Futás: riói olimpikon nyerte a Generali Night Run Budapest versenyt

A riói olimpikon Csere Gáspár nyerte meg szombat éjjel a Generali Night Run Budapest futóverseny félmaratoni távját.

Szabadidősport: szombaton a Hősök terén K&H mozdulj! futófesztivál

Szombaton 17 órától rendezik a 26. K&H mozdull! félmaratoni és futófesztivált, amely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet követően a Budapest Sportiroda első budapesti utcai futóversenye lesz.

Szabadidősport: rendkívüli Országfutás jövő péntekig

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel a futók versenyéhségének kielégítésére rendkívüli eseményt hoztak létre Országfutás 11.5 elnevezéssel.

Futás: szeptemberben lesz a Fuss, Forest! verseny

Szeptember 5-én rendezik meg a Fuss, Forest! elnevezésű terepfutóversenyt a Budakeszi Vadasparkban.

Futás: elstartolt az online 5vös 5km nemzetközi verseny

Elstartolt a 38., szerdáig tartó 5vös 5km nemzetközi futóverseny, amelyet ezúttal online rendeznek meg, a tervek szerint számos aktív és korábbi sportoló, valamint sportvezető részvételével.

Gyász: elhunyt egy versenyző egy ukrajnai ultramaratonin

Meghalt a hétvégi ukrajnai ultramaratoni futóverseny egy 33 éves női résztvevője, miután nyolc órán át feküdt a földön, anélkül, hogy segítséget kapott volna.

Koronavírus: először kellett törölni a bostoni maratonit

Elmarad az idei bostoni maratoni, amelyet 1897 óta először kellett törölni.

Atlétika: norvég nemzeti csúcs 5 kilométeren, országúton

A koronavírus-járvány miatt ugyan minden versenyt töröltek, a norvég Jakob Ingebrigtsennek azonban így is sikerült egy jelentős eredményt elérnie, miután hazájában országos rekordot állított fel 5 kilométeren, országúton.

Atlétika: négy évre eltiltották az olimpiai döntős grenadait

Elvesztette a fellebbezést, így négy évig nem versenyezhet Bralon Taplin, a grenadaiak olimpiai döntős 400-as futója, aki a doppingellenőrzés elmulasztása miatt kapta az eltiltást.

Atlétika: csak a legjobbak indulhatnak a London Marathonon?

Hugh Brasher versenyigazgató szerint az is elképzelhető, hogy csak a legjobb futók indulhatnak majd el az idei London Marathonon.

Ultrabalaton: megvan a májusról elhalasztott verseny új időpontja

Májusról októberre halasztották Közép-Európa leghosszabb futóversenyét, az NN Ultrabalatont, melyet 14. alkalommal rendeznek meg.

Vivicittá: a koronavírus miatt elhalasztják a városvédő futást

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) a koronavírus-járvány miatt elhalasztja az április 4-5-re tervezett Vivicittá városvédő futást.

Ajánló: 5 gondolat, ha vannak céljaid a futásban

Kezdőknek és haladóknak is szól Moós Gergely, a Plandurance alapítójának, vezetőedzőjének írása, amelyből az is kiderül, miért érdemes akár három részre is bontani a szezon versenyeit.

Videó: óriási balhé lett abból, amit egy futó csinált a riporterrel élő adásban

Alexandrea Bozarjian, a WSAV csatorna riportere élőben jelentkezett be az „Enmarket Savannah Bridge Run” elnevezésű futóversenyről, ahol mindenki szeretett volna bekerülni a tévébe. Az egyik futónak azonban nem volt annyi elég, hogy a kamerába mosolyogjon…

Futás: 196 országban állt rajthoz maratoni versenyen

Két évvel ezelőtt az ultrafutó Nick Butler a fejébe vette, hogy körbeutazza a földet, s 196 országban rajthoz áll és célba is ér egy-egy maratoni versenyen; mindezt jótékonysági céllal, hogy pénzt gyűjtsön a prosztatarák elleni küzdelemhez.

Atlétika: nyolc és fél év börtönre ítélték a holland futót

Egy német bíróság kábítószer-csempészet miatt nyolc és fél éves börtönbüntetéssel sújtotta Madiea Ghafoort, a hollandok olimpikon atlétáját.

Futás: két magyar ezüstérem a 24 órás világbajnokságon

Bódis Tamás újra nagyot alkotott, és Csécsei Zoltánnal, Halama Leventével csapatban is dobogós lett. Újabb nagyszerű magyar teljesítmény, egy hónappal a csodálatos Spartathlon után – olvasható a Csupasport beszámolójában.

Atlétika: ezrek ünnepelték Kipchogét a szülővárosában – videó

Szombat délelőtt robbantotta fel az internetet a kenyai Eliud Kipchoge, amikor a történelem során először két órán belüli idővel futotta le a maratoni távot Bécsben. Kenyában azonnal hatalmas ünneplés vette kezdetét.

Tömegsport: 84 országból érkeznek futók a Budapest Félmaratonra

Az előzetes nevezések alapján 84 országból érkeznek futók a vasárnapi 34. Wizz Air Budapest Félmaratonra.

Csupasport: ki tud futni 500 kilométert az év végéig?

Honlapunk kihívása folyamatosan tart, augusztusban is sokan elérték az 500 kilométeres mérföldkövet. Továbbra is megéri csatlakozni a dicsőségfalért, az értékes nyereményekért!