Kulcsár Krisztián: Fantasztikus volt megélni ezeket a napokat

Eddigi legsikeresebb nyári ifjúsági olimpiáját teljesítette a magyar delegáció Buenos Airesben: versenyzőink 12 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek. Kulcsár Krisztián MOB-elnök szerint a számok önmagukért beszélnek.

Ifi olimpia: Magyarország a negyedik lett a nemzetek rangsorában

Tizenkét arannyal, hét ezüsttel és öt bronzzal Oroszország, Kína és Japán mögött a negyedik helyet szerezte meg a magyar küldöttség a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia nemzetek közötti éremtáblázatán. Ehhez jön még a csapatversenyekben szerzett 3 mix-arany- és 1 ezüstérem (így 15, 8, 5 az érmek száma), amelyeket azonban nem számolnak az éremtáblázaton. 

Ifjúsági olimpia: „A játékok minden várakozást felülmúltak”

Minden előzetes várakozást felülmúlt a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpia Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Ifi olimpia: 24 érem – minden idők legjobb magyar szereplése

Magyarország egy helyet visszacsúszva az ötödik helyen áll a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia éremtáblázatán. A szerdán a leány kerékpárosok kombinációs csapatversenyében bronzérmet szerző, s ezzel záró küldöttségünk 12 aranyérmet, 7 ezüstérmet és 5 bronzérmet gyűjtött, ami minden idők legeredményesebb magyar ifjúsági olimpiai szereplése.

Ifjúsági olimpia: a 11. nap eseményei – ÉLŐ!

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia szerdai, tizenegyedik – utolsó előtti, a mieink számára záró – versenynapján már jóval kevesebb magyar fiatal érdekelt, mint a korábbiakon. Éremesély azonban így is van, hiszen a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdakettős a harmadik helyért mérkőzik.

Ifi olimpia: a 10. nap eseményei – ÉLŐ!

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia kedd, tizedik versenynapján a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabda kettős elődöntőt vív svéd riválisaival, míg a 3x3-as leány kosárlabda-válogatott a legjobb négybe jutásért mérkőzik a franciákkal.

Ifi olimpia: hat számban vagyunk érdekeltek – ÉLŐ

Vasárnap atlétikában, kerékpárban, strandröplabdában, tornában és öttusában is érdekeltek leszünk a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpián. Kövesse a vasárnapi nap eseményeit az utanpotlassport.hu élő hírfolyamával!

Ifi olimpia: Milák Kristóf és Berecz Blanka is aranyérmes

Az érdiek 18 éves úszója a négyszáz után 200 méter gyorson is fantasztikus hajrával nyert, 1:47.73-as idejével a magyar csapat ötödik aranyérmét szállította.

Ifi olimpia: Szenegál lesz a 2022-es házigazda – hivatalos

Szenegál lesz az első afrikai ország, amely olimpiai eseményt rendezhet, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagsága hétfőn hivatalosan is Dakart nevezte meg a 2022-es ifjúsági olimpia házigazdájaként.