WTCR: Szeretem, ha magasan van a léc – Michelisz

Sok a nagy név, sok a nagy visszatérő a túraautó-világkupában (WTCR), úgyhogy Michelisz Norbert szerint tökéletes teljesítmény kell a sikerhez. De vb-ezüstérmesünk szereti, ha magasan van a léc.

Tenisz: Szeles Mónika örömmel vállalja a példakép szerepét

Szeles Mónika, a legendás, magyar származású teniszező a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, nagyon örül, amikor példának állítják, mert aktív korában nem érezte, mit is ért el.

Hajnal Tamás: A játékosoknak az őszinteség a legfontosabb

Karácsonykor is dolgozott Hajnal Tamás, a Ferencváros labdarúgócsapatának sportmenedzsere, aki az átigazolási időszakról, a türelem fontosságáról, valamint a nehéz decemberi beszélgetésekről is mesélt a Nemzeti Sportnak.

Carl Lewis: Hálás vagyok azért, hogy itt lehetek

A legendás amerikai sprinter, Carl Lewis harmadszor jött Budapestre – ezúttal az Év Sportolója Gála díszvendégeként. A Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában beszélt fővárosunkról, a magyarokról, arról, miként viszonyul a korához, és mik a fő különbségek a mai távolugrók és az ő generációjabeliek között.

Dárdai Pál: Egy vezetőedző hat hétnél távolabbra nem tervezhet

Edzői karrierje egyik legnagyobb sikeréről, a csapatkapitány kihagyásáról és a kiváló öltözői légkörről is beszélt a Nemzeti Sportnak a Herthát irányító Dárdai Pál.

A Győri ETO új beállójának 30 éves korára mindkét álma teljesült

Négy és fél esztendeje, amikor Béatrice Edwige csapatával a francia másodosztályú női kézilabda-bajnokságban szerepelt, maga sem hitte, hogy mostanra mindkét álma teljesül, és három Metzben eltöltött idény után a Győri ETO mezét is magára öltheti. A 30 éves beálló többek között arról is beszélt, hogy ha másik klub hívja, nemet mondott volna, s azt is elárulta, mitől olyan szép a védekezés.

90 éves a magyar delfinkirály, Tumpek György

Az 1929. január 27-én született Tumpek György Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes úszó, 28-szoros magyar bajnok volt, 16-szor javította meg a világcsúcsot. A vasárnap 90. születésnapját ünneplő sportember hatalmas fenyőfák árnyékában él feleségével Szigethalmon, a Déryné utcában álló családi házban. Érdemes feleleveníteni, mi történt az egykori delfinkirállyal miután csaknem nyolcvan éve, 1940-ben részt vett az első edzésén a Rudas fürdőben.

Lipcsei Péter: Húsz év profi karrier után nem irigykedem senkire

Lipcsei Péter, a zöld-fehérek korábbi középpályása az edzőként elkövetett hibákról, a becsvágyról, a szembesítésről, a pénzbüntetésről, valamint az esetleges élvonalbeli ajánlatról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Dzsudzsák Balázs: Tűzbe megyek a címeres mezért

Az Európa-bajnoki selejtezőről, a könnyes szemű nyilatkozatokról, az elmaradt hazatérésről, a holland lehetőségről, az arab ligáról, valamint a személyével kapcsolatos álhírekről is beszélt Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak.

Bartha Csaba: A kézilabda a csúcson többet követel, mint amit a női szervezet elbír

2018-ban és a kirakatban tündökletes évet zárt a magyar női kézilabdázás. A felnőttválogatott a hollandok előtt csoportelsőként jutott ki a franciaországi Eb-re, amelyen a szükségből is radikálisan megfiatalított kerettel hat mérkőzéséből négyen győzött, és 7. lett. A juniorok hazai pályán, Debrecenben világbajnoki, a serdülők Svédországban nyílt Eb-aranyat nyertek, az ifik sem adták alább vb-ezüstnél. A Győri Audi ETO KC minden lehetséges trófeát besöpört, BL-címét is megvédte. Mindennek azonban ára van, a szó szoros és átvitt értelmében is. Bartha Csabával, az Audi ETO KC elnökével és a TF docensével túlfeszített idegekről, izmokról és költségvetésekről is beszélgettünk.

