Hoki-vb: szétlövéssel dőlt el, Svédország a világbajnok

A Dániában rendezett 82. jégkorong-világbajnokság zárásaként a 30. alkalommal vb-finálét vívó Svédország a története során másodszor döntőző Svájc ellen lépett jégre a koppenhágai Royal Arénában és a rendes játékidő 2–2-es eredménye, illetve a gól nélkül véget érő hosszabbítás után szétlövéses győzelmet aratva megvédte a tavalyi világbajnoki címét.

Hoki-vb: az Egyesült Államoké a bronz, ismét legyőzte Kanadát

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság utolsó előtti mérkőzésén az Egyesült Államok 4–1-re legyőzte Kanadát és ezzel megszerezte a harmadik helyet.

Hoki-vb: óriási meglepetés, Svájc a döntőben, Kanada a bronzért mehet

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság második elődöntőjében Svájc óriási meglepetésre legyőzte Kanadát, és bejutott a vasárnap esti fináléba, amelyben a címvédő Svédország lesz az ellenfele.

Hoki-vb: a svédek elsöpörték az amerikaiakat az elődöntőben

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság első elődöntőjében a világbajnoki címvédő Svédország kiütéses, 6–0-s győzelmet aratott az Egyesült Államok fölött, és bejutott a vasárnap esti döntőbe.

Hoki-vb: Svájc legyőzte Finnországot a negyeddöntőben

Svájc óriási meglepetésre 3–2-re legyőzte Finnországot a dániai jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében, Svédország szintén szoros csatában ejtette ki Lettországot.

Svájc sokkolta Finnországot; Kanada az oroszokat verte meg

Kanada hosszabbításban legyőzte Oroszországot, és bejutott a négy közé a dániai jégkorong-világbajnokságon. A nap meglepetése Svájcé: 3–2-re nyert Finnország ellen, így összecsaphat Kanadával a döntőért. Az Egyesült Államok a kétgólos Patrick Kane vezérletével 3–2-re felülmúlta Csehországot, következő ellenfele a letteket kiejtő Svédország lesz.

Hoki-vb: Svédország csoportelső, búcsúztak a házigazdák

Drámai izgalmakat hozott a Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság csoportkörének utolsó két mérkőzése: az A-csoportban a világbajnoki címvédő svédek hátrányból fordítva, a végén egy üres kapus góllal 3–1-re legyőzték az olimpiai bajnok Oroszországot. Eközben a B-csoportban, Herningben Lettország ki-ki meccsen 1–0-ra megverte a házigazdát, így Dánia kárára elcsípte a nyolcas 4. helyét és bejutott a negyeddöntőbe.

Hoki-vb: Kanada visszavágott a németeknek az olimpiai elődöntőért

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság csoportkörében az utolsó játéknap délutáni mérkőzései vajmi kevés tétet hordoztak magukban, inkább csak a presztízs hajthatta a feleket. A B-csoportban például Kanada visszavágott a februári olimpia elődöntőjében elszenvedett vereségért Németországnak és a csoport harmadik helyezettjeként várhatja a negyeddöntőbeli ellenfelét. Az A-csoportban a Szlovákia–Fehéroroszország találkozón a szlovákok szorosnak induló meccsen, őrületes utolsó harmad után végül három góllal győztek rendes játékidőben.

Hoki-vb: Svájc bejutott a nyolc közé, Finnország vár rá

Finnország legyőzte az Egyesült Államokat a dániai jégkorong-világbajnokság csoportkörének utolsó játéknapján, ezzel eldőlt, hogy a B-csoport élén zár, az egymás elleni eredménnyel megelőzve az amerikaiakat. Kedd kora délután az is eldőlt, hogy a negyeddöntőbeli ellenfele Svájc lesz.

Hoki-vb: kiütéssel nyertek a csehek, kikaptak a finnek

Hatodik mérkőzésén is veretlen maradt az Egyesült Államok válogatottja a Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokságon, az amerikaiak a vasárnapi játéknap nyitányán 9–3-ra megverték Norvégiát. Az észak-európaiak hétfőn a bennmaradásért játszanak Dél-Koreával.

Hoki-vb: a finnek elintézték Kanadát, az oroszok Svájcot

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság szombati játéknapján az A-csoportban Szlovákia alaposan megszorongatta a svédeket, ám hosszabbításban kikapott, míg az eddig nyeretlen csapatok összecsapásán Ausztria 4–0-ra legyőzte Fehéroroszországot. A B-csoportban Lettország 3–1-re megverte a németeket, míg a dánok 3–1-re győztek a pont nélküli Dél-Korea ellen. Az esti mérkőzéseken Finnország 5–1-re nyert Kanada ellen, míg az oroszok izgalmas végjáték után ünnepelhettek győzelmet Svájc ellen.

