Futás: 196 országban állt rajthoz maratoni versenyen

Két évvel ezelőtt az ultrafutó Nick Butler a fejébe vette, hogy körbeutazza a földet, s 196 országban rajthoz áll és célba is ér egy-egy maratoni versenyen; mindezt jótékonysági céllal, hogy pénzt gyűjtsön a prosztatarák elleni küzdelemhez.

Atlétika: nyolc és fél év börtönre ítélték a holland futót

Egy német bíróság kábítószer-csempészet miatt nyolc és fél éves börtönbüntetéssel sújtotta Madiea Ghafoort, a hollandok olimpikon atlétáját.

Futás: két magyar ezüstérem a 24 órás világbajnokságon

Bódis Tamás újra nagyot alkotott, és Csécsei Zoltánnal, Halama Leventével csapatban is dobogós lett. Újabb nagyszerű magyar teljesítmény, egy hónappal a csodálatos Spartathlon után – olvasható a Csupasport beszámolójában.

Atlétika: ezrek ünnepelték Kipchogét a szülővárosában – videó

Szombat délelőtt robbantotta fel az internetet a kenyai Eliud Kipchoge, amikor a történelem során először két órán belüli idővel futotta le a maratoni távot Bécsben. Kenyában azonnal hatalmas ünneplés vette kezdetét.

Tömegsport: 84 országból érkeznek futók a Budapest Félmaratonra

Az előzetes nevezések alapján 84 országból érkeznek futók a vasárnapi 34. Wizz Air Budapest Félmaratonra.

Csupasport: ki tud futni 500 kilométert az év végéig?

Honlapunk kihívása folyamatosan tart, augusztusban is sokan elérték az 500 kilométeres mérföldkövet. Továbbra is megéri csatlakozni a dicsőségfalért, az értékes nyereményekért!

Éjszakai futás: hatezren vettek részt a budapesti versenyen

A férfiaknál Csere Gáspár, a nőknél pedig az ukrán Ganna Volkova nyerte a félmaratont a Generali Night Run Budapest elnevezésű éjszakai versenyen, amelyen hatezer futó állt rajthoz.

Csupasport: ki tud futni 111 kilométert a tűző napon?

A hétvégén rendezik meg az Ultra Tisza-tó versenyt, amelyet egyéniben és csapatban is lehet teljesíteni. Vigyázat, árnyékos rész itt alig van!

Szabadidősport: tizenegy település kaphat futópályát

Az Országos Futópálya-építési Programon tizenegy település nyert, és összesen 12 pálya épül: Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Budapesten Kőbánya és Óbuda, Pápa, Szeged, Székesfehérvár és Szolnok juthat hozzá összesen négyszázötvenmillió forint támogatáshoz, melyet futópálya építésre, üzemeltetésre és fenntartásra kell fordítaniuk. A nyertes pályázatokat Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos jelentette be Budapesten a Szabadidősport-egyesületek Országos Szövetsége (SZEOSZ) szervezésében tartott sajtótájékoztatón.

Akadályfutás: először lehet triplázni a hazai Spartanon

A magyar akadályfutó-versenyek történetének legjelentősebb hétvégéjére kerül sor Eplényben, ahol szombaton és vasárnap a Spartan-sorozat mindhárom távján kipróbálhatják magukat a résztvevők.

Csupasport: a hobbi, amely legyőzhetetlenné tesz

Az Ultrabalaton női harmadik helyezettje Hallgató-Csík Ivett lett, aki amellett, hogy ultrafutó, testnevelő tanárként dolgozik. A Csupasportnak elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekekkel példát mutassanak a szülőknek is.

Csupasport: kidőlt az Ultrabalaton korábbi győztese

Az amerikai színekben versenyző Nagy Katalin csonthártyagyulladás miatt mégsem indul a május 10–12-én rendezendő versenyen.

Tömegsport: júniusban rendezik az első Nemzeti Futóversenyt

Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a rendszeres sportolás fontosságára.

Atlétika: minden idők legjobb amerikai középiskolás idejét futották 100-on

A 18 éves Matthew Boling 9.98 másodperccel minden idők leggyorsabb középiskolai 100 méteres futását produkálta.

Tömegsport: 89 országból érkeznek futók a Vivicittára

Minden korábbinál több helyről, 89 országból és 1120 hazai településről regisztráltak nevezőket a szombaton és vasárnap sorra kerülő 34. Telekom Vivicitta városvédő futófesztiválra.

Jótékonyság: 196 kilométer a fogyatékkal élőkért

Bíró Heni jótékonysági futó a 12. Spuri Balaton Szupermaratonon rövidesen 196 kilométert tesz meg a Szorgos Kezek Házának gondviselése alá tartozók egészségének javításáért.

Futás: az Instagram-modell gyanús világrekordot döntött

Johnny Manziel neve sokaknak ismerős lehet, még azoknak is, akik nem követik az NFL történéseit napi rendszerességgel. A 2014-ben az első körben draftolt iránytó, akit azóta az NFL után a kanadai ligából is kirúgtak, 2018-ban elvett feleségül egy Instagram-modellt, Bre Tiesit. Aki most szintén egy balhéval került a címlapokra.

Futóversenyek 2019: 100 oldal a futás szerelmeseinek

Aszfaltos futás, terepfutás, instantfutás, maratoni futás, ultrafutás – és minden más futás, interjúk, tippek, háttéranyagok a csupasport.hu oldal most megjelent magazinjában.

Csupasport: a sárga szoknyás, mosolygós lány

Fut és segít másokat a futásban – Ádám Krisztina egész életével maga a motiváció a társaknak, a versenyeken pedig szó szerint, hiszen pontosan tudja, kit mikor hogyan kell buzdítani. A Csupasport új sorozatának első riportja.

Atlétika: 19 éves kenyai nyerte minden idők egyik legerősebb félmaratonját

A mindössze 19 éves Stephen Kiprop nyerte a Rász el-Haima-i félmaratont, amely minden idők egyik legerősebb versenye volt.