Vizes vb: „A dobogóról jobb lenne az eredményhirdetés”

Férfias küzdelemben meg kell verni Horvátországot a férfi vízilabda-vb bronzmeccsén – vallja Vámos Márton, aki világbajnoki éremgyűjteményét egészítené ki a kvangdzsui bronzzal.

Vizes vb: egy góllal, de simán legyőzték a horvátokat, döntősök a spanyolok

Csak az utolsó másodpercekben vált szorossá a spanyol–horvát elődöntő a férfi vízilabdázók kvangdzsui világbajnokságán, Spanyolország elképesztő védekezéssel és kapusteljesítménnyel, 6–5-ös győzelemmel fináléba jutott. A spanyolok kiharcolták a jövő évi olimpiai részvételi jogot is. A másik elődöntőben Magyarország Olaszországgal játszik 11.30-as kezdettel.

Vizes vb: szerb–ausztrál meccs lesz az ötödik helyért

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló férfi vízilabda-világbajnokságon eldőlt, hogy Szerbia és Ausztrália játszik az 5. helyért, míg Németország–Görögország mérkőzésen dől el a 7. hely sorsa.

Vizes vb: irritáló rivális jön a férfi póló elődöntőjében

Zalánki Gergő már jól van, az ausztrálok ellen kapott egy puklit a fejére. A balkezes játékos szerint le lehet győzni a nyávogós, verekedős olasz csapatot, ehhez mindenkinek jól kell pólóznia. Az olaszok kapitánya úgy látja, a sportágnak nagy szüksége van Varga Dénesre.

Vizes vb: az Egyesült Államok zárt a 9., Japán a 11. helyen

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló férfi vízilabda-világbajnokságon az Egyesült Államok lett a 9., miután szoros mérkőzésen 15–14-re legyőzte Montenegrót, míg Japán végzett a 11. helyen, köszönhetően a Dél-Afrika elleni 15–5-ös sikerének a helyosztón.

Vizes vb: Abban maradtunk, bármire használhat a kapitány – Varga Dénes

Varga Dénes a vizes vb elején ujjtörést szenvedett, ezért úgy tűnt, a dél-koreai vízilabdatornán már nem számolhat vele Märcz Tamás szövetségi kapitány. Az Ausztrália elleni negyeddöntőben 6–4-es ausztrál vezetésnél azonban mégis beállt a Ferencváros és a nemzeti csapat kapitánya, akinek pazar gólja is kellett a fordításhoz.

Vizes vb: „Nem szabad lebecsülni az ausztrálokat”

Ahogyan arról beszámoltunk, Ausztrália lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfele a kvangdzsui világbajnokság negyeddöntőjében. Csokorba gyűjtöttünk néhány magyar reakciót.

Vizes vb: a szerbekkel találkoztunk a negyeddöntő előtt

Az Ausztrália elleni világbajnoki negyeddöntőre Szerbia elleni edzéssel készült a magyar férfi vízilabda-válogatott, amelynek kapitánya, Märcz Tamás a leendő ellenfélről és a sérült Varga Dénesről is beszélt.

Vizes vb: Mi a saját játékunkat játszottuk – Märcz

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Dél-Afrika elleni 23–5-ös kiütést követően elmondta: noha Varga Dénes az összecsapás előtt a vízben tartott beszédet, a stáb nem számol azzal, hogy a gárda csapatkapitánya felépül és játszik még a tornán.

Vizes vb: fölényes győzelemmel zártuk a férfi csoportkört

A magyar férfi vízilabda-válogatott a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában 23–5-re kiütötte Dél-Afrikát, így hibátlan mérleggel nyerte meg a C jelű négyest.

Fölényes győzelemmel zárta férfi pólócsapatunk a csoportkört

A magyar férfi vízilabda-válogatott a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában 23–5-re kiütötte Dél-Afrikát, így hibátlan mérleggel nyerte meg a C jelű négyest.

Vizes vb: döntetlen a mieink csoportjában, negyeddöntős a férfiválogatott

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vízilabda-világbajnokság férfi tornáján a C-csoport szerdai második mérkőzésén a dél-afrikai válogatott 8–8-as döntetlent játszott Új-Zélanddal, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott már matematikailag is bebiztosította helyét a csoport élén, s ezzel együtt a legjobb nyolc között.

Vizes vb: Játszunk akár a halállal is – Märcz Tamás

A magyar férfi vízilabda-válogatott három negyeden át remekül játszva 13–11-re felülmúlta Spanyolországot. A csoportelsőséget jelentő győzelem után Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta: jól sikerült kivenni a játékból a spanyol kulcsjátékosokat, ám az utolsó negyedben inkább taktikailag hibáztak.

Vizes vb: két góllal nyert a magyar válogatott a spanyolok ellen

A kvangdzsui vízilabda-világbajnokság férfi tornájának második mérkőzésén a magyar válogatott a spanyolokkal találkozott, és úgy aratott magabiztos, 13–11-es győzelmet, hogy a záró negyedet 5–1-re elvesztette. Ezzel Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata biztosan továbbjut a csoportból.

Csapatkapitánya nélkül is parádézott a férfiválogatott a spanyolok ellen

Kimagaslóan egységes, rendkívül jó játékkal magabiztosan legyőzte Spanyolországot a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui világbajnokságon, így – miután a csoport másik meccsén döntetlen született – megnyerte a C-csoportot.

Vizes vb: egy híján 50 gól a B-csoportban

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vízilabda-világbajnokság férfi tornáján a csoportkör második fordulójában a B-csoportban egy híján 50 gól született. Ausztrália 17–8-ra győzte le Kazahsztánt, míg Horvátország 17–7-re verte meg az Egyesült Államokat.

Vizes vb: könnyed siker férfi pólósainktól Új-Zéland ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott könnyed játékkal, 24–4-re legyőzte Új-Zélandot a kvangdzsui világbajnokság első fordulójában. 

64-re 24: férfi pólósaink is „bemelegítettek” a vb-n

Érvényesítette a papírformát a magyar férfi vízilabda-válogatott, és 24–4-re legyőzte Új-Zélandot a kvangdzsui világbajnokságon.

Vizes vb: A kvótaszerzéshez újra lendületbe kell jönni – Zalánki

Zalánki Gergő szerint szépen sorban halad a férfi vízilabda-válogatott, ezért a csapatnak most a legfontosabb feladat a spanyolok elleni csoportrangadó a kvangdzsui világbajnokságon.

Férfi vízi-vb: hogyan végez férfi vízilabda-válogatottunk?

Július 12. és 28. között a dél-koreai Kvangdzsuban rendezik az idei vizes világbajnokságot, amelyen természetesen a magyar férfi (és női) vízilabda-válogatott is részt vesz. Ön szerint hogyan szerepel majd Märcz Tamás együttese?