Ajánló: Testnevelési Egyetem – könyv a győzelem tudományáról

Stratégia és taktika címmel tanulmánykötetet jelentetett meg a Testnevelési Egyetem; a könyv a győzelem és a siker tudományát vizsgálja a sportban.

Bemutató: megjelent Sisa Tibor labdarúgóedző új könyve

Megjelent Sisa Tibor labdarúgóedző új könyve, amelynek témája a csapatszintű döntésképesség és kreativitás fejlesztése, valamint ehhez kapcsolódóan a jelrendszer alkalmazása a sportágban.

PSG: megjelent a „Buffon – több mint győztes” című könyv

A Juventus és az olasz futball szerelmesei aligha találhatnak jobb ajándékot a fa alá, mint a Fűrész Attila és Pivacsek András tollából, az Inverz Media gondozásában született „Buffon – több mint győztes” című kétszázötvenhat oldalas könyvet. 

Olaszország: betegségéről írt könyvet a Juve korábbi csatára

A korábbi olasz válogatott futballista, Gianluca Vialli elárulta, rákbetegséggel küzd.

AranyPengék: hatalmas érdeklődés övezte a könyv dedikálását

Hatalmas érdeklődés övezte az AranyPengék című könyv dedikálását – olimpiai bajnok short trackeseink hivatalosan csak kedden látták el kézjegyükkel az aranyéremről is szóló kiadványt.

Így kapta meg az olasz a melót Magyarországon – könyv Marco Rossiról

Életrajzi könyv jelent meg Marco Rossiról, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáról. Az olasz mester életét Ch. Gáll András újságíró vetette papírra, a könyv az MSÚSZ Nagy Béla-programjának segítségével  látott napvilágot. Hivatalosan hétfőn mutatták be sajtótájékoztatón.

Könyvbemutató: olimpiai bajnokok voltak Csisztu Zsuzsa vendégei

Nem véletlen, hogy Kovács Katalin, a háromszoros olimpiai bajnok kajakkirálynő, Szécsi Zoltán háromszoros ötkarikás aranyérmes pólókapus és Völgyesi Gabi, a Unique énekesnője volt a vendége az ismert televíziós, Csisztu Zsuzsa könyvbemutatójának.

Válogatott: könyv jelenik meg Marco Rossiról

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedd este a Facebookon jelentette be, hogy hamarosan megjelenik hazánkban a róla szóló könyv.

Sportlövészet: életrajzi könyv jelent meg Prokopp Sándorról

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) és a magyar sportlövészet első olimpiai bajnokának, Prokopp Sándornak az életét és korát feldolgozó könyvet mutattak be szerdán a fővárosban.

Ajánló: magyar könyv jelent meg a Real Madrid legendáiról

Fűrész Attila és Privacsek András szerkesztésében megjelent A Real Madrid legendái című könyv.

Könyvbemutató: hiánypótló könyv a kispesti labdarúgásról

Piros-fekete krónika I. címmel jelent meg a kispesti labdarúgás történelmének 1909 és 1920 közötti időszakát feldolgozó könyv. 

Könyvajánló: bemutatták Urbán Flórián önéletrajzi könyvét

Bemutatták Urbán Flórián, korábbi 40-szeres válogatott labdarúgó Urbán Legend című önéletrajzi könyvét csütörtökön.

Vitorlázás: megjelent Fa Nándor életrajzi könyve

Magad, uram címmel megjelent Fa Nándor életrajzi könyve.

Könyvajánló: Puskás Öcsi a felnőttcsapatban

Befejező részéhez ért a Puskás Ferenc gyerekkorát bemutató mesekönyvsorozat. A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai harmadik kötetéből kiderül, mikor és hogyan került a kispesti felnőttek közé a tinédzser Öcsi, aki első hivatalos meccsét Nagyváradon játszotta.

Labdarúgás: bemutatták a tragikus sorsú Erbstein Ernőről szóló könyvet

Csütörtök este a Budapesti Olasz Kultúrintézetben (Istituto Italiano Di Cultura – Budapest) bemutatták az elfeledett magyar labdarúgóedző, a Grande Torinóval sikert sikerre halmozó Egri-Erbstein Ernő életéről szóló könyvet, amelynek magyar kiadása az Akadémiai Kiadó nevéhez fűződik.

Vívás: így élte meg a riói döntő utáni napot Imre Géza – megjelent a Fehérarany

„Évtizedeken át arra készültem, hogy egyszer olimpiai bajnok leszek. És tessék, 2016. augusztus 9-én, negyvenegy évesen ott álltam a páston az egyéni verseny döntőjében. Percekkel később 14:10-re vezettem, karnyújtásnyira voltam az aranytól, vagy még annál is közelebb. Többször azonban már nem találtam el Parkot, 15:14-re kikaptam. Egyből tudtam, mi úszott el. Hogy még egy olimpiai döntőm már nem lesz…” – olvasható az olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, Imre Géza életrajzi könyvének hátoldalán, amely stílszerűen a Fehérarany címet kapta. Lapjain a világbajnok vívó történetei a kezdetektől, az atlantai olimpián át, a riói döntőig, amiket a Nemzeti Sport kiváló újságírója, Pietsch Tibor vetett papírra. A BHSE vívótermeként szolgáló Dózsa György úti zsinagógában tartott könyvbemutatón Imre Géza és felesége, az olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, Kökény Beatrix beszélt az NSO TV stábjának a Fehéraranyról, amely „több, mint egy önéletrajz”. 

Kép: ki nem találná, kinek a könyvét olvassa CR7

Cristiano Ronaldo minden erejével a szombati BL-döntőre készül. Ehhez azonban hozzá tartozik a pihenés és a lazítás is. A portugál sztár az Instagramjára töltött fel egy képet, miszerint teát iszik és olvassa a saját könyvét. Ki tudja?! Aranylabda után irodalmi Nobel-díj is lesz a vitrinben?

Könyvbemutató: 410 oldal a magyar aranykovácsról

Ugye, nehéz elhinni, hogy az olimpiákon legeredményesebb magyar sportág, a vívás nagy hatású apostoláról, aranykovácsáról még sohasem jelent meg tanulmány(ocska), sőt lexikonokban is elfeledkeztek róla. Pedig a magyar férfi kardozók ereiben ma is ott folyik Borsody László „vére”.