Férfi vízi: hat Eb-győztes a franciák elleni keretben

A két héttel ezelőtt befejeződő budapesti Európa-bajnokságon győztes magyar férfi vízilabda-válogatottból hatan szerepelnek kedden a franciák otthonában sorra kerülő világliga-selejtezőn.

Vízilabda: könnyebb csoportba kerültek a mieink a világligában

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elkészítette a férfi vízilabda-világliga következő idényének menetrendjét: a magyar válogatott a csoportkörben az orosz és a francia csapattal találkozik.

Férfi vízi-vl: ismét megvertük a japánokat, megvan az 5. hely

Ugyan az első negyedben Japánt még a videobíró is góllal segítette, nem történt meglepetés, és a csoportkörben elért négygólos győzelem után ezúttal 15–13-ra nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott, és megszerezte az 5. helyet a világliga belgrádi nyolcas döntőjében.

Férfi vízi-vl: összejött a szerb–horvát álomdöntő

Akárcsak Szerbia Ausztráliával szemben, Horvátország is az első félidővel nyerte meg a Spanyolország elleni világliga-elődöntőt, így a házigazdával játszik a férfi vízilabdázók idei vl-kiírásának belgrádi fináléjában.

Férfi vízi-vl: szerb siker a mieink legyőzői ellen

Elképesztő első két negyeddel Szerbia gyakorlatilag a félidőre megnyerte az Ausztrália elleni elődöntőt a férfi vízilabda-világliga Belgrádban zajló nyolcas döntőjében, így vasárnap olimpiai kvótáért küzdhet.

Férfi vízi-vl: megvertük Kanadát, az 5. helyért játszhatunk

A harmadik negyedtől nagyon ellépett a magyar válogatott Kanadától, magabiztos sikerrel vágott vissza a nyitányon elszenvedett vereségért, és vasárnap az 5. helyért játszhat a japánok ellen a világliga belgrádi nyolcas döntőjében.

Férfi vízi-vl: a szerbek nagyon megverték Kanadát

A világbajnok horvát válogatott bejutott a négy közé a belgrádi vízilabda világliga szuperdöntőben, miután a pénteki második negyeddöntőben fölényes, 20–13-as győzelmet aratott a japán csapat felett. Spanyolország Kazahsztánt, Szerbia Kanadát kiütve jutott az elődöntőbe.

Férfi vízi-vl: három meccsre eltiltották a magyar kapust

Három mérkőzésre eltiltották Kardos Gergelyt, a Belgrádban zajló nyolccsapatos világliga-szuperdöntőben szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott kapusát.

Férfi vízi-vl: Büszkék lehetünk erre a meccsre – Gór-Nagy

Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott Ausztráliától a belgrádi világliga negyeddöntőjében. Gór-Nagy Miklós csapatkapitány szerint büszkék lehetünk a mérkőzésre.

Férfi vízi-vl: ötösökkel kaptunk ki, nem jutottunk a négy közé

Az utolsó negyedig vezetett a magyar válogatott Ausztrália ellen, ám ötméteresekkel kikapott a belgrádi világliga negyeddöntőjében, így az 5–8. helyért folytathatja, Kanada ellen.

Férfi vízi-vl: a Japán elleni sikerrel zártuk a csoportkört

A remeklő Német Toni vezérletével a negyedik negyed elején eldöntötte a válogatott a Japán elleni mérkőzést, így csoportmásodikként jutott tovább, és Ausztráliával találkozik pénteken a világliga belgrádi végjátékának negyeddöntőjében.

Férfi vízi-vl: viharos mérkőzésen, ötösökkel nyert a válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott a rendes játékidőben elért 11–11-es döntetlen után ötméteresekkel legyőzte Spanyolországot a világliga Belgrádban zajló nyolcas döntőjében. Märcz Tamás együttese ezzel két pontot szerzett, míg a spanyolok egyet kapnak. A találkozót vihar miatt meg kellett szakítani, így összességében több mint két órán át tartott.

Vízilabda: vihar miatt szakadt félbe a mieink meccse, úszik a sajtóközpont

A magyar férfi vízilabda-válogatott világliga-mérkőzést játszik Spanyolország ellen Belgrádban, a legendás Tasmajdan uszodában. A létesítményt elérő hatalmas vihar miatt az összecsapás a harmadik negyed után félbeszakadt. A sajtóközpontban áll a víz, a vihar azonban enyhült, így a mérkőzés 9–8-as spanyol vezetéssel folytatódott.

Férfi vízi-vl: működött a videobíró, de nem segített a mieinknek

A férfi vízilabda-világliga Belgrádban zajló nyolccsapatos szuperdöntőjében teszteli a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a videobírót, amely a Kanada–Magyarország mérkőzésen már sikeresen működött is, ugyanakkor nem segíthetett Märcz Tamás csapatának.

Férfi vízi-vl: gyenge kezdés, vereség Kanadától

Az 5–1-es kanadai repülőrajt soknak bizonyult, így a magyar férfi vízilabda-válogatott 10–9-es vereséggel kezdte szereplését a világliga Belgrádban zajló nyolcas döntőjén.

Férfi vízi világliga: történelmi tornára kerül sor Belgrádban

A szerb válogatott Andrija Prlainovics szerint Ausztrália, Spanyolország, Horvátország, Magyarország és Szerbia harcol majd az érmekért a június 17-én kezdődő nyolccsapatos férfi vízilabda világliga szuperdöntőjében.

Férfi vízi: Märcz Tamás kijelölte 15 fős keretét a világligára

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi vízilabda-válogatott 15 fős keretét a belgárdi világliga szuperdöntőjére.

Vízilabda: két góllal legyőzte az oroszokat a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott Győrben Világliga- és Európa-kupa-selejtezőn fogadta az oroszokat és szinte végig vezetve aratott 10–8-as győzelmet, amivel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan a csoportja élén zárva kerül az Európa-kupa április elején rendezendő, zágrábi nyolcas döntőjébe.

Férfi vízi-vl: ötméteresekkel nyert a válogatott Drezdában, és továbbjutott

A magyar férfi vízilabda-válogatott a 12–12-re végződő rendes játékidőt követően ötméteresekkel múlta felül Németországot a világliga európai selejtezőjének 4. fordulójában.

Vízilabda: Märcz Tamás keretet hirdetett a németek ellen

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön megnevezte azt a 13 játékost, aki vízbe ugrik majd a keddi, drezdai világliga/Európa-kupa-selejtezőn.