Videó: Mbappé akkorát színészkedett, maga sem akarta elhinni

Mint ismert, Franciország 4–1-re legyőzte Moldovát a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozat H-csoportjában. A világbajnokok sikeréhez nem férhetett kétség, ám akadt a mérkőzésen egy érdekes jelenet: a meccs utolsó francia találatát szerző Kylian Mbappé néhány perccel gólja után egy nem túl meggyőző eséssel próbált tizenegyest kiharcolni Franciaország javára. A játékvezető nem „ette meg” a színészkedést, sárga lappal „honorálta” a PSG titánjának teljesítményét.

Kép: Pogbáék megajándékozták világbajnok társaikat

A francia válogatott két labdarúgója, Antoine Griezmann és Paul Pogba kicsit kitekintett Amerikába. Persze nem szó szerint – hiszen éppen az Eb-selejtezőkre készülnek a nemzeti csapattal –, mindössze arról van szó, hogy a két játékos egy kis inspirációt merített a tengerentúlról, mégpedig a 2018-as világbajnoki cím megünneplésével kapcsolatosan.

Franciaország: Kanté félt a késéstől, ezúttal biztosra ment

Mint arról beszámoltunk, meglepő módon a Chelsea egyik legszerényebb és legnépszerűbb játékosát, N’Golo Kantét kell leggyakrabban büntetnie Maurizio Sarri vezetőedzőnek, mégpedig késés miatt. A kiváló középpályást természetesen meghívták a francia válogatottba a közelgő Eb-selejtezőkre, s ő úgy döntött, ezúttal biztosra megy…

Eb 2020: Franciaországnak gyakran küzdelmes a selejtező – Deschamps

Didier Deschamps, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az erőviszonyok alapján könnyűnek ítélt csoport ellenére is óvatosan tekint az Európa-bajnoki selejtezősorozatra.

Franciaország: Benzema már nem reménykedik a válogatottságban

Karim Benzema nem reménykedik abban, hogy visszatérhet a francia labdarúgó-válogatottba.

Kylian Mbappé, a klasszissá érett gyerek

Minden szempontból lekörözi kortársait Kylian Mbappé, a francia Paris Saint-Germain világbajnok támadója, aki az edzés egyetlen percét sem bírja ki labda nélkül, igaz, egyszer meg kellett büntetni.

Vb 2018: ilyen volt a francia csapat a kulisszák mögött – videó

A Francia Labdarúgó-szövetség a hivatalos YouTube-csatornáján tett közzé egy videót, amelyben a szurkolók bepillanthatnak a 2018-as világbajnoki döntő kulisszái mögé. A kamera már a bemelegítéstől kezdve végigkíséri a játékosokat, láthatjuk Didier Deschamps monológját a félidőben, majd a mérkőzés utáni önfeledt ünneplést is.

Deschamps megtanulta, átélte, alkalmazta: Csak a csapat!

A 2018-as esztendő kiemelkedő sporteseményeinek összegzése keretében folytatjuk hétrészes sorozatunkat, amelyet a francia válogatott második világbajnoki címe tiszteletére indítottunk. Francia futballkalandozásunk hetedik, befejező epizódjában megnézzük, hogyan vezetett Berlinből a mélybe a francia válogatott útja, és körüljárjuk, miként vértezte fel magát Didier Deschamps mindazzal a tudással és tapasztalattal, amivel az újbóli felemelkedés hadvezére lett.

Franciaország: Kylian Mbappé lett az év labdarúgója

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok csatára lett az év labdarúgója Franciaországban.

A Zidane-féle aranygeneráció két nagy dobása

A 2018-as esztendő kiemelkedő sporteseményeinek összegzése keretében folytatjuk hétrészes sorozatunkat, amelyet a francia válogatott második világbajnoki címe tiszteletére indítottunk: francia futballkalandozásunk ötödik epizódjában elkísérjük a francia válogatottat az 1993-as mélyponttól az ezredvégi kettős diadalig, megismerjük Aimé Jacquet-t, benézünk Bordeaux-ba, Clairefontaine-be, és rendre belefutunk Zinédine Zidane-ba.

