Kajak-kenu: Janics Natasa most úgy érzi, befejezte a versenyzést

Már a londoni olimpia előtt is sérüléssel bajlódott, de az akkori deréksérvét megoperáltatta és rendbe jött Douchev-Janics Natasa. A  háromszoros olimpiai bajnok kajakost most nyaki sérv gyötri, és úgy érzi, elég volt a fájdalomból, befejezi a pályafutását. A Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában elmondta, a döntése majdnem végleges, mindössze tíz százalék esélyt lát arra, hogy esetleg kedvet kap a folytatáshoz.

Szervezés alatt – új nonprofit kft. megalapításáról döntött a kormány

A kormány által nemrégiben létrehozott nonprofit Kft. feladata a hazai rendezésű világversenyek szervezése lesz.

Kajak-kenu: félórás portréfilm a csúcsra visszatérő Kozákról

Az M4 Sport szokatlanul személyes portréfilmet készített a szülés után rögtön a csúcsra visszatérő kajakos Kozák Danutáról és edző-férjéről, Somogyi Béláról, akik elképesztő sikereik ellenére mindig is kerülték a nyilvánosságot, ezúttal azonban jobban megnyíltak, mint eddig bármikor.

Kozák Danuta: A nyugodt felkészülés a múlté

Egy évvel ezelőtt azt tűzte ki célul, hogy szülési szabadságáról visszatérve utolérje magát, jövőre pedig szeretné túlszárnyalni idei teljesítményét – szokásához híven magasra tette a lécet Kozák Danuta, aki 2018-ban eddigi pályafutása legeredményesebb világbajnokságát zárta, miközben az anyasággal alapvetően megváltozott az élete.

Film a csendes bajnokról – portré Kozák Danutáról

Az M4Sport szokatlanul személyes portréfilmet készített a szülés után rögtön a csúcsra visszatérő kajakos Kozák Danutáról és edző-férjéről, Somogyi Béláról, akik elképesztő sikereik ellenére mindig is kerülték a nyilvánosságot, ezúttal azonban jobban megnyíltak, mint eddig bármikor.

Kajak-kenu: A következő évben jóval nehezebb lesz versenyeznem – Kozák

Az év legjobb kajakosának megválasztott, ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta a téli felkészülés közepén jár, később Dél-Afrikába utazik edzőtáborba. A sportoló azt mondta: az idei sikerek után jövőre valószínűleg sokkal nehezebb lesz versenyeznie.

Elismerés: ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

A portugáliai világbajnokságon háromszoros aranyérmes Kozák Danutát választotta az év legjobb női gyorsasági kajakosának a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ).

Kajak-kenu: megnyílt az új sportegészségügyi központ

A tesztüzem után hivatalosan is megnyitotta kapuit a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) sportegészségügyi és diagnosztikai központja az MKKSZ Latorca utcai székházában.

Kajak-kenu: „Ha szabályokat kell változtatnunk, meg fogjuk tenni”

José Perurena, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) spanyol elnöke szerint a most zajló, kétnapos budapesti kongresszusnak nagy jelentősége van, ugyanis a sportág nem szeretné, ha „meglepetések érnék” a 2028-as, Los Angeles-i olimpia programjának nyilvánosságra hozatalakor.

Kajak-kenu: jogerőre emelkedett Mozgi Milán négyéves eltiltása

Csütörtökön jogerőre emelkedett a kajakozó Mozgi Milán négyéves doppingeltiltása.

Kajak-kenu: döntött a szövetség, változik a válogatás

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége elfogadta a jövő évi felkészülési programot és a válogatási elveket, eszerint az elmúlt évihez képest változik a férfi kajak négyes kialakításának folyamata, illetve a maximális olimpiai kvótaszerzés érdekében női párosban és négyesben nem lehet átfedés az augusztusi szegedi kvalifikációs világbajnokságon.

Kajak-kenu: a maximális három kvóta a magyar kenuválogatott célja

A maximális három olimpiai kvóta megszerzése lesz a magyar kenuválogatott célja a jövő nyári szegedi világbajnokságon, mondta Vécsi Viktor, a szakág múlt pénteken kinevezett szövetségi vezetőedzője.

Kajak: Vécsi Viktor vezeti a kenusok központosított válogatott keretét

Vécsi Viktor szakmai irányításával készül majd a kenusok központosított válogatott kerete.

Tokió 2020: a magyar kajakosok tesztelték az olimpiai helyszínt

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, nagyon hasznos volt, hogy egy kisebb csapattal Japánba utazhattak, és felmérhették a helyi körülményeket a 2020-as tokiói olimpia előtt.

Kajak-kenu: négy évre eltiltották az ötszörös vb-győztes oroszt

Doppingvétség miatt négy évre szóló eltiltást kapott Alekszej Korovaskov, az oroszok ötszörös világbajnok kenusa.

Kajak-kenu: Hesz Mihály 1968-as olimpiai aranyának titka

A kajak-kenu legjobbjai hét számban versenyeztek az 1968-as olimpián, s a magyarok hatban érmet nyertek. Olimpiai bajnok lett Hesz Mihály (K–1 1000 m) és Tatai Tibor (C–1 1000 m), ezüstérmes Wichmann Tamás és Petrikovics Gyula (C–2 1000 m), Giczy Csaba és Tímár István (K–2 1000 m), Pfeffer Anna és Rozsnyói Katalin (K–2 500 m), bronzérmes Giczy Csaba, Szöllősi Imre, Tímár István és Csizmadia István (K–4 1000 m).

NOB: Fábiánné Rozsnyói Katalin edzői életműdíjat kapott

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Buenos Airesben, a szombaton rajtoló ifjúsági olimpia helyszínén átadta Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző edzői életműdíját.

Kajak-kenu: a Veszprém BL-meccsén hangolt a Kicsi Team

Lapát helyett a labda kapott főszerepet Hüvös Viktor kajakos csapatának rendhagyó összetartásán: a Kicsi Team négy versenyzője a Telekom Veszprém hétvégi Bajnokok Ligája-mérkőzésén a lelátón hangolt a felkészülés rajtjára.

Kajak-kenu: átadták a felújított tiszafüredi sporttelepet

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára pénteken átadta a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület megújult telepét, amelyen 15 millió forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket.

Kajak-kenu: Medveczky Erika neve is az örökös bajnokok falán a szövetségben

Az idén pályafutása ötödik és hatodik világbajnoki címét begyűjtő Medveczky Erika neve ünnepélyes keretek között felkerült szerdán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) székházában található márványtáblára.