronzérmet nyertek a magyar sportolók a Karate1 Premier League sorozat Rabatban rendezett versenyén.

Karate: összkorosztályos kjokusin-világbajnokság lesz Szentesen

Több mint harminc ország fiatal versenyzőinek részvételével összkorosztályos kjokusin karate világbajnokságot rendeznek Szentesen június 23-án – jelentette be Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője pénteken az alföldi városban.

Karate: magyar érem a Premier League salzburgi viadalán

Hárspataki Gábor bronzérmet nyert a karate legrangosabb versenysorozata, a Karate1 Premier League salzburgi állomásán.