Női kézi: az önkormányzat reagált a váci csapat tervezett költözésére

Mint beszámoltunk róla, a Váci NKSE a Facebook-oldalán közölte, hogy az új idényben új csarnok után kell néznie, beszámolójuk szerint ugyanis hatvan százalékkal nő nyártól a Váci Sportcsarnok bérleti díja, amit jelen körülmények között nem tud kigazdálkodni az egyesület. A közleményre hivatalos reakciót küldött a város önkormányzata is, ebben kiemelik, az alapbérleti díj nemhogy nem drágul, még csökken is a jövőben a sportcsarnoknál. Az viszont a levélből nem egyértelmű, hogy mi lesz a korábbi 50 százalékos kedvezmény sorsa. Ha a támogatás kiesik, a klub által kifizetett összeg az említett 60 százalékkal nő. 

Férfi kézi: megműtötték a Barcelona vezetőedzőjét

Kedden sikeres prosztataműtéten esett át Xavi Pascual, a Barcelona férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Női kézi: Érden játssza hazai meccseit a DKKA; négy új érkező

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata csütörtökön négy új játékos érkezését jelentette be, emellett az is kiderült, hogy az együttes a következő idényben új helyszínen játssza a hazai mérkőzéseit.

Női kézi: sorra mondják vissza a dán klubok a nemzetközi kupaszereplést

Gazdasági okokra hivatkozva nem vállalja az EHF-kupát felváltó Európa-ligában való indulást a dán női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a negyedik helyen végző Köbenhavn és az ötödik Silkeborg sem – számolt be róla a tv2.dk.

Férfi kézi: az U-válogatott átlövő a Toulouse-nál folytathatja

A handball-planet.com információja szerint a francia élvonalban szereplő Fenix Toulouse kézilabdacsapatánál folytathatja pályafutását a Tatabánya 21 éves magyar korosztályos válogatott átlövője, Borzas Uros.

Kézilabda: a dán szövetség nem változtatott a bajnokság lezárásán

A Dán Kézilabda-szövetség hétfői ülésén eldőlt, nem változtatnak az eredeti határozaton, így a koronavírus-járvány miatt befejezettnek tekintik az idényt.

Ahogy mi megéltük: A szülinapi buli egy színház előtti bajnokavatásba torkollott

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 42. részben olvasónk, Csonka-Szirmai Zita idézi fel, milyen volt a gyerekkora a „nemzet sportfővárosában”, Dunaújvárosban.

Gyász: elhunyt a dabasi kézilabdaklub alapítója, Vincze Attila

58 esztendős korában elhunyt a dabasi kézilabdaélet meghatározó alakja, Vincze Attila.

Férfi kézi NB I: szűkebb kerettel is a harmadik hely a cél Tatabányán

A korábbinál szűkebb kerettel is a 3. hely megszerzéséért küzd majd a következő idényben a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapata.

Kézi: a CSM Bucuresti a CAS-hoz fordulhat a bajnokság lezárása kapcsán

A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz akar fordulni Gabriela Szabo, a CSM București klubigazgatója, mert a Román Kézilabda-szövetség (FRH) a bajnoki cím odaítélése nélkül zárta le a Nemzeti Liga küzdelmeit, és a csupán szabadkártyára javasolt fővárosi klub helyett az SCM Ramnicu Valceát nevezte a Bajnokok Ligájába.

Férfi kézi: örülhet a Dinamo, nem korlátozzák jobban az EU-n kívüliek számát

A Román Kézilabda-szövetség nyolc főben korlátozza az egy mérkőzésre nevezhető külföldi játékosok számát a férfiak élvonalbeli bajnokságában – hívta fel rá a figyelmet a Krónika Online.

Női kézi: a szervezők telt ház előtt rendeznék meg a budapesti final fourt

Egyelőre nem tudni, meg lehet-e rendezni a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét a szeptember 5-i hétvégén – jelentette ki Molnár Viktor, a budapesti final four szervezéséért felelős stáb projektvezetője.

Női kézi: a Szent István SE és a NEKA közös csapatot indít az NB I-ben

A Szent István SE és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) stratégiai együttműködést kötött, melynek értelmében a következő bajnoki idényben a női kézilabda NB I-ben Szent István SE-NEKA néven indítanak csapatot.

Kézi: hét év után feljutottak – nem is mondanak le a bajnoki parádéról

Egy autósmoziban ünnepli a német élvonalba való visszajutást a TuSEM Essen férfi kézilabdacsapata.

Férfi kézi: a Veszprém elköszönt a távozó játékosaitól

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetősége csütörtök délután elköszönt az idény végén a klubot elhagyó játékosoktól: Mirsad Terzictől, Borut Mackovsektől, Dragan Gajictól és Pawel Paczkowskitól – adta hírül a klub a hivatalos oldalán.

Gyász: elhunyt Fleckné Babos Ágnes világbajnok kézilabdázó

Egy nappal 76. születésnapját követően elhunyt Fleckné Babos Ágnes világbajnok kézilabdázó.

Kézi: az EHF konferenciát szervez Bécsben a mielőbbi folytatásért

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) szeptemberben konferenciát szervez Bécsben azzal a céllal, hogy a sportág mielőbb visszatérjen a régi kerékvágásba.

Női kézi: az MTK három igazolást is bejelentett, Golovin vállalná a kapitányi posztot

Szekerczés Luca és Marincsák Nikolett az MTK kézilabdacsapatát erősíti a következő idénytől – árulta el az M4 Sportnak Golovin Vlagyimir vezetőedző. A hírt később a fővárosi klub is megerősítette a hivatalos oldalán, kiegészítve azzal, hogy Pelczéder Orsolya is az MTK-nál folytatja.

Kézilabda: 24 év után szétválik a világ egyik legjobb bírópárosa

A dán TV2 beszámolója szerint 24 év után azonnali hatállyal szétválik az ország legjobbnak tartott kézilabda játékvezető-párosa. Martin Gjeding és Mads Hansen azért válik szét, mert utóbbi „valami újat szeretne kipróbálni”.

NSO-tanóra: Mikler Roland ezúttal a DJ-pultnál oktatott

A Nemzeti Sport Online-nál úgy döntöttünk, a magunk módján szeretnénk kivenni a részünket a távoktatásból, ezért sportolókat, sporthoz közeli személyeket kértünk fel, hogy csatlakozzanak az NSO tanári karához, és tartsák meg a maguk rendhagyó tanóráját. Ezúttal Mikler Rolandon volt a sor, aki nemcsak a kapuban, de a DJ-pult mögött is otthonosan érzi magát.