Tokió 2020: a női gerely csúcstartója ősszel dönt, indul-e

Barbora Spotáková, a női gerelyhajítás világcsúcstartója az idei szezon után szeretett volna visszavonulni, az ötkarikás játékok halasztása miatt viszont még kivár végső döntésével.    

Atlétika: elhunyt Emil Zátopek olimpiai bajnok özvegye

Kilencvenhét éves korában, pénteken elhunyt Dana Zátopková olimpiai bajnok cseh gerelyhajító, a legendás Emil Zátopek özvegye.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth a 9., grenadai győzelem a gerelydöntőben

Rivasz-Tóth Norbert első magyar gerelyhajítóként jutott atlétikai világbajnokságon döntőbe, ahol végül az első három sorozat után kiszorult az első nyolcból, így nem folytathatta a szereplést, a 9. helyen végzett. Rivasz-Tóth elsőre 79.43 métert dobott, s az ötödik helyen állt, ám a következő két kísérlete során nem tudott javítani, a többiek viszont igen, így kicsúszott a „kisdöntőbe” jutó első nyolcból.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth országos csúccsal döntős!

Korábban beszámoltunk róla: Rivasz-Tóth Norbert 83.42 méteres országos csúcsot dobott a gerelyhajítás selejtezőjében szombaton a dohai atlétikai világbajnokságon. Időközben kiderült, hogy eredménye elegendőnek bizonyult a döntőbe jutáshoz.

Atlétika: Rivasz-Tóth idei legjobbjával közel a vb-szinthez

A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert idei legjobb eredményét megjavítva közel került a világbajnoki szinthez.

Atlétika: négy évre eltiltották a brit gerelyhajító bajnokot

Joanna Blair brit gerelyhajítót pénteken négy évre eltiltották pozitív doppingtesztje miatt.

Atlétika: elhunyt 33 évesen az ausztrál csúcstartó gerelyhajító

Harminchárom éves korában elhunyt Jarrod Bannister ausztrál csúcstartó gerelyhajító.

Atlétikai vb: Vetternek nem kellett megerőltetnie magát

Nem történt meglepetés a londoni atlétikai világbajnokság férfi gerelyhajító számában: a selejtezőben 91.20 métert produkáló német Johannes Vetternek az aranyéremhez elég volt 89.89 métert teljesítenie.

Atlétikai vb: Rivasz-Tóth Norbert nem jutott döntőbe

Nem jutott tovább a férfi gerelyhajítás selejtezőjéből Rivasz-Tóth Norbert, aki 78.76 méterrel jócskán elmaradt a 83 méteres szinttől a londoni atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: selejtezőben ekkora dobást még nem látott a világ

Több mint nyolc méterrel túldobta a selejtezőszintet Johannes Vetter, a németek 24 éves gerelyhajítója, aki elsőre 91.20 métert ért el – az IAAF hivatalos honlapja szerint ekkora dobást selejtezőben még soha senki nem produkált a világbajnokságokon.

Gyász: elhunyt Antal Márta olimpiai ezüstérmes gerelyhajító

Nyolcvan esztendős korában elhunyt Rudasné Antal Márta, háromszoros olimpikon atléta, a tokiói olimpia gerelyhajító-versenyének ezüstérmese – írta a mob.hu.

Rio 2016: Bolt visszasurrant, így ünnepelte az aranyat

Usain Bolt nemcsak a világ leggyorsabb embere, hanem a világ egyik legkedveltebb sportolója is. Nem véletlen, a jamaicai óriási showman, akinek a szórakoztatás legalább olyan fontos, mint az aranyérem. A kilencedik olimpiai bajnoki címét – egy most előkerülő videó alapján – úgy ünnepelte meg, hogy mikor már mindenki elhagyta az olimpiai stadiont, hajnali 2 körül visszaosont, és kipróbálta magát gerelyhajítóként.

Rio 2016: megsérült a kenyai, német arany férfi gerelyben

A német Thomas Röhler nyerte meg a riói olimpia férfi gerelyhajításának döntőjét 90.3 méteres eredményével. A verseny drámáját Julius Yego sérülése jelentette, az első kísérletével 88.24-ig jutó versenyző az ötödik körig az élen állt, de bokasérülés miatt nem tudta befejezni a számot, és tolószékben tudta elhagyni a helyszín.

Rio 2016: horvát aranyérem női gerelyhajításban

A horvát Sara Kolak nyerte a gerelyhajítást a nőknél a riói olimpián, megelőzve a dél-afrikai Sunette Viljoent és a cseh Barbora Spotakovát.

Rio 2016: a gerelyhajítók egyik rémálmát élte át – videó

Nem lesznek túl jó emlékei Kim Mickle ausztrál gerelyhajítónak a riói olimpiáról. A selejtező 3. sorozatában a dobás közben Mickle válla kificamodott.

NOB: elvették a gerelyhajító 2012-es ezüstérmét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elvette Olekszandr Pjatnicja ukrán gerelyhajító ezüstérmét, amit 2012-ben a londoni ötkarikás játékokon nyert.

Atlétika: megvan az Eb-szint, Kazi Tamás is indulhat

A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert mellett a hétvégén a középtávfutó Kazi Tamás is teljesítette az Európa-bajnoki szerepléshez szükséges szintet.

Atlétika: visszavonul a kétszeres olimpiai bajnok gerelyhajító

Bejelentette visszavonulását Andreas Thorkildsen kétszeres olimpiai bajnok gerelyhajító.

Gyász: elhunyt a korábbi világcsúcstartó magyar atléta

Hatvankét esztendős korában elhunyt Paragi Ferenc, ötszörös magyar bajnok gerelyhajító.

Atlétika: márványtáblát avattak olimpiai bajnokunk emlékére

Márványtáblát avattak Ránkyné Németh Angéla olimpiai bajnok gerelyhajító emlékére szerdán Budapesten.