Férfi kézi-vb: „Nem szabad félvállról vennünk a párharcot, de...”

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott júniusban a Románia–Bosznia-Hercegovina párharc győztese ellen kvalifikálhatja magát a 2021-es egyiptomi világbajnokságra. Gulyás István szövetségi kapitány szerint nem szabad félvállról venni a párharcot, de ki lehet vívni a világbajnoki szereplés jogát.

Férfi kézi-vb: a román–bosnyák párharc győztesével selejtezünk

Hétfő kora este Bécsben elkészítették a férfi kézilabda-világbajnokság selejtezőjének párosítását, a magyar válogatott júniusban a Románia–Bosznia-Hercegovina párharc győztese ellen kvalifikálhatja magát a 2021-es egyiptomi tornára. A mieink idegenben kezdik a selejtezőt.

Férfi kézi: 16 gól az Eb-n, egészpályás a dánok ellen – de ki is az a Nagy Bence?

Összesen 16 gólt szerzett az Európa-bajnokságon, köztük egy egészpályásat Dánia ellen. A Ferencváros 24 éves kézilabdázója, Nagy Bence letette a névjegyét az Eb-n, egy ország ismerte meg a nevét. Kutyasétáltatás közben beszélgettünk az átlövővel a tornáról, a pályafutásáról, illetve arról is: mit csinál, ha éppen nem a pályán lövi a bombagólokat.

Férfi kézi: Rengeteg a pozitívum, nagy töltetet adott az Eb – Győri Mátyás

Igazi kézilabdaláz tört ki Magyarországon, amelyet férfiválogatottunk várakozáson felüli Európa-bajnoki teljesítménye váltott ki. Nagy László szerint saját maguknak tették magasra a mércét, míg Győri Mátyás arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy mennyi mindent adott neki élete első világversenye. 

Férfi kézi Eb: Már számolgathatunk, megdolgoztunk érte – Gulyás

Gulyás István, férfi kézilabda-válogatottunk szövetségi kapitánya szerint már megtehetik a játékosai, hogy számolgassanak az olimpiai kvalifikáció esélyeiről.

Videó: a magyar szurkolók meglátogatták Mikleréket

A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland elleni Európa-bajnoki sikerének másnapján a szurkolók meglátogatták kézilabdázóinkat. Mikler Rolandék beszélgettek is a rajongókkal, és természetesen közös fotók is készültek, ahogyan az aláírásosztás sem maradt el.

Videó: élje át újra az Izland elleni meccs utolsó percét!

Mint arról már bizonyára minden magyar sportrajongó értesült, férfi kézilabda-válogatottunk bravúros, hatgólos sikert aratott Izland ellen, ezzel továbbjutott a középdöntőbe. A mérkőzés második félideje bizonyára mindenkinek emlékezetes marad – élje át az utolsó percet, kezdve Székely Márton védésével a Sport TV videóján!

Férfi kézi Eb: Fekete Bálint visszakerült Bartók helyére a keretbe

Az Izland elleni, a továbbjutásról döntő szerdai Eb-csoportmérkőzés előtt kihasználta második cserelehetőségét a magyar férfi kézilabda-válogatott: Bartók Donát helyett Fekete Bálint került vissza a 16 fős keretbe – tájékoztatott a magyar szövetség.

Férfi kézi: „A sérülések okozta fizikai és mentális sebeket mindig hordozni fogom”

Győri Mátyásnak akár a harmadik világversenye is lehetne a 2020-as férfi kézilabda Európa-bajnokság, a 22 éves irányító azonban csak most készül a debütálásra. Ráadásul, nem kisebb kihívással találta magát szemben, minthogy posztján mindjárt a sor elejére került Lékai Máté és Juhász Ádám sérülés miatti kiesésével. 

Innen szép nyerni: skandináv kelepcében a franciák (és a mieink is)

Ma két-két grazi, illetve trondheimi mérkőzéssel kezdetét veszi a 14. férfi kézilabda Európa-bajnokság, amely több szempontból is újdonságokat hoz, és felülírja az eddigi kontinensviadalok kereteit. Bár a magyar válogatottat a második kalapból sorsolták, megfiatalított csapatunk nehéz torna elé néz: nem elég, hogy az Eb egyik legkiegyensúlyozottabb csoportjába került, de már egy bravúros továbbjutás esetén is borítékolhatóan klasszisokkal tapasztaltabb erőkből álló csapatokkal nézhet szembe. Az Európa-bajnokság érdekes kérdése, hogy a kibővített mezőny mennyire „pezsdíti” meg a csoportkört, az azonban szinte garantálható, hogy a középdöntőtől valódi csúcskézilabda következik. 

Férfi kézi Eb: A szemtelen fiatalság lehet az erényünk – Bartók

„Csak lazán lehet belemenni az Európa-bajnokságba, akkor nyerhetünk meccseket, ha felszabadultak vagyunk" – véli Bartók Donát, a férfi kézilabda-válogatott jobbátlövője, aki korábbi sérülése miatt kihagyta volna a 2020-as Eb-t, de végül mégis vállalta a szereplést. 

Férfi kézi: Császár Gábor újra válogatott lehet – Nagy László

A Magyar Kézilabda-szövetség alelnökeként dolgozó Nagy László nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Császár Gábor helyettesítse a sérült Lékai Mátét a januári Európa-bajnokságon.

Kézilabda: Lékai Máté a műtétet megúszhatja, de az Eb-je így is kérdéses

Kikapott Kielcében, így már három veresége van Bajnokok Ligája-csoportjában a Telekom Veszprémnek, amely nemcsak a meccset, hanem a csapatkapitányát, Lékai Mátét is elveszítette. A 31 esztendős irányító egy felugrást követően leérkezés közben szenvedett hátsókeresztszalag-sérülést, az ellenfél sportszerű játékosai támogatták le a pályáról.

Férfi kézi: kijelölte 21 fős válogatott keretét Gulyás István

Kijelölte 21 fős kereté Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a budaörsi edzőtáborra.

Férfi kézi: két veszprémi is kihagyja Gulyás első edzőtáborát

Két extra napot tölthet együtt a férfi kézilabda-válogatott szeptember 30-án és október 1-jén, köszönhetően az NB I-es klubok hozzájárulásának – számolt be róla a Magyar Kézilabda-szövetség honlapja. Ugyanakkor nem a teljes keret. Az előzetesen kiadott névsorhoz képest két veszprémi is hiányozni fog: Lékai Máté vállsérülése miatt nem lehet ott Budaörsön, Székely Márton pedig a klub vasárnapi, montpellier-i Bajnokok Ligája-mérkőzése után ezúttal pihenőt kapott.

Férfi kézi: először edzőtáborozik a válogatott az új szakmai stábbal

Két hét múlva edzőtáborozik először az új szakmai stáb irányításával a magyar férfi kézilabda-válogatott.