Platini csúcsra vezette a francia futballt, majd ott termett a Marseille is

A 2018-as esztendő kiemelkedő sporteseményeinek összegzése keretében folytatjuk hétrészes sorozatunkat, amelyet a francia válogatott második világbajnoki címe tiszteletére indítottunk: francia futballkalandozásunk negyedik epizódjában Michel Platini és a nyolcvanas évek dicsfényben fürdő válogatottja, valamint egy másik aranylabdás, Jean-Pierre Papin és a Marseille alakítja a főszerepet.

A franciák vb-gólparádéjától az elátkozott kapufák döntőjéig

A 2018-as esztendő kiemelkedő sporteseményeinek összegzése keretében folytatjuk hétrészes sorozatunkat, amelyet a francia válogatott második világbajnoki címe tiszteletére indítottunk: francia futballkalandozásunk harmadik epizódjában az 1958-as világbajnokság francia gólesőjét, a következő évek megtorpanásának okait járjuk körül, majd bepillantunk a bajnoki rekorder Saint-Étienne fénykorába.

Rögtön francia neveket véstek a vb- és az Eb-trófeára – de miért?

A 2018-as esztendő kiemelkedő sporteseményeinek összegzése keretében folytatjuk hétrészes sorozatunkat, amelyet a francia válogatott második világbajnoki címe alkalmából indítottunk: a második epizódban a játéktéren kívül követjük a francia futball felemelkedésének folyamatát, és többek között arra keressük a magyarázatot, miért franciákról nevezték el az első vb-trófeát és az Európa-bajnoknak járó serleget.

Francia futballmúlt: az első labdától a magyarok bejöveteléig

A francia labdarúgó-válogatott 1998 után 2018-ban másodszor is világbajnok lett, ez alkalomból a Nemzeti Sport hétrészes sorozatot szentelt a francia futball múltjának, korszakos egyéniségeinek, nagy eredményeinek, kudarcainak, feledhetetlen mérkőzéseinek. Az online változat korabeli fotókat és videókat segítségül hívva igyekszik átélhetővé tenni az utat, amely a „kékek” másodszori megkoronázásáig vezetett. Az első epizódban a kezdetektől a profizmus megszületéséig jutunk el, és magyarokkal is találkozunk.

Franciaország: ezt a nevet akarták adni a gyereküknek, a bíróság nemet mondott

Ahogy az várható volt, miután a francia válogatott megnyerte a világbajnokságot, rengeteg futballőrült szülő érzi kötelességének, hogy gyermekének olyan nevet adjon, amellyel tiszteleg az oroszországi világbajnokság hősei előtt. Egy pár azonban most túl messzire ment…

FIFA-világranglista: négy helyet javított a válogatott

Négy helyet javított a magyar labdarúgó-válogatott a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján, így az 51. helyen áll.

Videó: ez nagyon rosszul néz ki, Mbappé is megsérült

Ez nem a Paris Saint-Germain estéje: miután Neymart a brazil válogatott meccsén már a hatodik percben le kellett cserélni sérülés miatt, a párizsiak másik klasszisa, Kylian Mbappé is megsérült a franciák felkészülési találkozóján. És ez talán még rosszabbul nézett ki, mint brazil klubtársáé…

Barca: nagyobb a baj? Videojáték-függő lehet a fiatal támadó?

A spanyol AS beszámolója szerint Ousmane Dembélé azért hiányzott az FC Barcelona edzéséről másfél héttel ezelőtt, mert az azt megelőző napon sokáig videojátékozott – nem pedig azért, mert beteg lett.

Chelsea: Kantéba a Football Leaks sem tudott belekötni, sőt!

Még a leplet a labdarúgás euromilliós simlisségeiről lerántó Football Leaks sem tudott belekötni N’Golo Kantéba, sőt, a francia oknyomozó újságírók csak megerősíteni tudták, hogy a Chelsea világbajnoka napjaink egyik legtisztességesebb sportolója.

Man. City: megműtötték a védőt, ilyen üzenet talán csak neki jut az eszébe

Térdműtéten esett át Benjamin Mendy, a Premier League-ben listavezető Manchester City labdarúgócsapatának francia válogatott balhátvédje.