Ifjúsági olimpia: köszöntötték a fiatal sportolókat és edzőiket

A 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián szereplő fiatalok korosztályuk példaképei, ezért nem mindegy, milyen eredményeket érnek el a sportban és hogyan viselkednek az élet más területén – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a fiatal sportolók és edzőik köszöntésén hétfőn Budapesten.

MACS: az ifi olimpián minden magyar tisztának bizonyult

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatójának összegzése szerint ebben az évben eddig 11 hazai pozitív eset volt, az októberi argentínai ifjúsági olimpián viszont minden magyar tisztának bizonyult.

Úszás: Rengeteg erőt lehet meríteni a kudarcból is – Késely Ajna

Késely Ajna még csak 17 éves, mégis olyan érett gondolatai vannak az életről, hogy azokat felnőttek is megirigyelhetnék. Hogy háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszóként – ráadásul a 2018-as felnőtt Eb-n is nyert azért már két ezüst- és egy bronzérmet – lehet-e korosztálya példaképe, arra is választ ad az alábbi videóban. Ahogy arról is beszél, mit jelent neki Egerszegi Krisztina barátsága, és milyen jelentése van a tetoválásainak. Ha még többre kíváncsi a Kőbánya SC kiválóságával kapcsolatban, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.   

Ifi olimpia: „Nagy büszkeség, hogy Szilágyi Áronhoz hasonlítanak”

Tizenkét arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szerzett a magyar küldöttség a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A kardozó Pusztai Liza kadétéveire feltéve a koronát, az esélyesség terhét is legyőzve nyert aranyat. A szintén kardozó Rabb Krisztián ugyancsak nem talált legyőzőre. A tornász Balázs Krisztián bokasérüléssel lépett a szerekhez, így talán nem túlzás az mondani, igazi hőstett, hogy talajon ezüst-, nyújtón bronzérmes lett, emellett tagja volt az a dobogó legfelső fokára felálló vegyes csapatnak is. 

Ifi olimpia: Egerszegi sírt, a barcelonai győzelmeire emlékeztettem – Késely

Két úszónk, Késely Ajna és Milák Kristóf is háromszoros ifjúsági olimpiai bajnokként tért haza Buenos Airesből. Előbbi az NSO Tv-nek elmondta, miért pityergett, miután Budapesten leszállt a buszról, valamint mit üzent neki lelki támasza, Egerszegi Krisztina. Milák arról beszélt, hogy az ifjúsági olimpia nem olyan komoly, mint a felnőttek ötkarikás játéka, és számított rá, hogy 100 pillangón nem tud elsőként a célba csapni. 

Ifi olimpia: hazaérkezett a magyar küldöttség Argentínából

Hazaérkezett Buenos Airesből, az ifjúsági olimpiáról a magyar csapat, amely minden idők legjobb szereplésével, 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a játékokat.

Kulcsár Krisztián: Fantasztikus volt megélni ezeket a napokat

Eddigi legsikeresebb nyári ifjúsági olimpiáját teljesítette a magyar delegáció Buenos Airesben: versenyzőink 12 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek. Kulcsár Krisztián MOB-elnök szerint a számok önmagukért beszélnek.

Futsal: hihetetlen öngóllal kezdődött az ifi olimpia döntője

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezték meg Buenos Airesben az ifjúsági olimpia fiú futsaltornájának a döntőjét, amelyet Brazília 6–1-re megnyert Oroszország ellen. A finálé az ideálistól meglehetősen távol álló módon kezdődött az oroszok számára, hiszen Danyiil Karpjuk a második perc végén ritkán látható nagy gólt lőtt – a saját kapujába. Karpjuk egyébként az oroszok egyik legjobbja volt a tornán, hiszen 7 találatával ő lett csapata legeredményesebbje.

Ifi olimpia: Magyarország a negyedik lett a nemzetek rangsorában

Tizenkét arannyal, hét ezüsttel és öt bronzzal Oroszország, Kína és Japán mögött a negyedik helyet szerezte meg a magyar küldöttség a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia nemzetek közötti éremtáblázatán. Ehhez jön még a csapatversenyekben szerzett 3 mix-arany- és 1 ezüstérem (így 15, 8, 5 az érmek száma), amelyeket azonban nem számolnak az éremtáblázaton. 

Ifjúsági olimpia: „A játékok minden várakozást felülmúltak”

Minden előzetes várakozást felülmúlt a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpia Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Ifi olimpia: 24 érem – minden idők legjobb magyar szereplése

Magyarország egy helyet visszacsúszva az ötödik helyen áll a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia éremtáblázatán. A szerdán a leány kerékpárosok kombinációs csapatversenyében bronzérmet szerző, s ezzel záró küldöttségünk 12 aranyérmet, 7 ezüstérmet és 5 bronzérmet gyűjtött, ami minden idők legeredményesebb magyar ifjúsági olimpiai szereplése.

Ifjúsági olimpia: zárásként magyar bronzérem kerékpárban

Vas Blanka és Buzsáki Virág bronzérmet szerzett a leány kerékpárosok kombinációs csapatversenyében a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Ifjúsági olimpia: a 11. nap eseményei – ÉLŐ!

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia szerdai, tizenegyedik – utolsó előtti, a mieink számára záró – versenynapján már jóval kevesebb magyar fiatal érdekelt, mint a korábbiakon. Éremesély azonban így is van, hiszen a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdakettős a harmadik helyért mérkőzik.

Ifjúsági olimpia: egy ezüsttel újra több, 4. hely az éremtáblán

Oroszország, Kína és Japán mögött továbbra is a negyedik helyen áll Magyarország a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia éremtáblázatán. A kedden az atléta Huller Dániel révén egy ezüsttel gyarapodó küldöttségünk eddig 12 aranyérmet, 7 ezüstérmet és 4 bronzérmet gyűjtött.

Ifjúsági olimpia: magyar ezüst 400 méteres gátfutásban

Huller Dániel ezüstérmet szerzett 400 méteres gátfutásban a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia keddi, tizedik versenynapján. A 17 éves fiú 51.86-os idővel ért célba.

Ifi olimpia: a 10. nap eseményei – ÉLŐ!

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia kedd, tizedik versenynapján a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabda kettős elődöntőt vív svéd riválisaival, míg a 3x3-as leány kosárlabda-válogatott a legjobb négybe jutásért mérkőzik a franciákkal.

Ifi olimpia: Magyarország az éremtáblázat 4. helyén áll

Oroszország, Kína és Japán mögött a negyedik helyen áll Magyarország a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia éremtáblázatán. A hétfőn Balázs Krisztián révén egy bronzzal gyarapodó küldöttségünk eddig 12 aranyérmet, 6 ezüstérmet és 4 bronzérmet gyűjtött.