Műkorcsolya: 2022-ben vb-t rendezne Magyarország

Újabb nagy feladatra vállalkozik a magyar korcsolyázók családja: a Magyar Országos Korcsolyázószövetség megpályázta a 2022-es műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság rendezési jogát.

Műkorcsolya: francia páros nyerte meg a jégtáncversenyt

A francia Gabriela Papadakis, Guillaume Cizeron kettős nyerte a jégtáncosok versenyét a szaitamai műkorcsolya-világbajnokságon. A Janovszkaja Anna és Lukács Ádám alkotta magyar duó a 19. helyen végzett.

Téli universiade: vereséggel zárt a magyar jégkorongcsapat

A magyar jégkorongcsapat a szlovákoktól elszenvedett pénteki 4–0-s vereséggel fejezte be a krasznojarszki téli universiadét.

Sportágválasztó: ötödik alkalommal lehet ingyen ismerkedni a téli sportokkal

3600 négyzetméteren több mint húsz sportág várja az érdeklődőket január 19-én, az ötödik Téli Sportágválasztón a Vasas Jégcentrumban. 

Jégtánc: Értek csalódások, de már megbékéltem a karrieremmel – Hoffmann Nóra

Hoffmann Nórának nem volt könnyű pályafutása, amelyet partnercsere, számtalan sérülés, a támogatás, a feltételek hiánya egyaránt nehezített. Így miután szögre akasztotta a korcsolyáját, egy ideig a jégtánc felé sem nézett. Most azonban már ideje nagy részét a saját nevét viselő korcsolyaakadémia köti le. Minderről a Sportkrém stábjának beszélt.    

Nemzet Sportolója: ki lesz az új tag? Ön kit választana?

Kulcsár Győző halálával tizenegyen maradtak a nemzet sportolói, az illusztris társaság tagjai leghamarabb október végén választhatnak új tagot.

Téli olimpia: ezért nem látta a mellvillantást a jégtánc zsűrije

Korábban beszámoltunk róla, hogy a francia Gabriella Papadakis és párja a második helyen végzett a pjongcsangi téli olimpián a jégtánc rövid programjában, ám a duó hölgy tagja borzasztó kellemetlen helyzetbe került, amikor a ruhája kioldott az előadás közben, így kivillantva a mellét. Az olimpiai jégtáncversenyek technikai specialistája, Slavka Grincová beszélt az esetről az ujszo.com-nak.

Téli olimpia: Virtue és Moir újra a csúcson, jégtáncban

Nem született meglepetés a jégtáncosok kűrjében, a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A győzelmet a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir páros szerezte meg, ők ketten 2010 után ismét a dobogó legfelső fokára állhattak.

Téli olimpia: könnyek között nyilatkozott a kivillanó mellű jégtáncos

A francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron pár a második helyen végzett a pjongcsangi téli olimpián a jégtánc rövidprogramjában, így jó helyzetből várhatja a folytatást. Gabriella Papadakis ennek ellenére könnyezve nyilatkozott a vegyes zónában, miután ruhája kioldott, így a teljes aréna és tévénézők milliói „csodálkozhattak rá” mellére. Nem olyan eset, amit bárkinek is kívánnánk.

Téli olimpia: majdnem elhagyta ruháját a jégtáncos – kép

Komoly problémába ütközött élete első olimpiáján a 22 éves jégtáncos, Min Jura. A dél-koreai versenyző vasárnap, a páros programban került sorra Alexander Gamelinnel, ám öt másodperc elteltével akadt egy kis gond…

„Röviden azt kell mondanunk: csaltak” – magyarok a téli olimpián

A nyári olimpiákhoz viszonyítva a téli játékokon eddig nem sok babér termett Magyarországnak. A megszerzett hat érem egyike sem arany – s már 38 éve két ezüst és négy bronz a mérleg. Nagy rá az esély, hogy a rövid pályás gyorskorcsolyázók megtörik a rossz sorozatot.

„Nyerhetek én akármit, úgyis mindenki csak a melleimet nézi…”

Anna Szemjenovics még csak 37 esztendős, de már elmondhatja magáról, hogy komoly sikereket ért el profi sportolóként, énekesként, modellként és színészként is. Van valami, ami azonban mégsem hagyja nyugodni…

Műkorcsolya: nincs magyar kvóta jégtáncban sem

A Janovszkaja Anna, Lukács Ádám magyar kettős a 12. helyen zárt a jégtáncosok mezőnyében a németországi Oberstdorfban rendezett Nebelhorn Kupán, amely a műkorcsolyázók utolsó kvótaszerző versenye a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára.

Műkorcsolya: a rövidprogram után 14. a magyar jégtáncpáros

Tizennegyedik lett a jégtáncosok csütörtöki rövidprogramjában a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám duó a németországi Oberstdorfban zajló Nebelhorn Kupán, amely a műkorcsolyázók utolsó kvótaszerző versenye a jövő februári, pjongcsangi téli olimpiára.

Műkorcsolya-vb: a nők rövid programja után Tóth a 28.

Kisebb meglepetésre a hazai közönség előtt szereplő Gracie Gold nyerte a nők csütörtöki rövid programját a bostoni műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon. A 38 fős mezőnyben a vb egyetlen magyarja, Tóth Ivett a 28. lett, így nem mutathatja be kűrjét.

Műkorcsolya-vb: a címvédő vezet jégtáncban

A címvédő és Európa-bajnok francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron duó nyerte meg a jégtáncosok szerdai rövid programját a bostoni műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

Junior műkorcsolya-vb: kettős amerikai győzelem jégtáncban

Az arany- és az ezüstérmet is amerikai jégtáncos duó nyerte meg szombaton a debreceni műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság utolsó versenyszámában.

Junior műkorcsolya-vb: nem jutottak a húsz közé a magyarok

Nem kerültek a legjobb húsz közé, így nem jutottak tovább a magyarok jégtáncban a Debrecenben zajló junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

Műkorcsolya: doppingolt az olimpiai bajnok orosz jégtáncos

Pozitív lett az olimpiai és Európa-bajnok orosz jégtáncos, Jekatyerina Bobrova doppingtesztje.