Kosár: egy évvel elhalasztják a férfi Európa-bajnokságot

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpia miatt módosítani kényszerült versenynaptárán a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA).

Férfi kosár: Allen Rosco győztes kosara a játéknap jelenete!

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) Rosco Allen győztes kosarát választotta az Európa-bajnoki selejtező második fordulója legszebb jelenetének. Mint ismert, a magyar válogatott heroikus küzdelemben 62–60-ra nyert Ukrajna vendégeként, így két mérkőzés után hibátlanul vezeti az F-csoportot.

Kosárlabda: őket kaphatjuk a 2021-es Eb selejtezőjében

A hatodik kalapba került a magyar férfi kosárlabda-válogatott a 2021-es Európa-bajnokság selejtezősorozatának hétfői sorsolása előtt.

Jók az esélyeink a 2021-es férfi kosár Eb társrendezői helyére

A FIBA Europe vezérkarának magyar tagját, Bodrogváry Ivánt kérdeztük a kosárlabda belharcairól, az elpasszolt marketingjogokról és a férfi Európa-bajnokság megrendezésének esélyéről.

Férfi kosár: Magyarország rendezné meg a 2021-es Eb-t

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) az elnökség döntésének értelmében jelezte hivatalos érdeklődését a nemzetközi szövetségnél (FIBA) a 2021-es férfi Európa-bajnokság megrendezésével kapcsolatban – adta hírül a szervezet.

Férfi kosár: verekedésbe keveredett az Eb egyik magyar hőse

Verekedésbe keveredett a székesfehérvári Lecsófőző Vigasságon Keller Ákos, a magyar kosárlabda-válogatottal az Európa-bajnokságot is megjáró játékos – adta hírül a Blikk.

Férfi kosár: visszavonult a válogatottól az Eb MVP-je

Visszavonult az aranyérmes szlovén válogatottból a vasárnap véget ért férfi kosárlabda Európa-bajnokság legértékesebb játékosa, Goran Dragic.

Kosár Eb: hazaértek a hősök, így ünnepeltek a szlovénok – videó

Mint ismert, a férfi kosárlabda Európa-bajnokság döntőjében Szlovénia 93–85-re megverte Szerbiát, ezzel megszerezte történelme első Eb-címét. A kétmillió lakosú országban érthetően mindenki kosárlabdalázban ég, így a hazatérő játékosokat óriási népünnepély fogadta, nagyjából 150 ezer ember köszöntötte őket Ljubljanában.

Kosár: húszezren Európa-bajnokként ünnepelték az ezüstérmeseket

Attól függetlenül, hogy a szerb válogatottnak nem sikerült megnyernie az aranyérmet a vasárnap véget ért férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, a szerbek – 22 éves szokásukhoz híven – ezúttal is Belgrád központjában köszöntötték a nemzeti együttes tagjait.

Kosár Eb: lázban Szlovénia – 150 ezren fogadják a hősöket

Mint ismert, a férfi kosárlabda Európa-bajnokság döntőjében Szlovénia fantasztikus játékkal 93–85-re megverte Szerbiát, ezzel megszerezte történelme első Eb-címét. A kétmillió lakosú országban érthetően most mindenki kosárlabdalázban ég.

Kosár Eb: Vojvoda a 12. helyen végzett a pontlistán

Vojvoda Dávidot egy kivétellel csak volt vagy jelenlegi NBA-sek előzték meg a pontlistán a vasárnap véget ért férfi kosárlabda Európa-bajnokságon – statisztikák az Eb-ről a magyar játékosokat vizsgálva.

Férfi kosárlabda Eb: Szlovénia veretlenül lett bajnok

A férfi kosárlabda Európa-bajnokság döntőjében Szlovénia fantasztikus játékkal 93–85-re megverte Szerbiát, ezzel megszerezte történelme első Eb-címét.

Történelmi siker – Szlovénia az Európa-bajnok!

A férfi kosárlabda Európa-bajnokság döntőjében Szlovénia fantasztikus játékkal 93–85-re megverte Szerbiát, ezzel megszerezte történelme első Eb-címét.

Kosár Eb: a spanyolok ezúttal sem maradtak érem nélkül

A férfi kosárlabda Európa-bajnokság harmadik helyéről döntő összecsapásán a címvédő spanyol válogatott 93–85-re megverte Oroszországot.

Kosár Eb: délszláv ütközet lesz a döntőben

Szerbia nagy csatában 87–79-re megverte Oroszországot a férfi kosárlabda Európa-bajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, amelyben Szlovénia lesz az ellenfele.

Kosár: Engem lehet, a fiúkat viszont bűn bántani – Ivkovics

Hazaérkezett Isztambulból a kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjéig jutó magyar férfiválogatott. A reptéren az NSO Tv stábja Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánnyal beszélgetett, aki szerint itthon néhányan fanyalognak a szereplésük miatt. Ferencz Csaba kameránk előtt gyakorlatilag bejelentette a válogatottól való visszavonulását, ugyanakkor a kapitány úgy látja: ő dönti el, hogy meddig van rá szüksége a nemzeti csapatnak.

Kosár: Kivívtuk a tiszteletet, ez számomra óriási szó! – Hanga

A magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Hanga Ádám nagyszerű élményeket gyűjtött az Európa-bajnokságon, és reméli, a nyolcaddöntőbe jutásnak sok pozitív hozadéka lesz a férfiszakág számára a jövőben.

Videó: Hanga blokkja a játéknap legszebb jelenetei között

Hanga Ádám blokkja bekerült a vasárnapi játéknap öt legszebb jelenete közé a férfi kosárlabda Európa-bajnokságon. A Barcelona friss szerzeménye a szerbek 214 centiméter magas centere, Ognjen Kuzmics ellen védekezett nagyszerűen. Mint ismert, a nyolcaddöntőben rendezett mérkőzésen a mieink 86–78-as vereséget szenvedtek.