Kajak-kenu: Duisburg rendezi a 2023-as világbajnokságot

Duisburgban rendezik a 2023-as olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Kajak-kenu: elkél a segítség – összefogtak Tóth Róbertért

Összefogott a kajak-kenu társadalom, hogy segítse az ifjúsági Európa- és többszörös országos bajnok kajakos, Tóth Róbert gyógykezelését. A 29 éves sportoló a rák egy agresszív fajtájával, az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű ritka daganatos megbetegedéssel küzd; a teljes gyógyuláshoz az Egyesült Államokban kellett gyógykezelést keresnie feleségével, a korábbi úszó Reményi Diánával.

Gyász: elhunyt Tóth Attila Márk korábbi válogatott kajakos

Hosszú betegséget követően 24 éves korában elhunyt Tóth Attila Márk, korábbi magyar válogatott kajakos – tudatta közleményében a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Tóth az MTK-ben nevelkedett, majd a KSI-ben is sportolt, éveken át tagja volt az utánpótlás-válogatottnak és később a felnőttek között is csapatba került. Az elmúlt időben a szövetség munkatársaként dolgozott, az ő munkájának köszönhetően indulhatott el a szövetség kajak-kenu shopja.

Kajak-kenu: Tokióba a szegedi vb-n keresztül vezet az út

Ünnepélyes keretek között elindította szerdán az augusztus 21. és 25. között Szegeden sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság kampányát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ).

Olimpiai pontverseny: a győztes UTE húzó szakága a kajak-kenu volt

Az egyesületek 2018-as pontversenyét a világ- és Európa-bajnokságokon olimpiai számokban elért eredmények alapján az Újpesti Torna Egylet nyerte (43.5 pont) a BHSE (33.39) és az MTK (21.4) előtt – a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) számítása szerint.

Kajak-kenu: új edzővel dolgozik a jövőben Takács Tamara

A jövőben Simon Miklós irányítja a világ- és Európa-bajnok kajakos, Takács Tamara edzéseit.

Kajak-kenu: megszületett Kovács Katalin második gyermeke – kép

Kovács Katalin örömhírről számolt be a Facebook-oldalán: háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk kedd hajnalban életet adott második gyermekének, Schmidt Júlia Lénának.

Kajak-kenu: Janics Natasa most úgy érzi, befejezte a versenyzést

Már a londoni olimpia előtt is sérüléssel bajlódott, de az akkori deréksérvét megoperáltatta és rendbe jött Douchev-Janics Natasa. A  háromszoros olimpiai bajnok kajakost most nyaki sérv gyötri, és úgy érzi, elég volt a fájdalomból, befejezi a pályafutását. A Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában elmondta, a döntése majdnem végleges, mindössze tíz százalék esélyt lát arra, hogy esetleg kedvet kap a folytatáshoz.

Szervezés alatt – új nonprofit kft. megalapításáról döntött a kormány

A kormány által nemrégiben létrehozott nonprofit Kft. feladata a hazai rendezésű világversenyek szervezése lesz.

Kajak-kenu: félórás portréfilm a csúcsra visszatérő Kozákról

Az M4 Sport szokatlanul személyes portréfilmet készített a szülés után rögtön a csúcsra visszatérő kajakos Kozák Danutáról és edző-férjéről, Somogyi Béláról, akik elképesztő sikereik ellenére mindig is kerülték a nyilvánosságot, ezúttal azonban jobban megnyíltak, mint eddig bármikor.

Kozák Danuta: A nyugodt felkészülés a múlté

Egy évvel ezelőtt azt tűzte ki célul, hogy szülési szabadságáról visszatérve utolérje magát, jövőre pedig szeretné túlszárnyalni idei teljesítményét – szokásához híven magasra tette a lécet Kozák Danuta, aki 2018-ban eddigi pályafutása legeredményesebb világbajnokságát zárta, miközben az anyasággal alapvetően megváltozott az élete.

Film a csendes bajnokról – portré Kozák Danutáról

Az M4Sport szokatlanul személyes portréfilmet készített a szülés után rögtön a csúcsra visszatérő kajakos Kozák Danutáról és edző-férjéről, Somogyi Béláról, akik elképesztő sikereik ellenére mindig is kerülték a nyilvánosságot, ezúttal azonban jobban megnyíltak, mint eddig bármikor.

Kajak-kenu: A következő évben jóval nehezebb lesz versenyeznem – Kozák

Az év legjobb kajakosának megválasztott, ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a téli felkészülés közepén jár, később Dél-Afrikába utazik edzőtáborba. A sportoló azt mondta: az idei sikerek után jövőre valószínűleg sokkal nehezebb lesz versenyeznie.

Elismerés: ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

A portugáliai világbajnokságon háromszoros aranyérmes Kozák Danutát választotta az év legjobb női gyorsasági kajakosának a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ).

Kajak-kenu: megnyílt az új sportegészségügyi központ

A tesztüzem után hivatalosan is megnyitotta kapuit a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) sportegészségügyi és diagnosztikai központja az MKKSZ Latorca utcai székházában.

Kajak-kenu: „Ha szabályokat kell változtatnunk, meg fogjuk tenni”

José Perurena, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) spanyol elnöke szerint a most zajló, kétnapos budapesti kongresszusnak nagy jelentősége van, ugyanis a sportág nem szeretné, ha „meglepetések érnék” a 2028-as, Los Angeles-i olimpia programjának nyilvánosságra hozatalakor.

Kajak-kenu: jogerőre emelkedett Mozgi Milán négyéves eltiltása

Csütörtökön jogerőre emelkedett a kajakozó Mozgi Milán négyéves doppingeltiltása.

Kajak-kenu: döntött a szövetség, változik a válogatás

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta a jövő évi felkészülési programot és a válogatási elveket, eszerint az elmúlt évihez képest változik a férfi kajak négyes kialakításának folyamata, illetve a maximális olimpiai kvótaszerzés érdekében női párosban és négyesben nem lehet átfedés az augusztusi szegedi kvalifikációs világbajnokságon.

Kajak-kenu: a maximális három kvóta a magyar kenuválogatott célja

A maximális három olimpiai kvóta megszerzése lesz a magyar kenuválogatott célja a jövő nyári szegedi világbajnokságon, mondta Vécsi Viktor, a szakág múlt pénteken kinevezett szövetségi vezetőedzője.

Kajak: Vécsi Viktor vezeti a kenusok központosított válogatott keretét

Vécsi Viktor szakmai irányításával készül majd a kenusok központosított válogatott kerete.