Vízilabda Eb: elkészítették a selejtezők csoportbeosztását

Elkészítették a 2020-as budapesti vízilabda Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását. Az európai szövetség (LEN) tájékoztatása szerint a férfi Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének helyszínén, Hannoverben bejelentették azt is: melyik csapatok kezdenek otthon a női párosmérkőzéseken, amelyekre ugyancsak októberben kerül sor.

Férfi vízi Eb: Nem szeretném átélni többször! – Nagy Viktor

A jelenlegi keret nyolcvan-száz százaléka a következő években is tagja lesz a csapatnak, a játékosok nem lettek hirtelen annyira rosszak, de a barcelonai Európa-bajnokságon valami nem stimmelt, nyilatkozta Nagy Viktor, a csapat világbajnok kapusa.

Férfi vízi Eb: Nagy Viktor kapta a legjobb osztályzatot

Arra kértük a Nemzeti Sport Online olvasóit, hogy értékeljék a magyar férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét. A 8. helyen végző együttesből Nagy Viktor kapta messze a legjobb osztályzatot (4.52), mögötte másik kapusunk, Vogel Soma, illetve Vámos Márton végzett. Köszönjük a szavazatokat!

Férfi vízi Eb: fantasztikus finálé, Szerbia az aranyérmes

Elképesztően izgalmas és színvonalas döntőben, a 7–7-es rendes játékidőt követően Szerbia férfiválogatottja ötméteresekkel legyőzte Spanyolországot, így megnyerte a barcelonai Európa-bajnokságot – sorozatban negyedszer győzött az Eb-n.

Férfi vízi Eb: Horvátország az első negyedben eldöntötte a bronzmeccset

A világbajnok Horvátország végigvitte az első negyedben összegyűjtött előnyt, így 10–8-ra legyőzte Olaszországot, és megszerezte a bronzérmet a barcelonai férfi vízilabda Európa-bajnokságon.

Férfi vízilabda Eb: Görögország szerezte meg az ötödik helyet

A görög férfi vízilabda-válogatott végzett az ötödik helyen a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon, miután szombaton 8–6-ra legyőzte az előző kontinenstornán ezüstérmes Montenegrót.

Märcz Tamás: Nagyon kemény időszak vár a magyar vízilabdára

Miután Oroszországtól is kikapott 9–8-ra, csupán a nyolcadik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokságon. Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint csapata taktikailag még nagyon éretlen, ezért az olimpiáig hátralévő két évben borzasztóan céltudatos és kemény munkát kell elvégezni.

Férfi vízi Eb: kikaptunk az oroszoktól, 8. Magyarország

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–8-ra kikapott Oroszországtól, így a nyolcadik helyen zárta a barcelonai Európa-bajnokságot.

Újabb vereség, a 8. helyen zárt a férfi pólóválogatott az Eb-n

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–8-ra kikapott Oroszországtól, így a nyolcadik helyen zárta a barcelonai Európa-bajnokságot.

Férfi vízi Eb: elképesztő fordulatok után a spanyolok jutottak döntőbe!

A szerb után a spanyol válogatott jutott be a barcelonai férfi vízilabda Európa-bajnokság döntőjébe, mivel fordulatos meccsen 8–7-re legyőzte Olaszországot

Férfi vízi Eb: kíméletlen csata után Szerbia az első döntős

Kíméletlen harcot vívott egymással a férfiaknál Szerbia és Horvátország a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság első elődöntőjében, a címvédő szerbek végül 9–7-es sikerrel léptek a fináléba.

Férfi vízi Eb: nem jött össze az orosz csoda, ellenünk folytatják

A görög válogatott játszhat az ötödik helyért a barcelonai férfi vízilabda Európa-bajnokságon, mivel 12–11-re legyőzte Oroszországot. A meccs a hajráig sokkal simábbnak tűnt, a hét gólig jutó Jannisz Funtulisz vezérletével a görögök a második negyed elején már 6–1-re vezettek, de még a szünet előtti másodpercekben is 9–4 volt az állás. Az oroszok alaposan felzárkóztak, ám fordítani nem tudtak, így a hetedik helyért játszanak, a mieink ellen.

Férfi vízi Eb: Ez volt a legjobb mérkőzésünk – Märcz Tamás

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegrótól elszenvedett vereséget követően arról beszélt, hogy a csapat játéka sokat javult az előző mérkőzésekhez képest, de természetesen nem boldog, hogy a talán legjobb meccsünkön nem sikerült nyerni.

Újabb veresége után a 7. helyért játszhat a férfiválogatott

A mérkőzés jelentős részében csak üldözte Montenegrót a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely ugyan a negyedik negyedben egyenlített, de győzni nem tudott: a 7–6-os vereség után a hetedik helyért küzdhet a csapat a barcelonai Európa-bajnokságon.

Férfi vízi Eb: a magyar válogatott simán kikapott Szerbiától

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8–5-ös vereséget szenvedett Szerbiától a negyeddöntőben a barcelonai Európa-bajnokságon, így az 5–8. helyért folytathatja.

Más kávéház... Szerbia jutott az elődöntőbe

Már az első negyedben eldőlt – Szerbia 8–5-re legyőzte a magyar férfi vízilabda-válogatottat a barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így csapatunk az 5–8. helyért küzd a folytatásban.

Férfi vízi Eb: az oroszokkal lett teljes a legjobb nyolc mezőnye

Utolsóként az orosz válogatott biztosította be helyét a legjobb nyolc között a barcelonai férfi vízilabda Európa-bajnokságon, mivel a negyeddöntőbe jutásért vívott meccsen 12–9-re legyőzte Franciaországot. Az oroszok az első félidőben már 8–2-re vezettek, ellenfelük erejéből csak a szépítésre futotta.

Férfi vízi Eb: Montenegró Romániát kiütve jutott a nyolc közé

A montenegrói válogatott könnyedén biztosította be a helyét a legjobb nyolc között a barcelonai férfi vízilabda Európa-bajnokságon, mivel a negyeddöntőbe jutásért vívott összecsapáson 15–5-re kiütötte Romániát.

Férfi vízi Eb: a németek 2–0-val kezdtek – 3–13-mal zártak

A görög válogatott jutott be a negyeddöntőbe a barcelonai férfi vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, mivel 13–5-re kiütötte a meccs első két gólját szerző német csapatot.

Férfi vízi Eb: Grúzia és Szlovákia nyert az alsóházban

Grúzia és Szlovákia csapata diadalmaskodott vasárnap a Barcelonában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának alsóházi rájátszásában, így Törökország és Málta játszik majd az utolsó előtti helyért.