Hoki-vb: gólfesztivál amerikai módra; az első rendes cseh siker

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság 8. játéknapján is négy mérkőzést rendeztek. A délutáni két meccsen két sima siker született: az A-csoportban a franciák az osztrákok ellen kiharcolták a bentmaradást, a B jelű nyolcasban pedig a házigazda dánok a norvégokat verték három góllal. Este a csehek megszerezték első „60 perces” győzelmüket, míg az Egyesült Államok valósággal kiütötte Dél-Koreát – amivel a dánok is megváltották a jövő évi belépőjüket a szlovákiai vb-re.

Hoki-vb: sima francia és dán siker az első meccseken

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság 8. játéknapján is négy mérkőzést rendeznek. A délutáni két meccsen sima győzelmek születtek: az A-csoportban a franciák az osztrákokat, a B jelű nyolcasban pedig a házigazda dánok a norvégokat verték meg három góllal.

Hoki-vb: a csehek az oroszokat is legyőzték a ráadásban

Lettország hosszabbításra mentette az Egyesült Államok elleni mérkőzését a dániai jégkorong-világbajnokság csütörtöki játéknapján, s bár a túlórában kikapott, egy értékes ponttal gazdagodott. Az amerikaiak viszont egy pontot benne hagytak a meccsben, így pontszámban beérte őket Kanada. Szlovákia begyűjtötte a három pontot Franciaország ellen, míg a nap meccsén Csehország Oroszországot is legyőzte hosszabbításban.

Hoki-vb: óriási meglepetés, Dánia 60 perc alatt verte a finneket

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság hatodik játéknapján a torna eddigi legnagyobb meglepetése mellett egy teljesen sima győzelem született. A B-csoportban házigazda óriási izgalmak közepette legyőzte az eddig hibátlan Finnországot, míg az A-csoportban a svédek kiütötték Ausztriát.

Hoki-vb: gyakorlatilag benn maradt Svájc; a 2. dél-koreai gól

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság hatodik játéknapjának délutáni mérkőzésein az A-csoportban Svájc a csehek elleni szétlövéses vereség után alig 17 órával ismét jégre lépett, ezúttal Fehéroroszország volt az ellenfél, míg a B-csoportban Dél-Korea Németország ellen próbálkozott meg megszerezni második gólját a tornán.

Hoki-vb: a torna egyik legjobb meccsét nyerte Csehország Svájc ellen

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság ötödik játéknapjáig kellett várni a torna eddigi egyik legjobb mérkőzésére, pedig előzetesen nem sokan gondolták volna, hogy Csehország és Svájc összecsapása ilyen küzdelmet eredményez. Nyolc gól a rendes játékidőben, kiállítás a ráadásban, végül döntés Csehország javára szétlövéssel. A másik esti meccsen Finnország simán verte Norvégiát.

Hoki-vb: nyertek a favoritok, elmaradt a meglepetés

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság 4. játéknapján minden esélyes rendes játékidőben gyűjtötte be a győzelmet, a meglepetések ma elmaradtak. Patrick Kane az Egyesült Államok támadója csapata mindhárom góljában részt vállalt, ezzel a három gólpasszig jutó kanadai Conor McDaviddel együtt a nap legtöbb pontot szerző játékosa lett.

Hoki-vb: orosz és kanadai henger, a svédek rangadót nyertek

A jégkorong-világbajnokságok történetének két legeredményesebb gárdája, a (Szovjetunió sikereivel együtt összesen) 27-szeres aranyérmes Oroszország és a 26-szoros első Kanada is rettenetesen elpáholta az ellenfelét vasárnap. A finnek nyolcat lőttek Lettországnak, ezzel a B-csoport élén állnak. A nap rangadóján Svédország 3–2-re legyőzte Csehországot.

Hoki-vb: tíz másodpercen múlott a szlovák győzelem

A Dániában zajló 82. jégkorong-világbajnokság második játéknapjának esti mérkőzésein az amerikaiak 4–0-ra megverték a házigazda Dániát, míg Csehország a 60. percben lőtt góllal egyenlített Szlovákia ellen és győzte le aztán hosszabbításban.