Kép: modellként is megállja a helyét Liu Shaolin Sándor

Korcsolyái nélkül is remekül helytállt Liu Shaolin Sándor. Olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázónk a sloggi nevű fehérneműmárka első férfi reklámarca lett, a fotókon Iszak Eszterrel szerepeltek együtt.

Gyorskorcsolya: orosz és japán aranyérem a sprint-vb-n

A férfiaknál az orosz Pavel Kulizsnyikov, míg a nőknél a japán Kodaira Nao nyerte a gyorskorcsolyázók sprint világbajnokságát Heerenveenben.

Év Sportolója Gála: „Az én időmben nem voltak ilyen lehetőségek”

Az idei M4 Sport – Az Év Sportolója Gála egyik sztárvendége Hunyady Emese volt, aki az este folyamán díjat is adott át, méghozzá az egyéni sportágak csapatversenyeinek győztesét jelentette be a Nemzeti Színházban. Az NSO Tv a gála után beszélgetett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázóval.

Gyorskorcsolya: taroltak a hollandok férfi 1000 méteren

A férfiak 1000 méteres számában mindhárom dobogós helyen holland versenyző végzett a németországi Inzellben zajló távonkénti gyorskorcsolya-világbajnokság szombati napján.

Gyorskorcsolya: négy szám, négy nemzet sikere

Négy számban négy különböző nemzet nyert aranyérmet a németországi Inzellben zajló távonkénti gyorskorcsolya-világbajnokság pénteki napján.

Gyorskorcsolya távonkénti vb: holland, norvég és cseh arany

Mindkét csapatsprintszámban holland siker született a gyorskorcsolyázók távonkénti világbajnokságán a bajorországi Inzellben.

Korcsolyasport: a Récsei Centerben felépülő pálya az utánpótlást is szolgálja

A Nemzeti Korcsolyázó Központ részeként az istvánmezői bevásárlóközpontban is jégpályát alakítanak ki – a beruházás kapcsán a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnökét, Kósa Lajost kérdeztük.

Rp. gyorskorcsolya: megműtötték Liu Shaoang kezét

„Megműtöttek, 6 csavar van a kezemben, de jól vagyok!” – közölte közösségi oldalán Liu Shaoang olimpiai- és kétszeres Európa-bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó. A magyar sportoló kézközépcsontja még a múlt pénteki, drezdai világkupaversenyen tört el három helyen.

Gyorskorcsolya ob: Dieterle Fábián és Nagy Alexandra győzött

A sprint ob-n győztes Dieterle Fábián és Nagy Alexandra nyerte a gyorskorcsolyázók vasárnap befejeződött összetett országos bajnokságát is, amelyet a Városligeti Műjégpályán rendeztek.

Gyorskori összetett ob: Dieterle és Nagy vezet két szám után

A sprint ob-n győztes Dieterle Fábián és Nagy Alexandra vezet a gyorskorcsolyázók összetett országos bajnokságának első, szombati versenyei után.

Rp. gyorskorcsolya: három helyen eltört Liu Shaoang keze

Három helyen eltört Liu Shaoang kézközépcsontja a drezdai világkupaversenyen pénteken – adta hírül Facebook-oldalán a Magyar Országos Korcsolyázószövetség.

Gyorskorcsolya: Dieterle és Nagy győzött a sprint ob-n

A férfiaknál Dieterle Fábián, a nőknél a címvédő Nagy Alexandra nyerte meg a gyorskorcsolyázók vasárnap befejeződött sprint országos bajnokságát.

Gyorskori: fölényesen vezet a címvédő a nőknél a sprint ob-n

A versenyzőknek az erős havazással is meg kellett küzdeniük a Városligeti Műjégpályán zajló gyorskorcsolya sprint országos bajnokság első napján, mely után a nőknél Nagy Alexandra fölényes, több mint négypontos előnnyel várhatja a vasárnapi folytatást, míg a férfiaknál minden bizonnyal Dieterle Fábián és Bejczi Botond között dől majd el a bajnoki cím sorsa.

Gyász: tüdőrákban meghalt a világbajnok gyorskorcsolyázó

Harminchét esztendős korában meghalt Paulien van Deutekom, a hollandok világbajnok gyorskorcsolyázója. A 2008-as berlini vb-n aranyérmet nyerő sportolónál fél éve tüdőrákot diagnosztizáltak.

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaoang reményfutamból vk-ezüstérmes

Liu Shaoang a pénteki esése nyomán 500 méteren reményfutamra kényszerült, szombaton onnan küzdötte el magát egészen a döntőig, ahol ezüstérmes lett a rövid pályás gyorskorcsolyázók Calgaryban zajló világkupa-idénynyitóján.

Gyorskorcsolya: 46 évesen írt történelmet a német legenda

Claudia Pechstein nyerte meg a nők 3000 méteres számát a német gyorskorcsolyázók országos bajnokságán Inzellben. Az ötszörös olimpiai bajnok, 46 éves klasszis a 35. német bajnoki címét szerezte meg, ezzel csúcstartóvá lépett elő az örökrangsorban.

Kép: csillogó szemű gyerekek közt járt olimpiai bajnokunk

„Jártál már Izlandiában?” – Knoch Viktor szeme sem rebbent az aranyosan pontatlan kérdés hallatán, de úgy egyébként is nagyon magabiztosan mozgott hétfő délelőtt: az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó a vecsési Andrássy Gyula Általános Iskolában járt, és csillogó szemű gyerekeknek mesélt pályafutásáról, a sport kínálta lehetőségekről, így az utazásokról, és persze a pjongcsangi győzelemről. Elvitte magával az ötkarikás aranyérmet is, az egyik kisfiú, miután kezébe fogta, rögtön megjegyezte: „Jaj de nehéz!”

Gyorskorcsolya: Tudunk nagy meglepetéseket szerezni – Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó szerint tud majd nagy meglepetéseket okozni a férfiváltó úgy, hogy vannak új emberek a csapatban.

Gyorskorcsolya: a jégen kívül is dobogóra hajt Liu Shaolin Sándor

Szokatlan módját választja az országos bajnokságra való hangolásnak Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó. Az október 6–7-i ob előtt, október 4-én rajtkőre lép a Duna Arénában az úszók világkupa-sorozatának negyedik állomásán, a „sztárok” futamában. A vízben a 2000-es olimpián világhíressé váló Eric Moussambanival, az Angolnával, valamint többek között Berki Krisztián olimpiai bajnok tornásszal és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutóval versenyez majd.