La Liga: a hétvégén nem vezet meccset a Betis–Barca bírója

Nincs róla hivatalos indoklás, hogy miért, de a következő bajnoki fordulóban nem vezet mérkőzést José María Sánchez Martínez, a múlt hétvégi Real Betis–FC Barcelona (2–3) találkozó bírója – derült ki a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) által nyilvánosságra hozott játékvezetői küldésből.

PL: a szurkolók kétharmada elégedetlen a VAR-ral, ezeken változtatnának

A Premier League-követő britek szerint a videobíró rendszer jelenlegi formájában csak ártott az angol élvonalnak. Mindezt a YouGov közvélemény-kutató cég felméréséből derül ki, amely arra a következtetésre jutott, a szurkolók többsége ugyan nem veti el teljesen a videobírós rendszert, ám jelentős átszervezést szeretne látni annak működésében és használatában.

Kassai Viktor: Nagy feladatokra vagyok képes és hivatott

Kassai Viktor hosszú interjút adott a Szport-Ekszpressz újságírójának, és a beszélgetés során kiderült, felkészült a moszkvai életre, és arra is, hogy az új kihívás emberpróbáló feladat elé állítja.

Cüneyt Cakir: Szívesen megnézném a budapesti stadiont

A török FIFA-bíró, Cüneyt Cakir a VAR-ról, Kassai Viktorról és az Európa-bajnoki reményeiről is beszélt, amikor kollégánk az edzőtáborban faggatta a terveiről.

Kovács István: Semmiféle hátrányom nem származott a származásomból

Kovács István a román bajnokság egyik legjobb bírója, aki rasszista bekiabálások miatt a bukaresti rangadót, a Steaua–Dinamo meccset félbeszakította.

Játékvezetés: Óriási lehetőség ez számomra – Kassai Viktor

Kassai Viktor lett a játékvezetők szakmai főnöke az Orosz Labdarúgó-szövetségben. A korábbi játékvezető a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a döntéséről és a jövőről.

Játékvezetés: „Kassai biztosan ott van az első háromban, aki közül választanak”

Az oroszok szerint aligha véletlen egybeesés, hogy a magyar bíró váratlanul felhagyott a dirigálással, miközben a helyi labdarúgó-szövetségben főnököt keresnek a játékvezetők élére.

Játékvezetés: Kassai Viktor az orosz bírók főnöke lehet

A Szport-Ekszpressz értesülései szerint a visszavonulását vasárnap bejelentő Kassai Viktor lehet az orosz játékvezetők vezetője.

Játékvezetés: Kassai Viktor visszavonul, nem vezet több meccset

Bejelentette visszavonulását az elmúlt két évtized legsikeresebb játékvezetője, Kassai Viktor – írja a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja, az mlsz.hu. A 44 éves bíró a Nemzeti Sportnak nyilatkozott is döntése hátteréről.

Labdarúgás: Kassai az utolsó sípszó utáni karrierjére is gondol

Hajnal Tamás átvette a diplomáját, a második évfolyam tagjaként most Kassai Viktor vesz részt az európai szövetség különleges képzésén.

Videó: merre van az előre? Ittas asszisztens az ifimeccsen

Különös videó terjed a Twitteren egy cseh utánpótlás-bajnokság mérkőzéséről. A Beroun és a Slany találkozóján tevékenykedő egyik asszisztens a videó tanúsága szerint nem volt teljesen józan állapotban, amikor a mérkőzésen közreműködött.

Kézilabda: jön a tesztév – a teljes idényben használják itthon a VIR-t

Az új kézilabdaidény kezdetén immár harmadszor tartott szabályismertetőt a magyar szövetségben a szervezet játékvezetői albizottsága, s ezen elhangzott, hogy a televízió által közvetített összes mérkőzésen használhatják a játékvezetők a videoismétlő rendszert (VIR), majd a tesztév végén összegzik a tapasztalatokat.

Válogatott: északmacedón bíró a Montenegró elleni meccsen

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos Twitter-csatornáján tudatta, hogy válogatottunk csütörtöki, Montenegró elleni felkészülési mérkőzését az északmacedón Dimitar Mecskarovszki vezeti.

Világfutball: edzőnek állt a 7–1-es német–brazil játékvezetője

Vezetőedzőként dolgozik a továbbiakban Marco Antonio Rodríguez Moreno futballbíró, a 2014-es Németország–Brazília (7–1) világbajnoki elődöntő játékvezetője.

Anglia: gond van a játékvezetői ítélettel? Tízperces kiállítás!

Tízperces kiállítással sújtják az amatőr bajnokságokban a játékvezetővel veszekedő vagy a bírói ítélet miatt duzzogó futballistákat.

Évforduló: 25 évvel ezelőtt vezetett vb-döntőt Puhl Sándor

Huszonöt évvel ezelőtt vezette a Brazília–Olaszország világbajnoki döntőt az Egyesült Államokban.

Válogatott: rutinos holland bíró fúj a mieinknek Bakiban

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a holland Kevin Blomot jelölte ki az Azerbajdzsán–Magyarország Eb-selejtező játékvezetőjének.

Nemzetek Ligája: Kassai Viktor szerepet kap az elődöntőben

Kassai Viktor negyedik játékvezetőként működik közre a Portugália–Svájc Nemzetek Ligája-elődöntőben szerdán – olvasható az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján.

NB I: az erős spori – Pintér Csaba végzett a játékvezetői rangsor élén

Nem kis meglepetésre Pintér Csaba végzett a játékvezetői rangsor élén, olyan kiváló bírókat előzött meg, mint Solymosi Péter vagy a nemzetközi szinten is ismert Kassai Viktor és Vad II István. Pedig egyáltalán nem számít újoncnak a profi játékvezetők között, hiszen 2014 óta tagja a keretnek: 37 évesen vezette első élvonalbeli meccsét, az MTK–Kaposvári Rákóczi (2–0) összecsapást.

Topligák: újabb bajnokságban debütál női játékvezető

Stéphanie Frappart személyében első alkalommal fújja a sípot női játékvezető a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1): a 35 éves játékvezető az Amiens–Strasbourg meccset dirigálja vasárnap.