Jégkorong: Szirányi Bence marad a DVTK Jegesmedvéknél

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy meghosszabbította Szirányi Bence szerződését.

Jégkorong: új pályát épít a székelyföldi akadémia

Sátortetős műjégpálya építésébe kezdett Marosvásárhely szomszédságában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia.

Tipsport Liga: október 2-án rajtol a bajnokság

A koronavírus-járvány okozta bizonytalanság után eldőlt, hogy október 2-án indul a szlovák jégkorongliga 2020–2021-es idénye, amelyben a tervek szerint a DVTK Jegesmedvék csapata is szerepel.

NHL: kémfilmbe illő módon szöktették meg az elfeledett orosz hokist

Néhány nappal ezelőtt újabb négy korábbi NHL-es kiválósággal bővült a jégkorongozók Hírességek Csarnoka. Jarome Iginla, Marián Hossa, Kevin Lowe és Doug Wilson is kétségtelenül kiérdemelte a hokisoknak járó lehető legnagyobb elismerést, ráadásul előbbi kettő az első adandó alkalommal bekerült, miután letelt a visszavonulásuktól számított minimális három év. Van azonban egy orosz ikon, akit idén tizenegyedszer is mellőztek, aki 2010 óta várja, hogy megkaphassa a „halhatatlan” plecsnit, és akit azóta teljesen méltatlan módon néznek levegőnek. Ő Alekszandr Mogilnij, aki fénykorában a világ egyik legjobb játékosa volt, és aki nemcsak a jégen mutatott teljesítményével szolgált rá arra, hogy beiktassák. Többszörösen írt történelmet, emellett krimibe illő dezertálásával örökre megváltoztatta a jégkorong világát.

Jégkorong: Sofron István hosszabbított a MAC Újbudával

A MAC Újbuda jégkorongcsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2020–2021-es idényre is marad a gárdánál Sofron István.

Jégkorong: kilencmillió euró támogatást kapnak a svéd klubok

A koronavírus-járvány következtében nehéz anyagi helyzetbe került svéd jégkorongklubok 9 millió eurónak megfelelő összegű állami segítségre számíthatnak – írta vasárnap a stockholmi Expressen újság.

NHL: Ovecskin újra edzésbe állt a Capitalsnél

Edzésbe állt Alekszandr Ovecskin, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals orosz sztárja.

Jégkorong: a Tüskecsarnokban játssza hazai meccseit az FTC

Vége az ínséges időknek, a rekordbajnok, jelenleg is Erste Liga-, magyar bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Ferencváros méltó körülmények között, a Tüskecsarnokban játszhatja meccseit.

Jégkorong: Iginla és Hossa is bekerült a Hírességek Csarnokába

A közelmúlt két sztárja, a kanadai Jarome Iginla és a szlovák Marian Hossa is bekerült a jégkorongozó Hírességek Csarnokába.

NHL: a csapattal edzett a Philadelphia rák miatt kezelt csatára

Oskar Lindblom, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Philadelphia Flyers rákos betegséggel kezelt csatára kedden a csapattal edzett.

Jégkorong: Adorján Attila Finnországba szerződött

Noha az idei világbajnokság elmaradt, Adorján Attila szereplésének akadályai elhárultak, így nyugodt szívvel igazolhatott a Kiekko-Pojathoz.

Jégkorong: nem indulhat két linzi csapat az osztrák bajnokságban

Az eddigi résztvevő Black Wings Linz mellett a tavasszal alapított EHV Linz is beadta a jelentkezését, ám a liga hétfői bejelentése szerint nem kapta meg az induláshoz szükséges kétharmados támogatást.

Jégkorong: David Mazurek is marad a Dunaújvárosnál

David Mazurek meghosszabbította a szerződését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatával.

Jégkorong: a székelyföldi Karcfalván elkezdődik az akadémia kollégiumának építése

Csíkkarcfalván a magyar kormány támogatásával elkezdődik a székelyföldi jégkorong-akadémia kollégiumának építése. A jelképes alapkőletételt pénteken tartották Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke jelenlétében.

Jégkorong: továbbra is a Virág, Baróti páros irányít Újpesten

A következő szezonban is a Virág Csaba, Baróti Zsolt edzőpáros irányítja az Újpest jégkorongcsapatát.

NHL: csúszik a csarnok átépítése Seattle-ben

Nem fejezik be időre a KeyArena felújítását Seattle-ben, de az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 32. csapatának bajnoki bemutatkozását nem fogja befolyásolni a késés.

Jégkorong: a németek zsinórban három vb-re is pályáznak

Franz Reindl, a Német Jégkorongszövetség (DEB) elnöke közölte, hogy a világbajnokságot illetően három évre vonatkozóan hivatalosan is jelezték rendezési szándékukat.

Jégkorong: „Egyre nehezebb féken tartani a béreket”

Szó sincs arról, hogy az észak-amerikai légiósok helyett az olcsóbb utat jelentené magyar válogatott játékosokra támaszkodni a Hydro Fehérvár AV19-nél, amelynél az Alba Aréna felépülése is egy új korszak kezdetét jelentheti. A klub szakmai és anyagi hátteréről Gál Péter Pál elnök és Debreceni Gábor gazdasági vezető nyilatkozott a Világgazdaságnak.

Hurrikán, Csontdaráló, Pókerarcok – íme, a 100 legjobb sportfilm (5.)

Sok hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt legfeljebb takaréklángon éghet a sportélet. A járvány egy időre otthonainkba kényszerített minket, sok bajnokságot befejezettnek nyilvánítottak, még többet elhalasztottak. A The Athleticnél gondoltak egyet, és kikérték több mint 120 munkatársuk véleményét a legjobbnak vélt sport tematikájú filmekről. Sok száz műre érkezett szavazat, ezek értékelése után összeállították minden idők 100 legjobb alkotását. 12 részes sorozatunkban ezeket mutatjuk be, majd természetesen szót ejtünk a legjobb magyar filmekről is, illetve azokat is górcső alá vesszük, amelyek lemaradtak a The Athletic listájáról. Lássuk a 60–51. helyezettet!

NS határok nélkül: Egy magamfajtának Erdélytől nem lehet elszakadni – Kercsó

Éppen 100 éves a trianoni döntés. Ennek a szomorú emléknapnak az apropójából beszélgettünk az Erdélyben született jégkorong-mesteredzővel, Kercsó Árpáddal.