Hetesrögbi: az elmaradt Eb helyett V4-es torna lesz Budapesten

Augusztus elsején a visegrádi országok (V4) 15 csapatának részvételével felnőtt és ifjúsági hetesrögbi tornát rendez a magyar szövetség (MRGSZ) a Budapest Rögbi Centerben.

Hetesrögbi: az Esztergomi Vitézek nyerték meg az ob-t

Az Esztergomi Vitézek nyerték a hetesrögbi országos bajnokságot, amelynek szombati, a Budapest Rögbi Centerben megrendezett fináléjában 32–5-re jobbnak bizonyultak a Szegedi Fitt World Gorillák csapatánál.

Tokió 2020: nem lesznek ott a magyar rögbisek az olimpián

A magyar férfi hetesrögbi-válogatott nem juthat tovább az európai olimpiai kvalifikációs tornáról, miután a franciaországi Colomiers-ben zajló eseményen három vereséggel csoportjában az utolsó helyen zárt szombaton.

Rio 2016: az éremtábla, amelyen Nigéria rajta van, de Magyarország nincs

A riói olimpia alatt múlt héten már jelentkeztünk egy összefoglalóval a csapatsportágak hétvégi döntőit megelőzően, most pedig már mérleget is vonhatunk. Minden csapatsportág összes kiosztott érme alapján – beleértve ebbe a röplabda mindkét ágát, vagyis a strandröplabdát is – összeálló éremtáblán Brazília némi meglepetésre megelőzte az Egyesült Államokat. A 22 országot számláló tabellán még Nigéria is szerepel – Magyarország viszont nem.

Lesz-e szerb csoda csapatsportokban? Befoghatják Amerikát!

Hét csapatsportág nyolc-nyolc versenyszámában avatnak győztest Rióban, mostanra már mindegyikben kialakult az elődöntős mezőny. A végkifejlet előtt – olykor már után – érdemes rövid kitekintést tenni, hogy mely nemzetek a legsikeresebbek.

Rio 2016: miért csak egy csapatsportágban vagyunk jelen?

Gyeplabda, hetes rögbi (rögbi7), kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda és vízilabda. Hétféle csapatsportágban osztanak aranyérmet a riói olimpián, a magyarok azonban csak egyben méretnek meg. Hasonlóra legutóbb 1956-ban volt példa. A csúcsot az 1936-os szereplés jelenti (öt sportág), de még 1980-ban is négy sportágban öt csapattal képviseltük magunkat.