Atlétika: Pars túl a műtéten, cél az olimpia és az Eb

Túl van térdműtétjén Pars Krisztián, az olimpiai bajnok kalapácsvető tervei szerint decembertől elkezdheti a felkészülést és megcélozza a tokiói olimpiát.

Atlétikai vb: Halász Bence bronzérmes kalapácsvetésben!

A kalapácsvető Halász Bence 78.18 méteres teljesítménnyel bronzérmet nyert szerdán a dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: Halász Bence döntős, Pars Krisztián kiesett

A kalapácsvető Halász Bence bejutott a döntőbe kedden a dohai atlétikai világbajnokságon, Pars Krisztián kiesett a selejtezőben. A szombathelyi versenyző a B-csoportban nem bízott semmit a véletlenre, 76.90 méterrel már elsőre túldobta a 76.50 méteres szintet.

Atlétikai vb: Gyurátz kiesett a kalapácsvetés selejtezőjében

Gyurátz Réka búcsúzott a női kalapácsvetés selejtezőjében pénteken a dohai atlétikai világbajnokságon. Wagner-Gyürkés Viktória is kiesett 3000 méter akadályon.

Atlétika: negyedszer is lesz Németh Pál Memorial kalapácsvető-viadal

Szombathelyen rendezik kedden a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető-versenysorozatának utolsó előtti állomását, a IV. Németh Pál Memorialt.

Atlétikai ob: Halász nyert, Pars nem indult kalapácsvetésben

Halász Bence 75.63 méteres eredménnyel győzött férfi kalapácsvetésben a 124. atlétikai országos bajnokságon. Pars Krisztián visszatérése viszont sérülés miatt elmaradt a szerdai pótnapon.

Atlétika: Pars lemondta az ob-t, és mindent egy lapra tesz fel

Pars Krisztián lemondta részvételét az országos bajnokságon – írja az SzPress Hírszolgálat, amely az olimpiai bajnokot megszólaltatva arról is beszámol, hogy az eltiltását letöltő kalapácsvető a visszatértekor más fogadtatásra számított.

Atlétika: Gyurátz olimpiai szintet dobott kalapácsvetésben

A kalapácsvető Gyurátz Réka 72.70 méteres utolsó dobása után nemcsak sorozatban a negyedik felnőtt aranyérmének örülhetett az atlétikai országos bajnokságon, hanem annak is, hogy ezzel megjavította az eddigi egyéni csúcsát (72.52), egyúttal teljesítette a 2020-as tokiói olimpia indulási szintjét (72.50)! Gyurátz egyre közelebb jár a 73.44-es országos csúcshoz is.

Atlétika: megműtötték a női kalapácsvetés olimpiai bajnokát

Anita Wlodarczyk, a női kalapácsvetés kétszeres olimpiai bajnoka térdműtét miatt nem indul az őszi, dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétika: újabb műtét vár a visszatérésre készülő Parsra

Makacs térdsérülése miatt korántsem problémamentes a visszatérésre váró Pars Krisztián kalapácsvető felkészülése.

Gyulai Memorial: Halász második férfi kalapácsvetésben

A tavalyi felnőtt Eb-n bronzérmes, U20-as világbajnok Halász Bence 77.36 méterrel a második helyen végzett a férfi kalapácsvetők versenyében kedden, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron.

Atlétika: Halász Bence harmadik lett Lengyelországban

Halász Bence harmadik lett vasárnap a 65. Janusz Kusocinski emlékversenyen, amely a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető sorozatának része.

Atlétika: megvan a harmadik tokiói kvóta, Halász Bence „dobta” össze

A kalapácsvető Halász Bence 78.27 méteres teljesítményével olimpiai szintet dobott szerdán a lengyelországi Bydgoszczban zajló atlétikai versenyen.

Atlétika: honi ranglistavezető eredmény született – videó

Halász Bence Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvetőnk 76.61 métert ért el az oslói Clean Air Gamesen, s ez nemcsak az ő idei legjobbja, hanem honi ranglistavezető eredmény is.

Pars Krisztiánnak már nem kell egyedül edzenie

Az alapozás nagy részét egyedül csinálta végig, de egy hete újra csapattársaival edz az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián.

Atlétika: Halász Bence és Veiland Violetta második Somorján

A második helyen végzett a kalapácsvető Halász Bence és a súlylökő Veiland Violetta a dobóatléták Európa-kupájának első versenynapján a szlovákiai Somorján.

Újraépíti önmagát – interjú Pars Krisztiánnal

Igyekszik jól kihasználni a kényszerű pihenőt a doppingvétség miatti eltiltását töltő olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztán, aki júliusban visszatér, és első versenyén máris megcélozza a világbajnoki szint elérését. Harminchat évesen is lelkes – a céljairól, a motivációjáról, a kedvenc versenyeiről és legendás edzőjéről, Németh Pálról is beszélt, vagyis a dolgos és sikeres elmúlt két évtizedről.

Dobópápa – Németh Pali bácsi öröksége

Tíz éve hunyt el hirtelen, 71 évesen Németh Pál, a szombathelyi Dobó SE atyja, akit az utókor nem érdemtelenül nevezett Dobópápának. Vezetésével a magyar kalapácsvetés fellegvára a nyolcvanas évek óta nevelt ki világklasszis dobóatlétákat, halála óta pedig a klub összetartó elnöksége, sportolói és a szakmai munkáért felelős fiai, László és Zsolt viszik tovább Pali bácsi örökségét.

Atlétika: kiderült, melyik szer használata miatt tiltották el Pars Krisztiánt

Napvilágot látott az utolsó információ is, amit az esettel kapcsolatban még nem tudtunk: az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián kokainnal bukott meg tavaly áprilisban egy doppingellenőrzésen.

Pars Krisztián: Alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig soha

Tizenkilenc esztendő leforgása alatt legkevesebb háromszáz alkalommal vettek mintát a doppingellenőrök Pars Krisztiántól, aki ez év január 13-ig egyszer sem akadt fent a rostán. Ekkor azonban egy szombathelyi ellenőrzésen tiltott szert találtak a szervezetében. Az olimpiai bajnok kalapácsvető most külsős szerzőnknek, Szalay Péternek beszélt az esetről.