A Kincsem Parkban találhatnak otthonra a magyar rögbisek is

A magyar hetesrögbi-válogatott kijutott a franciaországi olimpiai kvalifikációs tornára, miután megnyerte kategóriája Európa-bajnokságát. A tornán ugyan nem remélhettünk többet a kontinens legjobbjai elleni tapasztalatszerzésnél, a szereplés mégis jó apropó ahhoz, hogy visszatekintsünk, honnan indult itthon a sportág, és mi kell ahhoz, hogy megtegye a következő lépést.

Hetes rögbi: csak a magyar csapat lesz amatőr az európai kvalifikációs tornán

A kizárólag amatőr játékosokból álló magyar férfi hetesrögbi-válogatott július közepén, az európai olimpiai kvalifikációs tornán profikból álló együttesekkel szemben próbál meg helytállni. A magyar szövetség ennek ismeretében fogalmazta meg az elvárásait.

Hetes rögbi: férfiválogatottunk megnyerte a harmadosztályú Eb-t

A magyar férfi hetesrögbi-válogatott hat győzelemmel, veretlenül nyerte meg a harmadosztályú (Conference) Európa-bajnokságot Belgrádban, így kiharcolta a részvételt az európai olimpiai kvalifikációs tornán, és jövőre a másodosztályban (Trophy) szerepelhet.

Rögbi: kilencedik a női hetes válogatott a budapesti tornán

A házigazda magyar női hetesrögbi-válogatott két győzelemmel és három vereséggel a kilencedik helyen zárta a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokság első tornáját Budapesten.

Rögbi: kettős új-zélandi címvédés a hetesrögbi-vb-n

Új-Zéland a férfiaknál és a nőknél is megvédte címét az olimpia programjában szereplő hetesrögbi szakág San Franciscó-i világbajnokságán.

Rögbi: ötödik lett az Eb-n a női hetesrögbi-válogatott

A magyar női hetesrögbi-válogatott az ötödik helyen zárta a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságot, miután annak második tornáján házigazdaként két győzelemmel és négy vereséggel a hatodik lett Szegeden.

Rögbi: angol csapat nyert Tárnokon, magyar bronzérem

Az idén Tárnokon rendezték meg a már hagyományos Budapest 7s elnevezésű nemzetközi rögbitornát, amely a sportág egyik legfontosabb hazai versenyének tekinthető. A torna egyszerre volt sport, szórakozás és tanulás.

Rögbi: a hetesrögbi-válogatottunk 11. a másodosztályú Eb-n

A magyar (olimpiai) hetesrögbi-válogatott a 11. helyen zárta a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságot, így kiesett.

Rögbi: ötödik lett a magyar hetes válogatott az Eb-tornán

A magyar női hetesrögbi-válogatott négy győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen zárta a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokság első tornáját Dnipróban.

Hetes rögbi: a 11. helyen zártuk az első Eb-tornát

A magyar hetesrögbi-válogatott két győzelemmel és három vereséggel a 11. helyen zárta a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokság első tornáját Zágrábban.

Rögbi: az olimpiai részvétel a mieink célkeresztjében

Czakó Attila, a 7-es rögbiben az idén legjobbnak választott hazai játékos szerint minden sportolónak az az álma, hogy olimpián szerepelhessen, így a rögbiválogatott is azon lesz, hogy ez megvalósuljon.

Hetes rögbi Eb: az U18-as válogatott simán megverte Andorrát

A Lettország és Svájc elleni vereség után győzelemmel zárta a magyar U18-as férfi válogatott a hetes rögbi Európa-bajnokság első napját Esztergomban. A tizenkét ország részvételével megrendezett tornán a mieink  három mérkőzést játszottak, az utolsó, Andorra elleni meccset 24–12-re megnyerték.

Hetes rögbi: a magyar válogatott feljutott a második vonalba

Valamennyi mérkőzését megnyerve, tornagyőztesként jutott fel a második vonalba, a Trophy osztályba a magyar férfi hetesrögbi-válogatott Burgaszban a tizenkét csapatos Európa-bajnoki viadalon.

Hetes rögbi: csoportelső a magyar válogatott az Eb-n

Csoportelsőként jutott a nyolc közé a magyar férfi hetesrögbi-válogatott a burgaszi tizenkét csapatos Európa-bajnoki tornán a Conference 1-es osztályban.

Rio 2016: Köszönöm kapitány – kikerült a válogatottból, ezüstérmes lett

James Davies hálás a walesi rögbiválogatott szövetségi kapitányának, amiért nem számított rá a júniusi tesztmeccseken. Így került be a brit olimpiai csapatba, amely hetes rögbiben ezüstérmes lett Rióban.

Rio 2016: a sportág, amelyben a Fidzsi-szigetek kiütötte Brazíliát

Megkezdődtek a hetes rögbi küzdelmei a férfiaknál a riói olimpián. A csoportkör első fordulójában a Fidzsi-szigetek a szoros első félidő után kiütéses győzelmet aratott Brazília felett.

Rio 2016: a hazai rögbis hölgyet a pályán jegyezte el barátnője – videó

Nagy meglepetésben volt része Isadora Cerullónak, a brazilok hetesrögbi-játékosának a riói olimpián. A torna döntője után a rögbis lányt eljegyezte barátnője, Marjorie Enya, a meccsnek otthon adó stadion egyik menedzsere.

NFL: Foster Miamiban írt alá, a Pats játékosa megy az olimpiára

Az Egyesült Államok színeiben hetes rögbiben indulhat a riói olimpián Nate Ebner, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots söprögetője.

Igazi állatok ezek a rögbisek! - képek, videó

Persze nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni: a hetes rögbi-vb döntőjére öltöttek állati jó jelmezeket az angol válogatottak tagjai.