Úszás: Dressel rövid pályás világcsúcsot úszott 50 gyorson

Az amerikai Caeleb Dressel 20.24 másodperces eredményével megdöntötte Florent Manaudou 50 méteres rövid pályás gyorsúszó-világrekordját az International Swimming League Las Vegas-i szuperdöntőjében. A versenyen Szeto Daija 400 méter vegyesen szintén világrekordot döntött.

Úszás: megvan Gyurta Gergely olimpiai A-szintje 1500 gyorson

Gyurta Gergely teljesítette az olimpiai A-szintet (15:00.99) 1500 méter gyorsúszásban a dohai világkupaversenyen.

Gyász: elhunyt olimpiai bajnok úszónk, Novák Ilona

Életének 94. évében elhunyt Popper Imréné Novák Ilona olimpiai bajnok úszó. A sportoló csütörtöki haláláról a család tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubját.

Úszás: aranyérmes lett a leány 4×200 m-es gyorsváltó

Aranyérmes lett a leány 4x200 méteres gyorsváltó a Helsinkiben zajló junior Európa-bajnokság záró napján.

Úszás: Miláké a 10. és a 11. magyar arany a junior Eb-n

Milák Kristóf 1:47.19-es idővel győzött a 200 méteres gyorsúszás döntőjében a Helsinkiben zajló junior úszó Európa-bajnokságon. A 18 éves érdi versenyző alig több, mint tíz perccel a 200 gyors döntője után 100 méter pillangón is győzött 51.78-as idővel.

Elképesztő, különleges – nincs példa úszótörténelmünkben a váltó sikerére

A 4x100-as gyorsúszóváltó harmadik helyével egészen nehezen hihető éremszerzéssel kezdte a budapesti világbajnokságot a magyar úszóválogatott. A szenzációs eredmény meglepőségét mi sem igazolja jobban, hogy történelmi távlatokra visszatekintve sincs példa arra, hogy az úszás talán legerősebb számában a magyar váltónak lapot osztanak nemzetközi vizeken.

Rio 2016: sajtburger helyett rántott húst kér Risztov

Risztov Éva 8:33.36-tal a 14. helyen végzett női 800 méteres gyorsúszásban, így nem jutott be a fináléba. A versenyt követően a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalának nyilatkozott.

Úszás: 100 évesen úszott ragyogó rekordot 1500 méteren

A százéves Nagaoka Mieko várhatóan beírja magát a Guinness-rekordok könyvébe: a japán hölgy az első a világon, aki százéves kor felett teljesítette az 1500 méteres távot gyorsúszásban. Húsz évvel az után, hogy úszni kezdett volna.

Úszó Eb: Kapás Boglárka bronzérmes 800 gyorson

Kapás Boglárka a harmadik helyen végzett a 800 méteres női gyors döntőjében a Berlinben zajló úszó Európa-bajnokságon. A számot a brit Jazmin Carlin nyerte meg.

Úszó Eb: olasz csúcs az 1500 döntőjében, Gyurta G. hatodik

A Berlinben zajló úszó Európa-bajnokságon Gyurta Gergely a hatodik helyen végzett az 1500 méteres férfi gyors döntőjében. A számot hatalmas előnnyel az olasz Gregorio Paltrinieri nyerte.

Úszás: visszavonul a pekingi csoda amerikai főszereplője

Harminchét éves korában bejelentette visszavonulását Jason Lezak, az Egyesült Államok négyszeres olimpiai bajnok gyorsúszója.