BL: „A legrosszabb része a modern futballnak a VAR”

A magyar válogatotthoz fűződő emlékeiről, a Leipzig elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésről, a csillagászati fizetésekről, valamint A futballidegen VAR-ról is beszélt a Nemzeti Sportnak a Tottenham legendás csapatkapitánya, Gary Mabbutt.

Csang Csing Lina: A bizalmat továbbra is érzem

Elégedett a hét Eb-éremmel Csang Csing Lina, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője, aki egyelőre nem a jövőjére, csak a munkájára koncentrál.

Varga Roland: Nem vagyok szomorú, hogy nem szerződtem külföldre

Nemrég volt a 30. születésnapja Varga Rolandnak, aki a jeles alkalomból az egész csapatot vendégül látta. Bár messzi országba vitték volna, a támadó nem bánja, hogy a Ferencvárosnál maradt.

Férfi kézi: Jókor vagyok jó helyen – Juan Carlos Pastor

Hetedik évét tölti a Szeged kézilabdacsapatának élén a világbajnok spanyol edző, Juan Carlos Pastor, aki második hazájaként tekint Magyarországra. A Veszprém elleni rangadók hangulata lenyűgözi, egy jó halászlének pedig ő sem tud ellenállni.

FTC: Nagy a verseny a csapatba kerülésért – Lovrencsics

Pályafutása legjobb esztendeje után hasonlóan sikeres folytatásban reménykedik Lovrencsics Gergő, a Ferencváros 36-szoros válogatott védője, aki a pályán és azon kívül is igyekszik büszkévé tenni gyermekeit.

Vasas: Sokat tettem azért, hogy Újpesten maradhassak – Feczesin

A váratlan klubváltás hátteréről beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában Feczesin Róbert, aki fél év múlva ismét az NB I-ben játszana.

Év Sportolója Gála: Elfelejtettem, hogy jönnöm kell az Eb-meccs után – Varga Dénes

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata lett az Év csapata a hagyományos sportágak között a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán. A díjat a csapatkapitány, Varga Dénes vette át, aki egyenesen a spanyolok elleni Eb-meccsről érkezett. Az NSO Tv stábja vele, illetve a Fradi trénerével, az Év edzőjének megválasztott Varga Zsolttal beszélgetett.

Férfi kézi Eb: Tűzbe kell mennünk a srácokért – Gulyás István

A válogatott élén első világversenyére készülő Gulyás István szövetségi kapitány teljes mellszélességgel kiáll fiai mellett, és stábja tagjaival együtt minden eshetőségre felkészült az Eb előtt.

A Győri ETO új kapusa elsőre nemet mondott, de most már készen áll

Elsőre még visszautasította a Győri ETO hívását a francia női kézilabda-válogatott térdsérülésből lábadozó kapusa, Laura Glauser, de tavaly már úgy érezte, eljött a pillanat a váltásra. Ám előtte szeretné szépen lezárni a Metzben eltöltött tízéves időszakát.

Újpest: Mindenképpen trófeát akarok szerezni – Vignjevics

A szerb szakvezető munkával töltötte az ortodox karácsonyt, és egy pillanatig sem tagadja, hogy a bajnoki ezüst vagy a Magyar Kupa-győzelem közül az utóbbit választaná.

Halmosi Péter: Nem várok tovább, befejezem a pályafutásomat

Halmosi Péter a Nemzeti Sportnak jelentette be, hogy befejezi profi pályafutását, és bár büszke arra, amit elért, a búcsú miatt van benne hiányérzet.

Kim Rasmussen: Amíg lehetőségem van rá, küzdeni fogok

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, kockázatot vállalt azzal, hogy fiatal kerettel utazott el a japán világbajnokságra, azonban azt is hangsúlyozta, ezeknek a játékosoknak fontos tapasztalatot jelentett a torna, ugyanis teljesen más klubszinten és a nemzeti csapatban pályára lépni. A dán szakember magán is érezte, hogy feszültebb volt a szokásosnál, és bár továbbra is sajnálja a román meccs hajrájában kapott két percét, nem gondolkodott el a lemondáson, folytatná a nálunk megkezdett munkáját, amit nagyon szeret.

Rasmussen: Most több olyan játékosom is van, aki elvállalná az utolsó lövést

Kim Rasmussen élvezi, hogy fiatal és sikeréhes magyar válogatottat vezethet a szombaton rajtoló női kézilabda-világbajnokságon, amelyen bárkit legyőzhetnek az águkon, ha a játékosok is hisznek benne, de a fő cél az olimpiai selejtezős hely megszerzése. A dán szakember két éve elkötelezte magát a generációváltás mellett, de a csapat kapuja nyitva áll a visszatérő rutinosabb játékosok előtt is. Felvezető interjúnk.

A Puskás Aréna tervezője nemzedékek közötti kapocsként tekint a stadionra

Elkészült a nagy mű, a grandiózus építmény, a Puskás Aréna – elődje, a Népstadion a magyar labdarúgás fellegvára volt, már csak az kell, hogy a futball belakja az új létesítményt, vallja a tervező, Skardelli György.

Köstner Vilmos: A DVSC a második otthonom és a második családom

A nemrég mesteredzői címmel kitüntetett, a Lokival kétszeres EHF-kupa-győztes Köstner Vilmosnak a DVSC sokkal több mint egy munkahely, miként azt is vallja a háromszoros nagypapa, hogy az öregedés ellen a legjobb orvosság a fiatalság és a munka.

Női kézi: Nerea Pena BL-szerepléshez segítené a Siófokot

Hét év után hagyta el a Ferencváros női kézilabdacsapatát a szurkolók körében rendkívül népszerű spanyol világklasszis, Nerea Pena, hogy Siófokon találjon magának új kihívást, miközben már a fiataloknak is igyekszik utat mutatni.

Adam Peaty: Az ISL-sorozaté a jövő

Adam Peaty, a britek olimpiai bajnoka egyértelműen úgy gondolja: a sportág jövőjét a Nemzetközi Úszóliga (ISL) új sorozata jelenti. 

Női kézi: nem sürgeti magát a Győri ETO jobbátlövője

Nem sürgeti magát Amanda Kurtovic a Győri ETO jobbátlövője, aki mindent meg akar nyerni a klubbal, és reméli, hogy karácsony után már sokat hozzá tud tenni a csapat játékához.

Férfi kosár: Még Áron a sztár – interjú Vojvoda Dáviddal

Egyre jobban játszik az előző két meccsén remeklő Vojvoda Dávid új olasz csapatában, ám egyelőre kisfia a népszerűbb Reggio Emiliában.