Kiejtettük a vb-bronzérmest, mi megyünk a világbajnokságra!

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26–22-re kikapott Veszprémben a szlovénok elleni vb-selejtező visszavágóján, de összesítésben egy góllal így is jobbnak bizonyult, ezzel kijutott a 2019-es, dán–német közös rendezésű világbajnokságra.

Férfi kézi vb-sel.: még egy iszonyatos csata vár ránk Szlovénia ellen

Egy mérkőzés választja el a világbajnoki részvételtől a magyar férfi kézilabda-válogatottat. A szlovénok elleni, veszprémi visszavágó (kezdés: 19.00, élőben az NSO-n) előtt minden játékosunk tudja, győzni kell, mert nagy baj lenne, ha elringatná őket az első meccsen szerzett ötgólos előny.

Férfi kézilabda: a szlovénok nem számíthatnak Gaberre

A szlovén férfi kézilabda-válogatott Matej Gaber nélkül kényszerül megvívni a mieink elleni vb-selejtező veszprémi visszavágóját.

Férfi kézi: Vranjes ezzel a mondattal küldte pályára Székely Mártont

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 29–24-es győzelmet aratott Szlovéniában világbajnoki selejtezőn. A mieink kapusa, Székely Márton a Nemzeti Sportnak adott miniinterjújában elmondta, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány milyen utasítással küldte őt pályára.

Férfi kézi vb-sel.: a románok nehéz helyzetbe kerültek

A szerb és a macedón férfi kézilabda-válogatott nagy lépést tett a 2019-es világbajnoki részvétel felé. Előbbi hét góllal nyert a portugálok ellen, míg utóbbi nyolccal verte meg otthon a románokat a selejtező első mérkőzésén.

Férfi kézi: „Gyermeteg hibákat követtünk el, megérdemeltük a vereséget”

Veszelin Vujovics, a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nagyon csalódottan és feldúltan értékelt azok után, hogy csapata hazai közönség előtt öt góllal (24–29) kikapott a mieinktől világbajnoki selejtezőn. A montenegrói szakember úgy véli, játékosai amatőr hibákat követtek el és megérdemelték a vereséget. Vujovics gondjait tetézi, hogy egyik kulcsembere, a Mol-Pick Szegedet erősítő Matej Gaber szemsérülés miatt kihagyhatja a párharc szerdai, veszprémi visszavágóját.

Férfi kézi: A szlovénoknak egy szavuk sem lehet a hazai pályára – Nagy László

Nagy győzelmet arattunk, de még semmi nincs lefutva – nagyjából így lehet összefoglalni Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány és a magyar játékosok véleményét a Szlovéniában 29–24-re megnyert férfi kézilabda-vb-selejtező után. A nemzeti csapatba erre a párharcra visszatérő, nem mellesleg a 200. válogatott meccsét teljesítő Nagy László szerint az ellenfélnek egy szava sem lehet a hazai pályára, míg Lékai Máté amondó, senki nem maradt adósa a másiknak, férfias küzdelem zajlott a pályán.

Szenzációs, ötgólos győzelem a vb-selejtező első meccsén, Szlovéniában

Két beállóját is elveszítette, de a második félidőben nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően Szlovéniában 29–24-re győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnoki selejtező első mérkőzésén. Ez volt tétmeccsen Ljubomir Vranjes első sikere a mieink kispadján. A visszavágóra jövő szerdán, 19 órakor, Veszprémben kerül sor.

Férfi kézi vb-sel.: Bartók és Országh a két kimaradónk

Ljubomir Vranjes, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy az utazó keretből a betegséggel küzdő jobbátlövőt, Bartók Donátot és a jobbszélső Országh Ádámot nem nevezi a szlovénok elleni világbajnoki selejtező első mérkőzésére (kezdés: 20.00, élőben az NSO-n).

Vranjes: A szlovénok ellen szerényebb az esélyünk, de van sanszunk

Azt mondja Ljubomir Vranjes, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a szlovéniai vébéselejtező előtt (kezdés: 20.00, élőben az NSO-n), hogy Koperben ideális lenne a mieinknek a döntetlen körüli eredmény – s akkor Veszprémre maradna a döntés.

Férfi kézi vb-sel.: Pálmarssonék még izgulhatnak

A svéd, a dán és az orosz férfi kézilabda-válogatott nagy előnyt szerzett hazai pályán a vasárnapi világbajnoki selejtezőkön, Izland viszont csak 26–23-ra verte meg Portugáliát.

Férfi kézi: a Gyöngyös szélsőjét is behívta Mocsai Lajos

A magyar válogatott több tagja is sérülést szenvedett a magyar–szlovén (25–22) férfi világbajnoki selejtező első, veszprémi mérkőzésén. Gulyás Péter állapota a legsúlyosabb, akinek ujjsérülése kérdésessé teszi szereplését a vasárnapi, velenjei visszavágón (18.00, tv: Sport1) – adta hírül a Magyar Kézilabda-szövetség honlapja.

Férfi kézi: elképesztő végjáték után kaptak ki Rutenkáék

A barcelonai Sziarhej Rutenka 9, míg a csurgói Barisz Puhovszkij 5 gólt szerzett a fehérorosz férfi kézilabda-válogatottban, amely azonban 28–27-re kikapott Montenegróban a vb-selejtezős párharc első mérkőzésén.