Férfi kosár NB I: kitették Paksról az amerikai légióst

Távozott Paksról, és már nem is fog visszatérni az Atomerőmű férfi kosárlabdacsapatához az amerikai Orlando Coleman, akinek szerződését felbontja az NB I-ben szereplő klub – tudta meg a teol.hu.

Férfi kosár NB I: 30 pontos sikerrel előzött a Debrecen

A férfi kosárlabda NB I 19. fordulójában a Debreceni EAC a 22 pontig és hét asszisztig jutó Stefan Tyler Moody vezérletével otthon 89–59-re kiütötte a PVSK-t, így megelőzte riválisát a tabellán.

Férfi kosár NB I: 111 pontig meg sem állt a menetelő ZTE

A listavezető Falco az Alba Fehérvár magabiztos hazai legyőzésével (89–63) feledtette múlt heti oroszlányi kisiklását a férfi kosárlabda NB I 19. fordulójának szombati játéknapján. Az utolsó negyedben remek játékot nyújtó OSE Lions ezúttal a Sopront gyűrte le (91–75), míg a zsinórban a negyedik sikerére hajtó ZTE már az első félidőben megelőlegezte sokpontos győzelmét – végül 111 pontig meg sem állt a kisebb hullámvölgyben lévő Atomerőmű ellen.

Férfi kosár NB I: idegenben győzött a Szolnok és a Körmend

A férfi kosárlabda NB I pénteki játéknapján a Szolnoki Olaj idegenben 89–80-ra legyőzte a Kaposvárt, a KTE-Duna otthon 75–65–re megverte a Jászberényt. A Körmend a Szedeák otthonában diadalmaskodott szoros találkozón – a vége 79–83 lett.

Férfi kosárlabda NB I: bravúros oroszlányi siker a bajnok ellen

Az újonc Oroszlány nagy meglepetésre legyőzte a bajnok Szombathelyt a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapján.

Férfi kosár: pécsi hőseposz – oda a Körmend hazai hibátlansága

A mérkőzés közben egyik legjobbját elveszítő, egyébként is tartalékos PVSK óriási küzdelemben elvette a Körmend hazai veretlenségét a tavalyi dobogósok találkozóján.

Férfi kosár NB I: a Szolnok a Zalaegerszegtől is kikapott

Ante Nazor irányításával a második mérkőzését is megnyerte a ZTE kosárlabdacsapata a férfi NB I-ben: a zalaegerszegi együttes pénteken a Szolnok vendégeként győzött 78–73-ra.

Férfi kosár NB I: hazai pályán győzött a Zalaegerszeg

A ZTE 82–78-ra legyőzte a vendég Sopront a férfi kosárlabda NB I vasárnapi mérkőzésén.

Férfi kosár NB I: a Körmendé a remeklő csapatok rangadója

Az Egis Körmend hazai pályán 93–84-re legyőzte az Atomerőmű legénységét a férfi kosárlabda NB I hetek óta veretlen csapatainak szombati rangadóján. A Körmend zsinórban hetedszer győzött, az Atom négy siker után kapott ki. A 17. forduló szombati játéknapján szintén pályára lépő Falco sorozatban a hatodik bajnoki meccsét nyerte meg, és fontos győzelmet aratott a Kaposvár is az Oroszlány ellen.

Férfi kosár NB I: a Körmend nyerte a rangadót Szolnokon

A férfi kosárlabda NB I vasárnap esti mérkőzésén a harmadik helyen álló Körmend az eggyel mögötte álló Szolnok otthonában a negyedik negyedben fordítva aratott 87–84-es győzelmet.

Férfi kosár NB I: a Falco és az Atomerőmű is idegenben nyert

A címvédő és bajnoki éllovas Falco Kaposváron, az Atomerőmű pedig a sereghajtó Jászberény vendégeként nyert a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapján.

