Irán: már nem Marc Wilmots a szövetségi kapitány

A Reuters beszámolója szerint már nem Marc Wilmots az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Távozásáról szerdán számolt be a helyi sajtó, kiemelve, hogy a szövetség és a szakember közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Wilmots másnap cáfolta a megállapodás tényét, noha a távozását megerősítette.

Irán: ellentmondásos hírek Leekensről, Wilmots nem írt alá

Bár sajtóhírek szerint az iráni Traktor Szazi elköszönt a 70 éves Georges Leekenstől, a klub az Instagram-oldalára kitett bejegyzésben cáfolta a hírt. Közben eldőlt, hogy Leekens korábbi segédje, Marc Wilmots nem lesz iráni szövetségi kapitány.

Ázsia-kupa: Oszako duplázott, Japán döntős, Queiroz lemondott

Elsőként Japán jutott be az Arab Emírségekben zajló labdarúgó Ázsia-kupa döntőjébe, miután hétfőn 3–0-ra legyőzte Iránt.

Irán: több mint 30 év után ismét nőket engedtek a lelátóra

Több mint 30 év után először engedtek be nőket labdarúgó-mérkőzésre Iránban.

Vb 2018: vécéhasználat miatt nem játszott az iráni hátvéd

Vécéhasználat miatt nem játszott az oroszországi világbajnokságon Pedzsman Montazeri, az iráni válogatott labdarúgója.

Vb 2018: a fenyegetések miatt 23 évesen lemondta a válogatottságot a csatár

Az őt ért fenyegetések és édesanyja egészségi állapotának romlása miatt mindössze 23 évesen lemondta a válogatottságot az oroszországi világbajnokságról kiesett iráni csapat labdarúgója, Szardar Azmun.

Vb 2018: portugál–uruguayi és spanyol–orosz a 16 között

Spanyolország a hosszabbításban egyenlítve 2–2-es döntetlent játszott Marokkóval, míg Portugália a 93. percben kapott góllal 1–1-re végzett Iránnal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így eldőlt, hogy a nyolcaddöntőben a spanyolok Oroszországgal, míg a portugálok Uruguayjal csapnak össze.

Drámai végjátékban Spanyolország lett a csoportelső

Spanyolország a hosszabbításban egyenlítve 2–2-es döntetlent játszott Marokkóval, míg Portugália a 93. percben gólt kapva 1–1-re végzett Iránnal az oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így eldőlt, hogy a nyolcaddöntőben a spanyolok Oroszországgal, míg a portugálok Uruguayjal csapnak össze.

Vb 2018: Irán–Portugália élőben az NSO-n!

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B-csoportjában hétfőn befejeződnek a küzdelmek, Portugália és Irán számára is a továbbjutás a tét – kövesse a mérkőzést onlive, szöveges közvetítésünk segítségével!

Vb 2018: nem tartalékolnak a spanyolok és a portugálok – kezdők

Megvannak a hivatalos kezdőcsapatok a 20 órakor kezdődő mérkőzésekre a 2018-as labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának utolsó fordulójában. Fernando Santos és Fernando Hierro sem tartalékol, a portugálok és a spanyolok egyaránt a legerősebb kezdőcsapatukkal állnak fel Irán, illetve Marokkó ellen.

Vb 2018: „Ijesztő dolgokat mondott nekem Diego Costa…”

Diego Costáról, a spanyol válogatott csatáráról köztudott, hogy nem épp a legkellemesebb ellenfél. A világbajnokságon már három gólnál járó csatár lökdös, rugdos, és nem utolsósorban folyamatosan beszólogat annak, akinek rá kell figyelnie a meccsen. Ebből kapott ízelítőt egy iráni futballista is.

Vb 2018: a meg nem adott gól után kórházban az egyik iráni

Kórházba kellett szállítani az iráni labdarúgó-válogatott stábjának egyik tagját, miután a csapat gólját les miatt nem adta meg a bíró a spanyolok elleni, szerda esti világbajnoki csoportmérkőzésen.

Vb 2018: Irán? Számomra ez nem futball… – Carvajal

Mint ismert, Spanyolország Diego Costa szerencsés góljával 1–0-re legyőzte Iránt a labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának második fordulójában. Íme, a mérkőzés utáni értékelések a főszereplőktől!

Diego Costa szerencsés góljával a spanyolok legyűrték Iránt

A spanyolok is megszerezték első sikerüket az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, Diego Costa szerencsés találata döntött Irán ellen.

Vb 2018: a spanyolok csak bedarálták Iránt

A spanyolok is megszerezték az első sikerüket az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, Diego Costa szerencsés találata döntött Irán ellen.

Vb 2018: a bombagólos Nacho kikerült a spanyoloktól – kezdők

Az első meccsen összehozott egy tizenegyest, majd egy bombagóllal kompenzált, de ez sem volt elég, hogy megtarthassa a helyét Irán ellen a spanyol válogatott kezdőjében Nacho. Íme, a két csapat összeállítása.

Vb 2018: a marokkói öngól szerzője a meccs után megtudta, apa lesz

Aziz Buhadduz, a marokkói támadó életének egyik legrosszabb pillanata volt, amikor pénteken az Irán elleni világbajnoki meccs 95. percben öngólt szerzett, így csapata 1–0-ra kikapott. Nem sokkal a lefújás után azonban óriási örömhírt kapott a St. Pauli futballistája…

Vb 2018: Az első húsz percben megroppanthattuk volna az ellenfelet – Renard

Hiába játszott fölényben, és hagyott ki számtalan helyzetet a marokkói labdarúgó-válogatott, végül Irán egy ráadásban szerzett öngóllal 1–0-ra győzött a B-csoport első fordulójában. Hervé Renard, az afrikaiak szövetségi kapitánya nagyon csalódott, kollégája, Carlos Queiroz pedig csodálatos sikerről beszélt.

Vb 2018: Irán győzött?! Felejtsük el a statisztikákat...

A mélyreható statisztikák beköszönte, azaz 1966 óta először fordult elő a labdarúgó-világbajnokságok történetében, hogy egy csapat (Irán) úgy szerzett gólt egy félidőben, hogy abban a játékrészben saját erőből egyszer sem találta el az ellenfél kapuját. Mint beszámoltunk róla, a 95. percbeli öngól ráadásul három pontot hozott, Marokkó 1–0-s legyőzését eredményezte az oroszországi vb pénteki játéknapján.

Vb 2018: 95. percbeli öngóllal dőlt el a délutáni presztízscsata

Irán egy 95. percbeli öngóllal 1–0-ra legyőzte Marokkót a 2018-as labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján, a B-csoport Szentpéterváron megrendezett nyitó mérkőzésén.