Tömegsport: 89 országból érkeznek futók a Vivicittára

Minden korábbinál több helyről, 89 országból és 1120 hazai településről regisztráltak nevezőket a szombaton és vasárnap sorra kerülő 34. Telekom Vivicitta városvédő futófesztiválra.

Jótékonyság: 196 kilométer a fogyatékkal élőkért

Bíró Heni jótékonysági futó a 12. Spuri Balaton Szupermaratonon rövidesen 196 kilométert tesz meg a Szorgos Kezek Házának gondviselése alá tartozók egészségének javításáért.

Futás: az Instagram-modell gyanús világrekordot döntött

Johnny Manziel neve sokaknak ismerős lehet, még azoknak is, akik nem követik az NFL történéseit napi rendszerességgel. A 2014-ben az első körben draftolt iránytó, akit azóta az NFL után a kanadai ligából is kirúgtak, 2018-ban elvett feleségül egy Instagram-modellt, Bre Tiesit. Aki most szintén egy balhéval került a címlapokra.

Futóversenyek 2019: 100 oldal a futás szerelmeseinek

Aszfaltos futás, terepfutás, instantfutás, maratoni futás, ultrafutás – és minden más futás, interjúk, tippek, háttéranyagok a csupasport.hu oldal most megjelent magazinjában.

Csupasport: a sárga szoknyás, mosolygós lány

Fut és segít másokat a futásban – Ádám Krisztina egész életével maga a motiváció a társaknak, a versenyeken pedig szó szerint, hiszen pontosan tudja, kit mikor hogyan kell buzdítani. A Csupasport új sorozatának első riportja.

Atlétika: 19 éves kenyai nyerte minden idők egyik legerősebb félmaratonját

A mindössze 19 éves Stephen Kiprop nyerte a Rász el-Haima-i félmaratont, amely minden idők egyik legerősebb versenye volt.

Csupasport: heti hetven kilométer – ez a minimum!

Takács Krisztián, azaz Csipi, a Kör hétszeres teljesítője legutóbb karácsonykor vágott neki a 152 kilométernek. Évek óta nem hagyott ki egy hetet sem sérülés miatt, és imádja a csendet, a magányt.

Csupasport: futás, ami megizzaszt a négy fal között is

Az edzőtermek kardiorészlegének egyik közkedvelt darabja a futópad – a Csupasport most induló sorozatában ezzel az eszközzel foglalkozik, amely nagy segítséget nyújthat a tréningekben, főleg télen, ha nem akarunk kimerészkedni a hidegbe.

Ajánló: nem kezdőknek való – brutálfutás kutyával!

Újra itt a Csupasport-blogszemle! A virtuális térben futással kapcsolatos írások között szörföző szerzőnket ezúttal a legjobban a kutyás brutálfutóversenyek varázsolták el.

Ajánló: tíz komplett edzésterv kezdő és haladó futóknak

Tíz komplett edzésterv és sok-sok kiegészítő gyakorlat: ezt kínálja a csupasport.hu új kiadványa, amelyben a kezdő és haladó futók is megtalálják az őket érdeklő távokat, felkészülési lehetőségeket.

Ajánló: „Néha kín, de jobb a kanapén feküdni?”

Enrico Maggiola egy parkban kezdett futni, most megnyerte a Korinthoszt, a Spartathlonon pedig legjobb olaszként végzett.

Létesítmény: új futókör a hegyvidéken, új pályacsúccsal

A Hegyvidék harmadik, gumiborítású futópályáját adták át kedden Budapesten, a Gesztenyés kertben, amit azonnal tesztelt a gátfutó Baji Balázs is.

Atlétika: a triatlonos Bicsák a 10 km-es utcai futóbajnok

A férfiaknál a triatlonos Bicsák Bence, a nőknél Kácser Zita nyerte meg a szombathelyi Futófesztivál keretében megrendezett 10 km-es utcai futóbajnokságot.

Csupasport: Kétszázezer egy évben – a futás ára

A Csupasport.hu oldalon, szokásos vasárnapi sorozatunkban ezúttal is a pénzügyekkel foglalkozunk, az úszást követően most a futás esetében vizsgáljuk meg, mennyibe is kerülhet egy év rohangálás.

Berlini maratoni: Kipchoge világcsúcsra készül

A világ jelenlegi első számú maratoni futója, a kenyai Eliud Kipchoge a legnagyobb sztárja a vasárnapi berlini maratoninak, melyen az olimpiai bajnok atléta ismét megpróbálja megdönteni a szám világrekordját.

„Hajmeresztő, hogy tudtomon kívül drog került a szervezetembe”

Egy nyári este Makai Viktória ultrafutó a szórakozóhelyek helyett a velencei 12 órás éjszakai országos bajnokságot választotta. Pechére. Bár a bajnoki címet megszerezte, a doppingvizsgálat a kétgyermekes anyuka vizeletében drogot mutatott ki. Ügyét szeptember 12-én tárgyalja a MACS.

Csupasport: a hőségfutás tízparancsolata

A kánikula javán már túl vagyunk, azonban az előrejelzések szerint augusztus végén, szeptemberben is várnak ránk olyan napok, hetek, amikor a hőmérő higanyszála „karcolgatja” majd a 30 Celsius-fokot, úgyhogy még mindig aktuális: milyen praktikával fussunk hőségben? A válaszokat a csupasport.hu oldalon gyűjtöttük össze.

Ajánló: intim ügyek – a futás tabutémáiról

A hobbifutásról szóló cikkek, képek az önfeledt elégedettséget ábrázolják, pedig van a kocogásnak egy árnyoldala is.

Futás: majd’ 4 ezren rajtoltak el ismét a Generali Night Runon

Járt-e fenn a Halászbástyán, hogyha már a nap lement? – talán volt, akinek a népszerű magyar sláger is ott motoszkált a fejében, miközben szombat este rótta a kilométereket a budai Vár környékén megrendezett Generali Night Runon. Ami az idén is nagy sikert aratott.

Futás: ismét megrendezik az éjszakai versenyt Budapesten

Jó hír a futás és az éjszakai Budapest szerelmeseinek, hogy az idén is lesz lehetőségük szervezett keretek között összekötni a kellemest a hasznossal: szombaton ismét megrendezik a nagy sikerű, immár hagyományos fővárosi éjszakai futást, a Generali Night Runt.