Férfi kosár NB I: győzelemmel köszöntötte új edzőjét az Alba

Az Alba Fehérvár győzelemmel köszöntötte a napokban kinevezett új vezetőedzőjét, Arik Siveket: a kiélezett csata utolsó percében a házigazda székesfehérváriak hárompontos hátrányban voltak, ám fordítani tudtak, és 88–86-ra legyőzték a PVSK-t a férfi kosárlabda NB I 16. fordulójában. A másik pénteki mérkőzést két rossz passzban lévő, zsinórban négy meccset veszítő csapat vívta, és hiába fordult tetemes előnnyel az utolsó negyedre a Kecskemét, a vendég Szeged nagy hajrával fordított, és 81–78-ra nyert.

Férfi kosár NB I: a Szolnok nyerte a megyei derbit Jászberényben

Első alkalommal irányította a Jászberény NB I-es férfi kosárcsapatát Miljan Csurovics, a múlt hét végén kinevezett vezetőedző – írhatnánk, de a szükséges papírok hiányában nem ő ült a kispadon, hanem a másodedző, Lo Elhadji Malick. Mindenesetre nem sikerült túl jól a Csurovics-éra első meccse: a Szolnok elleni megyei derbin 21 pontos vereséget szenvedett a csapat, ráadásul a négyből három negyedben is csak tíz pontig jutott, így továbbra is sereghajtó.

Férfi kosár NB I: menesztették a ZTE edzőjét

A Zalaegerszeg férfi kosárlabdacsapatának vezetősége hétfőn felmentette a munkavégzés alól Bencze Tamás vezetőedzőt.

Férfi kosár NB I: pontrekord a Kaposvártól, kiütés az Atomtól

A Kaposvár az idény eddigi legmagasabb pontszámát elérve, 113–102-re győzött a Zalaegerszeg vendégeként a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapján. A Körmend és a Sopron zsinórban az ötödik győzelmére hajtott, fordulatos csata végén a hazai pályán játszó vasiak győztek. Az Atomerőmű nagyon megverte az Alba Fehérvárt, a bajnok Falco sorozatban negyedszer is győzött, méghozzá könnyedén, és a PVSK is simán jutott túl ellenfelén, a Kecskeméten.

Férfi kosár NB I: az Oroszlány simán győzött Debrecenben

Az újonc Oroszlány az első félidőben jelentős előnyt szerzett, majd a hajrát jobban bírva 87–71-re győzött a DEAC vendégeként a férfi kosárlabda NB I 15. fordulójának pénteki mérkőzésén.

Férfi kosár NB I: a Falco simán nyerte a nyugati presztízscsatát

A címvédő Falco már az első negyedben jelentős előnyt szerzett a ZTE otthonában, és bár az utolsó játékrészben csökkent a különbség, így is magabiztosan (98–89) nyerte meg a férfi kosárlabda NB I 14. fordulójának szombat kora este lejátszott nyugat-magyarországi presztízsmeccsét. A Körmend nagyon megizzadt Oroszlányban, de 18–4-es hajrá végén, az utolsó percben fordítva nyerni tudott. Ugyancsak idegenben, Szegeden húzta be meccsét az utóbbi hetek mélyrepülése (hét vereség) nyomán edzőt váltó PVSK, míg a játéknap egyetlen hazai győzelmét a Sopron könyvelte el.

Férfi kosár NB I: hiába a nagy hajrá, kikapott a Kaposvár

A férfi kosárlabda NB I 14. fordulójában az Atomerőmű idegenben győzte le a Kecskemétet, a Kaposvár hazai pályán kapott ki a DEAC-tól.

Férfi kosár NB I: a felsőházba kerülés a Pécs célja az új vezetőedzővel

A bajnoki felsőházba kerülés a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának célja, miután új vezetőedző, Dragan Alekszics állt munkába a klubnál.

Férfi kosár NB I: Ivkovics leül a Kaposvár kispadjára

Nem szerepelt eddig fényesen a Kaposvári KK, amelynél a továbbiakban Ivkovics Sztojan szakmai igazgatóként a kispadról próbál segíteni, hogy a somogyi férfi kosárlabdacsapat harcban legyen a playoffhelyekért.