Kerékpár: új helyszínen, elhalasztva rendezik a németországi vb-t

A koronavírus-járványra való tekintettel új helyszínen és időpontban kerül sor idén a hegyikerékpárosok németországi világbajnokságára – jelentette be a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI).    

Kerékpár: motiválják a fiatal riválisok Parti Andrást

Fiatal hazai riválisai motiválják a háromszoros olimpikon hegyikerékpáros Parti Andrást.    

Csupasport: Parti András felajánlotta vérplazmáját

Márciusban betegeskedett, de a koronavírustesztje negatív, így a hegyi kerékpáros továbbra is a tokiói játékokra készül, s elhessegeti a gondolatot, hogy akár 2022-re is tolódhat az olimpia.

Kerékpár: visszatér az oroszok 42 éves világbajnoka

Bekerült az orosz kerékpáros-válogatottba jelöltek közé a 42 éves Irina Kalentyeva, aki 2008-ban olimpiai bronzérmes volt hegyikerékpárban, 2019-ben azonban visszavonult.

Hegyikerékpár-vb: a legjobb magyar, Benkó Barbara a 25.

Benkó Barbara a 25., Dina Márton pedig a 31. helyen végzett a kanadai hegyikerékpáros-világbajnokságon.

Hegyikerékpár-vb: Vas Kata Blanka 4. a juniorok között

Vas Kata Blanka negyedikként zárta a junior lányok csütörtöki versenyét a hegyikerékpárosok Mont-Sainte-Anne-ben zajló világbajnokságán.

Hegyikerékpár-vb: a magyar csapat 14. lett a váltók versenyében

A magyar csapat a 14. helyen végzett a váltók versenyében a hegyikerékpárosok Mont-Sainte-Anne-ben zajló világbajnokságán szerdán.

Hegyikerékpár Eb: holland és svájci siker, Benkó Barbara a 14.

A férfiak versenyében a holland Mathieu van der Poel, a nők között a svájci Jolanda Neff győzött a hegyikerékpárosok brnói Európa-bajnokságán.

Hegyikerékpár: Dina Márton legyőzte Parti Andrást az ob-n

Parti András sikersorozatát megszakítva Dina Márton győzött a férfiaknál a hegyikerékpárosok szombati, kamaraerdei országos bajnokságán, míg a nőknél Benkó Barbara megvédte címét.

Kerékpár Eb: betegség és esés is hátráltatta a magyar versenyzőt

Benkó Barbara 18. helyen végzett a Glasgow-ban zajló hegyikerékpáros Európa-bajnokság női mezőnyének egyetlen futamában, a keddi terepversenyen.

Kerékpár: Peák, Lovassy és Parti 2017 legjobbjai között

Az országútiak között Peák Barnabás, a pályaversenyzőknél Lovassy Krisztián érdemelte ki a 2017 legjobb férfi kerékpárosának járó díjat. A nőknél országúton Király Mónika, pályán Kercsó-Magos Zsuzsanna, a hegyikerékpárosok között pedig az előző esztendőhöz hasonlóan Parti András és Benkó Barbara bizonyult a legjobbnak.

Kerékpár: súlyos autóbalesetet szenvedett az ausztrálok világbajnoka

Súlyos autóbalesetet szenvedett hazájában Caroline Buchanan, az ausztrálok háromszoros BMX- és ötszörös hegyikerékpáros-világbajnoka.

Hegyikerékpár-vb: Benkó Barbara a 9. helyen végzett

Benkó Barbara a 9. helyen végzett az ausztráliai Cairnsban megrendezett hegyikerékpáros-világbajnokság női terepversenyében.

Hegyikerékpár: olimpikonjaink nyertek az ob-n

Parti András háromszoros olimpiai résztvevő nyerte a hegyikerékpáros országos bajnokság leghosszabb, 70 kilométeres versenyszámát Nagykovácsiban.

Hegyikerékpár: Benkó Barbara 3. lett a kiemelt versenyen

A hegyikerékpáros Benkó Barbara szakaszgyőzelme után harmadikként zárt összetettben a ciprusi Sunshine Cupon.

Videó: 200 m magasban mutatványozott az őrült kerékpáros

Fabio Wibmer mutatványától sokakban valószínűleg még az ütő is megáll. A kerékpáros az ausztriai Kölnbrein duzzasztógáton egyensúlyozgat elképesztő hidegvérrel, ám amiért Wibmer produkciója igazán veszélyes, az az, hogy a Kölnbrein Ausztria legmagasabb gátja, úgyhogy a biciklis éppenséggel 200 méteres magasságban mutatványozik, s mindezt egy néhány centiméter széles korláton teszi...

Rio 2016: az utolsó magyar is befejezte olimpiai szereplését

Az utolsó magyar olimpikon is befejezte szereplését a riói ötkarikás játékokon: Parti András a 24. helyen zárta a férfiak hegyikerékpáros versenyét.

Rio 2016: fölényes svéd győzelem női hegyikerékpárban

Jenny Rissveds győzelmével ért véget a női hegyikerékpározók versenye a riói olimpián. A svéd versenyző 37 másodperccel ment jobb időt, mint a második helyen célba érő lengyel  Maja Wloszczowska.

Rio 2016: bozóttűz veszélyezteti a hegyikerékpáros pályát – kép

Bozóttűz veszélyezteti a hegyikerékpáros pályát a Rio de Janeiró-i olimpián.

RIO 2016 – KERÉKPÁR

A RIÓI OLIMPIA ADATBANKJA – KERÉKPÁR ALOLDAL.