Kajak-kenu: Takács Tamara a CAS-nál fellebbez eltiltása ellen

A nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) fellebbez doppingvétségért kapott eltiltása miatt Takács Tamara világ- és Európa-bajnok kajakozó.

Kajak-kenu vb: megvan a magyar keret, Kozák két számban indul

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn elfogadta a Hüttner Csaba szövetségi kapitány által kijelölt keretet az augusztusban Szegeden sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Az új kajakcsillag, Kopasz Bálint zárt, letisztult világa

Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok portugál Fernando Pimentát kétszer is legyőzve két aranyéremmel a zsebében tért haza a minszki Európai Játékokról Kopasz Bálint. A 22 éves kajakost a szolnoki edzőtáborban látogattuk meg, ahol bepillantást kaphattunk a mindennapjaiba

Kajak-kenu: kétezren evezték át a Balatont

Több mint kétezren evezték át a Balatont szombaton a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Balaton-átevezés elnevezésű rendezvényén.

Kajak-kenu vb: szemlét tartott a nemzetközi szövetség Szegeden

Szemlét tartott a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) küldöttsége Szegeden, az augusztus 21. és 25. között sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság helyszínén.

Kajak-kenu: ezzel a szerrel bukhatott meg Takács Tamara – sajtóhír

A szintetikus szteroidok közé tartozó sztanozolollal bukott meg Takács Tamara – tudta meg Blikk. A világ- és Európa-bajnok kajakos ártatlannak vallja magát, és fellebbez az ítélet ellen.

Kajak-kenu: magyar világ- és Európa-bajnok bukott meg a doppingteszten

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi információi, világ- és Európa-bajnok magyar kajakos produkált pozitív doppingtesztet. A nemzetközi szövetség hírlevele most meg is nevezi, hogy Takács Tamaráról van szó.

Kép: kajakosaink és kenusaink arca a szegedi villamosokon

Noha leginkább az ország különböző vízi telepein láthatjuk őket, Szeged belvárosában is találkozhatunk klasszis kajakosainkkal és kenusainkkal – méghozzá menetrend szerint.

EJ: „Az olimpiai kajak-kenu-számok tekintetében az élen végeztünk”

Az Európai Játékok kajak-kenu versenyei alapján nincs mitől tartanunk az augusztusi, szegedi világbajnokság előtt – véli Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A magyar csapat a 16 számban összesen kilenc érmet, négy aranyat és öt ezüstöt szerzett Minszkben.

Európai Játékok: Kopasz 5000 méteren is aranyat nyert

Kopasz Bálint aranyérmet nyert kajak egyes 5000 méteren a minszki Európai Játékokon.

Kajak-kenu: az EJ hatodik napján kiderült, ez a sportági Európa-bajnokság

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos állásfoglalást kért az Európai Kajak-Kenu Szövetségtől, valóban a 2019-es esztendő sportági Európa-bajnokságának számít-e a minszki EJ-n zajló kajak-kenu verseny. A választ június 26-án küldte meg az ECA.

Európai Játékok: Kozák és Birkás is ezüstérmes 200-on

Kozák Danuta a nőknél, Birkás Balázs a férfiaknál szerzett ezüstérmet kajak egyes 200 méteren a minszki Európai Játékokon.

EJ: aranyérmes a női kajak négyes 500 méteren!

A Minszkben zajló Európai Játékok női kajak négyes 500 méteres számában aranyérmes lett a Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika összeállítású magyar egység.

EJ: aranyérmes a Balla Virág, Takács Kincső duó 500 méteren

A Minszkben zajló Európai Játékok női kenu kettesek 500 méteres számában rendkívül magabiztos versenyzéssel aranyérmet szerzett a Balla Virág, Takács Kincső duó.

Taroltak a magyar női kajak-kenu egységek 500 méteren az Európai Játékokon!

A Minszkben zajló Európai Játékok női kajak egyes 500 méteres számában Kozák Danuta nagyot hajrázva másodikként ért célba a fehérorosz Volha Hudzenka mögött. A női kenu kettes és a női kajak négyes egységünk aranyérmes lett, míg a férfi kajak négyes hetedikként zárt.

EJ: négy magyar döntős 200-on kajak-kenuban

A szerda délutáni 200 méteres elő- és középfutamokból négy magyar egység jutott be a másnapi döntőkbe a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében. A kenus Hajdu Jonatán kiesett egyesben.

Kajak-kenu vb: célegyenesben az olimpiai központ felújítása

Hamarosan indul a kajak-kenu világbajnokság, amelyet augusztus 21. és 25. között rendeznek a Maty-éren. A szervezők mindent elkövetnek azért, hogy felújítsák az olimpiai centrumot – írja a szegedma.hu.

Európai Játékok: ezüstérmes a Kárász, Kozák duó 500 méteren

Kárász Anna és Kozák Danuta ezüstérmet szerzett a házigazda fehérorosz duó mögött a női kajak kettesek 500 méteres döntőjében szerda délelőtt a Minszkben zajló Európai Játékokon, így a magyar küldöttségnek már ezüstérme is van az Európai Játékokon.

Európai Játékok: Kopasz Bálinté az első magyar aranyérem

Kopasz Bálint megnyerte az első magyar aranyérmet a minszki Európai Játékokon: a fiatal magyar kajakos 1000 méteren a portugál Fernando Pimenta előtt győzött szerda délelőtt. Kárász Anna és Kozák Danuta második lett a női kajak kettesek 500 méteres fináléjában, így a magyar küldöttségnek már ezüstérme is van.

EJ: Kiss és a kenu páros is döntős 1000 méteren, Kammererék kiestek

Kiss Tamás és az ugyancsak kenus Kiss Balázs, Dóri Bence duó bejutott a döntőbe a minszki Európai Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a legjelentősebb kontinentális viadal a sportágban. A kajakos Kammerer Zoltán, Gál Péter István páros ugyanakkor búcsúzott.