?>
Férfi kézi: Iváncsik Mihály lett a Hírességek Csarnokának 11. tagja

A korábbi világválogatott jobbszélsőt, Iváncsik Mihályt választották meg a szurkolók a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka 11. férfi tagjának – adta hírül a szövetség honlapja.

Férfi kézi: a 11. tagot a drukkerek választhatják ki a Hírességek Csarnokába

A nők után a férfi kézilabdázók esetén is a szurkolókon a sor: a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség által felkért szakmai zsűri voksolásán kialakult top 10-es lista után a drukkerek dönthetik el, ki legyen a Kézilabda Hírességek Csarnokának 11. férfi tagja.

Női kézi: a szurkolók Kulcsár Anitát választották be a Hírességek Csarnokába

A 2005-ben elhunyt Kulcsár Anitát választották meg a szurkolók a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka 11. női tagjának – adta hírül a kézilabda-szövetség hivatalos honlapja.

Női kézi: a 11. tagot a drukkerek választhatják ki a Hírességek Csarnokába

Néhány hónappal ezelőtt a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös szavazási akciójában a korábbi és jelenlegi szövetségi kapitányok, összesen 13-an határoztak a Kézisek kézise-szavazáson a tíz legjobb női játékosról, ők bekerültek a Kézilabda Hírességek Csarnokába. Most a szurkolókon a sor, ugyanis ők dönthetik el, ki legyen a 11. kiválasztott játékos.

Kézisek kézise: törött kéz, töretlen hit – interjú Kovács Péterrel

Kettős sikert ért el Kovács Péter a Kézisek kézise választáson. Először is megnyerte, másodszor senki, még a legelvadultabb fórumozó sem vetette fel, miért nem X vagy Y lett minden idők legjobbja, megkérdőjelezhetetlen klasszis és mérce.

Kézisek kézise: Kovács Péter minden idők legjobbja

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise eredményhirdetése elérkezett a dobogóhoz. Minden idők legjobbja Kovács Péter, a második Nagy László, a harmadik Varga István.

Kézisek kézise: Nagy László, a második helyezett

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise eredményhirdetése elérkezett a dobogóhoz. Amelynek második fokán Nagy László, a harmadikon Varga István áll. Már csak a győztes kiléte kérdéses; de az is csupán ma estig.

Kézisek kézise: Varga István, a harmadik helyezett

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise eredményhirdetésén elérkeztünk a dobogóhoz. Amelynek harmadik fokán Varga István áll.

Kézisek kézise: Zümitől Csárliig – út a dobogóig

A három legjobb nevét még nem fedjük fel, előbb következzenek a magyar férfi kézilabda azon legendái, akiket – a dobogósokat leszámítva – a Kézisek kézise szakmai zsűrije a legjobb tízbe választott.

Kézisek kézise: klasszis mezőny dönt a legjobbról

A Kézisek kézise női szavazás zsűrijéhez hasonlóan a döntnöki testületbe a férfi nemzeti válogatott korábbi és jelenlegi magyar szövetségi kapitányait kértük fel, akik között többen maguk is jelöltek lehetnek a legjobbak közé.

Kézisek kézise: olimpiai 4. helyek és BL-döntők az új évezredben

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a kétezres éveket idézzük fel. Ekkor két olimpián (2004, 2012) is a legjobb négy közé jutott a magyar férfiválogatott. A Veszprém Kölnben BL-döntőket játszott, a Szeged 2014-ben EHF-kupát nyert.

Kézisek kézise: amikor a Veszprém egyértelmű hegemóniára tett szert itthon

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a Veszprém klubcsapata egyértelmű hegemóniára tett szert itthon, és miközben a válogatott többnyire szürkén játszott a világversenyeken, történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

Kézisek kézise: az áttörés évtizede Mocsai Lajos irányításával

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a nyolcvanas évek második felét idézi meg. Ekkor érte el eddigi legszebb eredményét a férfiválogatott: ezüstérmet nyert az 1986-os vb-n, majd 1988-ban negyedik lett az olimpián.

Kézisek kézise: BEK-győzelem és pechszéria a válogatottal

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a „Kézisek kézise” a férfiszakággal folytatódik. Az első jelöltek szereplését a hatvanas évektől 1982-ig BEK-győzelem, a válogatottal pedig pechszéria övezte.

Kézisek kézise: a mindenséggel mérjük klasszisainkat

A férfi Kézisek kézise szavazáson a világválogatott játékosaink közül biztosan nem fér be mindenki az első tízbe.

Kézisek kézise: Gódorné Nagy Marianna meglepődött, hogy ő nyerte a szavazást

Gódorné Nagy Marianna idilli nyugalomban, a kézilabdától nem elszakadva él az őrségi ékszerdobozban, Szentgyörgyvölgyön. Meglepődött, hogy ő nyerte a szavazást.

Kézisek kézise: Gódorné Nagy Mariann minden idők legjobbja

Női kézilabda-válogatottunk régi és új szövetségi kapitányait kértük fel „királynőválasztónak”, és ők Gódorné Nagy Mariann fejére helyezték a koronát. A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös szavazási akciójában Görbicz Anita végzett a második, Sterbinszky Amália a harmadik helyen, de – ellentétben az ilyenkor bevett fordulattal - ők semmiképpen sem udvarhölgyek, hanem szintén királynők. Különböző (sport)történelmi korok uralkodói, akiket vár a sportági Hírességek Csarnoka.

Kézisek kézise: Görbicz Anita a dobogó második fokán

Görbicz Anita a Kézisek kézise második helyezettje, így megelőzte a XX. század legjobb magyar női kézilabdázóját, szavazási akciónk harmadikját, Sterbinszky Amáliát. „Görbe” persze legfeljebb a XXI. század legjobbja címre pályázhat majd, de e díjat ráérünk nyolcvan év múlva odaítélni. A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játékának győztese viszont már megvan, ám egyelőre csak annyit árulhatunk el róla, hogy tizenhárom szövetségi kapitány voksai emelték minden idők legjobbjává, a „Kézisek kézisévé”. Őt és az első tíz helyezettet egyaránt várja a sportági Hírességek Csarnoka.

Kézisek kézise: a hét mesterlövész, avagy a 4–10. helyezett

Egyesével következnek a „kézisek kézise” szavazás legjobb tíz közé kerülő játékosai, ám a dobogósokról csak később hull le a lepel.