?>
Kosár-vb: 17 év után ismét bejutott Argentína a döntőbe

Spanyolország után Argentína is bejutott a kosárlabda-világbajnokság döntőjébe, miután 80–66-ra legyőzte Franciaországot az elődöntőben.

Férfi kosár-vb: Argentína könnyedén győzött Venezuela ellen

Lengyelország 79–74-re legyőzte az orosz válogatottat a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokság második csoportkörében. A lengyelek mellett Argentína, Szerbia és Spanyolország is megőrizte száz százalékos mérlegét.

Férfi kosár-vb: a görögök is a 16 között; 53 pontos amerikai siker

Az Egyesült Államok 98–45-re legyőzte Japánt a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon a csoportkör 3. fordulójában. A görögök 103–97-re megverték Új-Zélandot, így csatlakoztak a legjobb 16 mezőnyéhez.

Férfi kosár-vb: megszorongatták az USA-t, majd simán kikaptak

A cseh válogatott 91–76-ra legyőzte a törököket a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon a csoportkör 3. fordulójában, ezzel Csehország jutott tovább az Egyesült Államok mellett az E-csoportból.

18. FÉRFI KOSÁRLABDA-VB, KÍNA – PROGRAM, EREDMÉNYEK

Augusztus 31. és szeptember 15. között rendezték meg Kínában a 18. férfi kosárlabda-világbajnokságot. A 32 résztvevő válogatott nyolc csoportban kezdte meg a küzdelmeket, majd a legjobb 16 között újabb csoportkör következett. A legjobb nyolctól egyenes kieséses rendszerben döntöttek a legjobb helyezésekről, a világbajnoki címet Spanyolország szerezte meg. Íme, az eredmények! (Beharangozó cikkünket ide kattintva olvashatja el!)

Letaszíthatják a trónról az amerikaiakat a kosár-vb-n

Minden eddiginél izgalmasabb lehet a szombaton kezdődő kosárlabda-világbajnokság. A tornára új selejtezőrendszeren keresztül juthattak ki a csapatoknak, ami sok vitát szült és nagy nevektől kellett elköszönnünk miatta. A létszámnövekedés talán egy-két gyengébb mérkőzéssel jár, a vb végkimenetele azonban nagy csatákat ígér, többek között azért is, mert a címvédő kerete olyan lemondáshullámot követően alakult ki, amire még nem volt példa korábban. Hosszú idő után először úgy néz ki: nem feltétlenül az amerikaiak a világbajnokság legnagyobb esélyesei.

Férfi kosár: Rosco Allen nem játszik az utolsó két vb-selejtezőn

Rosco Allen nem játszik a magyar férfi kosárlabda-válogatottban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó két csoportmérkőzésén.

FÉRFI KOSÁRLABDA VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ

Megváltozott a férfi kosárlabda-világbajnokság kvalifikációja, a 2019-es tornán csak a házigazda Kína részvétele biztos, a maradék 31 helyet selejtező útján töltik be.

Férfi kosár-vb: Szerbia kiütötte Brazíliát a negyeddöntőben

Szerbia 28 ponttal legyőzte Brazíliát a spanyolországi férfi kosárlabda-világbajnokság negyeddöntőjében.

Férfi kosár-vb: a szünet után hengerelt az Egyesült Államok

A litván után a címvédő amerikai válogatott is bejutott az elődöntőbe a férfi kosárlabda-világbajnokságon, miután a legjobb nyolc között – a második félidőre nagyon felpörögve – 43 ponttal legyőzte Szlovéniát.

Az amerikaiak kosárbemutatót tartottak a nagyszünet után

Litvánia 73–61-re legyőzte Törökországot a Spanyolországban zajló férfi kosárlabda-világbajnokság kedd délutáni negyeddöntőjében, így – elsőként a mezőnyben – bejutott a legjobb négy közé. Az esti mérkőzésen a címvédő amerikaiak 119–76-ra lelépték Szlovéniát.

Férfi kosár-vb: az amerikaiak és a szlovénok továbbjutottak

Az Egyesült Államok és Szlovénia válogatottja egyaránt győzött a férfi kosárlabda-világbajnokság keddi játéknapján, így mindkettő bejutott a legjobb 16 közé, ahol egy nappal korábban Görögország és a házigazda Spanyolország is lefoglalta a helyét.

Férfi kosár-vb: győztek, 16-ban a spanyolok és a görögök

A házigazda Spanyolország fölényesen verte Brazíliát, és Görögország is magabiztosan győzte le Puerto Ricót a férfi kosárlabda-világbajnokság hétfői játéknapján. A két győztes csapat már ott van a legjobb 16 között.

Férfi kosárlabda: amerikai keretszűkítés, Chandler maradt centernek

Jeff Green és JaVale McGee esett áldozatul az amerikai férfi kosárlabda-válogatott utolsó otthoni keretszűkítésének. Mike Krzyzewski hétfőn tizenhárom játékossal kel útra a spanyolországi edzőtáborba, a vb előtt további egy játékostól el kell köszönnie a szövetségi kapitánynak.

Kosárlabda: több mint tízezren az amerikai vb-keret edzőmeccsén

Kevin Durant szerezte a legtöbb pontot az amerikai férfi kosárlabda-válogatott magyar idő szerint vasárnapra virradóra Las Vegasban lejátszott, egymás közötti edzőmérkőzésén, amelyet hétfőn keretszűkítés követ.