Férfi kézi: Mindkét váltás rettentően nehéz döntés volt – Mikler

Mikler Roland, a Telekom Veszprém világklasszis kapusa a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, klubjában az ősszel elérkezett a szakmai fordulat, és azóta ismét felfelé ível a formája és a karrierje.

PSG: Minden egyes nevetés jólesett a lelkemnek – Lőw Zsolt

Lőw Zsolt, a Bajnokok Ligája csoportköréből kedden továbbjutó Paris Saint-Germain másodedzője még mindig látja a sztárfutballistákban a gyermeket. A Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, mire a legbüszkébb a jelenlegi idényben, és beszélt arról is, mekkora a nyomás a BL-ben szereplő csapaton.

Úszás: Egyre jobb az összhang Katinkával – Petrov Árpád

Petrov Árpád úszóedző négy hónapja dolgozik együtt Hosszú Katinkával, már közelebbről is látja tanítványát, észleli a finom vonásokat is, és tudja, hogy a bajnok nem robot.  

Úszás: Kozma Dominiknak most nincs oka a viccelődésre

Kozma Dominiknak most nincs oka a viccelődésre: a jó humoráról is ismert vb-bronzérmes úszó motivációja kissé elfogyott, így az év hátralévő részében másként készül, és ez a szabadság már most egyre több erővel vértezi fel a jövőt illetően.

Kapcsolatépítés: a sport, a labdarúgás igazi ereje

A hétköznapi emberek nagy részének csak sejtése van arról, hogy mi a feladata egy nagykövetnek, hogy mivel foglalkozik távol a hazájától. Diplomata vagy esetleg civil foglalkozását ott hagyva vállal külügyi szolgálatot? Esetleg politikus? Lehet ez is, az is. Nincs szigorúan lefektetett szabály. Hogy mindennek mi köze egy szigorúan csak sporttal foglalkozó médiumnak? Az alábbi írásból ez is kiderül…

Mi is a BL-ben játszunk – interjú Káel Csabával

A Müpa vezérigazgatója, a Budapesti Tavaszi Fesztivált és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált szervező operatív testület elnöke az operacsillagok szeretetéhségéről, Bud Spencer lelkendezéséről és a Fradi-meccsre tartó Zsiguli-konvojról.

Gyenge Valéria: címlapsztori lett az olimpiai bajnok írónő életéből

Gyenge Valéria rendszeresen hazalátogat Magyarországra, aktívan részt vesz a Magyar Olimpiai Bizottság rendezvényein. S ilyenkor ősszel, az 1956-os forradalom évfordulójának idején a sorsfordító napok is szóba kerülnek, természetesen az is, hogy a 400 méteren olimpiai bajnok úszó és vőlegénye egymásra találása egykor a Toronto Star címlapsztorija volt.

Birkózás: „Rengeteget jelentett az országnak a budapesti vébé”

Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke az idei budapesti  világbajnokság értékelésében szakmai, sportdiplomáciai, rendezési, turisztikai és népszerűségi sikerről is boldogan beszámolhatott. (x)

Légiósok: Nagy Dominik erős jellemnek tartja magát

A visszatéréséről, a megpróbáltatásokról, továbbá a személyét ért támadásokról és az apró gesztusok fontosságáról is beszélt a Nemzeti Sportnak Nagy Dominik, a Legia Warszawa középpályása.

Edzősors: Doll eredményeit Lipcseivel is elérte volna a Fradi – Várhidi

Hosszú interjút közölt a csakfoci.hu a Mosonmagyaróvár NB II-es csapatától múlt héten menesztett korábbi szövetségi kapitánnyal, Várhidi Péterrel. A máltai fiaskó után parancsba kapott fiatalítással összeforrt a neve, 16 mérkőzésen irányította a válogatottat. Egyebek mellett erről az időszakról, az utódjairól, Dárdai Pálról, és az NB I-ben dolgozó külföldi edzőkről is beszélt.