Kajak-kenu: Ha nem jutok ki az olimpiára, befejezem – Dudás Miklós

Szeretne részt venni a 2021-re elhalasztott tokiói olimpián a 2014-es moszkvai világbajnokságon a 4x200-as kajakváltó tagjaként aranyérmes Dudás Miklós, aki állítja, megkomolyodott, amióta megszületett kislánya.

Kajak-kenu: a nemzetközi szövetség 74 éves elnöke is koronavírusos

Pozitív lett a koronavírustesztje a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség  (ICF) elnökének, José Perurena Lópeznek – írta az insidethegames.biz internetes oldal, amelynek információját a nemzetközi szövetség megerősítette.

Kajak-kenu: Tótka Sándor is segít edzésben maradni

„Szeretem minden helyzetből kihozni a maximumot” – kezdi Instagram-posztját Tótka Sándor kajakos, aki a válogatott edzőtáborában egy videót készített arról kezdőknek és profiknak, hogy a négy fal között milyen gyakorlatokkal tudjuk formában tartani magunkat.

Kajak-kenu: a válogatók kivételével minden versenyt töröltek

A válogatók kivételével minden versenyt törölt május 31-ig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a koronavírus-járvány miatt csütörtökön.

Kajak-kenu: május végéig minden versenyt töröltek vagy halasztottak

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) május végéig valamennyi versenyét törölte vagy elhalasztotta, egyúttal arról is döntött, hogy miként osztaná szét a fennmaradt olimpiai és paralimpiai kvótákat.

Kajak-kenu: „Próbáltuk Dél-Afrikában átvészelni ezt a helyzetet, de...”

A kajak-kenusok az év ezen időszakát többnyire meleg égövi edzőtáborban töltik, s ez a tervek szerint 2020-ban sem történt volna másképpen. Kisebb csoportokban el is utaztak a világ különböző tájaira, csakhogy a koronavírus közbeszólt. Spanyolországból, illetve Portugáliából már hazaérkeztek sportolóink, a Dél-Afrikában állomásozók viszont még csak ezen a héten próbálnak hazajutni. Medveczky Erikát hívtuk fel Roodeplaatban. 

Kajak-kenu: hazatért a válogatottak többsége, itthon folytatódik a felkészülés

Idő előtt véget ért kajak-kenusaink számára a melegvízi edzőtáborozás a koronavírus-járvány miatt. Válogatott versenyzőink eredetileg hat hetet töltöttek volna el külföldön – többek között Spanyolországban, Portugáliában és Floridában –, de a kialakult helyzet miatt a magyar szövetség két héttel korábban hazakérette a sportolókat – derült ki Schmidt Gábor szövetségi elnök Digi Sportnak adott vasárnapi nyilatkozatából. Itthon tovább folytatódik a felkészülés.

Kajak-kenu: idő előtt ér véget a sevillai edzőtábor

Elindulnak hazafelé a Spanyolországban és Portugáliában edzőtáborozó kajakosaink és kenusaink. A sevillai csapat szombaton ül repülőre és tér vissza Budapestre – természetesen idő előtt.

Képek: meleg égövi edzőtáborban úszóink és kajakosaink

Úszóink és kajak-kenusaink egy része meleg égövi edzőtáborban készül az idényre: az előbbiek Thaiföldön, utóbbiak Dél-Afrikában gyűjtik a kilométereket.

Kép: nem szokványos csapatfotó a magyar kajakosoktól

A Hüvös Viktor vezette Kicsi Team kajakosai hagyományosan különleges fotó készítésével zárták az év eleji meleg vízi edzőtáborozást: Tótka Sándorék ezúttal egy virágban pompázó „mezőn” pózoltak hajójukban a dél-afrikai helyszínen.

Gyász: lapáttal, gyertyával emlékeznek Wichmann Tamásra

Egykori klubja, az MTK Budapest megemlékezéssel tiszteleg örökös bajnoka, a február 12-én elhunyt Wichmann Tamás emléke előtt.

Kép: Kammerer Zoltán fitneszversenyzővel edzett

Rendhagyó tréninggel ért véget Kammerer Zoltán pályafutásának harmincharmadik – de talán nem utolsó – téli alapozása. A győriek háromszoros olimpiai bajnokát Kiss Anna bikinifitnesz-versenyző hívta vendégségbe, hogy együtt teljesítsék a kajakos klasszis napi edzésadagját.

Kajak-kenu: elhunyt Bonn Ottó, a szövetség tiszteletbeli elnöke

Kilencvennégy éves korában elhunyt Bonn Ottó, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) tiszteletbeli főtitkára.

Kajak-kenu: Szegeden lesz az első „rendhagyó” vb

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) idén rendezi meg az első nem olimpiai számok világbajnokságát, amelyen nők és férfiak már egymás ellen is versenyezhetnek. Az esemény célja, hogy az ötkarikás játékokról lemaradó sportolók számára ne június elején érjen véget a szezon. A helyszín a Szeged melletti Maty-éri pálya lesz.

Wichmann Tamás: Azt kívánom, hogy láthassam a tokiói olimpiai döntőket

Wichmann Tamás a január 16-i Év sportolója gálán az MSÚSZ és a MOB életműdíját vehette át. Akkor már nem volt titok, a kilencszeres világbajnok kenus súlyos beteg, amit megosztott a nyilvánossággal is. A Nemzeti Sport a kórházban látogatta meg az ízig-vérig sportembert, aki egy viccet is elmondott. A Magyar lapát című film február 2-án, vasárnap 13.20-kor látható a Duna Tv-n.

Kajak-kenu: tisztázták a doppinggyanú alól a 11-szeres világbajnokot

Tisztázták a doppinggyanú alól Laurence Vincent-Lapointe-et, a kanadaiak 11-szeres világbajnok kenusát.

Kajak-kenu: bemutatták a Wichmann Tamásról készült portréfilmet

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban telt ház előtt mutatták be csütörtökön este a kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüst-és bronzérmes kenusról Wichmann Tamásról készült portréfilmet.

Kajak-kenu: Kammererék rekordot döntöttek Amerikában – videó

Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Dávid Zoltán kajakozta minden idők eddigi legjobb idejét a Colorado folyó kijelölt szakaszán – adta hírül a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) hivatalos honlapján.

2019 – tokiói szemüvegen át: tartjuk a lépést a világgal

Kevesebb mint nyolc hónap múlva, július 24-én kezdődik Tokióban a XXXII. nyári olimpiai játékok. Ennek tükrében az idei év kiemelt fontosságú volt, hiszen egyrészt nagyon sok kvóta gazdára talált, másrészt az esztendő világbajnokságain tarthattak főpróbát a versenyzők az ötkarikás játékokra. Utóbbi szemszögből igyekeztünk áttekinteni a 2019-es történéseket.