Gyász: 43 évesen elhunyt az olimpiai bronzérmes kajakozó, Veréb Krisztián

Dominikán, október 24-én motorbalesetben elhunyt Veréb Krisztián olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozó – tájékoztatta  a család a Magyar Olimpiai Bizottságot. Legjobb eredményeit csapathajóban érte el az 500 és 1000 méteres távokon. A sydney-i olimpikon 43 évet élt.

Kajak-kenu: június végén Balatonfüreden lesz a SUP vb

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) kijelölte a jövő évi, magyarországi SUP-világbajnokság időpontját: Balatonfüred június 18–20-án ad majd otthont az eseménynek.

Kajak-kenu: „Ami az olimpia évében történt, nagyon megtépázott minket lelkileg”

Bóta Kinga sportolói pályafutását rengeteg vicces történet övezte, de ha szóba kerül az athéni olimpia női kajak négyes 500 méteres döntője, akkor elkomorodik az arca. És nemcsak amiatt tartja 2004-et élete legnehezebb évének, mert a zsinórban három megnyert világbajnoki cím után éppen az olimpián nem tudtak nyerni Kovács Katalinnal, Szabó Szilviával és Viski Erzsébettel...    

Kajak-kenu: Kopasz Bálint jövőre a négyessel is tervez

Az egyesben világbajnok Kopasz Bálint jövőre, a tokiói olimpia évében szeretne bekerülni a magyar kajaknégyesbe, de a múlt heti, szegedi kajak-kenu világkupán 500 méteren aranyérmes, 1000-en második versenyzőre egyelőre pihenő vár.

Kajak-kenu vk: volt értelme megrendezni a versenyt a kapitány szerint

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a késői időpont ellenére volt értelme megrendezni a szegedi kajak-kenu világkupaversenyt, amelyen a magyar válogatott 15 érmet, 6 aranyat, 6 ezüstöt és 3 bronzot szerzett a hétvégén.

Kajak-kenu vk: két arany 5000 méteren, 15 éremmel zártak a mieink

A leghosszabb távon, 5000 méteren a kenus Adolf Balázs és a kajakos Bodonyi Dóra révén két győzelmet arattak, valamint további egy-egy második és harmadik helyet szereztek a hazai versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupán. A magyar csapat összesen 15 éremmel, 6 arannyal, 6 ezüsttel és 3 bronzzal zárta a vasárnap véget ért viadalt.

Kajak-kenu vk: négy újabb magyar érem Szegeden

Az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenu páros és a Lucz Anna, Kiss Blanka kajak kettős is a dobogó második fokára állhatott fel Szegeden, a világkupa-állomás vasárnap délelőtti döntői után. Kora délután újabb két érmet nyert a magyar kajak-kenu válogatott a Maty-éren zajló világkupaversenyen. A vegyes párosok 200 méteres viadalában a Lucz Anna, Csizmadia Kolos kettős győzött a kajakosoknál, míg a kenusok mezőnyében a Molnár Csenge, Hajdu Jonatán duó másodikként ért célba.

Kajak-kenu vk: Korisánszky és Kiss döntős 500 méteren

Újabb két hazai egység tette biztossá helyét a döntőben a szegedi kajak-kenu világkupa vasárnapi reggeli programjában.

Kajak-kenu vk: Nagy csatára számítok Ádámmal – Kopasz

A szegedi viadal nyitó napján megtapasztalhatták a mezőny erejét a fiatal magyar versenyzők, akik közül többen sikeresen mutatkoztak be a felnőttek között.

Kajak-kenu vk: magyar győzelmek a pénteki nyitó napon

Több magyar futamgyőzelem is született a szegedi kajak-kenu világkupa pénteki nyitó napjának délelőttjén, a paraversenyek döntőiben pedig két hazai éremnek tapsolhatott a közönség.

Kajak-kenu: Balla Virág koronavírusos, nem indul a világkupán

Nem versenyezhet a pénteken kezdődő szegedi világkupaversenyen Balla Virág. A Graboplast Győr világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kenusának pozitív lett a koronavírustesztje – tudta meg a Nemzeti Sport.

Kajak-kenu: mérnökök segítik a férfi kajaknégyes készülését

Mérnökök segítik a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar férfi kajak négyes felkészülését, a kvartett így sokkal közelebb került a nagy rivális németekhez, mint korábban bármikor.

Kajak-kenu: Sukoróhoz közel épül fel Kovács Katalin akadémiája

A Velencei-tónál, Sukoróhoz közel épül fel a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Sportakadémia – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón.

Kajak-kenu vk: megvan a magyar válogatott kerete – 47 fős

A magyar válogatott 47 versenyzőből álló kerettel szerepel a két hét múlva rendezendő szegedi kajak-kenu világkupán.

Kajak-kenu: „A hecc kedvéért, a magam szórakoztatására”

Olimpiai álmai már nincsenek, de szórakozásból még versenyezne Peking olimpiai bajnoka, Vajda Attila, aki Dunaújvárosban nemcsak tanít, tanul is – a női vízilabdázóktól.

Kajak-kenu: marad a szakmai igazgató és a főtitkár

Boros Gergely marad a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai igazgatója és Kubina Ádám főtitkárt is megerősítette pozíciójában a sportág frissen megválasztott elnöksége.

Kajak-kenu: elkészült a nyílt vízi edzőközpont Dunakeszin

Átadták a száz százalékban hazai támogatásból felépített nyílt vízi edzőközpontot Dunakeszin. A hiánypótló létesítmény mintegy 760 millió forintból valósult meg alig másfél év alatt a városi napközis tábor területén.

Kajak-kenu: további négy évre Schmidt Gábor a szövetségi elnök

A Magyar Kajak-kenu Szövetség tisztújító közgyűlése az eddigi elnököt, Schmidt Gábort választotta meg négy évre a sportági szövetség elnökének 130 szavazattal.

Kajak-kenu: férfi K4-esünk nagy csatában kikapott a németektől

A magyar férfi kajak négyes 500 méteren nagy csatában kapott ki kedden a világbajnoki címvédő németektől a müncheni tesztversenyen.