Hétpróba: Krizsán országos csúccsal lett második

A már olimpiai szintes Krizsán Xénia 6619 ponttal új országos csúcsot ért el hétpróbában a franciaországi Talence-ban rendezett többpróbaversenyen, melyen csak az olimpiai és világbajnok belga Nafissatou Thiam tudta megelőzni.

Atlétika: egyéni csúcs, ami olimpiai kvótát ért Krizsán Xéniának

Krizsán Xénia olimpiai indulási jogot szerzett vasárnap hétpróbában az ausztriai Götzisben rendezett atlétikai versenyen – erősítette meg az MTI-nek Kámán Bálint, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója.

Atlétikai Eb: Krizsán nyerte a 800 métert hétpróbában, a 7. helyen zárt

A női hétpróbázók utolsó száma a 800 méter volt, amelyben Zsivóczky-Farkas Györgyi az első futamban lett volna érdekelt, de nem állt rajthoz, így helyezetlenül zárta az Eb-t. A szám másik magyar atlétája, Krizsán Xénia a második futamban élen végezve megnyerte a számot.

Atlétikai Eb: Mekhissi-Benabbad 2010 óta veretlen 3000 méter akadályon

A Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság harmadik napjának esti programjában a hétpróbázó Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi súlylökésben és 200 méteres síkfutásban folytatta a délelőtt megkezdett versenyzést. A női 100 méteres gátfutás elődöntőjében Kozák Luca és Kerekes Gréta állt rajthoz, a döntőbe egyikük sem jutott be. 3000 méter akadályon a francia Mekhissi-Benabbad zsinórban ötödször nyert az Eb-n, 200 méter síkfutásban a török Ramil Guliyev, 400 méteren a norvég Karsten Warholm győzött. 

Atlétika: gödöllői sikerek hétpróbában az ob-n

Férfi hétpróbában a gödöllői Raffai Péter végzett az élen 4814 ponttal a hétvégén rendezett budapesti többpróba ob-n.

Atlétikai vb: Zsivoczky-Farkas a szezon végén dönt a jövőjéről

Zsivoczky-Farkas Györgyi a 17. helyen végzett hétpróbában a londoni atlétikai világbajnokságon. Hogy ez volt-e az utolsó világversenye, azt még nem tudja.

Atlétikai vb: Krizsánnak percenként eszébe jutott, nem hitte el

Krizsán Xénia kilencedikként végzett a hétpróbázók versenyében a londoni atlétikai világbajnokságon. Az utolsó szám sikerült neki a legjobban, 800 méteren óriási egyéni csúcsot futott, amit szinte el sem hitt.

Atlétikai vb: Krizsán a 9., Zsivoczky-Farkas a 17. lett

Krizsán Xénia remek 800 méteres futásának köszönhetően a kilencedik helyen zárt hétpróbában a Londonban zajló atlétikai világbajnokságon, míg Zsivoczky-Farkas Györgyi 17. lett.

Atlétikai vb: Krizsán Xénia a 14. helyen áll négy szám után

Egyelőre Krizsán Xénia a jobbik magyar hétpróbázó a londoni atlétikai világbajnokságon. Krizsán a sportág harmadik versenyszámában a súlylökésben a 8. helyet szerezte meg, majd 200 méteren 23. lett, összesítésben pedig a 14. helyen áll.

Atlétika: visszavonult a britek egyik kedvenc bajnoka

Bejelentette visszavonulását Jessica Ennis-Hill, a hétpróba londoni olimpiai bajnoka.

Rio 2016: Zsivoczky-Farkasék búcsúján ámul a világ – videó

Ha véget ér egy verseny, a győztest és a dobogósokat ünneplik egy darabig, majd mindenki szépen, lassan eltűnik az öltözőkben, és megy a dolgára. De nem a női hétpróbázók versenye után! A nyolcadik helyen záró Zsivoczky-Farkas Györgyi és a többi hétpróbázó az eredményhirdetés után kézen fogva ment ki a nézőkhöz, és köszönte meg a biztatást, amit a verseny alatt kapott. Amit persze a szurkolók és a média képviselői imádtak!

Rio 2016: Zsivoczky-Farkas 8. helye hétpróbában belga győzelemmel

Tízpróbában a végig egyenletesen teljesítő belga Thiam az utolsó szám, a 800 méter előtt már tudta, hogy tíz másodperccel lassabban is beérthet a brit Ennis-Hill mögött, ezért a saját ritmusában futott a célba, így biztossá vált, hogy megnyeri a versenyt. Az egyéni csúcsot elérő Zsivoczky-Farkas Györgyi a nyolcadik helyen végzett.

Rio 2016: Zsivoczky-Farkas a 11. helyen öt szám után

A hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi a távolugrás után a 11., Krizsán Xénia a 23. helyről várja a folytatást a riói olimpián.

Rio 2016: Zsivoczky-Farkas 13., Krizsán 23. az első nap után

A hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi az első nap után a 13., Krizsán Xénia a 23. helyen áll a riói olimpián. Négy szám során Zsivoczky-Farkas 3734 pontot, Krizsán 3612-t, az élen álló címvédő, a brit Jessica Ennis-Hill 4057-et gyűjtött.

Rio 2016: hétpróbázóink a 10. és a 18. helyről várják a folytatást

Péntek délután elkezdődtek a 2016-os riói olimpia atlétika eseményei. Zsivoczky-Farkas Györgyi a 10., Krizsán Xénia pedig a 18. helyen áll két számot követően hétpróbában.

Atlétikai Eb: a top 10-ben áll a két magyar hétpróbában

Krizsán Xénia a hatodik, Zsivoczky-Farkas Györgyi pedig a tizedik helyen áll négy szám után hétpróbában az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon.

Atlétika: kihagyja a fedett pályás szezont az olimpiai bajnok

Kihagyja a fedett pályás szezont Jessica Ennis-Hill, a britek olimpiai és világbajnok hétpróbázója.

Atlétika: Zsivoczky-Farkas Györgyi győzött Talence-ban

A hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi nyerte meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) összetett sorozatának záróversenyét a franciaországi Talence-ban.

Atlétikai vb: Zsivoczky-Farkas olimpiai szinttel 6. hétpróbában

Zsivoczky-Farkas Györgyi 6389 ponttal teljesítette az olimpiai kvalifikációs szintet, s a hatodik helyen végzett hétpróbában a pekingi atlétikai világbajnokságon. Krizsán Xénia 6322 pontos utánpótlás magyar csúccsal a kilencedik lett.

Atlétika: olimpiai kvóta hétpróbában az U23-as Eb-n

A hétpróbázó Krizsán Xénia olimpiai kvótát szerzett, miután a tallinni U23-as atlétikai Európa-bajnokságon teljesítette a riói szereplés kivívásához előírt 6200 pontos szintet: 6303 pontjával ráadásul aranyérmes lett.